Summering av 2010

Om jag tittar tillbaka på året och bortser från alla tävlingsresultat så har året varit ganska bra. Det har förvisso varit ett tugnt år träningsmässigt oxå men vi har lärt oss en massa och vi har blivit bättre :)

Inspirationen har varit högre än tidigare år och stundvis även helt borttappad.

Speciella händelser under året har varit:

- Träningstillfällena för instruktör då jag har lärt mig en massa om både träning, hur Diva fungerar som hund samt att vårt sammarbete har blivit bättre.

- Lydnads SM i Karlstad var ännu en speciell och händelserik helg :)  Träffade mkt trevliga människor och fick se väldans bra lydnadsekipage.

- U-SM i Stockholm blev ett fiasko resultat mässigt men upplevelsen att stå på pallen ytterliggare en gång var vädligt härlig.

Men bäst av allt under detta år är att Diva fortfarande är hel :) Hon kommer i mars att fylla 4:a år och hon har inte haft några större problem sen operationerna i november och december 2007. Är så oändligt tacksam över det.

Det är kanske på sin plats att tala om vad våra mål under 2011 är:

- Lyckas få vårt första pris i lk III som vi slitit för nu i ett år.

- Förhoppsningvis start i eliten.

- Starta vårt 3:e U-SM om det blir något. För att sätta upp ett högt mål så säger ja att jag hoppas på start i eliten då.

- Gå anlagstestet i viltspår med Diva.

För att avsluta inlägget så tänkte jag lägga upp några bilder från våran träning igår. Hanna hade med sig sin fin fina kamera och knäppte en massa bilder. Det finns fler bilder på oss under Annan ras! på Hannas blogg om ni är intresserade. De första 2 bilderna är på den snart 9 åriga tanten Tessie och de 2 längst ner är Diva :)

Vi önskar alla ett gott nytt år och ser fram emot ett nytt år med nya utmaningar, möjligheter och framgångar :)


Seeegt

De senaste veckorna har varit seg, mycket seg. Hundträningen går inte alls så mycket framåt. Förvisso har vi inte haft möjlighet att träna kontinuenligt heller pga vädret. Antingen har det varit kallt, mycket kallt, elr så har det varit runt -10. blåst och snöat.

Jag var och tränade i söndags och vissa saker gick bra, ff fick vi till riktigt bra och ja har lärt mig hur fort ja måste springa för att Diva ska kunna vinkla snyggt. Inkallningen sisodär.

Dock har vi stora problem med rutan. Igen! Ska träna på ett tag till och se hur det blir då träningstillfällen blir oftare. Jag håller seriöst på att bli GALEN på rutan. Tog med mig Tessie och tränade henne med och tror ni inte att hon klarar det galant från 25 m?! Jo självklart. Tror ni det är möjligt att göra hela lydnadsprogrammet med Diva och byta hund enbart vid rutan? Skulle verkligen behövas. Antingen så har hon för högfart och stannar inte elr så springer hon för kort och stannar innan rutan. Morr!

Idag på långpromenaden så kom ja fram till att min hund måste ha nån bokstavskombination. Helt allvaligt, så fort hon får chansen så springer hon, då menar ja inte trav elr lugngalopp utan FULL FART. Hon måste vid varje litet hål stoppa in trynet och kolla vad det är. På varje litet ställe där någon har gjort avtryck i snön så måste hon kolla och om det är ett långt spår så måste hon springa ut och kolla med. Detta kan inte vara ett normalt beteende! Har aldrig varit med om en hund som har så mycket spring i sina ben. ALDRIG! Nog för att ja har träffat hundarna som har spring i sina ben och tycker det är kul att springa men dom bli nöjd. Det blir inte Diva :O

Har tänkt åka å träna lite hundar i morgon och förhoppningvis så går det bättre då! Annars kanske vi ska göra som hockeylagen gör i dåliga tider: byter tränare. Nån som har ett bra tips på nån som vill ta över å träna Diva? =P Nä skämt och sido, inte ska ja byta bort min bästaste träningskompis inte.

Tänkte även passa på att skriva lite om 2010 i morgon i ett blogginlägg. Ha de gött så länge.

God Jul och Gott Nytt ÅrHoppas alla får en bra julafton med trevligt sällskap :)


18 december

Bara 6 dagar kvar till jul. Hur kan det vara möjligt att tiden går så fort? Jag tyckte nyss att jag var ner till Stockholm på U-SM, eller att ja nyss flyttat och flyttat hem igen. Tiden har verkligen gått fort.

Hur som helst Hanna tyckte att det var en utmärkt idé att ta sig ett träningspass idag så jag nu när kylan ändå har passerat så kan jag väl ändå passa på även om snöar.  Klockan 10 hade vi uppställning och inräkning på klubben (ja det var bara ja och hanna + hennes 2 hundar och Diva), det snöade och blåste på tvären mellan minus 8 -10 grader. Till vår stora besivikelse så täcktes planen av ett ca 20 cm snötäcke, dock var parkeringen hyfsat plogad så den fick duga. Diva var verkligen hyper idag, suck. Men matten får väl skylla sig själv, har inte tränat pga kylan på ett tag nu. Jag började med att träna lite ff med svängar och stegförflyttningar samt ingångar. Hon var som sagt taggad men de gick helt okej. Rutan gick väl sisodär. Hanna hade tränat den innan och antagligen låg det godissmulor i den så Diva struntade helt enkelt i att lyssna på stannande kommandot. Tränade om några gånger och de positiva är att hon verkligen hade fart och bra attityd.

Inkallninge gick väl sådär, hon hade väldigt långt stannande men det blev bättre sista gången. Hon förvånade mig dock vid apporteringen idag, lämnade henne med apporten i munnen först gången för hon var så laddad och jag antog att hon skulle slamsa och inte ville riskera det. Detta gick superbra. La ner den framför henne andra gången och även det fungerade bra :D

Det snöar fortfarande ganska mycket och eftersom vi bor i bushen så plogas inte vägarna så bra heller. Jag fick strunta i föreläsningen på skolan igår för att det snöade så mycket att jag inte visste om ja skulle kunna ta mig hem efter åt utan att köra fast.

Tänkte att jag skulle summera detta år men får ta det i ett blogg inlägg mellan jul och nyår :)

Hoppas alla ni får en bra helg :)

Internetlös

I nästan 1 veckas tid har internet varit trasigt här hemma. Värst mycket abstinens har jag inte haft, dock har jag varit irriterad över att skolarbetet inte kunna göras. Men som tur var så äre vi i början av ett nytt moment i en kurs så vi hade inte så mycket att göra där ännu.

Hundträningen går frammåt. Divas fjärr börjar återigen ta den form den hade i slutet av sommare då skiftena satt riktigt bra och jag inte hade tävlat sönder dem =P Vintern för mig är en tid då moment ska repareras, tränas igenom och tränas in. Om någon skulle fråga mig vad som är det bästa med hundträning skulle jag ha två svar. Det första: det är faktastiskt att träna ett moment under en lång period och sen se att hunden har förstått och kan momenten. Det andra: När man kommit så långt i träningen och jag fila på detaljer. När hunden kan momenten så bra att bara det där lilla extra behövs för att momenten ska vara såå snyggt. Oavsett om det håller på tävling eller inte så tycker jag att detta är det roligaste med hunderiet.

De roliga detaljerna jag håller på att träna just nu är: stegförflyttningar, antitugg vid ingångarna på vittringen, att Diva inte ska flytta ena baktassen på fjärren i förflyttningen sitt-stå och ligg-stå. Andra saker som jag tränar just nu är gripandet på apporteringen och ingångar. Nörd som jag är tycker jag verkligen att detta är roligt.

Funderade ett tag på hur jag skulle få Diva att inte tugga vid ingången på vittringen. Jag kom på att hon måste vara helt stilla om hon har en godis på nosen. Stygga matten tog fram en godis och la den på nosen medans hon hade en pinne i munnen. Detta gick kalasbra förutom den lilla detaljen att Diva nu tittade i kors och dreglade ganska mycket. Men hon tuggade inte. Gjorde om detta och testade att göra en ingång med godisen på nosen. Detta fungerade också dock vart hon väldans konsentrerad för att se så godisen låg kvar. Även detta fungerade utan tugg. Dock hjälpte inte detta mitt problem. Hon hade inte så värst bra koll på att hon hade pinnen i munnen och "glömde" bort den. Sen så fick jag inte samma resultat om jag tog bort godisen. Men det var värt ett försök och om inte var det lite kul att se =P

Nu har minusgraderna blivit färre och enbart mellan minus 2-9 grader är det nu. Dock har vi fått ett riktigt snöoväder här med blåst så det blir inte så mycket träning :(

Hoppas alla får en bra helg.

2:a advent

Jag vill börja med att ägna en tanke till en träningskompis som i fredags fick ta bort sin schäfer som inte ens hunnit fylla 3 år pga hälta i frambenen.

Idag var det tänkt att jag skulle åka till klubben och träna men icke. Det var -18.2 grader då jag klev upp vid 9 tiden och mkt varmare vart det inte under dagen. Hade inte Divas tassar varit så ömtåliga och musklerna inte blir riktigt uppvärmd och skaderisken större så hade jag trotsat kylan och tränat ändå. Är såååå sugen att träna nu. Men den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge eller hur var det nu?

Det vart några träningpass inne idag och som vanligt låg fokus på fjärr, gripande och tugget på vittringen.  Fjärren gick ganska bra och Tessie passade då på att träna fot med mig. Och ja hon tränade fot med mig. Jag stod och gjorde skiftena med Diva och vips så kommer hon och sätter sig fot och väntar på godis. Hur gulligt är inte det?

Tugget på vittringen gick inte bra idag. =( Antar som med allt annat att det finns bra och sämre dagar. Hur som helst så har jag analyserat fram en sak. Om Diva kommer med saker så tuggar hon ALDRIG, och då menar jag verkligen aldrig. Kommer hon med mobilen, fjärrkontrollen, brorsans strumper eller toarullar så tuggar hon inte över huvudtaget. Men så fort hon får press på sig som med apporten eller vittringspinnarna så tuggar hon. Detta för att hon förväntar sig inget annat än en godis, jag gör ingen stor affär av det. Jag ska försöka applicera pinnarna på vardagssituationer så kanske det fungerar. Hmm undra om ja ska ta å lägga ut telefonen å hon får apportera den och så om det blir någon tuggande ;)

Jag tänkte skriva lite om vad jag har gjort med Divas träning. Med tips från coacherna Tina och Kerstin så har jag fått en mycket lugnare hund. Än så länge iaf. Jag har sett till att hon inte får något då hon är stressad. Alltså är hon stressad då hon ska ut och trampar runt och flåsar så får hon gå och lägga sig och vi väntar helt enkelt tills hon lugnat ner sig. Hon får heller inte vara upp i varv då hon ska hoppa ut ur bilen, inte heller en massa snurande vid matskålen utan hon ska sitta still. Om hon flamsar då vi tränar så får hon lägga sig och lugna ner sig innan vi fortsätter. Dessa små sakar har gjort enorm skillnad och hon är mycket lugnare.

Mycket mer har jag inte att säga förutom att jag hoppas att ni har en bra advent :)

Beautiful blogger

Jag har blivi nominerad till en award av Emelie, tack för det!

Berätta 7 intressanta saker om dig själv och dela ut awarden till 7 bloggare


- Jag är LIVRÄDD för älgar

- Jag tycker verkligen inte om tortellini

- När jag inte kan sova på kvällar/nätterna skriver jag låttexter

- Jag är barnsligt förtjust i chokladkalendrar och har en även fast jag är 20

- Jag vart besviken då jag fick en lillebror, jag ville hellre ha en lillasyster

- Jag drömde om att bli sjukgymnast från 11 års ålder till förra hösten

- Jag älskar lukten som blir då det nyss har regnat

Jag utmanar de som vill med denna Beautiful blogger nominering.


RSS 2.0