New Years Eve

Då var det snart slut på 2009 nu oxå. Hualigen vad tiden gå fort. Nu blickar iaf jag frammåt och ser fram emot vad 2010 har att bjuda på.

I morse vaknade jag vid 10 och var fruktansvärt yr i huvudet, somnade om och hoppades att det skulle ge med sig, men icke. Så nu sitter jag här i sängen som om jag vore stelopererad med datorn i knät. Jag hoppas att det yra går över snart för så här blir det ingen hundpromenad.

Att tillägga är att jag kommit in på de kurser som jag sökt tillvåren, Motion för hälsa och Kinesiologi. Vilket ska bli superkul.

Kvällen tillbringas först med familjen och en god middag och sen iväg till Linda för fest :) Nice!!

Jag har förhoppningen om att lägga in bilder efterkvällen senare.

Så till nyårslöftena: Jag brukar inte ha såna och har funderat över det nu, men jag säger såhär, mitt nyårslöfte för nästa år/mitt mål är att jag och Diva ska ha LpIII och att vi framförallt ska ha skitkul då vi tränar och tävlar. Kanske inget riktigt nyårslöften men, aja.
Är det någon annan som har något nyårslöfte? Berätta gärna vad det är.

Happy New Year!


Mål 2010

Jag tänkte börja med att berätta lite om dagen. Det snöa och blåste idag igen :S En kortpromis med båda hundarna sen så tränade jag dem lite.

Diva: Testade apporteringsdirrigeringen idag för första gången med apporter idag. Gjorde två skick till höger och ett till vänster. Det gick superbra, hon gjorde väldigt bra gripanden och utan tassar och nästan inget tugg alls. Så stolt över mig hund. Underhunden Diva:D

Sen hade hon tappat rutan totalt, visste inte alls vad hon skulle göra. Men efter att ha påmint henne två gånger så var hon med igen.

Fjärren gick ovanligt bra idag. Hon har visst skaffat sig lite mer stadga under lovet :P Rolig med såna överraskningar:D

Inkalling med ställande och läggande går väl sisodär.. Inga bra reaktion i ställadet elr läggande. Vet inte vad jag ska göra åt det..

Tessie: Gjorde rutan några gånger, så roligt att titta på en så otroligt glad hund som totalt struntar i finess och bara kör stenhårt på de hon vill. Det blir inte snyggt elr graciöst men hon har så kul.

Testade fjärren med henne med godis i snusdosa bakom, då vill hon inte lägga sig och förflyttningarna går super långsamt.. Men då hon väl får varsågod så är hon supersnabb och smidig.. Inkallningen är de samma, ställade går supersegt men när man får varsågod så springar hon för kung och fosterland:P Men hon är verkligen charmig.

Så till målen under 2010:
Den 24 april ska jag och Diva starta klass 3 är det tänkt.  Sedan hoppas jag ha kunna ta LpIII innan sommaren. Beroende på hur planeringen håller sig och hur det går med träningen inför eliten så hoppas jag kunna starta eliten lagomt till U-SM om det blir något.

Sedan hade jag tänkt satsa på eliten under hösten och se hur det går där. Har en lite önskan till 2011 men den får ni allt vänta på tills näst års sammanfattning:P Jag hoppas även att Diva ska hålla för den håra träningen som hon förhoppningsvis kommer utsättas för och att hon kan vara kapabel att bli en elit hund.

Tessie då, ja vi ska träna apportering. Jag hoppas även om jag får till fria följet att jag ska kunna starta henne i appellen och viltspår så klart  med henne med. Men mest ska vi bara ha kul och hoppas att hon inte får ont av spondylosen.

Utöver hundarnas mål så längtar jag till Lydnads SM i Karlsstad som jag och mamma ska bege oss till. Och få träffa alla underbara människor som jag saknar så :D
Jag ska även nu i januari börja min tävlingsledar utbilning och hoppas vara utbildad till våren då tävlingar sätter igång.

Kan inte ni som läser detta skriva vad ni ser fram emot och elr/ vill göra? Det behöver så klart inte bara vara hundsaker utan andra saker med.

Oj vilket långt inlägg det råkade bli. Nu ska jag sova.. God natt!!


2009

I natt ohc igårkväll har det snöat som bara den. Hundarna simma runt i snön och jag har snö nästan ända upp till knäna.. Så vinter har det allt blivit.

Året började med träning inför klass 2. Men på vårkanten då det var dax för start så visade de sig att jag tvungen att ha dispens för att får tävla Diva. Detta blev ett mycket tugnt besked och hela lydnadsträningen las på is i nästan 3 månader.

Mitt i det tugna så tog jag studenten och dagen efter så åkte jag, mamma och Diva till Karlskrona och Lydnads SM. Där träffade jag Tina och Rosso, Marika och Nellie, Anneli, Dodde och Eddie samt Malin och Dima. Nu när jag skriver detta så längtar jag verkligen tillbaka. Blir det en repris till våren?

Efter hand fick jag min dispens och kunde börja leta efter tävlingar att starta, tyvärr fanns det ingen innan U-SM i Boden så jag beslöt att starta klass 1 där. U-SM var verkligen en trevlig tillställning och jag och Diva lyckades riktigt bra:) Vi kammade hem silvermedaljen där med lika poäng som guldmedajören.

Under hösten här väntade vi oss att Diva skulle löpa och det gjorde att debuten i klass 2 vart uppskjuten. Den 18 oktober debuterade vi med 169,5 poäng och sen tog vi 2 tävlingar till veckorna efter. Med 186 respektive 167 och i och med detta så har vi Lp2.

Jag tror det var i slutet av november som klubben pressenterade en idé och elitsastning och den lyckades jag och Diva komma med i.

I decemeber har jag och Diva mer eller mindre haft jullov. Vi har legat lite lågt med träningen och bara haft kul i snön. Jag tror alla hundar behöver ett litete break i bland, även om man aktiverar dom på olika sätt. Snart ska vi börja träna igen och hoppas allt hon är taggad till tusen:)

När jag tittar tillbaka på året som gått så började året med dispensen och sen under hösten innan vi startade klass 2 hade vi en svacka men annars har året varit bra. Jag har lärt mig massor och Diva har varit utan symtom vilket så klart är huvudsaken.

Tessie stackarn fick diagnosen spondylos i ryggen och var jätte dålig men har repat sig och är pigg igen. Tessie har ny hunnit fylla 7 år, tänk att det var så länge sen jag var förväntansfull till tusen då jag skulle hämta min alldeles egna lilla hundvalp. Jag kan fortfarande komma ihåg känslan av äntligen få något som jag längtat efter så länge. Den lilla självständiga valpen vi fick valde att traska omkring som hon själv ville och brydde sig inte värst mycket om vad vi höll på med. Retriever nojja i soffan och vi förstod verkligen inte vad den lilla valpen höll på med. Nåja, jag lämnar väl nostalgin där och skriver mer om det på hennes egna sida en annan dag.

Detta inlägg blev betydligt längre än jag förväntade mig. Men om det forfarande är någon som läser ända hit ner så ha de gött.

Annandan

Igår var jag på krogen, vilket var trevligt. Började med förfest hos Linda med singstar, för att senare dra ner på krogen, kan tillägga att det var sviiiinkallt och blåsigt.. Gick in på några krogar men minst folk vare på Subway och där blev de minsan en tonfiskmacka.. Mums..

Promenaden var i snålblåst och snö = usch, en dag som denna ska man inte ens gå utanför dörren. Sedan bar de av till Stan och shoping :) Elr så mycket shoping blev de inte, en fika och fönstershoping.

I morgon ska jag göra en sammanfattning på de gångna året och se vad det har att bjuda på:D

Men till dess.. Ha de så bra!!

Juldagen

Då var julen över för i år. Julridturen med Linnéa var verkligen trevlig och solen sken och det var jättemysigt. Själva intaget av mat skedde hos mormor och morfar med sällskap av morbror och kusin med. Stora mängder mat och efterrätt intogs och efter paketöppning och halvt rullande hemgång så intogs sängen och en trevlig film. 

Julklapparna är jag vädligt nöjd över. Här kommer en sammanfattning av de jag fick:

2 träapporter
Kon
Grillpincet (till vittringspinnarna)
Låda (till vittringspinnarna)
Hundboken (kalender 2010)
Mjukisbyxor
Pengar
Skidhandskar
Trisslotter
Arrack Outdoor Jacka
Mugg med golden på

Jag vet inte men jag tror att denna jul mest gick i hundens tecken;)
Så nu finns det inget som hindrar mig från att nå eliten i sommar (hoppas jag). Så förhoppningsvis den 24 april så kommer vi starta klass 3 jag och Diva.

Jag tänkte att jag skulle sammanfatta året som gått men det får bli en annan dag. För nu måste jag skriva färdigt min uppsats. Kvällen kommer att spenderas på krogen med några kompisar, så jag hoppas min slöa kropp har vaknat till liv tills dess;)

Ha de bra!


God Jul och Gott Nytt År

Jag vill önskar alla som läser denna blogg en God Jul och Ett Gott Nytt År!!Jag var idag och letade efter en fodertunna till Diva, tror du jag hittade någon? Nä..  Men jag hittade AC/DC t-shirten som jag ville ha :D

Något som jag kom på igår då jag låg och skulle sova var.. Varför skriver vi God Jul och Gott Nytt år? Hör man inte något av människorna man skicka julkort till mellan jul och nyår? Eller så skickar man julkort för att hålla kontakten med gamla vänner ( ja jag har faktiskt sånna jag med, trots att jag är inte är så gammal än)så kanske man borde skaffa sig ett julkort med en blå himmel och vita moln. Då kan det vara vilken årstid som helt och så kan man helt klart bara sammanfatta allt med: God Jul, Gott Nytt År, Glad Påsk och Happy Halloween önskar Cissi. Det skulle ju vara praktiskt elr vad säger ni?

I feel safe to say: Merry Christmas and a Happy New Year!
God night everyone.


Dan före dan före dopparedan

Tänk vad tidem går fort, den bara flyger förbi.. Så inom en väldigt snar framtid är det julafton. Jag har helt klart blivit påverkad av alla andra som skriver om jul, för själv tycker jag inte att det är så speciellt. Jag och min familj firar med mormor, morfar, morbror och kusin, vilket gör det till vilken annan middag som helst fast med lite mer paket så klart. Juldagen i övrig består av att jag och Linnéa tar våran julritt på hennes 2 isläningar (bland de bästa på hela dagen :D), Kalle Anka kan jag mer eller mindre utantill nu vilket börjar gör det lite långtråkigt, sedan middag och julklappar vilket säkert är lika som alla andra.

Idag har det inte hänt så värst mycket. Vaknade klockan 11 (sov 11 timmar i natt!! vilket var vädligt skönt och det var verkligen välbehövligt efter allt hårt pluggande) gick ut med hundarn en sväng, pluggade lite, och sen ikväll så hade jag julfika med några kompisar... Så trevligt.

Morgondagens aktiviteter är hundpromenad (hoppas på varmare väder än idag (-20)) sedan handling, det ska handlas den sista maten, en fodertunna till Diva (vilket verkligen är på tiden, hon fyller ju 3 till våren), en AD/DC t-shirt till mig :D, tuggben till hundarna, och några julkappar till kusinen. Sen ska även huset städas, det ska dammas, torkas och damsugas och hundarna ska friseras och klippasklor på med. Sedan ska jag nog kunna trycka in  lite pluggande där emellan:DTjejen med framförhållning har ännu inte skickat några julkort. Tur att det finns mail som räddar mig, vilket gör att jag kan skicka dom i morgon:D

Som ni säkert har märkt så har det blive om designat på min blogg. Det är underbara Emelie som har gjort det åt mig http://emblems.blogg.se/. Jag ska även då jag får tid skriva något på sidan om hundarna och om mig.

Men nu ska dom blå få vila lite så jag orkar upp i morgon. God natt världen.

Snö

Nu har det snöat ordentligt i Sundsvall vill jag lova! Vi har säkert nästan 1 meter snö :D Nu går det att åka längdskidor :D Ska försöka få pappa att åka lite med mig, det är mycket roligare med sällskap.

Morgonen tillbringde jag och mamma ute med snöskottning. Vädligt härligt och hundarna (främst Div då) hade jättekul.(bilder nedan). Sedan har dagen bestått av att skicka in analysen som jag skrev och läsa boken som ska vara klar den 11 januari. Den 11 slutar allstå min kurs (äntligen, elr kursen har varit bra och lärorik men jobbig och svår) men tills dess ska jag ha skrivit klart min uppsats om skoluniformer, skrivit en uppsats i literatur, gjort en muntligpressenattion, lämnat in min portfolio över arbetsprocessen i uppsatsen om skoluniformer och till slut läst och analyserat The Namesak. Så lite kvar innan jag har rot i land.

Lite ledighet tänkte jag ha iaf, julafton, nyårsafton och min födelsedag (att jag redan fyller 20 år, tänk vad gammal jag börjar bli). Annars äre bara keep up working som gäller. Men jag studerar ju på universitet med så..

Diva har varit ledig från träningen nu i 2 veckor, tycker att det har gjort henne gott. Hade tänkte uppta träningen i slutet av veckan igen.  Den 7 januari börjar träningen med elitgruppen igen, dit längtar jag.

2 träpporter till dirrigeringen och skidhandskar.Älskade Tessie

Underbaraste Diva


 Så mycket snö vi har fått!!

 Bilden visar inte riktigt hur fint de är. Tycker synd om er som inte får chans att se det.

Ha de gött!


I'm still alive

Nu har två dagar passerat med minusgrader ner mot 20. Vilket verkligen är lite för kallt för min del:S Vilket betyder kalla tassar och vädligt frusna tår och ansikte. Promenaderna blev korta och hundarna föredrar precis som jag och resten av familjen värmen innen i huset.

Går dagen passerade allstå utan värsta mycket spännande aktiviteter. Jag läste min engelska bok som ska vara analyserad och diskuterad idag. Sedan så vart de en kortpromis med hundarna och sedan lite träna inne.

Tragiskt nog var boken slut klockan 3 i natt och jag somnade inte förens vid 4. Tanken var att jag skulle kliva upp klockan halv 8 för att hinna promenera hundarna innan jag ska åka med Mirre och rida. Gjorde jag det? Nä, somnade och vaknade si så där vid 10 tiden:S

Något som är trevligt är iaf att temperaturen har sjunkit till -4 grader:D

Idag ska jag först till stallet och rida som sagt. Sedan ska jag promenera båda hundarna (mamma jobbar) senare blir det skiva analysen (hoppas jag kommer ihåg vad boken handlar om:P ), sen så spelar ju Sverige hockey idag och sedan tänkte jag avsluta dagen med en film:D

Detta vart verkligen intressant läsning. NOT!! men men.. Ha de så gött!

Kall och fin dag

Det var planerat att det  var träning med elitsatsning och sedan plugga. Det vart dock inte riktigt som planerat. När jag vaknade så var det -12 grader ut. Igen träning med andra ord. Emma skickar sms till mig och frågar om jag inte vill rida. Så ut med Diva först. En väldigt pigg Diva, med täcke med tanke på kylan. Hon fick vara lös och sprang som om hon inte hade vare ute på en vecka.

Efter den uppfriskande promenaden så vare bara hem och äta lunch för att åka till stallet. Dagen till ära fick jag rida Prins :) En kall men mycket trevlig tur.

Efter ridturen så åkte jag vidare till klubben och träffa elitgruppen för att fika och prata lite hund. Jag fick en del nya tips och hade självklart en trevlig stund.

Som jag lovat så ska jag lägga in fler bilder på bloggen så här kommer en från i morse på promenaden.  Det ser ut som om den är knäppt sent på eftermiddagen men så är ick fallet. Vid halv 11 på morgonen.


Kvällspromenaden blev kort och väldigt snabb, för nu har kvicksilvret nått -15 sträcket och det känns, för en människa som inte aklimatiserat sig än.


Dagen efter

Ångrar jag mig? Nix!
Borde jag ha gjort något annorlunda? Nix!
Ska det upprepas? Det hoppas jag!
Men hur det kommer gå får framtiden utvisa.
Nu funderar ni nog vad jag har gjort?
Det så ju så klart bloggen jag pratar om.

Så för er som läser denna blogg för hundträningen kommer nog blit lite besviken över det hela. Jag kommer skiva lite om hur jag har det i övrigt med, ni som läser den för det övriga kan jag göra lite besviken genom att stoppa in lite hundinlägg.. Men jag hoppas vi kan kompromissa!

Dagen har bjudit på snö, nästan 2 dm skulle jag tro. Vilket betyder mindre lortiga hundar och en betydligt gladare matte:D

Igår fick jag hämta min nya Arrack jacka, en röd vart det, med en massa fickor. Så fin:D

Dagen har verkligen inte varit givande från hundögon sett. Promenad med mamma medans jag låg och läste en uschig engelska bok :S Sedan var det meningen att jag och Diva skulle till klubben och träna i kväll men hon kändes en aning yrsig igår då vi tränade, så hon får vila tills på torsdag.

Hmm, vad jag har gjort mer idag? Jo, jag har skickat in en anmälan till två fristående kurser i Idrottsvetenskap som börjar till våren. Jag tror det kan bli bra, ser fram emot det.

Lite om mig

Nu gott folk har jag dumpat min hemsida för att blogga istället. Denna blogg kommer alltså handla om mig, Diva och diverse andra roligheter. Jag hoppas även kunna lägga ut lite fler bilder här än jag gjort på min hemsida.

De som kommer läsa denna blogg vet antagligen en massa om mig redan, men till er som är nya tänkte jag skriva lite:

Jag heter alltså Cissi, jag har 2 golden retiever en som heter Diva och en som heter Tessie.Diva är min nuvarande tävlingshund och vi tävlar framförallt lydnad.
På fritiden så tränar jag oftast hundarna, rider, är med kompisar, läser böcket eller ser på filmer. Med andra ord är jag ganska normal.


RSS 2.0