På sluttampen

De första veckorna Joy bodde här har Diva rent ut sagt varit mesig. Hon har dock tuffat till sig i takt med att Joy blivit större. Det trodde jag ALDRIG att Diva skulle göra. Men idag var hon duktig och morrade lite då Joy skulle försöka ta benet hon tuggade på. Tidigare har Diva släppt benet och lämnat det till Joy som nöjt tagit för sig :)
Snart är det nya året här, närmare bestämt om nästan 1 dag. Mycket spännande ska hända (hoppas jag). Inom en snar framtid fyller jag år, i februari ska jag ut på 10 veckors praktik hos SISU Västernorrland. En resa ner till bästa Sofie i Västerås har jag också tänkt hinna med. Om ca 5 ½ månad är det lydnads SM i Borlänge som vi självklart ska ner på. Och sen får vi se vad som händer...
Några nya länkar har jag lagt till. Och snart hoppas jag att en ny flik ska komma upp snart med lite info om vår sponsor Kingsmoor.
Här kommer film på Joy för de som inte är vän med mig på facebook och har kunnat se dem där.
Denna film är inspelad den 16 december. Lite svårt att se att hon hittar mig men hon tittar precis under "luggen".
Denna film är inspelad den 26 december men tyvärr tror jag det syns lite dåligt. Jag började med att klicka henne då hon spontant backade undan när jag gick emot henne och sedan har jag bara fortsatt att klicka henne när hon gör det och såhär ser det ut dagen efter första klickandet.
Vi önskar nu alla ett Gott Nytt 2012!

Träning i den nya arenan

Igår gick vi medlemar i Sundsvalls Bhk möjlighet att träna i den nya inomhus arenan enbart för hundträning som byggts här uppe. Jag tänkte ta med Diva och träna ett pass med ff och lite fjärr. Det slutade med att mamma följde med vilket gjorde att jag även kunde ta med Joy på lite miljöträning. Med hjälp av lite leverpastej så fick jag en hund som hellre vill springa och flyga samtidigt (läs understimulerad) att faktiskt sansa sig så pass att vi kunde träna lite iaf. Även om mina händer har spår efter hennes tänder... FF fokuserade jag på att få henne i lagom aktivitetesnivå, vilket jag lyckades ganska bra med, hon pendlade inte så mycket alls i pos. men hon satt sig en aning snett i halterna. Men jag räknar det som godkännt. Man måste början någonstans..

Vi tränade även work (fot på höger sida), och raksträckorna går bra, lika så vänstersvängarna. Däremot högersvängar och höger om halt går inte så där jätte bra..Måste fila lite på det. Funderar på om det sitter någon stelhet i ryggen/nacken på henne eller så är det helt enkelt inte ett invant mönster.
Vi tränade lite på front och andra positioner med vilket gick helt okej. Har inte döpt nått av de ännu så än så länge slipar vi på att det ska se någonlunda bra ut och så lägger jag till kommandot sedan. Får se hur det fungerar :o)
Som jag sa, Joy fick följa med för lite miljöträning. Oj så duktig hon var! Lugn och sansad trots att de var ny plats och nya hundar (mest stora schäfrar). Lite skrajsen vart hon då dom skällde men så fort de slutade satt hon lugnt i mitt knä igen. Så fort jag satte henne i bilen somnade hon som en stock och sov hela vägen hem och fortsatte även hemma i sin bur. Så lättsam valp att ha med sig, hon knatar bakom mig och säger inte ett ljud, reagerar oftast inte nämnvärt utan tittar nyfiket på allt som sker runt om kring. Hon charmade de flesta med sin söthet, vilket inte är så konstigt ;)
Jag älskar den lilla hunden mer och mer för varje dag som går, hon är otroligt lätt lärd och otroligt lättsam. Bara jag kan förvalta henne rätt så kommer hon bli en kanonhund, det känner jag på mig!

Nu ska vi att bli proffs..

Gårdagen bjöd på en trevlig skogspromand gånger 2 (en med Diva och en med Joy). Joy börjar förövrigt släppa sin ragg och kan faktiskt gå i skogen utan att se ut som om alla träd är onskefulla monster. Det tar sig! God julmiddag fick vi hos mormor och morfar med sällskap av morbror och kusin. Joy fick följa med och skötte sig som vanligt ypperligt, hon strosade runt i huset och undersökte men var lugn och somnade en mellan middagen och efterrätten i mitt knä.
I julklapp fick jag en massa bra saker. Hundboken 2012 (jag har redan börjat skriva in viktiga saker i den, dvs. Lydnads SM och andra viktiga hundrelaterade saker), jag fick även ett capo till gitarren, boken Safe Haven skriven av Nicholas Spark, One Tree Hill säsong 8, pengar, två tavlor av Sofie med bilder på Diva i. Och sist men inte minst boken Retrievern som apportör. Så  nu ska jag och Joy blir proffs (nä så naiv är jag inte, jag vet att det krävs en massa erfarenhet också men sånt skaffar vi oss förhoppningsvis efter vägen) men förhoppningsvis så kan jag lära mig en del av den. Har redan plöjt igenom de 2 första kapitlen i den och mycket bra saker står det.
Nu måste jag bara köpa mig ett par stövlar med höga skaft (som jag förövrigt har sett att alla jaktmänniskor har på sig). Jag har sett att de flesta har såna gröna stövlar så jag måste nog också köpa mig ett par ;) (De stövlarna jag har är förvisso 2 storlekar för små och jag gnäller varje vår att jag inte köpt några nya. Men jag köper inte heller några nya under sommaren vilket resulterar i att jag har ont i stortårna efter 30 minuter av promenaderna). Med facit i hand ska jag nog försöka köpa mig ett par nya stövlar så fort jag får chansen!
Lite dålig kvalité med min kamera men såhär ser tavlorna ut som jag fick av Sofie, så otroligt fina.
Nu ska vi fortsätta julmyset. Ha en fortsatt trevlig helg!

Vardagliga bestyr

Joy bara växer och växer! På torsdag är hon 12 veckor och på söndag har hon varit här i hela 1 månad. I fredags var jag och Joy på go-fika hos Hanna. Det var lite läskigt att åka bil själv så hon gnällde lite, men efter att ha åkt ca 10 av de 30 minuterna tystnade hon och la sig skönt i sin bur. När vi åkte hem var hon fortfarande trött så hon la sig tillrätta i sin bur och somnade. Joy skötte sig exemplariskt där även om hon var lite rädd för Hannas två konstiga långhåriga stora hundar (beardisar), hon somnade i mitt knä och sov nästan under hela de 5 timmarna vi var där. Jag har fått en A-valp :D
Idag har jag, Diva och Tessie varit på en off-road tur i skogen. Divas första sedan hon blev halt i slutet av augusti. Vilken lycka och oj vad många pinnar hon han tugga innan vi hade gått klart våran tur ;) Jag håller på att träna Diva att gå fot på höger sida (work) vilket är riktigt knivigt! Jag är vänsterhänt då de kommer till hundträning och jag är nog lite vänstervriden då de kommer till hundträning också. Så alla lydnadsmänniskor som läser denna blogg borde testa att göra en höger ingång även om ni inte tänkte lära hundarna work. De är verkligen svårt och känns jätte konsigt :P Hur som helst, Diva börjar förstå vad de hela betyder och kan gå några steg med bra pos. på högersidan nu.
I söndags var jag och fikade på stan med Sofie och Linda. Om ca 2,5 veckor så flyttar Sofie och hennes aussiegrabbar ner till Västerås :( Kommer bli tomt här utan min kompis och träningskompis! Förhoppningsvis så gör jag och mina tjejer (Diva och Joy) henne sällskap i Västerås/Örebro/Karlstad nästa höst :) På tal om studier har jag efter denna termin gått halva min utbildning dvs 1 ½ år av 3 och totalt 2 år har jag studerat på Universitet.
Såhär ser hon för det mesta ut när hon spanar in skogen med svansen rakt upp som en radiobil.
Eller med nosen nedstucken i snön för att undersöka något!
Nu ska jag försöka ta tag i pluggande i hopp om att få lite lov i år.

År 2011

2011
Jag tänkte att det är dags att summera året som gått. Efter en tung inledning av året då Diva var väldigt seg och inte alls hade motivationen kom vi igång igen i slutet av mars. Då fick vi chansen att gå en kurs för Monica Lindholm, vilket var både lärorikt och kul.
Divas och min årsdebut skedde den 16 april och såklart den varmaste dagen på hela våren och Diva tyckte det var lite jobbigt.
SM:et i Stockholm var en av höjdpunkterna under året! Duktiga ekipage, trevligt umgänge med vänner samt lite hundträning med bra tips!
I augusti var det åter igen dags för U-SM, denna gång i Sala. Vi startade i klass 3 med många bra ekipage, en av dem var Lisa som jag och Diva tävlade mot under det första U-SM 2009 vi var med i. Då tävlade vi mot henne och Focus (aussie) i lkl 1 och vi slog dem med 0.5 p den gången. I år ställdes vi emot henne och Fritz (hennes cocker) och nu var det deras tur att slå oss, dock med betydligt mer än 0.5 p! Jag och Diva lyckades iaf knipa 3:e platsen.
Efter vår absolut bästa tävling i Timrå i augusti kände jag att något var fel, jag kunde inte säga vad men jag fick en känsla av att Diva inte skulle hålla länge till. Så när jag kom hem mailade helt enkelt en uppfödare som jag hört mycket gott om. Några veckor senare ringer han och talar om att det fanns en valp till mig. Kan ärligt säga att tårarna ran som en vårflod ner för kinderna vid det tillfället och jag kan bara komma ihåg att ja sa tack både en, två och tre gånger.
Antar att det inte har förbi gått någon att Diva kort efter att jag mailat om valp så vart hon halt och det konstaterade än en gång att hennes vänstra armbåge såg riktigt dålig ut. Den 22 september opererades hon och under hösten har vi kämpat på med rehab som väntas bli klar i början av nästa år.
Jag och Diva skulle varit med på en kurs för Lillemor Edström men vi fick tyvärr tacka nej. Jag var dock med som åskådare och har inte varit med om någon bättre lydnadskurs någonsin!
Tessie och jag har varit ute på tävlingsbanan också, vi lyckas skrapa ihop ett 2:a pris och ett 3:e pris i klass 2. Hyfsat bra med tanke på att hon fått 5 veckors träning efter att hon fått vila i 5 år.
Antar att det inte heller har förbi gått någon att sedan den 27 november har Joy varut en del av familjen.

Några bilder från året som gått!
Med detta sammanfattar vi år 2011 och ser nu frame mot 2012!


2012
Diva och jag ska under 2012 (förutsatt att hon blir frisk) testa på rallylydnad.
Joy och jag ska fortsätta jobba på sammarbete så småning om blir det även lydnadsträning och jakt.
För Tessies del får vi se om det blir någon till start i 2:an, skulle ju vara kul att få ett första pris. Sedan ska vi starta rallylydnad hon och jag.
Ha en trevlig helg och 3:e advent!

11 veckor!

Idag blir lilla Joy 10 veckor! Tiden går så fort. På söndag har hon bott här i 3 veckor och om en vecka är hon 3 månader och ska vaccineras. Oj oj, vad det går fort!
I vår vardag händer inte så mycket spännande. Jag och Joy tränar lite kontakt och hon har börjat förstå klickerns funktion (för er som är nya läsare använder jag den som belösningsverktyg, klick och hon får godis), jag belönar spontankontakt vid flera tillfällen och så fort jag tar fram klickern ur fickan oavsett om hon sover eller inte kommer hon som ett skott.
Vi har också lekt en massa, mest med kamptrasor för att vi ska få ett bra samarbete och att hon ska tycka det är kul att leka nära. Vi leker en stund och jag tar loss kamptrasan, väntar tills hon sitter lugnt och tittar på mig, då får hon kampan igen. Väldigt rolig lek enligt Joy! Jag har börjat med kampen och framförallt belöna med kamp, då hon är lugn i hopp om att jag ska kunna använda mig av det i belöningssyfte utan att hon ska påtok för tänd på kamptrasan senare. Hon har lätt till skall vilket gör att om hon är väldigt taggad så skäller hon men då väntar jag bara tills hon slutat skälla och belönar då hon är lugn.
En annan egenskap som jag verkligen värderar högt hos henne är att hon är så otroligt gosig och lugn när man tar upp henne. Hon sover gärna och länge i mitt knä. Hon är en otroligt cool tjej som tycker att nya miljöer (förutom en stor skog) är a piece of cake. Ska bli roligt att göra MH med henne när hon blir äldre för att se om hon verkligen är så cool då med!
Så här ser vi på film! Joy sovandes i mitt knä. Mysigt värre.

Den stora vida skogen

Idag fick Joy för första gången gå ut i skogen. Skogen är nästan vid husknuten men med en grusväg mellan som just nu är väldigt hal så Joy fick åka väska ut till skogen, vilket hon tycker är väldigt skojigt. Med tanke på hur hon röjer runt här på tomten så tänkte jag att hon skulle bli överlycklig över att komma ut i skogen och springa fritt. Men min lilla Joy tyckte den stora skogen var läskig, hon gick en halv meter bakom mig nästan hela tiden. Gnagde lite på en enbuske, balanserade lite på en stock och åt lite på de frusna gräset. När hon hörde några hundar skälla så vart lilla Joy osäker (kanske sa de nått hemskt?) och eftersom jag satt på marken var hon kvickt upp i mitt knä och sökte skydd. Några bilder fick jag till när hon inte var fast klistrad vid mina ben.
Liten bit ifrån matte vågade hon allt gå och undersöka en spännande gran!


Kontaktträningen börjar ge resultat.

I eftermiddag har vi hunnit med att träna lite kontakt och hon börjar bli riktigt duktig.

Glädje

Joy, 9 veckor
En del har hänt sedan sist. I veckan fick jag reda på att Diva och jag har kommit 3:a på årets lydnadsungdom klass 3-elit. Så glad att det fick avsluta Divas lydnadskarriär och på ett fint sätt med :) Bästa placeringen någon sin för oss, vi har kommit 8:a och 10:a de tidigare åren. Igår var det 11 veckor sedan Diva opererades och hon har inte haltat något på flera veckor. :) Nästa vecka ska motionen upp till 4 x 30 minuter och hon får börja trava nästa vecka också. Det känns som att det går åt rätt håll :D
Igår vart Joy 10 veckor gammal, hon har snart varit här i 2 veckor! Hon växer så det kankar och jag tycker mig se att hon blir större varje dag!! Snart kommer hon vara fullvuxen. *Snyft*
Idag har jag bokat stuga till Lydnads SM 2012 det ska bli så kul. Vi ska bo på samma camping som Joys uppfödare och Divas pappa och hans matte. Längtar så efter att få träffa alla, både gamla och nya vänner. Ska bli så kul att träffa några av Joys syskon och se likheter och olikheter. Å vi får inte glömma att vi har några riktigt duktiga ekipage att hejja fram.
Ha en trevlig helg!

Lättlärd!

Av alla saker som kan bekymra en valp på 9 veckor är halsband och koppel det största problemet tycker Joy. Vi har dock på 2 dagar eliminerat koppeltugg och kliande av halsband med 50%. Det går alltså framåt :) Ett annat bekymmer enligt Joy är att bli lämnad "ensam" i tvättstugan medans vi är i köket dvs. hon ser oss hela tiden. Då tar hon fram sin stora stämma och talar om sitt missnöje. Men inte förens man är tyst får man komma ut igen och umgås. Å hon lär sig fort.
Idag har vi varit ute på gräsmattan och busat, otroligt roligt hade vi. Vi kampade lite med leksaken, jag sprang och gömde mig bakom vinbärsbuskarna så Joy fick leta reda på mig och vi undersökte mammas potatisland :) Lite kontaktövningar har vi börjat med så smått och oj vad den lilla damen snappar upp saker fort. Jag kommer få tänka igenom hur jag ska lära in saker så de inte blir så värst stora fel :P Efter att ha pysslat med kontaktövningar några gånger, vid maten, och lite med att jag har godis i handen så har myntet ramlat ner. Ute springer hon nu och tittar på mig i hopp om att få en godis! Söta lilla Joy <3
Diva har nu fått börja gå 40 mins promenader och hon är överlycklig, än så länge har vi bara gått dessa promenader i 2 dagar men hon haltar ingen än i alla fall. *peppar peppar*
Ha en trevlig helg!

RutinerVarje morgon vid ca 03.30 så har Joy vaknat och vill gå ut. Hon är väldigt duktig som gnäller och inte kissar inne men jag kan säga att jag är inte så pigg vid den tiden. Vid 06.00-06.45 vill lilla damen ha frukost och väcker då matte igen :) Joy är ganska punktlig då de kommer till "nattliga"rutiner.

Jag är smått faschinerad av Joy, ena sekunden är hon som en krokodil och tuggar på allt som finns inom räckhåll för hennes mun, nästa stund är hon otroligt samlad och "förstår" verkligen vad jag menar även om vi inte har något "språk" ännu. Den uppfattningen jag har fått av henne är att hon är en väldigt klok liten hund, får se om jag har rätt om den saken.

Jag tycker redan jag kan se att hon har växt sedan vi hämtade henne, bakbenen ser längre ut och magen ser mindre ut :P Kanske bara mina fantasier, vem vet! Hela 9 veckor är hon idag. Jag har skrivit lite om henne under fliken "Mina hundarna".

Idag är det prick 10 veckor sedan Diva opererades, tiden går verkligen fort. Hon vill nu trava och hennes steg ser lättare ut. I morgon är det återigen dags att öka tiden på promenaderna.

I helgen håller vi tummarna för vänner och hundsläktingar som ska tävla på rankingtävling i Ludvika.


RSS 2.0