Lite av varje

Idag har det inte hänt så mycket här, hundarna har fått sin promenad och jag har tränat lite kloss med dom med är allt på hundfronten. Diva har lärt sig att arbeta bra med bakdelen nu i klossen, lite förvånande med tanke på att vi inte har tränat det så mycket. Pokaler till helgen har jag varit och hämtat ut. Vi har appell i spår och sök samt lydnad. Själv ska jag göra min debut som tävlingsledare i elitlydnaden :O Lite nervöst eftersom det är mycket att komma ihåg men det ska bli rikigt kul att få en utmaning och se hur det går.  Så håll tummarna för mig så att jag inte får arga elitlydnadsekipage efter mig ;)

Ikväll ska jag åka på middag tillsammans med några hundkompis så det kommer nog surras hund resten av kvällen skulle jag tro ;)

Ha en bra helg allesammans =)


Insikt

Under en väldigt lång tid har jag försökt att inte låssas om Divas handikapp, jag har tränat hennes som jag har känt varit tillräckligt mycket för att det ska bli framsteg men inte så mycket för att det ska vara allt för slitsamt. varje gång jag tränar, varje gång vi gör en inkallning med ställande elr läggande elr varje gång vi tränar hopp-apport känner jag hur det tar emot. Jag frågar mig själv om det är värt alltihop. Jag vet att det är en hund som måste få ut sin energi på något sätt och jag vet att hon uppskattar lydnaden precis lika mycket som jag gör. Men jag känner att jag psykiskt inte orkar med det så länge till.

Jag har länge hoppats att hon och jag skulle kunna visa världen vad  vi kan åstakomma trots hennes problem. Men Diva kommer aldrig vara den hund som kan matcha hundarna på SM. Diva kommer aldrig kunna vara den hunden som jag kan åka på talangläger med och hur mycket det än smärtar och hur många tårar jag än kommer låta till ner för mina kinder över detta så är det den sanning jag kommer leva med från och med nu.

Mina mål har reducerats avservärt och jag vet att trots att jag vill så mycket mer så får det gott vänta. Diva har gjort stora framsteg under den senaste tiden men jag vet att den träningen som kan lägga på momenten och den möjlighet jag har att låta henne få ut sin överskottsenergi är mycket begränsad.

Tanken var att starta Diva den 3:e och den 17:e september men jag kommer nog troligast enbart starta en av dem. Sedan får vi se vad som händer. Träningen kommer vi fortsätta med men mest de moment som inte kräver så mycket.

Lilla syster som får flytta in om något år får se till å visa världen vad vi kan istället.


Träning med trevligt sällskap

Idag blev det en sväng till klubben igen (ovanlingt va?) och trevligt sällskap hade vi av Martina och Sofie. Tänk vad mycket roligare och mycket mer givande hundträning är om man har gott sällskap.  Nu ligger vi iaf i hårdträningen (igen) för snart är det tävling. De senaste dagarna har varit lite så och så med träning. En omtenta mitt i alltihop gjorde att mina timmar på dygnet vart en aning för få. Jag har börjat träna in tasstageten på lilla damen och det tar sig. Även om hon kanske inte tycker att det är lika kul som nostargeten.

Annars tränar vi rutan så det bara står härliga till. Har tränat mycket mot föremål (apporter bakom rutan), människor som sitter på bänkar bakom rutan osv. bara för att hon inte ska känna sig osäker på att gå ut och glöma bort sin uppgift. Resultatet än så länge ser väldigt bra ut. Har tränat mer med att vi båda springer mot rutan och bollen så hennes fart är mycket mycket mycket bättre nu mera. Roligt att se.

Fjärren har jag reparerat igen och den ser bra ut igen.

Men den stoooora nyheten för dagen är att vi har tränat vittring och nu hittar hon rätt pinne med enbart min lukt på =D Testade först med att de andra pinnarna låg i en hög på sidan om den rätta och hon tog rätt pinne fint. Sen så la jag dom i ring och även då hittade hon min pinne. Det är nog bland de första gångerna som hon inte har haft godis doft på pinnen och hittat den. Vilket är ett stort framsteg! Hon vart förvisso lite osäker om vilken hon skulle ta, men då hon nosade på rätt så bestämde hon sig dirket för att det var den rätta.

Här nedan kommer filmerna från tävlingen förra måndagen om det är någon som inte har sett den och vill se. Kameran stängde av sig efter vittringen så fjärren vart på en separat film.


Stackars lilla Tessietanten!

I lördags svällde lille nosen upp på Tessie. Vi trodde det var ett getingstick men det blev bara större och större. I tisdags hade hon feber och var väldigt hängig så veterinären fick sig ett besök. Det visade sig att det var vätska som samlats i tandköttet. Igår var knölen nästan en halv tennisboll stor på ena sidan och så passade den på att spricka så blodvatten ran ut ur nosen på henne. Operation blev det idag och dom spolade rent och kollade efter främande föremål men hittade inget. Hon är mycket piggare redan och strutta nu omkring här hemma och har tråkigt ;)

Såhär såg stackars Tessie ut, och då han jag inte ens knäppa kort då de såg som värst ut.

(En lite parentes om den lille gula. Hon gjorde ett bra jobb idag på träningen. Hade bra fart och hon börjar förstå tasstargeten som jag började lära in igår. Rutan har vi börjat närma oss nya höjder med. Nu fokuserar vi på MER fart. Fungerar bra än så länge. Peppar peppar, ta i trä!)

Gahhhh!!!!

Jag kan inte annat säga att rutan håller på att gå mig på nerverna!! Eller så är det en bedrift av mig att inte lyckas lära in det =D För om det är en bedrift så måste jag faktiskt säga Grattis till mig själv som har lyckats att träna men inte lära in ett moment i ca 3 års tid =)

Diva kändes lite slö då ag tog ut henne ur bilen men jag tänkte att jag inte drar upp henne för mkt innan platsliggningen och sittningen. Där blev det 10+10. Vi hade för övrigt startnr 1 eftersom vi var ensam.

Då jag gick av planen så kände jag hur hon började ladda upp och försökte bita lite i kopplet. Jag sa ifrån och hon skärpte till sig. Värmde henne med lite ff, några skiften i fjärren, lite ingångar osv. Hon kändes fin om lite seg kanske. Kampade upp henne och hon kändes redo för att ta ut på planen.

FF gick fint och jag kunde till och med tillåta mig själv att le lite då och då för det kändes så kul att vara ute på plaen med Diva just idag. Detta resulterde i 9 på poängspaden =)

Sättande 9.5 p fick neddrag för tempo i sättandet.

Inkallningen 9 p med neddrag för ett DK på första kommandot (hon tittade åt ett annat och håll och uppfattade inte vad jag sa) och tempo.

Å så hade vi RUTAN den har vi ju som sagt problem med =) Diva springer ut ca 10m och vänder sedan tillbaka till mig, tittar lite åt publiken som står ca 10 m bakom rutans bakkant. Jag har funderat på 2 alternativa saker som kan ha ställt till det idag. 1 hon är inte van att springa mot någon människa då hon springer till rutan och vart på så vis osäker. Alternativ 2 är att har den senaste veckan har börjat med ett 10 m skick innan jag har skickat henne på 25 m för att hon ska vara säker på vart hon ska springa.

Hopp apport fick vi en 10:a på

Apport-metall tempo, DK, tveksamt tagande (hon gick fram, luktade på apporten och tittade på mig, där av DK:t)

Vittringen 7 p, tugg och tempo.

Fjärr 8 p tempo, rör sig framåt. (här har jag inte reparerat ordentligt efter U-SM utan räknade med att hon skulle hålla men icke!)

Det som känns mest surt det var att det kändes så bra idag. Hon gick så fint och hade väldigt fina jämna transporter. Vi hade trevligt på plan jag och Diva. Jag har nog aldrig haft en sådan bra känsla i kroppen och ändå räckte det inte riktigt!

Totalt blev det 240.5 p och alltså hade en 5 på rutan räckt för att det skulle gå vägen!

Nu ska här grunnas på hur vi ska försöka lösa det här. Under de senaste 4 tävlingarna har hon haft en fin och jämn nivå och de betyder ju att hon är någonlunda stabil i dom andra momenten vilket såklart är superskönt.

Fler bilder från U-SM

Här kommer några fler bilder från U-SM helgen. Fotograf är denna gång Lisabet  som själv var med och tävlade och lyckades då bli 2:a i freestyle klass 2 och 6:a i lydnadsklass 2 med sin schäfertik Mirra. Stort grattis till dom och tack för dom fina bilderna.

         

           

   

Här är filmen från lördagensdeltävling oxå för den som vill se :)


U-SM i bilder och ord

Tack till alla som har hejjat, gratulerat och önskat oss lycka till =DJust nu känns det konstigt att försöka berätta om helgen. Det har hänt så mycket under så kort tid och själva tävlingssituationen minns jag inte så mycket utav. Varning redan här för ett långt inlägg med en hel del bilder! Men vi åkte hemifrån i fredags vid 8-tiden och var frame på tävlingsanläggningen vid 12 tiden. Veterinärbesiktningen gick smärtfritt och vi fick starta. Vi fick vår U-SM T-shirt och lite annat smått och gott.

Sedan började den långa väntan till invigningen klockan 15. Där blev vi presenterade distriktsvis och mitt distrikt Gävle-Dala fick äran att gå upp först på scenen. Riktigt många var vi faktiskt som tävlade för dom och efter det så spelade ett lokalt coverband som vi lyssnade på. Mycket mer hände inte den dagen utan vi åkte till stugan och packade in oss i den.

Det var samling klockan 8.00 på lördagsmorgonen så väckarklockan var ställd på 6. Nerverna började göra sig lite till känna på väg till tävlingsplatsen men det blev inte mycket mer än så. Efter lite strul så vart det till slut lottning (startnr. 5 fick Diva och jag) och löptest på tikarna. Platsliggning och platssittningen gick bra och det vart 10+10 på dom. Diva låg och sov medans vi väntade på våran tur så hon kändes lite seg då jag skulle börja värma henne. Så jag kampade upp henne rejällt inför fria följet.
Så här fin var vår tävlingsplan. Planen var spegelvänd på söndagen.

Fria följet visade sig vara suuuuper långt och Diva vart väldigt väldigt taggad av det och i kombination med att jag kampat upp henne tidigare så hoppade hon lite och plogade.

Vid sättande undet gång kunde jag inte ens gå ordentligt för hon trängde så mycket men de andra gjorde hon fint.
Inkallningen var hon så uppskruvad på så hon missade mitt stanna kommando.

Rutan fixade hon fint, stannade lite innan rutan men insåg det och gick in, men på inkallningen tog hon sikte på TL och "glömde" att hon skulle komma till mig.

Hopp-apport gick totalt åt skogen. Hindret var ställt mot en kortsida och där satt ju såklart mamma och filmade. Så vad gör inte Diva? Jo hon springer ju såklart fram till mamma och "missar" att hon skulle jobba. *Morr sa matte*

Metallen gick sedan lysande (för att vara Diva) med bra fart, något dåligt gripande men bättre än vanligt.

Vittringen gick oxå fin fint och enbart med lite dålig fart in. och det bästa av allt INGET TUGG =D

Fjärren såg även den fin ut bortsett från liiiten förflyttning.

Det räckte till 240 p trots en 0:a på hoppet. Det tar sig med andra ord =)

2 st kompisar var med och tävlade, Lisa med Focus (Som Diva är helt tokig i, de har inte träffats sedan U-SM i Boden 2009) och Fritz och Lisabet med Mirra.

    
Mirra

 
Focus och Lisa

Söndagens tävling kommer jag inte ihåg så mycket av mer än att känslan var mycket bättre. Diva gick inte ur hand och gjorde ett mycket bättre FF utan varken frustrations hopp, plogande eller snea sättanden. Vilket även visade sig i poängen =) Poängen blev något sämre men vårt samarbete var bättre och jag känner mig nöjd.


Så här trött bli man efter en hel helg i Sala och tävlingar!


Diva struntar fullständigt i att det regnar, hon har ju sitt fina regntäcke på sig ;)Trotts missar och mycket kvar att ge så räckte det till en 3:e plats och ett U-SM brons. Vann gjorde Malou med Qit (som förtjänade vinsten efter 2 fina rundor), silver gick till Sandra även hon från Gävle-Dala.

Nu ska vi sätta upp nya mål och träna vidare för att nå nya höjder för jag vet att hon kan mycket bättre än såhär.

För er som orkat läsa ända hit, tack igen för allt stöd jag har fått!

Kramar från mig

GPS:n är inställd på Sala

Det känns lite overkligen såhär, väskan står packad vid sängkanten, köttbullarna är torkade, hundarna har fått varit iväg och motionssimmat, små saker har börjat packats in i bilen och lunchen för i morgon är färdig gjord. De mesta börjar falla på plats och i morgon vid 8-tiden åker vi nog neröver. Nerverna har inte börjat ge sig till känna ännu men det kommer väl sådär lagomt när vi ska ställa oss för att gå in på planen på lördagmorgon. Det känns även overkliget att det var ett år sedan vi var nere i Stockholm och lyckades knipa vårt andra U-SM silver i karriären, det är även 2 år sedan vi var uppe i Boden på vårt första mästerskap och min lille underbara hund gjorde en prestation som jag inte trodde var möjlig och även där blev det ett silver som luktade sååå mkt guld!    3:e året gillt kanske?

Just för stunden känner jag mig så glad, att ha en hund som gillar att träna, som är glad och har mycket (kanske lite för mycket engergi ibland ;)) engergi. Om jag bara kan få visa upp allt detta så struntar jag i alla poängen (nåväl, de har iaf inte lika stor betydelse).

Så här ser tidschemat ut för helgen:

Fredag:
Veterinärbesiktning 10-14

Invigning 15.00

Brukslydnad och handling på kvällen.

Lördag:
Klockan 8.00 på lördag har vi samling för samtliga lydandasklasser utom eliten. (Vi är 6 st i klass 3 just nu)

Agilityn, brukset och freestyle tävlar senare på eftermiddag.

Söndag:
Samling alla lydandsklasser 8.00.

Agility under eftermiddagen.

Prisutdelning ca 16.00.


U-SM 2009 i Boden.

Jag får passa på att önska er en trevlig helg runt om i landet =) Och lycka till till våra träningskamrater som ska tävla på olika håll i landet i helgen. Vi håller tummar och tår och hoppas på vinst och första pris =)

Vovven min <3

Måste vara lite partisk och säga att jag har världens bästa hund =D På dagens träningpass var hon bara så bra. Har nog aldrig haft en sån här nivå på henne, inte igenom ett helt program. FF var fint, jag ska bara belöna upp lite svängar och sen så är jag supernöjd. Sättandet kändes fint. Inkallningen var i den nivå som jag förväntar mig av henne. Och rutan den gick verkligen bra idag =D Fin fart ut, bra placering i rutan och fin fart in på inkallningen =D Apporteringar går bra, lite fiffel har hon för sig vid gripandena men helt okej i övrigt. Vittringen gick fin fint och hon smakade inte på en enda pinne utan tog rätt pinne direkt och tuggade nästa inget alls på tillbaka vägen!

Fjärren däremot tyckte hon att hon kunde fixa helt själv för hon vet vilka skiften som ska vara med =P Så där fick vi träna lite stabilitet för att hon inte ska tröttna och byta i förväg.

Så för att avsluta det här korta inlägget så kan jag säga att jag är sjuktnöjd med Diva idag. Jag hade ett leende på läpparna efter träningen och hela vägen hem. Det känns så jäkla bra!! Hon gjorde en superfin träning och hon hade bra med energi hela vägen och sparade inte på krutet för 5 öre. Så formen är det inge fel på vill jag lova. Sen så kan fortfarande allting hända på tävling.


RSS 2.0