Den nya vardagen

Idag har vi inte gjort så många knop, jag har pluggat lite och Joy har haft sina stunder med lek och en massa sovande. Hon är väldigt lätt att ha och göra med. Vi har varit ute på gräsmattan och hon har fått sprungit och busat i snön. Så fort hon kom på att jag hade med mig godis ut så lyssnade hon så fint på mig. Ropar jag så kom hon som ett spjut och sätter sig en halv meter framför mig och tittar med stora ögon i väntan på godisen.

Hon har väldigt lätt för skallet den lilla damen och så fort hon är missnöjd eller vill ha uppmärksamheten på sig så skäller hon. Hon håller som bäst på att lära Diva att kampa med henne och Diva börjar faktiskt förstå vad hon ska göra. Idag har de båda legat på mage på golvet med en kamptrasa och dragit och morrat åt varandra.

Jag har fått jobba en del med att stärka Diva för att hon är lite för vek. Om Joy vill ha en leksak som Diva har går hon helt enkelt fram och tar den medans Diva då släpper leksaken och vänder bort huvudet. Så idag har jag stärkt Diva så hon förstår att det är okej att dra emot. Annars funkar Joy och Diva väldigt bra tillsammans, de har legat i bädden och sovit båda två och om Diva får välja själv så är hon gärna där Joy är, så länge inte Joy försöker bita henne i nosen ;)

Vi har ställt in en bur i tvättstugan innanför köket och så fort Joy blir trött så går hon in och lägger sig i den och sover. Hon är så otroligt duktig, hon gillar verkligen sin bur och det känns så bra. Kommer vara mycket värt senare vid träning och tävlingssituationer.Nu ska vi ta och sätta oss i vardagsrummet och kolla lite på hockey jag och hundarna. Ha en bra kväll!


Livet som valpägare

I fredags efter mitt seminarium så åkte vi ner till Jönköping jag och mamma för att sova där innan vi fortsatte vidare ner mot Lund. Lördagen vart ganska lugn, vi åt frukost i godan ro och åkte från hotellet vid halv 11 tiden. På vägen ner åkte vi in hos Sofia (en kompis från gymnasiet) och hälsade på henne en sväng. Väldigt trevligt att se andra saker än bara motorväg och skojigt att träffa henne såklart! Sedan bar det av ner till Lund för incheckning på hotellet och sedan middag på shoppingcentret som låg i närheten. Efter middagen åkte vi till Niclas och Susanne för att träffa godingen. Lite nervös var jag allt.  3 mycket trevliga golden (mamma, mormor, och en från en annan kennel) och så Joy som var sista valpen kvar. Niclas och Susanne var också trevliga och jag känner mig lugn att ha dem bakom mig. Lilla Joy var ganska trött när vi kom och hälsade på och pysslade på och undersökte lite saker när inte syskonen var kvar längre.

På söndagen åkte startade vi våra resa tillbaka till Sundsvall vid halv 9 och räknade med att det skulle ta någonstans mellan 12-15 timmar att ta sig hem de ca 100 mil vi hade att köra. Joy gnällde lite i början men somnade fort och sov i princip hela vägen hem. Några kissstopp och 2 mat stopp men annars sov hon ända tills vi hade ca 1 timme kvar, då kröp hon ur buren och satte sig i mitt knä och vart åter igen nöjd. Väglaget och vädret var stora delar väldigt bra. Lite blåst och regn i söder och när vi hade 4 mil kvar till Gävle så började snön vräka ner. Vi körde ca 35 km/h på 120 väg! Ingen körde om oss och det gick knappt att se någon ting alls. Som tur var så slutade det ganska snabbt så vi Tönnebro var det åter bra sikt igen.

Väl hemma så fick Joy fart i sina ben! Efter att ha sovit i 13 timmar i bilen så förstår man att det finns myror i benen. Detta gjorde att jag som varit vaken i 18 timmar och tyckte att det var dags att sova för att orka med skolan vart nerröstad och fick tillbringa 30 minuter åt att försöka få Joy att sova. Hon fick gnaga lite på min tumme så somnade hon snart. Vid 03.30 vaknade hon och var pigg, ut och se om hon ville kissa, självklart. Vi somnade om till halv 6 då mamma klev upp och frukost dags för Joy. Ut och kissa och sedan sov vi vidare till halv 8.

Idag har det varit en massa myror i dom små benen och hon har nyss varit ute och sprungit i snön som hon förövrigt ÄLSKAR. Nu ligger hon gott och sover i bädden i köket. Efter att ha försökt knäppa kort på henne när hon sprang och bytte jag till att filma istället. Så här har ni en lite film.

Såhär skönt låg man under resan hem.


Det är svårt att knäppa kort på en valp som springer hela tiden.


Buskarna som sticker upp ur rabatten är sååå spännande och roliga.

Nu ska jag passa på att göra något kreativit när hon sover.

Nu är det nära!

Har just svalt den sista tuggan lunch och väntar på att Diva och jag ska åka iväg till simningen. Sedan jag kom hem från skolan för en halvitmme sedan så har jag irrat runt och packat, kört igång en maskin med tvätt och ätit lunch på stående fot undertiden.

Tänk att 8 veckor kan gå så långsamt och samtidigt så fort. I morgon har jag seminarium på skolan på förmiddagen och sen efter lunch så beger mig jag och mamma söder ut. Ni får hålla till godo med denna bild tills jag har kunnat knäppa några egna. Här är en bild som Niclas skickade till mig på mitt underverk.


Joy, 7 veckor

Hoppas ni får en bra helg alla läsare!

Test

Jag har testat en av Eva Bodfäldts övningar om kamp. Det hela gick ut på att låta hunden få belöning med kamp då den är stilla och sen upprepa detta några gånger. Kampa-hunden släpper leksaken - hunden är lugn belönas med kamp. Eftersom Diva inte kan få ut så mycket energi så tänkte jag att jag skulle passa på att testa det på henne eftersom hon går upp så högt i aktivitet nu när hon är understimulerad. Det är helt fantastiskt vad dom lär sig fort, när jag hade gjort det enbart 2 gånger så förstod hon att bara hon sänkte aktivitetesnivån så fick hon leksaken. Och inte nog med det så fick hon ut lite energi då hon låg i sängen och kampade med mig. Trött vart hon också.

Annars rullar det på som vanligt, skolan har jag en massa att göra i. Ska försöka jobba bort så mycket som möjligt innan fredag så jag mest har böcker att läsa i helgen. Jag är dock väldigt glad över att vi i vanliga fall har väldigt bra schema med 2-3 föreläsningar i veckan oftast mellan 10.15-12 och grupparbeten som vi kan lägga upp när vi vill. Och snälla pappa har lovat att ta semsester hela nästa vecka för att vara "pappaledig" med Joy en dag då jag måste vara i skolan. Jag har fått schema fram till 10 januari och lilla Joy behöver inte vara ensam något fram tills dess (förutom lite träning att vara ensam då så klart) vilket känns jättebra.

Nu är det dags att göra lite nytta och faktiskt plugga lite.


Eva Bodfäldt mm.

Jag hade tänkt att jag skulle skriva ett intressant blogginlägg om hur föreläsningen för Eva Bodfäldt var igår men tiden bara försvann! Det kändes som att dygnet enbart innehöll 4 timmar istället för 48. Föreläsningenstema var On/off och mycket bra tankar och idéer fick jag med mig därifrån. Ska försöka skriva ner anteckningarna från föreläsningen till en artikel som Sundsvalls Brukshundklubb ska lägga upp på deras hemsida i helgen så då får ni förhoppningsvis snart också ta del av de bra idéerna från Eva.

Idag har Diva fått utökat sina promenader till 2x15 min och 2x20 min, så nu håller vi tummarna för att hon inte ska bli halt av den ökade ansträningen. Lite träning har vi hunnit med idag också, lite bära pinne fint, jag försökte lära henne att rynka på nosen, men hon bara slikade mig och la huvudet i marken. Får nog anstränga mig lite mer om jag ska lyckas :P


Allting är nästan fixat här hemma nu inför hämtningen av Joy nästa vecka. Pappa ska tapetsera om hallen och slå fast listerna och lite annat fix. Och idag blev det klart att Krankesjöns Black Pearl är Joy. Häftigaste namnet enligt mig ;)

Nu ska jag ta och skynda ut med Diva innan det blir mörkt, solen går idag ner 14.58 så det gäller att raska på. Enligt tidingen ska det blir SNÖ på söndag.

My Pride and Joy
Som ni vet så har mycket tankar kretsat kring vad den lilla valpen ska heta. Jag vet inte hur många namn jag har funderat över men som jag aldrig riktigt känt varit det rätta. När Niclas ringde och sa att valparna hade fötts var det första namnet som kom upp i huvudet Dixie. Jag övervägde det länge men insåg att Tessie reagerade på det. Många av er gav förslag och inspiration vilket ledde till förslag som Pheme (utalas Feme) eftersom det är en gud och Diva är oxå en gud. Men efter att lillebror protesterat högljutt så strök jag det från listan. Innan jag talar om vilket namn jag har valt så tänkte jag skriva en motiviering till varför just detta namn känns rätt. För som ni vet så har jag funderat en del över det.

För det första vill jag ha ett namn som betyder något, jag tycker namnen blir mycket finare då. Även om det kanske bara är jag som bryr mig om det. Detta namn var även det första namnet jag ville döpa en valp till och hade jag bestämt mig för långt innan jag ens hade en tanke på att köpa valp nu. Anledningen till att det tog sån lång tid att bestäma var för att mamma inte gillade de. Men vi kom fram till att det var ett namn som skillde sig så markant från de andra hundarnas namn så nu är det allså bestämt.

Namnet betyder källa till glädje, framgång, fröjd och nöje. Och namnet är då såklart Joy. Jag är helt säker på att denna lilla hund kommer bringa mig mycket glädje i framtiden!


It feels like sunday!

Idag har jag inte gjort många knop precis som det ska vara på en söndag. Gårdagen tillbringades först med god middag och efterrätt hos mormor och morfar för att sedan åka vidare till Hanna och fira henne. Mycket trevlig kväll var det. Vaknade 8 i morse av att Tessie var dåliga i magen och hade kräkts inne, stackarn har varit dåliga 2 ggr under kort tid. Men hon är pigg nu igen. Hoppas det håller i sig! Gick och la mig igen och somnade om till 10. En ny förkyldning har gjort mig sällskap så nu har jag jätteont i halsen och i huvudet. Mindre trevlig upplevelse. Men en långpromenad med Tessie har jag och mamma hunnit med och kortisarna med Diva har det oxå blivit. I övrigt har jag bara legat i sängen och pysslat på med lite skolarbete.

Diva har nu fått börja använda sina "svettband", än så länge utan vikter, men det går riktigt bra. Hon har inte haltat av den ökade belastningen eller de ökade promenaderna vilket känns jättebra.

Nyss inkommen efter en av kortisarna med Diva, han inte mer än innan för dörren innan hon sysselsatte sig med att gnaga på tuggben.


Det käraste jag har

Jag ligger i sängen och försöker sova, tankarna går runt i huvudet likt en orkan. De brukar ha en tendens att göra det såhär på kvällen. Mycket av tankarna snurrar runt framtiden, sånt som är bortom min förmåga att besluta om, jobb, och andra viktiga saker...

Jag fick även veta att en fin hund dog här om dagen. Jag hoppas och tror att han springer glatt i hundhimlen och hjälp matte och "lillmatte" att ta sig igenom den svåra tiden. Tankarna kan inte låta bli att vandra iväg och frågorna poppa upp. Varför måste allt elände hända de fina hundarna? De hundarna med ofanligt stort hjärta och livslust och glädje?

Jag har ställt mig frågan många gånger, varför var just Diva tvungen att drabbas av pålagringar osv? Av 3-4% som gör operationen får belastningsskador och självklart skulle Diva vara en av dessa ynka procent. När jag köpte henne för 4 år sen trodde jag inte att det var möjligt att älska ett djur så mycket som jag göra med henne, en hund som lagt tassen om mitt hjärta (och på mitt skulderblad) och som kommer ta med sig en bit när hon inte längre finns brevid min sida.

Jag är så otroligt glad att jag fått möjligheten att hämta en valp från Niclas och Susanne på Krankesjöns kennel om några veckor. En hund som jag hoppas kunna få många friska år med och som kommer få följa med mig i vått och torrt på en massa skojigheter.

Tessie har varit ute och visat framtassarna

I höst att Tessie gjort 2 st lydnadsklass 2 tävlingar. Något som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. Den 11 november 2006 tävlade jag och Tessie lydnadsklass 1 för sista gången, våra poäng vart 174 och helgen innan den 4 november fick vi vårt LP1 med 181,5 poäng. Den osäkra hunden jag då hade i mitt snöre har växt ofantligt mycket de senaste 5 åren. Framförallt efter att Diva kommit in i familjen. Hon är inte längre lika osäker och kan vistas på platser med mycket hundar utan att bli osäker och rädd. I söndags tävlade vi lydnads 2:an men lite bättre poäng än i debuten. Men med en nolla på rutan så räckte inte poängen riktigt till ett första pris.

Poängen blev följande:

Platsliggning: 8 p (hon sätter sig upp för tidigt, då hon vart så glad att jag kom tillbaka efter att ha varit borta sååå länge ;))

Fritt följ: 8 1/2 p (position)
 

Läggande: 7 1/2 p (segt läggande)


Inkallande m. ställande: 7 p (ställer tidigt, vid sväng vid ingång)


Sändande med ställande: 0p


Apportering: 6 1/2 p (tempo in, släpper apport)


Fritt hopp över hinder: 8 p (slår i hindret)


Fjärrdirigering: 10 p


Helhetsintryck: 10p

De tidigare åren har hon slutat jobba någon stans i mitten av programmet men hon håller faktiskt ihop nu =D Att få 8 1/2 på ett fritt följ med henne är jag sååå glad för! Vid rutan stod det en stor kon (modell trafikkon) som hon var tvungen att kolla in, och då glömde hon sjävklart bort va de va hon skulle göra ;) Apporten har hon alltid tyckt varit lite jobbig att komma in fot med, så hon släppte den vid mina fötter och satt sig fot sen. Även om inte poängen är lysande så är jag nöjd med henne och framförallt så tycker hon att det är roligt!Idag har hundarna "hjälpt" mig att städa lite i mitt gamla rum, valpen och jag ska bo där under den första tiden så de ska gå fort ut om de behövs, lite jobbigt att ta sig ner från övervåningen där mitt nya rum ligger. Allt är i princip fixat tills valpen kommer nu, ska bli så roligt att få hem henne. Kan inte titta mig mätt på filmer och bilder! Nu har vi nog bestämt oss för ett namn. Men ja kommer hålla de hemligt ett litet tag till, det kanske dyker upp något bättre, vad vet jag ;)

Nu ska jag damsuga resten av huset och plugga lite.

Namnbekymmer

De här att bestämma namn till valpen är inte det lättaste precis. Nä, det är nog bland det svåraste till och med. Jag har kollat igenom kartboken efter fina namn på platser, jag har tittat efter gudinnonamn, efter islänskanamn (vilket resulterade i namn som gleði och hamingjusamur) vilket inte kändes riktigt som ett namn jag vill döpa min hund till, franska namn, engelska namn osv osv Jag har bett om hjälp från andra, och jag har tittat runt på alla internetsidor jag har hittat efter hundnamn men ICKE! Det hjälps inte att jag har 3 st till i familjen som inte håller med mig i mina hundnamnsval utan har andra mycket bättre namn som jag förövrigt inte tycker är fina. Jag tyckte Ockra var ett fint namn tills jag föreslog det för brorsan som sa att han skulle flytta och aldrig klappa hunden om jag skulle döpa henne till det. Han tycker däremot att Anki, Anna-Karin och Gunnel är bra namn vilket jag verkligen INTE tycker. Jag har tittat runt på bloggar och hemsidor. När jag tillslut hade hittat 2 st som jag kände mig nöjd med MEN då insåg jag att mina hundar tror att det är dom jag pratar med -.- Diva trodde jag pratade med henne då jag sa Kira och Tessie trodde det var henne jag pratade med då jag sa Yoshi. SUCK!! Jag är nog kanske lite för kräsen =P

Nu väntar jag på en uppenbarelse som kan tala om vilket namn jag ska döpa min hund till och hoppas att den kommer snart.


Bara dimma är det här hemma, skulle inte vara helt fel att vara uppe i Borgafjäll och spatsera på fjället nu..

RSS 2.0