Aktiviteter

Haha jag fick ett påskägg igår av pappa. Man blir aldrig för gammal för ett påskägg med godis i;)

Mötet med ungdomskommittén gick bra igår. Vi fick några nya idéer och förhoppningsivs så får vi en fungerade ungdomsverksamhet igen.

Dansen igår var rolig och jobbig och vi fick även reda på att vi ska ha en dansshow i mitten på maj.

Idag börjde dagen med uppstigning vid 8 och så stack jag iväg till stallet för att rida Gauti. Snöade lite men det var ganska skönt, red en sväng barbacka på grusvägen.

Sedan tog jag ut Diva på en sväng så hon fick springa av sig lite. Gjorde middag då jag kom hem så mamma kunde ta med sig till jobbet. Stack sen ut och sprang en sväng trots att benen kändes tunga. Det gick faktiskt förvånansvärt lätt att springa och det var riktigt skönt. Pluggade lite om bland annat hjärtproblem i samband med fysisk aktivitet. Sen förtjänade jag en film så jag såg Not another teen movie. Den var väl sådär men den gick att titta på.

Åkte sen väg och tränade Diva på klubben. Rutan gick inge vidare. Hon springer ut fint men sen när jag säger stanna så lyssnar hon inte utan bara letar bollen. Jag blir galen över det! Sen körde vi apporteringen och det fungerade super bra. Fjärren funkade oxå vädligt bra idag. Konskick tränade vi några gånger och det fungerade bra de med.

Åkte och handlade lite mat senare och upptäckte att dom sålde The Twilight Saga: New Moon på ICA och jag stod länge och väl och funderade på hurvida jag skulle köpa den eller inte. Nörd som jag är så kunde jag inte låta bli utan köpte den så klart. Nu står den fint bredvid Twilight filmen på hyllan.

Jag har hittintills fått nästan 15 000 steg på stegräknaren, det kompenserar de jag inte får i morgon då de blir simning för Diva.

Jag har inget citat idag så ni får klara er utan, det kanske ni tycker är skönt;) Ha de så bra så skriver jag nog ingen på torsdag. Om ni inte läser något mer innan påsk så glad påsk på er.


Vecka 12

Den stora skillnaden denna veckan har varit min inställning. Jag känner att motivationen och engagemanget hos mig har blivit mycket bättre. Som alltid då jag tränat för någon så kommer hoppet tillbaka om att vi ska lyckas (vilket det självklart ska). Har tränat fjärren en del och den går nu frammåt till min stora förtjusning. Arbetet med vittringspinnar i munnen vid ingångar har jag tränat både idag och igår och det har verkligen gått frammåt bara dessa 2 dagar. Ska försöka ta tag i apportering med trä apport nu i veckan, och även inkallningen och rutan om underlaget tillåter. Tillsvidare får vi dona på lite med detaljträning inne tills underlaget tillåter med påfrestande aktiviteter.

Hur som helst så har jag blivit tillfrågad av att vara "hjälpis" på en valpkurs som startar i mitten av april. Självklart sa jag ja. Det är nog 4 gången som jag hjälper denna instruktören på hennes kurser. Verkligen kul att bli tillfrågad så många gånger då hon måste tycka att jag har gjort ett bra jobb tidigare kurser. Jag har även av henne blivit rekommenderad för instruktörs utbildningen. Vädligt kul, får se om/när den blir av om jag har möjlighet att gå den eller inte.

Ikväll har jag möte med undomskommittén om hur vi ska gå vidare med ungdomsaktiviteterna på klubben. Får se vad vi ska kunna hitta på. Det känns som om mitt huvud verkligen är i hundtankar hela tiden. Har även insett att i princip alla mina helger till midsommar är uppbokade av hundevenmang:O Inte illa alltså. Snacka om att man är en hundnörd =P

Ikväll blir det dans med för att bryta mönstret med alla hundaktiviteter:P Hoppas alla får en bra vecka nu så här innan påsk:)


Inläggets citat: "Find the straight inside you, and go from there. You can change almost everything if you just believe it." Unknown

Träning för Linda

När jag vaknade i morse vid halv 9 var jag så trött att jag funderade på om överhuvudtaget skulle orka gå in i köket och fixa frukost trots att jag var hungrig. Jag påminde mig själv om att det var träningsdag för Linda och då gick det lite lättare iaf. Anledningen till min trötthet var Diva. Som i natt har haft för sig en massa fuffens. Hon hoppade upp i sängen så fort jag släkte lampan och jag lyfte ner henne på golvet igen. Släkte lampan som jag hade tänt och snabb som en pil var hon tillbaka i sängen igen. Sista gången jag tittade på klockan så var den nog strax efter halv 3. Då lyfte jag ner henne ytterliggare några gånger. Men sen sov hon snällt på golvet resten av natten. Tack för det!

Men till träningen. Det var ca -1 till -3 idag och så var det underkylt regn stund vis. Inte speciellt optimala förhållanden för hundträning. Ena grusplanen var som en skridskobana så vi fick ta den andra som var betydligt mycket bättre men även den lite hal. Jag var näst sist idag av 11 vilket betydde att vi fick starta någon gång vid 2 tiden. Som tur var slapp Diva sitta i bilen från 11 då  mamma var så snäll och kom med henne tills att jag skulle köra. Jag började med att fråga om hjälp med sakta marchen och stegförflyttningarna. Jag ville mest ha bekräftat att min hastighet i sakta marchen var bra och de var den, MEN hon hoppar som en groda i vänstersvängarna då. Lite att jobba på. Stegförflyttningarna får jag träna mer framför stora spelgel i hallen där jag kan titta raktfram och ändå se henne. Men annars såg det bra ut.

Den andra momentet som jag fick hjälp med var vittringen. Som totalt har slutat funka. Eller inte totalt men den är inte så bra. Hon har börjat plocka med pinnarna och så släpper hon pinnen på halva vägen. Vi fick tipset idag att träna mycket ingångar och att hon får plocka reda på pinnen om hon släpper den. Känns bra att få någon som säger det jag har tänkt, bara för att veta att jag är på rätt spår så att säga.

Sista momentet som jag tränade var fjärren. Den har verkligen inte gått frammåt de senaste veckorna och jag har varit nära att lägga vår tävlingskarriär på hyllan för denna förfärliga fjärr. Men jag tränade idag för Linda, med en planka framför och vilken skillnad det blev. Hon klarade av de flesta förflyttningarna riktigt snyggt även om det var på nära håll. Det var längre avstånd än jag brukar träna på och det visar ju att det gav resultat. Det känns så skönt att få se det.

Efter denna träning släppte några kilo från mina axlar och jag kan känna att klass 3 på U-SM verkligen inte är något problem.

Vi fick tacos till lunch och hade en trevlig stund med en massa hundprat så klart. Så nu är jag och Diva verkligen trött och förhoppningsvis så låter hon mig sova gott i natt.

Ha en bra helg allesammans. Den ena av mina har iaf varit super bra:)


Detta inläggets citat kommer från Confucius och är riktigt fint tycker jag.

"To put the world right in order, we must first put the nation in order; to put the nation in order, we must first put the family in order; to put the family in order, we must first cultivate our personal life; we must first set our hearts right."


Scary

Var någonstan mellan sömn och vaket tillstånd i natt då jag hör ett lite hasande ljud från Divas ände av rummet. Tänker inte mer på det för att jag visste att det var datorn som hade åkt av kudden ner på golvet. Jag känner en lätt tryck på ryggen men tänker inte mer på det utan fortsätter i mitt halvsovande tillstånd. Tills jag känner luften i örat. Diva blev alltså så rädd för ljudet av datorn att hon hoppade upp i min säng och gömde sig bakom mig (mellan mig och väggen.) så långt från ljudet som möjligt. Skrattar lite för mig själv där jag ligger med en rädd hund som inte får vara i sängen i vanlig fall men tok till flykten och blev räddad av mig. Det tog även ett tag innan jag lyckade få ur henne ur sängen och ner på det läskiga golvet igen. En timme senare vaknar jag igen av att Diva ligger i min säng.. Snacka om stora vakthunden min. Känns verkligen tryckt att ha henne vid sin sida då modet sviktar.. :P

I morgon är det träning för Linda igen och jag hoppas att snön kommer som vi förväntas få. Då jag kan köra rutan som jag hoppats på. Annars ska vi ta upp fjärren och kon skick.

Tränade lite igår med, fast att jag sa att jag skulle låta bli, vart så sugen i och med U-SM nu. Blev ganska bra trots allt.  Vittringen var förvisso en katastrof för hon har tydligen "glömt" bort det eller så var det pga all nysnö och ett tag sen vi tränade de..  Sen körde jag avslutet på rutan från läggandet och inkallning med fot gåendet. Såg riktigt snyggt ut andra gången i körde de.

Jag var även duktig och simmade 40 längder igår, och när jag kom hem fick jag våfflor:) Fler uppdateringar blir de förhoppningsvis i morgon efter träningen:)

Tänker i slutet av detta inlägg citera en av favorit låtar just nu. Låter heter Call Me och gruppen Shinedown och citatet liyder; I'll always keep you inside, you healed my heart and my life, and you know i tried."


Officiellt

Jag tänkte inte skriva något inlägg idag, men jag såg att det har kommit ut med information om U-SM. För det första; det blir av, för det andra så blir det i Stockholm i år. Super kul. Åster står att se vilken klass som jag kommer starta i. Härligt att få ytterliggare ett mål att träna inför, vilket verkligen känns som om jag behöver nu. Bara att fortsätta nöta fjärren och fortsätta fila på de andra momenten i klass 3.

Diva njöt verkligen av massagen idag och har varit helt slut efter den och varje gång hon tittar upp från bia bädden så hänger ögonen långt ner och hon ser nästan ut som en boxer ;) Allting kändes bra på henne, vi ska bara ändra lite på simningen och låta henne simma kortare tid men i stremern för att hon ska bygga muskler på frambenen.

I morgon kommer jag nog skippa elitträningen då det enbart går att träna moment som hon redan kan ganska bra..

Jag kommer garanterat somna med ett leende på läpparna i kväll och i morgon ska jag försöka träna lite på ängen här utanför. Skaren är till och med så hård att jag kan gå på den, till och med springa på den. Hoppas kunna träna lite nu då jag vart sååå sugen;) I'm back on the road again.

Detta inläggets citat: "Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has not yet come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering." ~Lucas Scott från TV serien One Tree Hill

Duktig!

Idag har både jag och Diva varit duktig. Dagen började med en promis i det härliga vädret. Sedan begravde jag min näsa i FYSS-boken (Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling), där jag håller på att läsa om olika mätmetoder för att mäta fysisk aktivitet hos olika personer, samt olika metoder för att öka motivation hos inaktiva personer.

I eftermiddags så sprang jag en sväng, väldigt tungt i benen idag. Kan iofs vara för att det hårda danspasset igår sitter kvar i benen. Men skönt efteråt var det. Än så länge står det 13 000 steg på stegräknaren idag, ganska bra gjort med tanke på att jag har pluggat oxå.

Ikväll så var vi jag och Diva på TL-utbildning. De hade fått tag på ett tävlingsekipage som körde istället för oss och tur var väl det för vi var 11 st som skulle köra igenom elitbruks ff. Men jag tränade henne lite innan och det gick helt okej, men underlaget är verkligen inte kul. Stenhårt på grusplan och det går inte så bra att träna över huvudtaget. Hoppas det blir bättre underlag till helgen då det är kurs igen.

I morgon ska Diva få helkropps massage. Så sen blir hon som en ny hund;)

Jag måste iaf berätta något som hände igår under min danslektion. En av danslärarna där har en son, han är runt 3 år och super söt. Han kom in på vår lektion när vi stod och strechtade med foten mot väggen och säger: "Mamma jag tror dom håller på att flytta väggen." Sååå gulligt. Sen så sätter han sig på golvet då vi skulle strechta baksidan lår så tittar han på sin mamma igen och säger " Jag är inte så bra på de här." . Sen när vi skulle strechta nacken så håller vi vänster hand på höger sida och tvärt om. Men han håller sin vänstra hand på väster öra och tittar noga på oss alla. Så när jag gick därifrån så jag hade jag fått mig ett gott skratt över att vi höll på att flytta väggen och sen var han verkligen super gullig. 
 
Jag hoppas ni förstrå jag vad jag menar. Lite vimsigt skrivet av  mig.
Ha de så bra allesammans.


Klappat och klart!

Nu har jag bokat stuga till lydnads SM i sommar =) Det ska bli så kul, jag längar verkligen. Än så länge ligger snön kvar och sommaren känns väldigt långt bort. Men de kommer gå fort och snart står jag där och tittar då mina vänner tar studenten och skriver tentan som jag har kvar..

Tänkte berätta om en sak som hände igår på långpromisen med Diva. Hon sprang lös på en äng och såg plötsligt 2 rådjur hon stannade och tittade på dom, jag ropade på henne och hon kom tillbaka till mig. Jag såg att rådjuren sakta började gå ifrån oss. De stod kanske 100 m från oss, lät henne fortsätta springa lös. Hon lyssnade superbra och brydde sig inte alls om dom, och hon som blir alldeles galen då hon ser dom då hon är i koppel. Stolt matte var jag allt igår =)

Idag vart det en promenad i strålande sol och minus 2 grader, hundarna var lagomt sandiga och blöta under magen då vi kom hem. Men det går åt ljusare tider iaf =) Ikväll blir det dans för min del och i morgon är det TL-utbildning som gäller och då ska kanske jag och Diva vara försökskaniner i ff för de som ska kommendera.

Nu äre med skrivande för idag. Ska begrava min näsa i FYSS-boken =)

kram

Förändring?

Tror det senaste inlägget jag skrev var i torsdags, så jag borde skriva ett nu. Inte för att jag har så mycket att skriva, men ändå.

Idag har vi haft super fint väder här uppe, solen har varit framme och bara några moln har synts på himlen. Vi hade +4 grader mitt på dagen och vissa delar av grusvägarna har börjat bli mjuka. Trots detta har vi midje höga snöhögar utanför huset.  Hundarna blir "härligt" leriga och fina, men glad är de allt över att få springa i strilande vatten.

Jag letar fortfarande jobb men har inte hittat eller fått något, förutom de extra jobbet som översättare jag har. Men änsålänge så har de inte haft något jobb till just mig. Annars tummar väl dagarna på som de brukar. Kliver upp vid halv 9, äter frukost, går ut med hundarna, äter lunch, pluggar lite, städar lite, äter midda, ser på TV och divers kvällsaktiviteter och sen sova. Väldigt intressantat dagar. NOT!! Men men det är så det ser ut för tillfället.

En annan sak som jag håller på med är att skriva en till bok. Som en del av er redan vet så skrev jag en bok om Diva och lydnadsträning som PA förra året. Denna gång skriver jag en skönlitterär/fantasy för ungdomar. Vi får se vart de leder, har inte kommit så långt i den än men förhoppninsvis så blir det något bra i slutänden. Men det är ganska roligt tidsfördriv på dagarna då jag inte har något bättre för mig.

Jag har även tänkt börja motionera mer nu när det ändå är ljust så länge och jag ändå bara är hemma. Ska införa simning (för mig då) varje torsdag, dans på måndagar, promis med hundarna i princip varje dag och sen några löpar rundor i veckan. Har redan gjort ett par rundor och det kändes verkligen skönt. Att jag äntligen har fått blivit frisk och kan ta i utan att jag tror att jag ska dö. Har ju tänkt att jag ska springa Vårrustet även i år och måste väl ha lite bättre kondis för att orka springa 5 km under 35 minuter  som jag gjorde förra året..

I morgon ska jag åka in till stan och förhoppningsvis köpa mig en läderjacka, ett par solglasögon borde jag oxå köpa för såna äger jag inte ens.

Lika bra att sova nu innan jag börjar svamla för mycket.. God natt allesammans och ha en underbar söndag:)
Kram på er!


Ett mord

Dagen började med en promenad och på denna promenaden så började Diva gräva förbrilt i snön. Jag och mamma tänkte som vanligt har hon väl fått nån noja och gräver som en dåre. Efter en stund så far hon iväg i en väldans fart efter något litet och brunt. Hon får in det i munen, tuggar lite på det och då inser jag att jag måste försöka på ut DET. Jag lyckas inte då hennes käkar är stenhårt ihop satt. Släpper henne och hon springer ut på ängen (som det förövrigt är skare på) då släpper hon ut de hon har i munnen. Och vad tror ni inte då kommer ut? Jo, en mus! Hon spelar den lite mellan tassarna och ser väldigt road ut. Ungefär som oom hon har hitta väldens roligaste kotte som till och med lever och springer iväg om man inte passar den ordentligt. Hon kastar iväg den lilla musen en bit och springer efter för att försöka rulla på den. Det lyckas inte då hon missar, men det gjorde inte så mycket utan hon far upp igen och bollar den mellan tassarna lite till. Medan jag kvider på vägen att hon kan väl komma till mig? Jag har ju trots allt ost. Diva bryr sig inte ens om att jag har ost utan fortsätter med sin roliga leksak. Eftersom skaren inte håller för mig så får jag halvt krypa ut för att kunna komma så nära Diva att jag kan ta henne i halsbandet. Jag får alltså bevittna en "rolig" mus lek på marknivå ganska när till och med. USCH! Efter en slemig och en aning hårdhänt behandling dör den lilla musen. Så nu har jag alltså 2 mördar hundar :S Tessie mördade en skatunge då den sommaren vi fick hem Diva.

Annars har jag varit på elitträningen. Vi körde enbart sättande under gång och sittade i grupp då det är super hårt på planen nu. Men det gick bra och hon var lugn och fin.

TL-utbildning hade jag ikväll och det gick väl sisodär. Svårt. Vi håller på att lära oss att göra tidsplanering för tävlingar nu.

Jag har även färgat håret från blont till mörk brunt idag. Så jag tänkte att ni skulle få en bild på hur det blev.


Ni får nöja er med en fjortis bild;) Första gången i hela mitt liv jag är brunett föresten.

Inläggets citat från tv-serien One Tree Hill: "You cannot run away from weakness. You must fight it out or perish; and if that be so, why not now and where you stand?" ~Lucas Scott

Happy face

Jag vill bara börja med att tacka för de fina sakerna ni skrev om det förra inlägget. Det värmer verkligen.

Nu till mitt happy face. Anledningen är att jag idag fick reda på att jag klarade min engelska tenta i grammatik och lyckades få ett E på den delen :D Nu har jag bara en del av 4 kvar att tenta av sen är jag klar. Resultatet än så länge är två E:n och ett C och ett F då så klart, men de ska jag ändra på snart. Jag har även nu skickat in min anmälan till universitet till hösten. Spännande helt klart!

Ska försöka sammanfatta förra veckans träning här har jag tänkt. Så VECKA 10:
Gick lite upp och ner. Kan säga att de flesta momenten sitter ganska hyfsat nu. Rutan spinger hon ut varje gång:D Har dock svårt att stanna henne i den nu. Hon letar förbrilt efter sin leksak. Hmm..

Denna del kommer ni vara less på att jag skriver om ^^ Men FF klarade hon med en massa störning igår. Sara gick bakom oss hela programmet och det kändes verkligen bra. Vi hade även ställt ut ca 15 koner överallt på planen och hon var inte särskillt bekymrad över det. Testade även dirrigeringsapporteringn i går med fullt avstånd. Dock med brukar istället för apporter. Men hon gick stensäkert ut på rätt.. GLAD!

Fjärren går verkligen åt skogen. Och det har gjort att vi får skuta på vår planerade debut med några veckor. Tanken var att vi skulle ha startat den 14 april. Men eftersom fjärren inte alls funkar så vida jag inte står på ca 1 meters avstånd så struntar jag i debuten tills vidare. De övriga sakerna tycker jag verka fungera ganska bra. Väntar bara på att det ska bli lite varmare och tina bättre för att det inte ska vara så hårt i marken.

Idag har det varit den stora simmardagen. Båda hundarna har fått simma och är nu nöjd och glad. Jag har även bokat en massage till Diva nästa vecka. Så massören ska få känna igenom henne nu när det börjar bli hårdträning på g. Hon ska även få börja simma en gång i veckan Diva nu när det börjar bli dax för hårdare träningspass.

Något annat intressant att berätta för er? Hmm. Jag var ute och red i det super fina vädret en stund på eftermiddan. Så härligt, Gauti har börjat tappa vinterpälsen nu. Vilket betyder att våren börjar komma. :) Idag har jag även kollat upp stugor att hyra under SM i juni. Det fanns faktiskt en hel del kvar så mamma och jag ska boka i dagarna här.

Nästa helg är det dax för lydnadsträning för Linda igen. Ska verkligen bli kul. Ska fråga henne om fjärren då och rutan. Sen ska jag filura ut ett moment till.. Får se vad det blir.

I morgon blir en lugn dag då jag och Diva ska försöka hitta någonstans där vi kan gå som inte är asfalt, stenhård grusväg eller där jag sjunker igenom snön.. :P


Detta inläggets citat: “Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.”

Ha de så gött!


Det förflutna

Jag har funderat länge nu på hur och om jag ska berätta för er om detta eller inte. Som ni kanske förstår så kommer jag att skriva om det, dels för att några fler ska få veta vad jag har varit med om, dels för att jag hoppas kunna hjälpa andra senare och dels för att det skulle vara skönt att skriva av sig det. Av er som läser denna blogg och kände mig på högstadiet kanske inte tycker att detta är så farligt. Det kan jag bara meddela att jag inte heller tyckte då.

Det har nu hunnit gå 4 år sedan jag slutade på högstadiet. Det är mycket som händer under den tiden i livet, 3 år kan göra så mycket av den man är senare. Jag fick Tessie då, jag råkade ut för en ridolycka som skulle ha kostat mig min förmåga att gå, några vänner för livet och detta. Jag kommer fortfarande ihåg första dagen, nervös och förvänansfulla. Min klass sitter i klassrum nr 13 eller 14 jag kommer inte riktigt ihåg. Solbruna efter sommaren och fortfarande klädd i kjol, klänning eller shorts. Vissa av dom i klassen var sådana som jag gått i samma klass som på mellanstadiet, och sedan var det andra från 3 andra skolor.

Det fanns en kille i min klass som var ganska kaxig och stökig, han började tidigt välja ut några som han tyckte om att reta. Jag var en av dom som han valde ut. Inte nog med det så fanns det några tjejer i min klass som mycket tydligt visade vilka de gillade och inte gillade. Även hos dem var jag en av dom som dom inte gillade. Jag fick i efterhand veta vad de sa om mig och vad de tyckte och det var tog ganska hårt på mig då.

Så under mina 3 år på högstadiet så fick jag höra en hel del saker och när jag gick i korridorerna så gick jag så nära skåpen som möjligt för att de som satt där inte skulle se mig. Vissa korridorer gick jag inte ens igenom då jag var ensam för jag var rädd för att killarna som satt där skulle säga något om mig. Det var vissa dagar som jag bara ville dö, det var vissa dagar som jag kände mig värdelös, ful och bara ville få ett slut på alltihop. Jag skar mig ett par gånger i armarna men skämdes så då mamma kom på mig att jag inte gjorde det så många gånger och det är jag glad över idag. Det var även under denna tid som jag valde att "banta". Jag gjorde det inte i form av att svälta mig själv utan snarare åt jag bara tills jag inte kände hunger längre, bara precis så jag inte var hungrig. Anledningen till det var att jag inte ville att det skulle kunna reta mig för att jag var tjock. Att tillägga för er som inte vet är att jag aldrig har varit i närheten av att vara tjock heller. Men hur som helst så valde jag att banta för att ingen skulle kunna säga något om min vikt. Den delen av ett beteende är svårt att bryta och jag kämpar än idag med det till viss del. Det som hjälpte mig under den tiden var framförallt att jag såg att andra hade det värre än mig, jag satt mig själv åt sidan och försökte göra det bättre för andra. Mina underbara kompisar hjälpte mig mycket och även Tessie och brukshundklubben där jag fick kompisar som inte hade någon aning om hur det var på skolan.

Den stora tankeställaren fick jag då jag började på gymnasiet. Jag kommer ihåg då jag gick igeom korridorerna och det sitter killar där, helt vill jag bara försvinna och bli helt osynlig för att de inte ska se mig och säga något, så som jag försökt göra under hela högstadiet. Men då jag går förbi så säger de "hej". Jag blir helt paff och förvirrad. Jag kommer förtfarande ihåg tanken jag fick; finns det killar som är trevlig? Självklart visste jag att det fanns killar som var trevliga. Men jag förväntade mig att killar jag inte kände skulle vara otrevliga och säga dumma saker. Det var då det gick upp för mig att det var nog inte helt normalt att bli behandlad som jag blev. Att börja på gymnasiet med nästan enbart nya klasskamrater var bra men framförallt en förutsättning för att jag skulle våga bli den människan jag var innan mobbingen började. Det tog ganska lång tid och ett par samtal med en orolig lärar innan jag vågade skaffa nya vänner och vågade lita på att ingen skulle säga något som skulle såra mig. Än idag kan jag tillviss del vara rädd att lära känna nya människor, jag har även svårt att tycka att jag är fin nog, och även om mitt självförtroende är mycket bättre kommer det alltid finnas kvar långt inne i mig under resten av mitt liv.

Jag skämms till viss del över att jag har skrivit detta, samtidigit som det är otroligt skönt. Jag skämms över de som läser detta och har sedan tidigare känt mig. Vid vissa tillfällen skämms jag över att jag blivit utsatt för det. Det har varit svårt att skriva detta inlägg och jag har hållit på med det under ganska lång tid. Men jag väljer nu att göra det officiellt. Jag hoppas att ni tänker på detta och tar saken på allvar om någon kommer och säger att de inte trivs.

Jag är glad att jag lever idag, men hade jag inte haft framförallt så många underbar vänner som gjorde det värt att gå till skolan och kämpa för att klara det så vet jag inte hur det hade slutat. Det känns overkligt och tragislt att skriva att jag inte vet hur livet skulle ha sett ut om jag ens hade haft något om jag inte hade haft vänner som stod upp för mig, men det är sanningen.  De som mobbade mig har gjort mig till en bättre människa idag och det är jag glad för. Jag skulle aldrig aldrig behandla en männska så som de behandlade mig.

Ha en bra helg allesammans.
Avslutar med ett citat om vänskap om någon har orkat läsa så här långt.
"No person is your friend who demands your silence, or denies your right to grow." BY ALICE WALKER

Torsdag 11/3

Idag började Draghunds-SM här i Sundsvall. Så idag har jag varit där och jobbat hela dagen. Jag har suttit i kassan i fiket så det har varit en väldigt bra dag. Han tyvärr inte med elitlydandsträningen idag men det kan vara nyttigt för Diva att få lite vila med.  Även morgon dagen kommer bli lugn dag för hundarna då jag även då ska vara funktionär. Är vädligt fashinerad över alla dessa unga människor som är med i draghundsporten. Så nu längtar jag lite efter nästa hund så jag förhoppningsvis kan träna lite drag med. Stackars nästa hund.. Den kommer få göra en massa om den få vara frisk och hel. Både jakt, drag, lydnad, liiite agility och bruks så klart.. Stackars hund:P

Nä nu till något annat. Jag anmälde mig igår till en sommarkurs och hoppas att jag kommer in. Det vart en kurs i Fysisk aktivitet och hälsobedömning. Så jag hoppas att jag kommer in.

Detta inläggets citat: "Once you choose hope, anything's possible." By Christopher Reeve.


Där satt den!

Idag är en bra dag. Dagen började med att vakna 8, låg i sängen och såg på One Tree Hill ganska länge och sen så dansade jag igenom koreografin några ggr för att känna att den sitter och det gjorde den:) Sen fick jag för mig att jag har vare på tok för lat de senaste veckorna så jag tog med mig hundarna och sprang en sväng. Det kändes förvånansvärt lätt att springa och skönt var det att slippa tunga ytterkläder och utan ha mjukisbyxor och joggingskor. Diva var vädligt glad över att få vara ute och springa men Tessie däremot var ganska less så vi fick med jämna mellanrum stanna och vänta på att hon skulle komma ikapp oss.

Sedan har jag plugga lite FYSS (Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling) och det känns som om det börjar ge lite:)

Ikväll har jag och Diva varit och tränat. Vilket verkligen är en ovanlig kvälls aktivitet. INTE!
Idag har vi iaf tränat de mesta i klass 3. FF ser bra ut. Har just insett att min hund nästan aldrig går dåligt på det. Hon kan tränga en aning men hon går sällan om inte aldrig dåligt. Så  det känns verkligen skönt:)
Sättandet ser bra ut men inte perfekt. Lite att fixa där fortfarande. Rutan: Oj oj oj säger jag bara. Satt på första försöket idag och andra gången jag körde det så satt den oxå. Sprang rakt ut till den, stannade, la sig. Vilket lycklig matte det blev:D Inkallning m. ställande och läggande var inte så snyggt första gången. Men andra gången helt okej. Mer rutin. Fjärren: även idag hade hon snygga förflyttningar alla utom stå-ligg och stå-sitt. Det ser snygt ut på nära avstånd men jag får inte till det på långt av stånd, och 10 m är väldigt långt. =/ Men de löser sig nog.

Vi hade även en massa koner på plan idag och det gick bra hon var inte speciellt berörd av dom. Skönt! Det känns som om det går frammåt iaf:) Och rutan. It feels so damn good!

Dagen citat blir: "Life's challenges are not supposed to paralyze you, they're supposed to help you discover who you are." By Bernice Johnson Reagon

Hare så gött!


Födelsedag

Lite sent att skriva det nu. Men idag den 8 mars på Internationella kvinnodagen så föddes Diva för exakt 3 år sedan. Min lilla skrot har hunnit med att bli 3 år. Grattis även alla kullsyskon på 3-årsdagen.  Som så många andra djur så har hon många smeknamn. Jag kan ju passa på att redo göra alla nu: Diva (så klart), Diva-Do, Bu, Lilla-Bu, Do, Surikaten och en del andra konstiga namn..

Våra nästan 3 år tillsammans har bestått av skratt, gråt, lycka och lite frustration. Och jag hoppas på många många fler såna år som jag redan fått. Men varje år som Diva får vara frisk och klara av att arbeta är så klart ett plus och jag är oändligt glad för varje dag som jag får med henne. Men underbarare hund får man leta efter. Iofs så säger alla det om sina hundar, men jag kunde inte ha fått en hund som passar mig så bra som Diva gör. Jag tvivlar starkt på att jag någonsin kommer kunna få en hund som passar mig lika bra som hon gör. Men det återstår att se om några år elr så.

Idag har vi tränat lite fjärr och det går ganska bra faktiskt, hon klarar sitt-ligg,ligg-stå och sitt-stå riktigt snyggt:D
Apportering har vi oxå tränat lite och det gick ganska så bra. Jag har nog mer elr mindre bestämt mig för att starta nu om det inte händer nått oförutsett.

Ikväll har jag varit på TL-utbildningen och vi har kommit riktigt långt nu. Vi har börjat med schemaläggning för tävling i brukset och sen har vi gått igenom alla bruksmomenten + lydnad i teorin och ska om 2 veckor ha lydnadsmomenten i praktiken. Här händer det grejjer serni.. ;)

Jag vill oxå tacka Anneli på Wynntorps Kennel för att jag fick köpa Diva av dig och hoppas att du är lika nöjd över att ha sålt henne till mig som jag är att jag köpt henne från dig.

 

Det blir återigen ett citat: "I am the master of my fate: I am the captain of my soul." Även detta från TV-serien One Tree Hill

Vecka 9

Den nu berömda summeringen av veckan som gått.. Men först ska jag berätta lite om min dag. Var i väg till klubben för att hålla i en träningstävling i brukslydnad och lydnad. Det kom inte en kotte idag, kan bero på vädret och tiden på säsongen. Men hur som helst, så insåg jag verkligen vilken tur vi har på min klubb, vi har haft 3 planer skottade nästan hela vintern. Just nu är det 2 st stora grusplaner som är skottade. På sommaren har vi mer eller mindre 6 planer att träna på, 3 grus och 3 gräs. Inte illa alls :D Det är minsan inte alla som har den turen. Men åter till dagen. Sen har jag vare med bästaste Emelie en sväng, bytt pressenter och färgat håret på henne. Jag fick smink och en sminking och hon fick duschgel och body butter. Sen har jag äte upp sista delen på brorsan tårta och tränat hundarna har jag gjort med..

Så till summeringen av vecka 9 nu då:
Jag har då haft lite missflyt denna vecka, eller missflyt och missflyt, en mental svacka. Men sånt händer. Känner att jag är på banan igen =)

Så tillbaka till träningen nu då:
FF: har blive mycket bättre senaste veckan. Så nu är det nästan perfekt bortsett från stegförflyttningarna till vänster då. Jag börjar bli riktigt nöjd med det faktiskt. Man har blite tur att det är 40p i enbart FF i 3:an då:)
Sättandet: Har blive mycket bättre de med.
Inkallning: Har tränat en del ställanden och det ser ganska bra ut. Måste nu träna på farten från läggandet.
Rutan: Tränad jag 2 ggr på elitträningen i torsdag med goda resultat så de känns som om de går frammåt. Sedan har jag tränat inkallningar bakifrån på promenader och det har gått ganska bra. Hon har slutit upp jättesnygt vid sidan på mig då hon väl har förståt att hon ska komma. Men de kommer nog vara annorlund då vi är på plan och tränar då hon är totalt fokuserad på mig.
Appoeringen: Har verkligen gått frammåt. Vi har än så länge mest tränat det inne, men hon har verkligen lärt om sig och det är så skönt. Så vi ska nog se till att de blir något vettigt av de momentet med.
Vittringen: Å den går så bra. Hon kopplar på nosen så fort hon ser pinnarna och letar otroligt fint och samlat. Bara ingångarna som ska tränas och inget tugg ska vi ha heller, sen äre en 10:a;)
Fjärren: Har jag insett att hon har ganska snygga förflyttningar nu. Dock enbart på nära håll, men de betyder att de kommer.

Så nu har jag nog skrive alla moment som vi har tränat denna vecka. De börjar se bra ut på listan nu elr vad
säger ni?

Jag har lixom glömt att tala om att Jessica har knäppt en massa fina bilder på Diva. Lägger upp några bild här.

     


Jag har fått nojja på citat nu så jag skriver ett även i slutet av detta inlägg.

"Happiness comes in many forms – in the company of good friends, in the feeling you get when you make someone else’s dream come true, or in the promise of hope renewed." Detta citatet kommer från TV-serien One Tree Hill


Dilemma!

Idag har jag bakat kladdkaksmuffins och kolakakor:D Mums säger jag bara. Annars har jag njutit av de fina väder som vi har haft idag, -4 grader och stårlande sol utan ett moln på himlen:) Var ute med hundarna och Diva fick för sig att bajsa på ett skidspår så det vara minsan bara för mig att traska ut i skidspåret för att ta reda på de.. Annars hade skidåkarna haft brunvalla under skidorna och jag tror inte att de hade vare så uppskattat :P

Nå ja, nu till mitt dilemma. Jag har övervägt att starta 3:an ganska snart, elr ja närmare bestämt om lite mer än 1 månad. Så nu är jag i valet och kvalet om jag ska anmäla mig elr inte. Om inte redan förstått det så är jag vädligt noga med att momenten ska sitta innan jag tävlar. Nu börjar jag dock känna att vi har nått en nivå och skulle behöva kvitto på vad som verkligen sitter och vad som behöver tränas mer på. MEN det stora problemet är nu att jag inte vet om det är smart att starta elr inte. Om det är rättvist mot Diva eller om det är bättre att vänta med start tills i juni då nästa tävling som vi kan vara med på är. Jag vet att jag har några som tjatar på att jag ska starta och se hur det går, det är ju bara en tävling. Men jag vet inte hur jag ska göra. Någon som har någon vettig kommentar till detta om hur jag ska göra?

Jag vill iaf avsluta dagens inlägg med ett citat som jag har hittat. För att förstärka inlägget igår och vart jag vill komma med det så här har ni citat: When the world says, “Give up.” Hope whispers, “Try it one more time.” Fullkommligt älskar detta citat!

Hoppas alla får en bra helg. Kramar :)


Glömt!

Jag har glömt att tala om för er som läser bloggen att jag fått jobb. Översättar jobbet som jag sökte har jag fått. Nu väntar jag bara att dom ska höra av sig och säga att dom fått in nått till mig.

Idag har jag och Diva vare på klubben och tränat med elitsatsningen. Det gick väl lite sisodär. Diva gjorde ett bra jobb och gjorde allt hon har fått lärt sig. Men de var andra saker som inte fungerade idag. Våra stegförflyttningar var tydligen katastrof, men då jag kom hem och tränade framför spegeln så såg det superbra ut. Vänstersvängarna har blivit mycket mycket bättre bara sen i lördags och det är kul.

Sen tränade vi rutan och det känns verkligen som om det går åt rätt håll och att hon förstår att hon får belöning där ute nu. Hon gjorde 2 riktigt snygga skick så jag är verkligen nöjd.

Sista momentet som jag tränade var konen. Det gick inte så bra, hon hade fokus på allt annat som fanns att ha fokus på. Men som jag tidigare skrev så gjorde hon allt som hon lärt sig att göra, hon sprang fram till konen men vart en aning förvirrad och började fokusera på annat. Jag har valt att ta bort fokus från konen eftersom hon annars fokuserar för mycket på den istället.  Och då busar hon med den istället i värsta fall.

Dagen var fin och solig men blåsig och det gjorde till viss del att hon inte var helt fokuserad på träningen. Att jag även hade lagt mina vantar bredvid på hennes täcke och precis när hon sprang mot konen så blåste vanten iväg och hon vart såklart jätte intresserad av den. Det var totalt mitt fel, för jag vet att hon är så intresserad av saker som rör på sig.

Slutsaten efter idag är att vi måste träna mer på störning för att det ska gå bra. Men annars är jag nöjd med Divas insats även om jag kom från träningen och kände mig väldigt missmodig, det kändes helt enkelt som ett stort bakslag idag.

När jag kom hem tränade jag lite fjärr och det kändes som om det gick framåt idag. Första gången på väldigt länge.

Så om jag ska summera dagen så känns det bra... Lite mer hoppfullt nu än efter träningen:)

Lillebrr fyller 16 år idag så ikväll ska vi äta cheescake..

Ha de så bra allesammans..

Svar till anonym: Har man inte saker att göra så skaffar jag mig;) 


Träning och snöskottning

Igår var hundarna och simmade. Lika kul varje gång då Tessie ska simma. Hon hoppar i som en simhoppare;) Diva däremot hon är jätte feg och vågar knappt gå i bassängen och tycker inte alls simmandet är speciellt roligt. Tänk vad olika dom kan vara. Sedan bar det av till stallet för min del, en härlig tur i skogen vart det på den bruna springaren Gauti. På vissa ställen var dock snön ganska djup och hela 1 dm av mina skor var under snön..

Efter det vare bol-möte och vi har bestämmt oss för att köpa in GPS:er för att använda till spårläggning och sökrutorna.. Detta kommer bli ett stort lyft för klubben, och mycket enklare för oss med.

Efter mötet vare bara för mig att skynda mig iväg till dansen och det kändes verkligen att jag ÄNTLIGEN har blive frisk. Inte jobbigt alls vare.. *Happy-face*

Idag har varit en hektiskdag. Eller egentligen inte. Började med att inte kliva upp ur sängen förens vid 12-tiden. Morgonen hade jag spenderat i sängen med frukost framför en film. Såååå mysigt. Sedan så begav jag mig av till klubben för att träna med Sara och Ewa. Tog med mig båda hundarna idag.

Vi började med att köra igenom lk 2 med Ewa och hennes vovve Vera. Detta gick smärtfritt då hon redan kan de flesta momenten riktigt bra. :)

Sedan vare Big M (Tessie) att träna lite. Hon var hur taggad som helst och gjorde lite som hon ville. Hon sprang lite dit hon ville och nosade lite då hon ville, trots att jag hade köttbullar med mig. Inkallningen med ställande blev bara en slät inkallning efter att hon vägrade stanna och hittade på annat fuffens. Rutan däremot satt som ett smäck och hon klarade det galant. :D Super kul!  Sen gjorde vi apporteringen och den gick oxå ganska bra.

Sedan vare Sara och Tosses tur att träna. Deras kl 2 träning går oxå bra. Tosse är verkligen duktig och fick till ett riktigt snyggt ställande på inkallningen idag.

Sedan var det min och Divas tur att träna. Började med att låta henne få busa lite med bollen så hon skulle bli hanterbar;) Började med några helt om (åt vänster) för att hon skulle bli lite varm. Sedan sättande under gång. Som tydligen såg ganska bra ut enligt Sara. Sedan inkallning som började med en katastrof då hon "glömde" att hon skulle stanna då jag sa åt henne. Andra gången gick det dock mycket bättre. Rutan gick så där. Börjar dock se en skillnad i hennes beteende nu. Hon förväntar sig inte längre att jag ska kasta sakerna till henne. Det är bara det att hon inte förstår hur långt hon ska gå ut. Första gången gick det bra då jag hade bollen i rutan. Andra gången gick det inte alls. Men på slutet så klarade hon det ganska bra faktiskt.

Vittringen tränade jag 3 ggr med och det gick över förväntan. Första gången snurrade hon lite utan för "pinnområdet" men tog rätt pinne. Andra gången snurrade hon oxå lite. 3 gången så bytte jag sida om pinnarna och då gick hon direkt och nosade på pinnarna och tog rätt. Såå stolt över henne. Har dock fått problem att hon släpper pinnen innan hon kommer fram till mig. Måste fundera på det lite.

Sedan efter träningen så bar det av hemåt och middag för att sedan åka tillbaka till klubben och skotta taket på ena klubbstugan. Det andra huset är stadigare och kommer förhoppningsvis klara lite mer snö..

Sedan har jag sett en film "Min brorsflickvän" den var riktigt bra rekomenderar den verkligen till er.

I morgon är jag ensam hemma. Först äre tänkt att jag ska gå med hundarna och sedan vidare till stan för att träffa en föredetta klasskamrat från gymnasiet. Ska in på bokrean, köpa födelsedagspresent till bästate Emelie och titta på lite andra saker.. Så sällan jag är i stan nu mera. Sedan på kvällen ska jag på TL-utbildningen igen. Kommer snart behöva flytta till klubben då jag kommer vistas där 5 dagar denna vecka om allt blir som jag tänkt mig..

You see. A lot of things going on here. Nu ska jag och mina trötta armar gå och sova.. God natt allesammans:)


RSS 2.0