Midsommar 2012 i bilder och text


S'mores


Grillning av marshmallows


Marshmallows


Jag


Linnéa, Emelie och jag

Igår åt jag först middag med mamma och pappa, grillad lax, färsk potatis och sallad. Sedan hämtade jag upp Emelie och Linnéa för lite grillning av marshmallows och en massa prat. Å vad jag har saknat våra tjejkvällar. Hade verkligen en mysig kväll igår! Tack för att ni förgyllde den.

Träningen med Joy går framåt. Bara efter några gånger så har hon snappat upp rörelserna på 3:ans fjärr. Nu gör hon dem i princip helt själv framför mig. Verkligen imponerande! Det ställer verkligen krav på mig som förare när hon hela tiden tänker själv och framåt. Samtidigt som det är så roligt och utmanande. Efter träningen igår svävade jag på små rosa moln och lika så efter dagens träning. Som jag älskar lilla Joy!


Joy

Gör om, gör rätt


Foto: Stefan Hansson

Nu har jag äntligen kommit mig för att skriva en träningsplan för Joy. Känns väldigt skönt att ha något att gå efter och analysera utifrån. Jag har så gott som en plan B för de flesta momenten och vet hur jag ska hantera de flesta fel beteenden.

I fria följet så har Joy kommit lite i starten. Jag fick ett bra tips att säga fot och när hon reagerat så får hon ett klick och jag kastar en godis framåt. Hon svarade mycket bra på det och efter dagens träningspass så får vi nog börja jobba på pressition igen då hon istället hamnade framför mig och plogade en aning. Lite slarvig matte har jag varit och klickat in fotpositionen lite för långt bak så där måste jag skärpa till mig och ta tag  det så fort som möjligt. Gör om och gör rätt helt enkelt. 

Skiftena i fjärren har vi också börjat träna in. Hon svarar mycket bra på stå-ligg, ligg-sitt och stå-sitt. Jag har även lagt in handtarget som vi sedan ska använda vid apportering och vittring. Hon ska komma in med apporten och frysa med nosen på min hand med apporten i munnen för att minimera tuggandet. Hon svara mycket bättre än förväntat på det, hon kan redan efter bara några gångers träning frysa med nosen några sekunder i min hand. 

Nu ska lunch intas och sedan inväg på det sista inskolningspasset på jobbet 14-20.30 innan jag gör helg som förhoppningsvis innehåller en hel del hundträning :)

Home


Mina fina!

Ögonen går snart i kors, Joy ligger och sover på sin bädd nöjd och belåten efter allt som hänt i helgen. Det har varit en väldigt bra helg i Borlänge. Duktiga lydnadsekipage, trevligt sällskap och en hel del träningstips rikare har jag också blivit. Fler bilder och mer text kommer förhoppningsvis i morgon, måste sova nu då jag börjar jobba 8.00 i morgonbitti.

Önskan, tillfällighet, förbättring eller synvilla?Efter att ha masserat Diva med Novafonen igårkväll så tänkte jag att jag lika gärna kunde testa på Joy. Har inte velat göra det tidigare då jag inte vetat vad felet beror på. Men skulle de visa sig att hon blev sämre så visste jag åtminstone det. Hon tyckte att massagen på benen var bland de äckligaste hon varit med om. Men efter att jag berömt henne några gånger så låg hon snällt på golvet och väntade på att vi skulle bli klar. När jag kom till ryggmassagen njöt hon i fulla drag. Somnade nästan till och med. Speciellt skönt var det i närheten av de punkter där det gjort ont. Jag stretchade benen på henne efteråt också och hon kändes kortare i höger bakben, och när vi var ute på kvällsrastningen så tyckte jag allt att hon gick bättre. Om det var en tillfällighet, en förbättrning tack vare att effekten av medicinen har börjat visa sig eller om det var en synvilla vet jag inte. Till idag har hon iaf inte blivit sämre så jag ska ge henne mer massage och se om det blir någon skillnad.

Resten av dagen kommer bestå av en massa packande, fixande av den sista lydnadstävlingen på ett bra tag, träning och städning. Jag kommer nog ha fullt upp idag känns det som. I morgon ska hundarna simmas, tvättas, jag ska även hinna med att åka till jobbet och hälsa på (om de är inne), träna ett rallypass på klubben och göra klart de sista med packningen. 

Ha en bra dag allesammans!

Min lilla skrutt


Min lilla skruttvalp

Har nyss pratat med veterinären, de har fortfarande ingen aning om vad som kan tänkas vara fel. De har kollat på röntgenbilderna igen och inget syntes, de väntar fortfarande på att en ortopedspecialist ska kolla på dem. Joy har blivit ordinerad en högre dos av antiinflammatorisk- och smärtsillandemedicin. De var tydligen orolig då de såg att hon vinklade in vänsterbaktass när jag gick med henne. Den 25:e ska vi tillbaka för så de kan känna igenom henne igen och se om de har blivit något bättre. Det gör ont i mattehjärtat, jag vill bara att hon ska må bra så vi kan vara ute och ha kul. Inte mycket roligt händer här på dagarna, lite sitt och ligg stannakvar tränar vi och lika så fotposition och lite nosarbete. Helst av allt vill hon bara springa, det bara spritter i den lilla kroppen.

Bilder och lite annat


Min fina goldentrio


Lilla Joy


Äppelblommor


Äppelblommor

Inte mycket som har hänt sedan sist jag skrev. Diva har blivit bra i sin hälta med undantag från en för lång promenad i början av veckan. Så i morgon blir det till att träna lite rally. Hos veterinären hittade de inget fel på Joy, röntgenbilderna såg fina ut men ska kollas av fler veterinärer och så skulle de höra av sig. Hon fick smärtstillande och koppelrastningar ordinerat i 2 veckor så får vi se vad som händer sen. De lyckades lokalisera en smärta till ryggslutet, mellan höftkulorna. Vad de innebär vet vi inte och inte heller vad de kan ha kommit ifrån eller om det är anledningen till att hon går lite ojämnt. 

Om bara 5 dagar åker vi ner till Borlänge för SM i lydnad och agility, det ska bli sååå kul. Längtar som en tok!!! Vilket säkert kommer resultera i lite träningsabstinens när vi kommer hem vilket Diva nog får råda bot på. Hoppas kunna få en del bilder där nere, både digital- och systemkameran ska med ner. Håller tummarna för bra tävlings- och publikväder (dvs. inte strålande sol och supervärme men inte spöregn och iskallt heller).  Ha en trevlig lördagskväll allesammans :)

Usch, i dubbel bemärkelse

Grått och regnigt väder har det varit i flera dagar, jag tycker att det kan sluta nu. 7 grader varmt och det ska föreställa juni?! Efter en kort promenad med hundarna har de lagt sig till rätta och sover gott, med undantag för en rastlös liten Joy i mellanåt. Så mycker mer aktivitet lär det inte bli, lite godisletande i huset och lite trix kanske. Divas hälta ser bättre ut än igår, och efter att ha kört novafonen på henne så syns det knappt. Joy däremot går fortfarande inte bra och vi har fått en tid hos veterinären i morgon förmiddag. Håller tummarna för att det är någon mjukdelsskada för hennes del.  

Jag ska försöka njuta av det regniga vädret med en film och en kopp te :) De är ju faktiskt inte alla dagar då ingenting är inplanerat och det bara går att njuta av en film och att läsa böcker utan att ha dåligt samvete för att det finns massor med saker att göra. Men jag hoppas att ni i övriga delar av Sverige har bättre väder än vad vi har här.

Vilken hund!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, vilken hund jag har köpt :O Kan inte riktigt förklara vad det är som är så bra, men framförallt känslan och att bara se henne njuta av att träna med dummiesarna. Joy har FULLT fokus så fort det kommer till träning. Idag har vi varit ute och apporterat i höggräs, hon var så fantastsiskt duktig. Löste allt på mycket bra sätt och väntar sig mer arbete som belöning. Det är verkligten underbart att jobba med en sådan hund! Jag fick en massa bra tips av Erica när jag var på klubben och tränade. En sak som jag tog fasta på var att titta bort då Joy närmade sig med dummien vilket gjorde att avlämningarna vart mycket mycket bättre! Stort tack till Erica för de bra tipsen :) Jag kom tillbaka från skogen med ett stort leende på läpparna.

I eftermiddag fick jag följa med Linnéa och rida, tror de var ett år sedan sist jag red. Fick äran att rida fina Brynjar! Tack för en väldigt trevlig eftermiddag, även om det vart blött och kallt! Saknar verkligen de där åren som vi rände i stallet jämt och ständigt. Så roligt vi hade då!

I morgon väntar apporteringsträning med sällskap :D Ska verkligen bli kul! Och sedan ska Joy får besöka Marie på Biceps frisk vård för hund för en liten koll. 

Trevlig helg!

RSS 2.0