Goldentrion önskar

 
 

Hej då Västerås

 
 
15 veckor har gått sedan jag flyttade ner hit. Vart har de veckorna tagit vägen? Nu är snart äventyret slut och i morgon flyttar vi tillbaka till Sundsvall igen. Det mesta i stugan är ihop plockat och i morgon återstår det bara att städa det sista innan vi åker. Det känns lite vemodigt att veta att det bara är en natt kvar här, tur det finns massor med saker att se fram emot där hemma, vänner, familj, Tessie, träningar i klass Arena med härliga träningskomisar, tävlingar och en massa mer. Och kanske kommer vi tillbaka till Västerås någon gång i framtiden, vem vet?
 
Hej då lilla stugan!

2012 & 2013

 
De flesta fyller nu sina bloggar med sammanfattningar kring det år som gått och med nya mål inför nästa år. Jag tänkte att jag skulle göra det samma. 
 
 
2012

Diva:
Eftersom Diva opererades förra hösten så hade vi inga mål inför denna säsong eftersom vi inte visste hur det skulle bli med henne och lydnaden las på hyllan. Vi kom dock ut på tävlingsbanan ändå, debuterade i rallylydnad och erövrade 3 klasser.
 
14/4 Nybörjarklass 87p (godkänt)
14/7 Nybörjarklass 85p (godkänt)
15/7 Nybörjarklass 79p (godkänt)
RLD N
 
12/8 Fortsättningsklass 85p (godkänt)
8/9 Fortsättningsklass 80p (godkänt)
16/9 Fortsättningsklass 100p (godkänt)
RLD F

13/10 Avanceradklass 54p (ej godkänt)
20/10 Avanceradklass 88p (godkänt)
28/10 Avanceradklass 86p (godkänt)
1/12 Avanceradklass 88p (godkänt)
RLD A
 
Joy:
Det enda målet jag hade med Joy detta år var att gå på mig egen magkänsla och inte rusa fram för att åstadkomma något. Jag är väldigt nöjd med det vi har gjort tillsammans och på den punkt vi är idag. Det råkade slinka med en rallylydnadstävling för vår del för att jag skulle få möjlighet att "känna" på henne när jag var nervös.
 
1/12 Nybörjarklass 87p
 
Mål 2013
 
Diva:
Efter att ha fått klartecken från Stefan så är vi tillbaka på banan med lydnaden så kommer det ligga som fokus nästa år. Tanken är att vi ska göra vår första start i rallylydnadens mästarklass om ca en månad. Det blir till att ligga i hårdträning under jul ;)
 
Lydnad:
1 första pris i 3:an 
Start i Eliten
 
Rallylydnad:
3x godkända tävlingar i Mästarklass
Rallylydnadsmästar
Kval till Rallylydadns SM
 
Joy:
Lydnad:
1 första pris i lkl 1
1 första pris i lkl 2
 
Rallylydnad:
2x godkända tävlingar i nybörjarklass
 
Ett MH ska också genomföras och höft- och armbågsröntgen. 

12-12-12

12-12-12, en speciell dag utan något speciellt. Jag har tillbringat dagen i soffan med datorn i knät för att skriva på uppsatsen. En långpromenad och lite inomhus-träning har vi också hunnit med. Jag har tagit tag i stegförflyttningarna med Joy på allvar nu och bara på några gånger har backandet börja ta form. Divas fokus ligger mycket på stabila skiften i fjärren. Inget fuskande tillåts. Riktigt roligt med allt små pill. Och nu börjar det till och med att börja med detaljer i Joys träning. 
 
Igår fick Joy en  tidig julklapp i form av ett nytt halsband, ett svart från Hurrta Collection. Så nu matchar det hennes fina sele. Igår han jag också med en trevlig middag och filmmys hos Sofie mellan pluggandet.
 
 
Jag har börjat packa ihop mina saker här nere, nästa vecka beger vi oss upp till Sundsvall igen för att avsluta utbildningen där. Sedan får vi se vad som händer efter det. Tänk vad denna höst har gått fort, jag tycker nyss det var jag flyttade ner. 

Lydandstävling i Smedjebacken

 
Idag har jag och min gyllne följeslagare varit upp till Smedjebacken för att titta på deras internationella lydnadstävling. Lite extra kul är det självklart att jag kände några som startade. Uppstigning klockan 04.30 blev det för att hinna i tid. Phew! Tävlingarna hölls på den berömda Herosvallen (vilken dröm hall!!). Där vill jag och Joy också vistas någon gång i framtiden. Många duktiga ekipage var det som startade och det är verkligen så inspirerande att se duktiga förare och hundar. Jag är grymt taggad nu!!
 
Nu ska det knåpas på träningsplaner till båda hundarna. Joy ska få en ny med lite mer riktat fokus på det som behöver bli bättre för att vi ska bli klar för en start snart. Med sikte på 10:an! Diva ska få en helt ny lydnadsplan eftersom vi inte har tränat på så länge. I början av februari är det nämligen tänkt att smäller igen. Då blir det en lkl 3 tävling för oss igen. Så det gäller att ligga i hårdträning (på ett smart sätt) för att vi ska få till detaljerna. I det stora hela kan hon momenten, det är mest bara små justeringar som måste göras för att det ska ge de poäng vi behöver för ett första pris. 

En debut och en uppflytt

Jag vet inte vart jag ska börja. Trött, kall och mosig i huvudet ligger jag i soffan efter en lång dag i Södertälje. Tanken slog mig för några veckor sedan rallyn kunde vara ett bra tillfälle att göra en tävlingsdebut i. Eftersom mina nerver uppenbarligen kan ställa till det en massa, så tänkte jag att vi skulle mjukstarta så jag vet vad vi (läs: jag) har att träna på tills lydnadsdebuten. Så jag anmälde Joy till nybörjarklassen eftersom Diva och jag iaf skulle starta. Jag trodde nämligen till en början att tävlingen skulle hållas i en inomhuslokal men då PM:et kom så visade det sig att det var ett kallridhus. Så uppstigning 7 för att vara på plats klockan kvart i 10 för banvandring för nybörjarklassen. Joy skötte sig jättebra, hon hade lite svårt att hålla nosen från underlaget då det luktade såååå gott men momenten fixade hon jättebra. Vi fick inte ett enda poängavdrag på själva momenten utan enbart på nosandet. Jag insåg att jag glömt att träna in sitt-stå (vid sidan) då jag gick banan men med lite träning innan start så fixade hon det galant! Med tanke på att hon aldrig varit i ett ridhus innan vi gick in för start och att hon bara har gått en rallylydnadsbana tidigare i sitt liv, så är jag otroligt imponerad! Vilken pärla jag har <3
 
Diva fick vänta länge då det inte var samling för avancerad klass förrens 15.30. Lång dag med mycket väntan för stackars Diva. Jag värmde henne ganska länge, hon hade tydligen sovit hela dagen idag för hon var super taggad då hon äntligen fick komma ut och göra något. Under värmningen frågade en av de andra tävlande om det var en unghund jag hade med mig för att hon visade så mycket energi och glädje, haha!
 
Jag är så otroligt stolt över Diva efter dagens runda, trots otroligt mycket energi så klarade hon av att hålla ihop. Tyvärr missade vi sista skylten, jag var inte tillräckligt tydlig, men vad gör det? För Diva var perfekt idag! Kommentarerna vi fick på protokollet är: "Snyggt ställande! Så showigt men ändå under kontroll, så snyggt." Då kan man inte annat än bli stolt! ♥  Vi fick en massa applåder då vi var klar och många snälla ord vid prisutdelningen om hur fint det hade sett ut. Efter idag kan Diva titulera sig med RLD A! Något som jag lätt glömmer är att vi debuterade 14 april 2012 i rallyn och har sedan dess gjort 10 tävlingar med 9 godkända lopp och 3 diplom. Jag har lärt mig att med Diva hamnar jag sällan i toppen på rallyn men det gör inte så mycket för hon är helt underbar och så som hon kändes idag får hon gärna kännas till våren i mästarklassen. 
 
Jag är så nöjd med mina tjejer idag och tror ni jag var nervös? Nej inte alls. Vad jag har lärt mig efter denna dag är att jag ska tävla då jag är sjuk, då är tydligen hundarna som bäst ;) 

RSS 2.0