Vinter

 
Även om det inte är mycket snö som har kommit så har det vita guldet nu landat på marken. Hundarna är galna, Joy hoppar i varje dike hon hittar för att få snön att yra runt henne och Diva springer på ängarna i full fart så fort hon får chansen. 
 
Idag har vi gått en härlig promenad runt elljuspåret, eller promenad var väl att ta i, vi har lunkat runt spåret idag. Har haft ont i halsen hela veckan och i gårkväll slog resten av förkylningen till så dagens promenad gick i långsamttempo. Hundarna fick springa lösa så de hade nog inget emot att det tog längre tid än vanligt. Och vad gör det att det tog lite extra tid då solen lyser, det snöar lite och är -2 grader. Jag fick nästan lite julkänsla när jag gick och tittade på alla fina granar som börjat få snö på grenarna. Så mysigt!
 
Vi har även hunnit med ett träningspass. Jag har börjat få kläm på den lilla tjejen och med samma rutiner vid varje träning så har hon riktigt fint fokus. Jag testa rutan idag, första gången sedan det kom snö, och även fast Joy inte såg den vita targeten så satt hon den klockrent. Jag trodde att hon skulle bli förvirrad över att targeten har varit så synlig att hon missat att hon ska placera sig i mitten av konerna men icke. Grymt imponerad av hennes förmåga att notera saker! Diva fick träna lite rallylydnad och inkallning med ställande vilket gick mycket bättre än förväntat. Inkallningen nitade hon faktiskt på fast att vi inte har tränat det sedan förra hösten i princip. Rutan fick hon också göra vilket också gick bättre än förväntat, hon var lite för taggad och attackerade targeten och glömde (akut minnesförlust kallas det) sedan bort att hon skulle stanna kvar i rutan så hon hade samma fart tillbaka till mig. Men efter att ha varit tydligare så gick resten av skicken utan problem. 
 
 
Ikväll ska vi mysa ner oss i soffan och se en film för i morgon ska vi upp tidigt för att åka på äventyr. 

Hoppas ni får en trevlig helg!

Diva på Redog

Idag har vi varit till Stefan på Redog för att göra en friskvårdskontroll/belastningskontroll på Diva. Efter operationen förra året så kände jag att det var dags att någon att titta på henne. Vi fick många lovord av Stefan som tyckte att hon var i god fysisk form, bra med muskler, rörlig i lederna, ingen värme i lederna, stark rygglinje, något mindre muskler på vänster fram och lite större muskler på högerbak men inget som hon har ont av. Efter en 4Leg Check som visade några skillnader i belastningen men detta har troligtvis framkommit efter att hon har haft ont tidigare och lärt in den förändringen i sitt rörelsemönster. Stefan tyckte att Diva såg väldigt fin ut med tanke på att hon gått igenom 3 så pass stora operationer. Allt slit med kylning, simning, stretchning och begränsningar har alltså gett resultat. 
 
Veterinärerna sa att hennes lydnadskarriär var över efter den sista operationen så vi har inte tränat någon lydnad sedan augusti förra året. Men efter detta besök så tycker Stefan att jag gott kan fortsätta träna henne eftersom hon har sådana restriktioner i vardagen. LYCKA!! Så nu tar vi sikte mot lydnadsplanen 2013!! Ett första pris i klass 3 ska vi fixa. 
 
 
Jag kunde så klart inte låta bli utan var tvungen att träna ett pass lydnad med Diva efter promenaden. Denna gång ska jag gå mer på min egen magkänsla och hoppas att det går bättre då.
 
Hoppas ni andra har haft en bra helg!

En helg med sällskap

 
I torsdags kom Daniella och Snuffi med tåget från Gbg. Vi har haft en väldigt bra helg och jag saknar henne redan. Vi har gått långpromenader med hundarna, Snuffi och Joy har sprungit och lekt på ängar, druckit te, sett på film och serier, tittat på fantastiskt fin stjärnhimmel, gått i affärer, pratat en massa och ätit Ben & Jerry's. Det var första gången vi träffades men det kändes som vi känt varandra väldigt länge, fina vän! <3 Tårarna var ett faktum då jag lämnade av henne på stationen i kväll. Jag hoppas vi ses ganska snart igen!
 
Stömsholms Slott
 
 
Joy, Diva och Snuffi
 
<33
Ikväll ska det packas i massor då jag tar mitt pick och pack och åkter till Sundsvall i morgon för att spendera resten av veckan där uppe. 

Träning för Towa Lindh

 
Idag har vi haft vår efterlängtade träning för Towa. Jag mailade henne för flera veckor sedan då jag och Joy hade stora problem med fria följet. Mycket har dock hänt sedan dess och nu var jag mest intresserad av att få en objektiv syn på vårt fria följ, jag ville också ha hjälp med tugget på apporten och ett mer distingt stå. Vi började med tugger på apporten och efter att ha fått några tips föll poletten ner. Innan passet var slut var tugget borta :O Ställandet tyckte Towa såg bra ut, jag fick lite träningstips där med. Kasta godis i samband med att jag säger stå, sedan variera det med att belöna vid olika tillfällen, direkt vid ställandet, efter att jag har gått några steg osv. Vi fick sedan en paus på en halv timme då det var en annan tjej som skulle träna. Efter pausen var det dags för ff:et. Med tanke på hur det såg ut för mindre än en månad sedan (tre steg framåt och sedan släppte hon) idag gick hon ett helt klass 1 fritt följ (minus språng) utan släpp, fin position och en härlig attityd. Vi ska träna lite mer på att hon ska ha bra fart genom vänstersvängarna men annars gick hon kanon fint. Är mäkta stolt över min pärla! Jag blir bara mer och mer kär i denna underbara hund och lyckligt lottad att få äga henne. Jag kunde inte ha fått en bättre kompis. 
 
Jag har åter igen fått bekräftat att bara jag använder rätt metoder så hon förstår vad hon ska göra så sitter det. Efter beröm och lovord kan jag känna att vi är på rätt väg och att min magkänslan stämmer.
 
My pride and Joy <3
 

Nu väntar lite städning och en film innan det är dags att bege sig till tågstationen för att hämta upp Daniella och Snuffi! Det ska bli superkul att ha dem här över helgen!
 
Hoppas ni andra får en bra helg!

Långhelg

 
Nu har jag äntligen fått helg, eller nästa iaf. Måste nog göra lite skolarbete i morgon förmiddag men sen så tänker jag inte plugga något mer förren nästa vecka.
 
Kom till skolan idag för att lämna in hemtentan och när jag skulle skriva ut den såg jag att jag missat en artikel som var tvungen att vara med så det var bara att åka hem igen och skriva klart. Efter andra turen till skolan och en snabb visit på affären anföll tröttheten. Det känns som att jag skulle behöva sova i 2 veckor innan jag blir pigg igen. Det blev en kort promenad med hundarna så de fick springa av sig och lite lydnadsträning då jag inte orkade något mer idag. När vi kom in var det bara att ta tag i städningen och ett golv fullt med lortiga hundtassar. Första maskinen med tvätt är igång och hundarna ligger nöjt och tuggar på sina tuggben. Jag ska nog göra dem sällskap med en kopp te framför tv:n. 

Pinnhantering

 
Nu är nya vittringspinnar inköpt och sågade (av mig) eller nåväl, jag har sågat två och använder dem tills jag fixat de andra. Jag råkade tappa en av pinnarna precis när jag kom innanför dörren, Diva var snabb som en vässla och plockade upp den. Hon vart verkligen överlycklig då jag tog fram lite godis och lät henne plocka upp den. Hon har nog saknat lydnaden lika mycket som jag. Eftersom hon inte längre har någon större utmaning med rallyn så tänkte jag ta tag i vittringen igen. I morgon börjat operation rutinlärning igen, men denna gång ska även hon få testa på att ha tasstarget i bakkant. Ska bli spännande att se hur hon lyckas lösa det. Fjärren har vi också tränat lite idag, där har hon istället fått för mycket bakåt tänk. Hon vill backa hela tiden, haha, goa hund!
Joy fick testa lite gripande övningar med vittringspinnen och där ramlade minsan poletten ner snabbt. Hon tog den fint mellan framtänderna utan att tugga, ganska imponerande. Hon testade några gånger att göra omtag men insåg snabbt att det inte gav någon belöning så då fortsatte hon med att ta den mellan framtänderna. 
 
Idag har jag varit på första handledningstillfället för C-uppsatsen. Har lite kvar att skriva på hemtentan sen så ska jag sätta fart med uppsatsen. Nu väntar 3 veckor med självständigt skrivande och sedan tillbaka till skolan för att få lite mer handledning. Tänkte försöka jobba undan så mycket som möjligt innan jul så det går att vara ledig lite, mycket skrivande ska det bli. Kommer nog inte ens vilja titta efter åt en uppsats eller skriva något på evigheter efter detta ;) Men nu åter till hemtentan!

Myslördag

Mumsigt polkagriste
 
Här sker det inte mycket uppdateringar nu. Jag sitter med en hemtenta som ska vara klar på tisdag så i princip varje ledig tid går åt till att plugga vilket betyder att hundarna har ganska tråkigt just nu. När vi är ute på långpromenaderna så är jag helt säker på att Joy sprunit ett mindre maraton när vi är hemma igen. Hon kan inte gå på elljuspåret utan måste springa som en dåre på sidan, över spåret, och flyger över ängarna på sidorna. En hund med energi till max! På måndag börjar min uppsatskurs, det ska bli så spännande! Har fått den bästa handledaren på institutionen för min uppsats, kunde inte vara gladare. Till veckan ska jag och Joy träna för Towa, det ska bli roligt. Lite nya idéer och tankar och någon som kanske har några infallsvinklar eller något som vi behöver träna lite mer på. Svårt när man hela tiden ser det ovanifrån och inte riktigt vet hur det ser ut ;)
 
Idag tog jag faktiskt lite ledigt och åkte först och tränade lite hos Sofie, Joy skötte sig riktigt bra och gjorde ett fint fritt följ trots lite släpp. Diva var mer än taggad men gjorde helt okej ifrån sig. Jag måste börja fundera över vilka utmaning jag ska ge henne här näst, hon kan i princip alla skyltar i mästarklassen och hon behöver nya utmaningar för att tycka att det är roligt. Är det någon som har något tips på några roliga övningar?
 

Lort-lisa har varit framme. Behöver nog tvätta av dem lite...


På eftermiddag åkte vi in till stan en sväng jag och Sofie. Fick tag på det goda polkagriste, det var evigheter sedan jag drack det sist. Verkligen supergott!!

Till helgen får vi finbesök från Göteborg av Daniella och hennes goldenpojke Snuffi. Det ska verkligen bli superkul, som vi längtar! :D
 
Nu ska jag återgå till hockeyn. Äntligen får jag mätta mitt hockeysug lite ;)

November

 
November är redan här och fyra dagar har redan gått. Vart har detta år tagit vägen tro? Har ungefär 6 veckor kvar här nere innan vi tar vårt flyttlass och flyttar hemåt igen. Det känns faktiskt lite konstigt men skönt.
 
Har hunnit med en sväng till Åsby Hem & Trädgård idag. De har tagit fram all julpynt där, så mycket fint som jag skulle vilja köpa. Synd att plånboken inte är större.... Fick iaf med mig denna fina låda/skrin. Vet dock inte vad jag ska stoppa i den ännu men jag antar att det visar sig. Sedan blev det en sväng till Erikslund för inhandling av diverse nödvändigheter. Har sprungit runt på alla sport- och mataffärer i hopp om att hitta ett par tjockare fleecevantar men inte hittat några. Chansade och tog en tur till US Sport idag och där hittade jag ett par svarta (med rosa kant), nåväl de är varmare än mina fingervantar iaf. Joy fick följa med in på Djurmagazinet för att handla tuggben, trodde hon skulle vara mer speedad än vanligt men hon gick så snällt bakom mig hela tiden. Gulle hund! Vi har nyss kommit in efter en härlig långpromenad runt elljusspåret och resten av dagen ska nog tillbringas med näsan i någon skolbok. Hoppas ni andra har haft en bra helg!

RSS 2.0