Vecka 8

Då var det åter igen dax för veckans summering. Denna vecka har det tragiskt nog inte blivit så mycket träning. Men idag tränade jag nästan igenom alla klass 3 momenten och det går nog att sammanfatt hur läget är genom att skriva hur det gick idag:)

Platssittning: Tränade 2 minuter med både Diva och Tessie och det gick super bra. Kan räkna det som en färdig moment. Bara mer stadga i återgåendet sedan känner jag mig lugn:)

FF: Vädligt snyggt fortfarnade, fokuserade på att göra helt om till vänster och oj oj oj vad snabbt Diva förstår. Ser mycket mycket snyggare ut redan fast vi har tränat det i 2 dagar bara.

Sättande: Det ser bra ut, ska dock fortsätta med att belöna henne bakom med snusdosa och göra halvhalter ibland bara för att få det lite snabbare.

Inkallning m. ställande och läggande: Enbart ställandet tränades idag och första gg var det slarvigt men andra gg gick det mycket bättre och det var till och med riktigt snyggt.

Rutan: Tränade lite rutan idag, har fortfarnade stora bekymmer med att hon ska gå ut ordentligt, fick dock några snygga skick med bra fart och snyggt ställande. Blir nog många många många fler skick innan jag kan vara säker på att det sitter någolunda.

Apporteringen: Den håller vi som sagt på att träna efter Lindas tips och det ser ut att ge fina resultat. Det har redan blivit mycket mindre slamsigt vid apporten. Så med mycket träning ska det vara klart till den tänkta starten i 3:an.

Vittringen: Tränade jag idag, det gick super bra. Utgick på 10 m avstånd för första gången. La ut en köttbulle i framkant av linjen med pinnarna. Hon sprang fram till pinnarna och åt först upp köttbullen och lugnade ner sig bra, letade nog och bra. Tog rätt pinne båda gångerna. Hon släppte dock pinnen 1 m ifrån mig men jag brydde mig om det utan de får vi träna på på sidan om.

Fjärren: Detta är helt klart för tillfället vårt sämsta moment. Jag kan lämna henne ca 1 m och där gå förflyttningarna GANSKA bra. Det är ett sånt moment som jag tycker är väldigt svårt att se nån positiv förändring i. Inne går det lite bättre än ute men inte så mycket. Blir helt klart så att får träna det inne och typ 2gg om dan för att det ska sitta till tävlingen.Tessie fick även tränas lite idag.

FF: Har börjat träna om henne lite där då hon inte har haft ett bra ff förut. Tränade mest rakstreckor och vändningar på stället. Detta gick riktigt bra och hon hade fint kontakt och var följsam. Det ser lovnade ut om hon bara kan hålla ett helt program utan att tappa för mycket.

Inkallning m. ställande: Gjorde detta moment 3 gg de 2 första med boll bakom och hon hade riktigt fint ställande och sedan sista gg utan boll och det såg riktigt riktigt snyggt ut. Stolt matte:)

Apportering: Hon har en väldigt fin apportering. Nackdelen är att hon inte håller kvar apporten då hon satt sig. Fick henne att hålla länge för att vara henne. Roligt!

Fjärren: Har tränat den ganska mycket på slutet med henne. Det går väldigt mycket frammåt och hon har verkligen fått till tekniken som hon ALDRIG tidigare har haft.. Snart 8 år och hon kan lära om sig saker:D

Jag hoppas kunna om jag får upp motivationen på Tessie kunna starta henne i klass 2 till våren med:) Hoppas hoppas hoppas att det går:)

I morgon blir det simning för hundarna och BOL-möte för mig på kvällen. Hej så länge:)


Träning för Linda

När jag vaknade i morse så snöade det så klart. Mycket snö och bara -5, de hade inte hunnit skotta då jag skulle åka vid 10 så ca 6 km fick jag köra på oskottad väg. Inte alls kul:S De större vägarna var dock bättre och det var verkligen betydligt lättare att köra då.

Jag var framme vid ridhuset ca 11.30 och då hade dom andra lunch, så jag valde att värma Diva lite. Hon har aldrig tidigare varit i ett ridhus (nere i själva ridhuset, hon har vare på läktaren men de är ju inte samma sak) så jag tränade lite ff och så fick hon nosa av sig lite. Trodde att hon skulle vara hysteriskt och inte alls bry sig om  mig då de var diverse hästbajs och annat trevligt som kan finnas i ett ridhus.

Jag började träningen med att Linda fick titta på FF:et och säga vad hon tyckte om det. Hon tyckte att jag skulle träna mer på att göra helt om åt vänster och göra halt direkt efter. Detta skulle göra så att hon får jobba med sin rumpa ännu mer. Jag måste ävne komma ihåg att träna mer med störning då hon blir lite ofokuserad då vi går förbi koner osv. Även säga till henne då hon slamsar (dvs då hon får såna där små spel och vill/springer iväg), tidigare har jag struntat i det och bara börjat om. Annars tyckte hon att det var jättesnyggt. Kul:)

Andra momentet som tränade va sättande under gång.. Det vart lite segt då jag inte hade någon godis bakom henne, men andra gången som jag gjorde det så la jag godis bakom henne och sen stannade henne med handen och då fick hon godis både från handen och från snusdosan. Det gav mycket stort reslutat och hon slutade "hasa" på rumpan efter mig. 

Sista momenet som jag valde att träna var apportering (vanlig simpel 2:an apportering) då hon har en tendens att vilja tugga och krash landa i apporten vid gripandet. Tipset jag fick där var att jag skulle sätta henne och lägga apporten 2dm framför hennes tassar, ställa mig 2 meter ifrån henne och sedan säga "apport" och "fot". När jag sedan tog apporten så skulle jag stå passiv ett tag och sedan explodera av glädje samtidigt som jag läppte apporten på marken. Detta för att hon ska "glöma" bort apporten och fokuser på mig och den roliga belöningen istället. 

Hon brydde sig inte alls om underlaget då vi tränade vilket jag är mest nöjd med hela träningen. Hon skötte sig jättebra:D Efter träningen låg hon snällt och vädligt tröttt bredvid mina fötter medans vi tittar på resten av hundarna. 

Efter denna dag är både jag och Diva riktigt trötta. Så det blir minsan en tidig kväll. Hoppas ni alla andra har haft en lika bra dag som jag har haft:)  


Äntligen

Nu har det äntligen blivit varmare här hos oss. Bara -5 idag :D Vilket betydde en långpromenad som var vädligt trevlig. Men nu då värmen kom så kom även snön igen. Har väl snöat sisodär 5-10 cm idag.

Det blev ingen träning med elitgruppen igår, det var för kallt. Men i morgon är det åter dax för träning för Linda, i ridhus denna gång. Så jag hoppas min hund in spårar hela tid. Momenten som jag ska be om hjälp med i morgon är FF, sättande och apportering. På söndag så ska jag och Diva åka och kolla på lydnadstävling och försöka titta på nått klass 3 program då jag själv inte är riktigt säker på det.

Annars har jag sökt jobb idag, ett översättar jobb som jag hoppas jag får. Jag har även skrivit lite på min bok idag, har mycket mycket kvar på den.. Men jag hoppas den blir bra :D

Några bilder från sommaren semester på Gotland med Emma och Linnéa.

Lägger in en bild från min resa till Gotland i somaras. Detta var innan regnet hade kommit till oss.


Morgon på Gotland.


Ringmuren på Gotland.

Vad ska ni mina vänner göra i helgen föresten?
En uppdatering kommer i morgon om hur det gick på träningen för Linda med. Hörs i morgon:)  Ha en bra fredagkväll och lördag:)


Update

I morse då jag vaknade var temperaturen nere på -28 grader *ryser*. Hundarna fryser, jag fryser och helst av allt vill vi bara vara inne och gotta oss. Men promenad tog vi iaf, en kort då de hade blive så "varmt" som -21 ute. Kalla tassar, fingrar och frusna ansikten var resultatet av dagens promenad.

Idag har jag kära bloggarvänner uppdaterat delen om mina hundar. Så gå in där och läs vad jag har skrivit om dem:)

Jag tänkte även lägga in lite gamla bilder som inte riktigt fick utrymme i bloggen om hundarna.


 Tessie och jag efter en lyckad tävling.


Divas berömda tuppkamm, när hon bytte päls så blev det en tjusig tuppkamm av de hela:)


Dagen då Diva kom hem till oss. Fortfarande väldigt liten och med gosig päls som man kunde stoppa ner näsan i och känna den goda doften av en valp.

I morgon ska jag och Diva träna (förhoppningsvis) om det inte är för kallt.


Burr

Även denna dag har minusgraderna krypit ner under 20 graders sträcket, närmare bestämt ända ner till -24.. BURR! Å vad stod på schemat idag då? Jo ridning. Jag tog på mig pappas jacka, pappas fleeströja, mammas skoterstövlar, dubbla underställa och tjockvantar så klart. Detta resluterade i bara lite frusna tår som gjorde ont senare då jag kom hem och tog en dusch. Ni vet när man är stelfrusen om tårna och börjar spola varmvatten på dom så värker/isar det i tårna. Detta gjorde det så klart. Men större delen av ridturen var helt okej, inte så värst kallt om andra delar av kroppen och ingen blåst :)

Senare begav jag mig av till Nolia mässan för att kanske få några nya idéer om vad jag vill göra med mitt liv. Så nu har listan blivit ännu längre. Jag tänkte skriva upp vad jag just för tillfället är inne på, detta kan så klart ändras ganska snabbt. Så här har vi dom: Idrottsvetenskaps programmet i Östersund eller Växjö, danslinjen på folkhögskola (1 år), sjukgymmast, mentaltränare, och Sports coaching i Göteborg, sen har jag en kurs i psykologi (med inriktning mot idrott, livsstil och hälsa) som oxå är intressant. Det är en massa intressant program och det är mindre än 1 månad tills ansökningen börjar . Så en hel del att fundera på.

Kvällen ska spenderas på brukshundklubben på tävlingsledarutbildningen :)

På lördag är det återigen dax för träning för Linda och vi hoppas att det blir lite varmare tills dess.

Ha de så bra:)

OS och hästbajs

Igår fick vi både ett OSguld och OSbrons i längdskidor. Så härligt att se att dessa svenska skidåkare nu kan mäta sig med värdseliten.. Att dessutom Norrmännen fick ge sig och missa plasering gör mig lite extra glad:P

Har nu fått hämtat min dator igen, hel och fin med nytt tangetbord. I fredags var jag och handlade Microsoft office 2007 till den så jag kan använda word igen. Jag passade även på att köpa ett sånt hands free (magbälte som man kan sätta fast hundkopplet i då man springer elr åker skidor) så jag och Diva ska börjar springa:)

Idag har jag och Diva varit och kollat på storhäst hoppning.. Diva tyckte till en början att det var vädligt intressant att titta på hästarna som hoppade över stora hinder. Men efter ett tag så övergick hon i att titta på pupliken och lukta på divserse goda dofter som fanns i ridhuset. Men hon skötte sig bra för de mesta, blev väldigt glad över att få komma ut på prakeringen som det fanns en massa hästbajs på och skulle så klart äta allt som fanns... Vilket gjorde att vi hade dragkamp vid varje liten bajs =/ Efter nästan 4 timmar i ridhuset så var både jag och Diva ganska nöjd och trött.

Resten av dagen ska tillbringas framför tv under en filt och i morgon blir det uppstigning 05.45 för hockey:) Ska även översätta mitt CV till engelska i morgon då jag ska söka jobb;) Hoppas hoppas att jag får det jobbbet..

Ha en bra dag allesammans:)
Kramar Cissi och Diva


Torsdagsträning

Idag var det dax för först tenta och senare torsdagsträning med elitgruppen. Tentan gick uruslet (dagens ämne var engelska gramatik), träningen sisodär.. Diva och jag har inte tränat sen förra torsdagen förutom de vardagliga promisarna. Diva var supertaggad och lite för het. Det var -14 grader så det blev en snabb träning för alla oss. Jag valde dagen till ära att träna FF och inkallning med ställande.

FF var hon för pigg och trängde en aning men det blev bättre mot slutet. Domaren som oxå är med i gruppen sa att vårt ff idag låg på en 9:a vilket jag självklart är nöjd med, men det brukar vara mycket bättre.  Så FF ligger på högnivå och det är jag glad över.

Inkallningen m. ställande och läggade gick bra för att vara oss. La ut leksaken bakom henne, sen då hon stannade (vilket vara ett dåligt ställande) så fick hon bryt och sprang som en dåre. Sedan testade jag igen och då gick det mycket bättre.

När jag kom hem tränade vi kon, även här var Diva för taggad och sprang med bra fart ut till konen men sen så började hon bita i den. Gjorde om och la snusdosan bakom för att hon skulle lugna sig lite, då gick det förvånansvärt bra. Sedan tränade vi fjärren inne och det gick faktiskt bra:)

För första gången på flera månader så testade jag engagemangsövningarna, idag bjöd hon på snurra runt, ligg, ställande, hakan i baken, och åttan. Det var verkligen duktig hund idag.

Lägger med en bild från våren -09, på vårt fotgående.


Fettisdag

Jag glömde totalt bort att skriva söndagssammanfattningen här i bloggen. Liten sinnesförvirring och andra roligheter kom ivägen för det inlägget.

Tänkte skriva lite nu om det istället. Jag har tittat igenom alla moment i klass 3 och insåg att vi inte har så mycket att träna på för att vara klar för en start.  Fjärren måste vi träna för att den ska bli bra, gripandet i apporteringen måste slipas, och sen lite mer rutin på rutan och vittringen. Men annars ser det bra ut. Såklart måste vi slipa lite för att det ska bli riktigt bra men det räcker nog till första pris som det ser ut nu iaf. Iofs ska jag inte säga för mycket, för då kommer jag väl på tävlingsdagen och allt går skit :P Men än så länge går det bra..

Idag skulle jag ha varit på TL-utbildningen på klubben. Men tror ni inte att jag har blive sjuk igen? Feber, svårt att andas, ont i huvet, ont i halsen och hosta. Så trevligt, inte precis. Jag hoppas kunna vara frisk tills på torsdag då jag ska skriva tenta men de åter står att se. Mår jag inte bättre i morgon ska jag ringa till vårdcentralen iaf.

Kan iaf meddela att jag och pappa var uppe i natt och såg när damkronorna spelade mot Slovakien. Dom vann med 6-2 och sista perioden var ganska bra.

Hoppas ni har fått någon semla idag, mamma har nyss bakat klart våra så snart ska jag få en med;) Ha de så bra!

Bilder från 12/2

Här är bilderna från gårdagens promenad.


Jag låter bilderna få tala för sig själv;) Ha en bra helg!


Saker ni inte vet

Var in på Ingelas blogg och såg att hon hade blive utmaning att skriva 7 saker om sig själv. Jag tänkte att det kunde vara kul:) Precis som Ingela så får de som vill och känner sig manad får ta sig an denna utmaning. 
Så, här har vi nu de 7 sakerna som jag avslöjar;)

1. Jag spelade klarinett för lärare i 8 år och gjorde soloframträdanden under den tiden, mest i kyrkor och vid andra musik tillställningar. Nu spelar jag mest för skojskull då jag har tid över.

2. Jag har velat lära mig spela gitarr sedan jag gick i årskurs 3.

3. Jag avskyr ärtor och burksmajs.

4. Jag älskar att sjung och gör de mest hela tiden.

5. Jag har aldrig försovit mig då jag ska upp till skolan under alla mina år i skolan.

6. Jag har testat på de flesta idrotter; innebandy, gymnastik, dans (bugg, streetlatino, streetdance/hiphop), handboll, judo, simning, ponnytrav, längdskidor, bågskytte, slalom, snowboard, kälkhockey (det roligaste jag har varit med om), arobic, och hundträning så klart, det finns säkert fler som jag glömt.

7. Jag är livrädd att jag ska dö genom att drunkna. Varje gång jag åker på en hög bro är jag rädd att den ska gå sönder och att jag ska hamna i vattnet. Att tillägga är att jag måste åka över en sån bro varje gång jag ska lämna ön om jag bor på, vilket borde ha gjort att jag vant mig vid det. Men nej!

Det var allt!
Ska försöka ladda upp bilder i morgon på promenaden igår.

Träning

Igår var det lydnads träning på klubben med Sara, Ewa och Lena. Diva och jag var sist dvs hon var het som en spis då de väl var våran tur:P

Vi tränade lite stegförflyttningar och det gick helt okej. Rutan håller jag ju på att "programera" om, det gick bra sista gången, men det behövs nog några gånger till för att hon ska förstå helt och hållet. Sedan gjorde vi fjärren, den går verkligen inte frammåt :/ Antar att det bara är att nöta på så som vi har gjort och hoppas att vi är klar nån gång i april:P

Apporteringen testade jag med. Gick inte super bra precis.. Så vi får helt enkelt fortsätta med gripaövningarna för sig och fart för sig.. Vittringen gjorde vi oxå. Nu har hon komme på ett sätt som inte gillas av matte! Hon springer ut, nosar på en pinne, smakar på den och sen byter till rätt.. Hon nosar inte ens igenom alla pinnar utan tar bara rätt pinne utan vidare. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det problemet... Något förslag?

Sedan kan jag meddela att Diva har gått från att vara en diverse olika djur till att nu vara en sakletare. Varje morgon då jag sitter och äter frukost hämtar hon diverse saker till mig:) Hon är så snäll, det brukar var halstabletter, näsdukar, vantar, godispapper, pennor och i morse var de mina duntofflor. Hon är så snäll, elr ja, anledningen till att jag blir glad över att hon kommer med dom är för att annars skulle hon lägga sig någon annan stans och tugga på dom och kanske äta upp nått som inte är till för hundmagar..

I måndags så hade vi första tillfället på TL-utbildningen. Det var roligt och jag hoppas jag kommer kunna klara provet på slutet så jag senare kan utbilda mig till domare:)

Efter utbildningen så hade jag dans för första gången på 3 veckor:D Det var verkligen kul att vara tillbaka och en massa massa koreografi att lära sig;) Men det gick förvånansvärt lätt att lära sig den, var alltså 3 veckors koreografik på 1 tillfälle;) Men träningsvärk kan jag lova er att jag har.

För er som insett att hundträningen blir en allt större del av denna blogg kan jag bara erkänna att så äre. Trots bitande vinterkyla och meter djup snö så är träningen i fullgång. Jag har nog aldrig varit såhär flitig med hundträning nått år. Så jag hoppas att det ger resultat och att vi har vårt LPIII innan sommaren.. om de nu är ett rimligt mål:)

Nu ska jag allt återgå till engelska grammatiken. Ha en bra onsdag allesammans:)


Träning för Linda

Idag har och Diva varit på klubben och tränat för Linda Rabnell. Var nervös innan, vilket jag inte bruka vara. Men det gick bra.

Vi började med stegförflyttningarna, så klart så visade inte hon inte sina "hopp" så tydligt som jag hoppats på. Men jag fick några tips och jag hoppas det ska göra skillnad. Sedan "hoppar" hon ut med bakdelen i backa så där ska jag fortsätta med ett steg i taget.

Sedan testade vi inkallning m. ställande och läggande. Hon har en tendens att inte stanna så fort. Linda tyckte att jag ska lägga en boll bakom henne för att få dragningen bakom henne. Hon fick till ett riktigt snyggt ställande belönade. Ställde henne på samma ställe och kallade in och la henne - belönade henne för läggadet. La henne på samma ställe och kallade in sista biten. Det jag måste komma ihåg är att vänta lite innan jag kallar in och sen att vänta lite med belöningen då hon har gjort rätt.. Som vid avslutet på inkallningen då hon har satt sig fot. Vänta 5 sekunder innan jag berömmer henne.

Sista momentet jag valde att få hjälp med var rutan. Eftersom jag har problemet att jag inte kan kasta 25 m. Linda tyckte då att jag skulle börja med att lägga ut en leksak i rutan som hon såg väldigt tydligt. Sedan skickade jag henne och sa bra-varsågod då hon var i rutan. Andra gången så skicka jag henne till rutan utan boll i den och stannade henne. Då hon stod stilla så sprang jag till rutan och belönade henne. Det kändes verkligen som om det skulle kunna vara ett alternativ till de sättet vi har tränat innan.

Linda sa även att Diva hade fin kontakt, det vet jag redan och vi har jobbat hårt på den delen.. Men det är alltid kul att höra någon kommentera det:D Sen fick jag höra nått som jag verkligen verkligen vart glad över. Linda sa att jag har ett sinne för de här med hundträning. Jag tänker rätt och det kan få mig att gå vädligt långt inom hundsporten. Så stolt jag kände mig över det.

Efter en sån här träning vill jag bara träna mer, ännu mer. Men både hunden och jag är väldigt trött så vi ska nog bara ligga och titta på TV resten av kvällen.

I morgon börjar TL-utbildningen och sen hoppas jag kunna vara med på dansen efteråt.

Så här ser man ut efter en dag på lydnadsplanen.. En väldigt trött Diva.

Ha en bra söndagkväll allesammans..

Träning

Idag har jag och hundarna varit på klubben och tränat. Tessie var som vanligt glad över att få vara med, och hon gör så gott hon kan.

FF med Tessie gick bra med några positionsfel men hon hade kul och höll konsentrationen under hela passet. Sedan testade vi rutan och hon gjorde några riktigt snygga :D Apportering är Tessies grej och de klarade hon galant utan problem även idag. Fjärren har hon totalt tappat, hon ställde sig på sitt komandot men då jag stog nos-mot-näsa så gick det bra.

Körde även en inkallning m. ställade med henne och det gick jättebra. Hon gjorde de nog snabbare än Diva brukar göra i vanliga fall.

Diva
Träningen med henne gick bra idag. Vi började med FF och det gick bra, inte lika het som förra gg vi tränade och det var skönt. Hon hade mycket bättre position idag, hon plogade dock lite men då jag påminde henne om det så slutade hon. Stegförflyttningar till vänster är nu vårt stora problem. Hon hoppar åt sidan, så det tänkte jag be om hjälp med i morgon.

Efter det så testade vi rutan på varrierat avstånd och det gick lite sisodär. Hon springer ut och vet att hon ska till rutan. Men det är lätt att hon stannar innan och vänder upp till mig. Men jag tror de löser sig med rutin och fler skick.

Även vi testade inkallning, idag med snusdosa bakom med godis. Visst stannar hon men inget superstopp äre precis =/ Detta momentet ska jag oxå fråga om hjälp på i morgon.

Fjärren går bra då det är kort avstånd till mig. Med andra ord är det bara att kämpa på som vi håller på så borde det bli resultat snart.

Vi avslutade med vittringen. La ut som på rad och la rätt pinne 2:a från höger. Diva var lite för laddad och sprang ut och nosade lite och tog första bästa pinne. Skickade om henne och hon lugnade sig lite och tog rätt pinne.
La ut den nya pinnar och la den smittade pinnen 2:a från vänster denna gång. Diva gick ut och nosade på alla pinnar och tog rätt utan problem. Gjorde det en 3:e gång och nu la jag dom i en cirkel och la den smittade pinnen på halvsex hon nosade igenom alla och tog även denna gång rätt pinne. Det blir så bra då hon arbetar lugnt och metodiskt.

Tack så mycket för alla kommentarer som jag fick i förra inlägget:D Vill bara passa på att meddela att min dator är nu inne på lagning och jag kommer nog inte kunna uppdatera så ofta elr vara inne på era sidor och läsa. Men så fort den är tillbaka så ska jag läsa:)

I morgon har vi träning för Linda och jag hade tänkt uppdatera efter den träningen så ni får höra hur det har gått.
Ha en bra lördag:)

Framtiden

Dagar som denna får mig att tränka på framtiden. Jag har inte så mycket att göra, förvisso skulle jag kunna plugga engelska gramatik, men nej det har jag ingen lust med. Min andra kurs börjar inte förens nästa vecka och jag har redan läst några kapitel där. Så ofrivilligt vandrar tankarna iväg till framtiden. Jag tycker egentligen inte om att tänka på den. De är något diffust som jag inte kan förutse eller bestämma iförväg. Jag tycker tillviss del om framtiden, framtid ja slipper besluta om i förväg, så som hundträning:D

Däremot studier är inte något som jag gillar.. Det finns så många program, så mycket möjligheter och så mycket som står på spel. Jag skulle kunna tänka mig att bli många saker, och ganska olika saker. Men då finns det många problem. Vilket ska jag söka? Hur ska det gå med Diva? Finns det jobb efter utbilningen? Är det verkligen det jag vill göra?

Just nu läser jag en kurs som jag tycker verkar intressant och ingår i idrottsvetenskap som är ett av programmen jag är intresserad av. Till hösten vet jag inte vad jag ska göra.. att läsa en kurs lite så där sporadiskt känns inte som någon genomtänkt idé, och arbete finns det ju inte i överflöd heller. Just nu vill jag inte vara 20 år och "arbetslös" och ha hela livet framför mig. Jag skulle kunna gå på högstadiet och välja gymnasium, det skulle ha vare betydligt trevligare;) Ha den där fastmarken under fötterna och slippa fundera över vad som komma skall. Det är vid sånna här tillfällen som jag antingen tränar hund, begravermig själv i filmer, serier, musik eller böcker. Just nu är jag helt inne i serien One Tree Hill och artisten Kate Voegele..

Dessa funderingar är egentligen inget som borde vara så mycket att lägga energi på. Livet är förkort för att vara nedstämd eller orolig! Lev de medans ni har chansen för en dag är det försent. Ta ingen förgivet för en dag är de borta och framförallt ta hand om era små fyrbenta vänner som om varje dag vore den sista!

Lydnadsträning

Trött och lite frusen är jag allt efter det här lydnadspasset. Det var runt -11 grader idag på träningen, men Diva klarade sig fint utan större bekymmer av kylan. Kanske var det för att honvar så taggad efter den dåliga träningen som varit under de senaste 2 veckorna.

Började med lite FF och hon var lite för taggad för att det skulle bli riktigt bra. Men vissa delar var riktigt snygga och jag får helt enkelt ta med mig det till nästa träning.

Sättande under gång körde vi en gång, för att det såg så bra ut.

Fjärren tränade ja idag med. Det gick inte super bra och jag måste gå tillbaka och träna med kortare avstånd till mig. Hon "hoppar" fram i de flesta förflyttningar. Inte mycket men ändå. Det SKA vara perfekt.

Rutan la jag en snus dosa i och gjorde bara en gång från 30 m. Det gick super bra och hon hade bra fart in i rutan.

Sen körde vi vittringen en med många pinnar och hon nosade runt lite men hittade snabbt rätt pinne. Sedan la jag dom på rad med bara 6 pinnar. La den smittade pinnen andra från höger. Hon åt upp godisen och började sedan snabbt nosa på pinnarna. Tog en lite nosning runt om för att se om alla godisar var uppätna och sen direkt till rätt pinne. Jag är så stolt över henne. Att hon klarade vittringen så bra känns verkligen super härligt. Vi har bara tränat det sen efter jul och hon klarar det utan problem. Jag kan nog till och med säga att hon KAN det nu med och att det inte ä några tillfälligheter längre.

Vi tränade apporteringsdirrigeringen idag med. Hon missade väster apporten idag och tog mitten ist. Jag tog då bort den och ställde henne mitt emellan höger och vänster apporten. Detta gick superbra och det vi tar med oss var att hon inte tuggade alls då hon kom med apporterna. Det var vekligen en lättnad, sen tog hon apporterna mycket bättre idag utan att "leka" vid gripandet!

Sammanfattningsvis så vare både med och motgångar idag. Men jag vet vad som var bra och det är de som ska fokuseras på.

Jag och Tessie var även ute med sparken en sväng idag. Lite omväxling tyckte hon var roligt:D

RSS 2.0