Vilken hund jag har!!

Smått kaotisk dag har det varit idag. Letar praktikplats, försöker sno mitt huvud runt skoluppgiften som ska göras, och självklart fick jag för mig att  jag skulle tävla Tessie mitt i allt! Ca 1 timme innan jag skulle åka kom jag på att jag kanske skulle ta fram hennes stamtavla och vaccinationsintyg. Självklart är det spårlöst försvunnet, spang runt som en yr höna helt hysterisk. Intalade mig själv att jag iaf åker dit och ber att få starta inofficiellt. Dock återfanns både stamtavla och vaccinationsintyg i GARDEROBEN i mitt GAMLA rum?! Hur hamnade den där undrar jag??

Hur som helst, Tessie var super duktig idag, gjort nästan allt jag bad henne om. Platsen gick väldigt bra förutom att det tog lång tid innan vi fick lämna hundarna och hon tyckte att sätta sig upp var nog en bra idé. Hon satt sig upp lite tidigt när det var klart oxå men hon hade legat så fint under tiden.

Fria Följet gick hon jättefint!! Lite possitionsfel och nått snett sättande men jag är verkligen supernöjd, hon var glad och det är huvudsaken. Jag gick med ett leende på läpparna under hela FF:et för hon är bara så härligt!

Läggande är inte Tessis paradgren det går låååångsamt att lägga sig. Och lite fort hade hon att sätta sig då jag kom tillbaka till henne med. Men i starten galopperade hon brevid mig och vill vill vill jobba. Med en hund som tyckt lydnad är det tråkigaste som finns så känns det väldigt kul att jag fått henne att vilja!

Inkallningen gick sååååå fort att hon inte "kunde" stanna <3 Söta hund!

Till rutan hade hon fullfart och stannade jättefint! Men hon satt sig också jättefint, vilket vart lite neddrag för.

Apporteringen så vart hon lite distraherad av de andra som tjoade på planen brevid så hon hörde inte när jag sa apport så det vart något DK.

Hoppet är Tessie paradgren och även idag gick det kalas. Dagens 10!! Och när hon hade hoppat klart och momentet var slut så kunde hon såklart inte låta bli utan var tvungen att hoppa en gång till bara för att det är sååå kul.

Fjärren så var hon såklart tvungen att kolla in domarlådan som stod brevid där vi skulle ställa upp innan hon kunde lägga sig ner brevid mig. Det vart något dk och så tjuvade hon lite.

Kommentaren på helheten var glatt och trevligt =)

Å nog vad hon glad! Är så stolt över hur långt hon har kommit sen vi hämtade Diva. För utan en Diva i huset hade Tessie aldrig blivit den underbara och säkra hund hon är idag.

Nu ska vi träna lite mer stadga under veckan, för nästa helg är det dags igen med förhoppning om lite bättre poäng än idag ;)


Finaste Tessie <3

Genom en tävlingsledares ögon

Idag har jag varit tävlingsledare i elitlydnad och lydnadsklass II. Det var riktigt roligt och hela 9 ekipage var anmälda och 7 st kom till start, 31 anmälda till alla klasserna.

Från första parkett ser man en hel del. Inte nog med att man kan studera hur olika ekipage hur förarna går, hur träningskompisarna beter sig i tävlingssituationer utan också hur hundarna reagerar på förarens "konstiga" och eventuellt stela förhållningssätt. Otroligt lärorikt och inspirerande och eliten kan jag garanterat ordentligt trots att jag inte ens har tävlat det ännu. Majoriteten av bekymren som ekipagen i eliten hade var att hundarna släpade och nosade under fria följet. Om det är förarnas nervositet som bidrar till att hunden kommer med överslagshandlingar eller om det luktar väldigt gott, och att förarna har belönat för tätt i fria följet under träning och hunden tycker det blir tråkigt då inget händer. Jag vet inte men det var ett problem för många ekipage. Förarnas reaktion på en hund som släpar eller nosar kan varriera men de flesta saktar ner på tempot och kryper gära ihop lite i kroppen. Släpar eller nosar hunden pga överslagshandling över förarens nervositet så borde en förare som saktar ner på tempot så borde detta bara öka osäkerheten hos hunden. Hur som helst väldigt intressant att titta på!

I övrigt är jag mäkta avundsjuk på sändande till rutan, det ser så lätt och häftigt ut när hundarna spinger till rutan helt målmedveten! En sån ruta vill jag också ha!

Nu åter till soffan och ishockeyn :)

Rörigt!

Tillvaron just nu är en aning rörig! Vet inte riktigt hur jag ska strukturera upp det. Har inventerat 3 dagar denna vecka och känner att jag inte dirket har koll på något just nu. Mamma kommer hem om en stund med fleccefiltar så jag ska knyta några fler såna innan tävlingen i morgon. 31 ekipage är anmälda i lydnaden men just nu är det 27 som kommer still start varav 8 i ELITEN. Hur kul som helst! Jag ska dra mitt strå till stacken och vara tävlingsledare i klass 2 och elit i morgon.

Idag har jag varit på klubben och tränat med Sofie. Tessie gick otroligt bra idag. FF börjar bli riktigt fint och hennes uthållighet har förbättrats avsevärt bara på dessa få gånger vi har tränat. Rutan är fortfarande lite halvknackig men det tar sig. Och dagen stora jubel går till apporteringen där hon kunde komma in hela vägen och HÅLLA i apporten länge. Superskojigt!! Verkligen trevlig träning ocg gott fredagsfika ;) Diva fick följa med in i klubbstugan medans vi fikade och har även fått en 10 mins promenad. Hon har nu fått börja simma och oj vad glad hon är över det.

Hör och häpna så har jag gjort upp en plan, ska söka den sista 7.5hp kursen som jag behöver i Sociologi B för att få läsa Sociologi C nästa höst :) Kommer läsa den kursern efter jul. Ska bli riktigt roligt det med. Så får vi se vad som händer framöver......

Igår blev pärlan 2 veckor, tiden går så fort, och växer så de knakar gör de. Bara ca 6 veckor kvar innan vi får träffas <3

Grannen står ute och byter till vinterdäck på bilen nu, de betyder att vintern börjar närma sig. Usch! Idag har vi 7 grader, och de ser ut att fortsätta underfär så framöver. Men nu ska jag försöka strukturera upp min dag och ta tag i pluggandet!!
Ha en trevlig helg!-07 Fina Tessie och otroligt söta Divavalpen!


Bubblor

Alla har väl sin egna bubblor antar jag, och jag har fått stifta bekantskap med 2 nya bubblor. (Lagomt flummigt det låter ;)) Innan och vid Divas operation så fanns inte så mycket annat i tankarna än just de och fokus på att hon skulle komma levande ut från operationen  med någon så när god prognos, var det som fanns i tankebanorna konstant. Efter operationsbubblan så vart de skolbubblan och mycket av fokuset låg på skolan. Min nuvarande bubbla är valpbubblan =D Torsdagen den 29 september föddes min lilla pärla! Så om ca 7 veckor får jag hämta henne. De känns fortfarande smått overkligen men otroligt roligt.

Annars händer det inte så mycket här. Tessie tränas inför starten i lkl2, och jag har insett vilken otrolig utmaning de är när fria följet har varit dåligt ända sedan jag började 2004 med henne. Återstår å se om vi får till det, just nu är jag glad om vi får en 5:a =P Det roliga med Tessie är att hon nu visar en glädje i träningen som hon inte har gjort tidigare. När hon ska få hoppa in i bilen efter ett träningspass på klubben så försöker hon promt vänd och springa ut på planen igen för mer träning. Goa tanten!

Igår var jag, Sofie och Martina på klubben och tränade ett pass. Mycket trevligt i strålande sol och snälla Sofie hade bakat kladdkaka som vi kunde ha till fikat efteråt! Tack så mycket tjejer för ett trevligt tränings och pratstund.


Höstig helg!

Tänk vad fort tiden går, det är redan oktober. Tänk att det nästan har gått 2 månader sedan U-SM i Sala...

Hela torsdagen och fredaförmiddag spenderade jag vid köksbordet med hemtentan. Hann klart i tid även om det inte blev mycket sömn den natten. Fredagkväll tillbringades hos Sofie för att se på film, prata om hundar, träning och framtid. Mycket tankar kring alltihop just för tillfället =) Mycket roligt och insprirerande må jag säga! Efter att ha varit vaken 21 timmar i fredags landade jag i sängen 02.30 helt slut. Gårdagen tillbringades delvis ute med att knyta fleeceflätor som vi ska ha som priser på KM:et i lydnad på klubben, och med en superhärlig höstpromenad med Tessie och mamma innan hockeyn började (Timrå vann med hela 4-1 mot Lule!!!)

Åter igen en vädligt härlig höstdag idag, löven är på de flesta träden gula och vissa björkar på tomten har tappat alla sina löv redan. Idag har jag gått lös med sekatören på en buske som jag länge ha velat klippa ner och knutit lite fler fleeceflätor. Och för att vardagen ska bli lite mer spännande så passade jägarna på att skjuta en älg ca 200 m från vårt hus idag.

Detta är fleeceflätorna jag gör. Diva fullkommligt älskar dom!!


4:a olika storlekar gör jag, denna som är 25 cm och ganska grov, sedan gör jag dem som är 25 cm men för mindre hundar. Den stora storleken är närmare 50 cm i både grov och smal. Storlekarna syns på bilden ovanför. Om det är någon som är intresserad av en så hör av er så kan jag knyta ihop en.

Här är några bilder på hur Divas dåliga pudelklippning ser ut ;)


Det ser ut som om hon har tubsocka på sig :)


Med tanke på hur mycket som rakades så var några ynka stygn på insidan väldigt lite. Men som tur är så växer pälsen ut snart igen :)

RSS 2.0