Sista skoldagen

Idag har jag haft min sista skoldag för denna terminen. Tänk att ett år kan gå så fort som det har gjort. Bortsett från hösten som var lång för att jag pluggade på 150% och dagarna eller timmar räckte inte till och bortsett från vintern som varit lång och kall. Men nu är det iaf äntligen slut på skolan för ett tag framöver. Dagen till ära hade vi uppsatsopponering. För er som inte är insatt så får en klasskamrat i uppgift att läsa igenom din uppsats och sedan komma med feedback på vad som kan göras bättre och vad som är bra medans en grupp åhörare får möjlighet att komma med synpunkter och frågor senare. Min uppsats som ni redan vet handlar om Besöks- och terapihundar och var mycket intressant att skriva. Jag är inte så bra på att formulera mig i skrift utan pratar hellre vilket gör att allt skriftligt arbete måste jag verkligen anstränga mig för att det ska bli någolunda bra. Det var lite nervöst inför dagens opponering, men mitt mål var redan uppfyllt eftersom den hade kommit så långt att den var med på opponeringen och vad då bedömningsbra. Efter en mycket lyckad opponering av både min klasskamrats uppsats och min uppsats så fick jag ett B vilket motsvarar mycker bra =D Och jag kan gå på "sommarlov" med lätta steg.

För att klämma in lite hund i detta inlägg så kan jag säga att Diva nu har piggnat till och är sitt gamla jag igen. På promenaderna är det fullt ös hela tiden och hon tycker allt är roligt. Jag sitter nu och klurar lite i hur jag ska lägga upp träningsschemat framöver. På söndag eller måndag smäller det igen och då ska vi äntligen få träna lite lydnad igen efter 4 veckors ledighet. Jag har dock tjuvstartat med lite nosövningar och idag har vi varit ut och tränat lite nostaget och det var minsan fullfart på henne idag =D

Nu är det full fart mot den långa ledigheten, iaf för en del av oss.

Ha de bra!

Söndag 29 maj

Idag stod det en hel del saker på att-göra-listan. Klev upp halv 9 åt frukost och gick en promenad med Tessie, och dagen till ära hade hon en jäkla fart. Så när jag kom hem fick jag lov att vila en halv timme så jag passade på att klippa klorna på Diva, innan jag kunde ta med mig Diva ut på en joggingtur. Phu! När klockan var 12 hade jag redan motionerat båda hundarna, ätit lunch och duschat. Då stod kanel och vaniljbullar på schemat. Sisodär 70 bullar bakades idag och när dom var färdig var det bara att börja med maten. Eller jag han faktiskt med en lite träningsstund med hundarna med. Eftersom Diva fortfarande har lydandsuppehåll (till och med nästa söndag) så tränade vi lite klossträning och leta tändsticka. Och oj vad hon har blivit duktig med att hitta tändstickan nu efter vilan. Det verkar som att myntet har ramlat ner och hon förstår att det är den hon ska leta efter =D

Jag tror inte att jag har berättat att efter att vi hade varit och simmat hundarna i måndags så började Tessie blöda från en knö som hon har på höger armbåge. Så vi ringde till veterinären och fick en tid samma eftermiddag. Hon tror att det är en godartad tumör eller någon form av allergiskreaktion så vi har fått salva att smörja på. Som tur är verkar det inte göra ont, men allt bandagen lossnar som har försökt ha på henne så nu mera går hon runt i min föredetta stalltröja =P Så här fin är alltså Tessie nu =)

Visst är hon stilig? =D Hon ser ut som en riktigt sportig hund nu ;)


Bilder från lydnadsuppvisningen förra helgen

Som jag har lovat så kommer bilderna äntligen upp på bloggen från förra helgen. Under veckan som gått så har jag varit helt fast med att skriva A-uppsatsen. Idag klockan 13 var det deadline så det vart 9 timmar i skolan igår och  3 1/2 timme idag innan den var klar. Ämnet som redan vet är besöks- och terapihundar och det har verkligen varit en spännande uppsats att skriva. Nu sitter jag som på nålar och väntar på att få reda på om min uppsats är tillräckligt bra för att få komma upp på opponeringen i nästa vecka. Nervöst är det minsan =P Men efter nästa vecka så är skolan slut för denna termin. 

Diva var verkligen duktig och koncentrerade sig mycket bra trots en massa störning. Hon var helt fantastisk med barnen måste jag säga. Hon var så himla lugn och trots att dom kramade och klappade pussade hon något på dom alls =D Så stolt över min lilla tjej! En tjej till och med tränade sitt, ligg och apportering med henne och hon lyssnade jättebra på henne och lämnade av apporterna till henne utan att ens titta på mig! Imponerad vart jag av henne och om det går så tycker jag ännu mer om henne efter denna helg =P Så stort hjärta i en liten hundkropp!Här kommer iaf bilderna från förra helgen och dem är som vanligt knäppt av Hanna.  Längre ner är det bilder på Diva och Beardisen Viggo. Viggo är otroligt kär i Diva och vill helst vara i närheten av henne heeela tiden. Med andra ord så har Diva fått en pojkvän. Dock tror jag inte det hela är så ösesidigt =P

Fria följet går bäst då örat är vikt bakåt ;)

Ett mycket fint FF trots att hjärncellerna började bli trött efter ca 3 timmar av aktiviteter.


FjärrSåhär ser man ut när man hämtar en apport =P Glädje och fart, retriever så klart ;)


Òmi

Här kommer de utlovade bilderna på Ómi som jag och Linnéa håller på att rida in. Han är en otroligt vacker fux, lite busig. Trevligt temperament och otroligt snäll. Hoppas kunna leverera fler bilder längre fram, så ni får se hans fina sommarpäls =) Nu håller vi på att träna eftergift och böjning samt att han ska flytta sig efter skänkel. Kort och gott ska han lära sig att svänga och stanna med hela kroppen och inte glömma hälften =PÓmi, lite av vinterpälsen finns kvar på magen därför ser han lite fläckig ut.Òmi och jag.Linnéa och Ómi.En till bild på Ómi och Linnéa.

I morgon blir det en uppdatering om dagens aktiviteter och förhoppningsvis lite bilder på Diva och mig =)

En solig promenad

Jag tänkte låta bilderna tala för sig själv i detta inlägg :-) Tänkte dock förtydliga att jag har en hund som spinger som en galing och en hund som hellre äter gräs än gå promenad. Ni kan ju gissa vilken som är vilken ;)Ett leende gjorde min dag igår

Igår hände det som jag har väntat på så länge. Diva "log" med ögonen för första gången på väldigt länge. Ett litet glittrande i ögonen då hon varit i skrubben och huserat och letat efter mat och jag sa åt henne att backa undan. Det gjorde att matte hjärtat var glad hela dagen igår. Måtte hon vara på väg tillbaka.

Idag har det blivit ett joggingpass i regnet och även här var hon pigg och alert. Lite jämfotahopp i vattenpölarna och allmänt busig. När vi kom hem så kom pappa och brorsan hem i samma veva och då visade hon sig åter igen från sin allra bästa sida och studsade runt och hade en vaken blick.

Det är dessa små saker som har saknats den senaste tiden i mitt och Diva liv. Men det verkar som om det börja återvända och att vi ser ljuset i tunneln. Hon ska iaf få vila i en vecka till från rikiga hjärnaktiviteter och efter nästa helg blir det lite dummiesök och annat kul, och snart är det dags för lydnads SM och en massa rolig träning =D

I morgon gör jag mitt sista prov på tävlingsledarutbilningen och jag ska vara tävlingsledare på appellsöket och appellspåret och sedan är jag utexaminerad tävlingsledare i Bruks.

För er som inte har sett filmen The Runaways så borde ni verkligen se den. Det är en biografi av Joan Jetts och The Runaways start som det första tjejbandet i världen och deras liv som rockstjärnor och allt vad det innebär. En mycket bra men även tragisk film må jag säga.

Nu ska jag fortsätta med att skriva om min observation av terapihundarna. Hoppas alla har en bra helg =)Denna bild är knäppt av Angelica vi veckan då vi fick våra västar.

En härlig dag

Temperaturen uppmätte 20 grader idag och jag har gått barfota i linne och shorts. Sommarvärme! Jag kan inte annat än tacka och ta emot. Sommarälskare som jag är så kan jag inte annat än njuta =)

Dagen har gått med flyt idag. Jag fick tag i en person som jag ska skriva min A-uppsats om. Mitt ämne som nu är klart blir att göra en studie på hur besöks- och terapihundar förändrar interaktionen hos människor, och observationen ska jag genomföra på torsdag. Det ska verkligen bli inspirerande att skriva om.

Åkte till klubben för att testa västarna som vi har beställt, samt ta ett gruppfoto och individuella foton på oss och våra hundar.

Jag blir så bekymrad över Diva. Hon är så loj och slö och det syns på henne att hon inte hänger med. Möjligt att det är överträningen som sätter sina spår även vid andra tillfällen eller så är det något annat men det känns hur som helst inte bra. Ändå är hon pigg och alert på dummisöket men sällan annars. Får väl vänta några veckor och se vad det blir av det hela.

Nu ska jag åter gå till skolarbete och kanske ett avsnitt av någon bra serie, NCIS kanske ;)

Semester dags!

Jag tänkte ge en kort resumé av dagens tävling. Jag och Diva kom till Matfors strax innan 11 och samlingen var 11.30. När vi kom dit visade det sig att de var mkt försenad och vi fick inte starta förens kvart i 1. Diva fick sitta i bilen medans vi väntade och när vi väl fick starta kändes hon lite seg. Platssittninen gick bra, tror vi fick en 10:a där och hon var riktigt på g efteråt kände jag. På platsliggningen började hon klia sig, vet dock inte vad jag fick på de momentet.

Vi fick startnr 2 så jag han vattna Diva innan det var dags för oss att gå i på planen. Hon kändes lite loj men ganska skärpt. Väl inne på plan kände jag att hon gick ner sig direkt. På ff fick hon ca en halv meter bakom mig och var inte alls med. Detta resulterade i 6.5 poäng. sättande u. gång fick vi 9 elr 10 om jag inte minns fel. Inkallningen vart det 2 dk:n, första inkallningskommandot och efter att hon hade stannat. Inkallningen gick i trav, sedan rutan sprang hon ut i galopp och stannade ca 1 m innan -.-

Hopp-apport hade hon bra fart ut (dock var hoppet 2 plankor hägre än vi brukar träna på), dett gjorde att hon på tillbaka vägen stannade på andra sidan hindret med apporten i munnen och tittade på mig. Jag sa hopp och hon går runt hindre. Jag bryter där och går av planen.

När jag satt mig i bilen för att åka hem så står det 20 grader på bilen, vilket säkert förklarar en del av hennes orkesbrist samt den långa väntan innan det var dags för oss att tävla.

Så nu ska det bli en paus på obestämd tid. Anledningen är inte att vi ett flertal gånger missat första priset utan att hon inte längre har gnistan och glädjen i träningen. Jag skulle ha kunnat fortsätta om jag känner att hon tycker det är roligt men det gör varken hon eller jag för tillfället.

Hoppas ni andra har haft en bra och solig helg :)

Tävlingsledaruppdrag

I tisdags så började jag inridninen av Linnéas 4 åriga islandshäst Omi. Vi har hunnit med 2 pass denna vecka och jag kommer nog framöver rida honom ca 2 ggr i veckan. Sist jag höll på med denna typ av ridning var för ca 4 år med Linnéas mormors häst Gammur. Så jag känner mig minst sagt lite ringrostig.

Idag har jag gjort min första av två praktiska del på tävlingsledarutbildningen. Jag har idag varit tävlingsledare på rapporten. Meningen var att det skulle vara lägre-elit men det vart bara 6 elithundar som anmält sig. Det slutade med att vi fick 2 strykningar innan start och efter rapporten vart det bara 2 kvar, under lydnaden bröt en så det slutade med endast 1 kvar vid avslutad tävling. Och till på köpet så fick hon sitt 3:e cert och vart championat dagen till är. Hur gick det då för mig? Jo, jag klarade det utan några stora misslyckanden. En aning nervös var jag allt inför lydnaden med en massa "nya" moment som jag inte själv tränar. Men det gick bra. Nästa helg är det dags för nästa del och då ska jag vara tävlingsledare för appellspår, och efter det är jag examinerad :)

Hundarna har fått sin motion i form av dummiesök idag. Tänkte att Diva skulle få känna på värmen lite eftersom det tydligen ska bli väldigt varmt i morgon då vi ska tävla, och till på köpet så går starten 11.30, jag får se till att ha henne i skuggan, blöta henne och så ska jag klippa ur henne lite mer idag. Båda hundarna var mkt duktiga på dummiesöket och Diva hade bra kraft och energi.

Nu ska jag iaf torka blodpudding och plugga lite innan jag somnar i soffan =P

Ha en underbar helg allesammans :)


Borttappat...

... det är vad Diva och min gnista för lydnad har gjort. På söndag är det dax för tävling igen, och den kommer vi att genomföra med liten förhoppning om att det ska gå bra. Efter tävlingen ska vi ha ett uppehåll på obestämd tid. Kommer köra igång henne igen i början av juni för att kolla av hur hon känns och sen tar jag ställning huvida jag låter det bli fortsatt vila eller en uppstart. Tills dess ska vi iaf träna kondition, i morse hade vi ett joggingpass till och Diva blir faktiskt trött av det och har sovit hela eftermiddagen. Sedan ska jag lägga maken till och träna lite mer spår med henne nu i vår med. Till min stora förtjusning har Diva verkligen mognat i apporteringen, letar jättefint nu och springer inte en massa onödiga svängar utan springer ut, letar, och springer åter till mig i en väldig fart.

Maj kommer sanneligen bli en hektisk månad. På lördag ska jag göra första praktiskta provet på Tävlingsledarutbildningen, dvs. jag ska vara tävlingsledare för rapporttävlingen (appell-elit), söndagen bli det som sagt tävling, den 15:e är jag åter igen tävlingsledare men denna gång för appellspår, 21 är det fritidsdag i Sundsvll och då ska jag och Diva dit och visa vad vi kan för något.

Idag började även min sista kurs för denna terminen och det är A-uppsatsskrivning. Om allt går som jag vill så kommer ämnet så klart innehålla hundar. Svårt att räkna ut elr hur? =P

Nu ska jag lägga ut PM:en för de kommande brukstävlingarna på Sundsvalls hemsida. Ha de så gött.

RSS 2.0