Bilder

Om inte om fanns, vad fina bilderna skulle bli då. Ett tappert försök med antingen suddiga bilder, ett öra ut och in, en fabrik i bakgrunden eller en vissen blomma i mitten av fotot. Vi hade iaf tur med vädret ;) Här är iaf några av dem från idag.
Dagens fina bild på Diva
En fabrik.
Ett Joyöra ut och in.
Den vissna renfanan mitt i bilden.

One of a kind

Idag fyller bästaste Tanten 10 år. Jag var 12 år då vi hämtade henne och jag kommer ihåg det som det var igår. Min dröm om att få en egen hund slog äntligen in. Vi trodde att vi köpt oss en enkel familjehund men hon var betydigt mycket mer hund än vad vi hade förväntat oss. Tanken var att vi skulle träna agility, men efter en tävling så bytte vi gren och fastnade för lydnad istället. Så mycket hon har lärt mig, både på gott och ont. Hon har stor egen vilja och är otroligt envis. Hon tycker de flesta sysselsättningar är roliga, iaf en liten stund. Tillsammans har vi växt och utvecklats, och det var hon som fick mig att fastna för lydnaden, hon var även den hunden som fick mig att få upp ögonen för apporteringen som jag och Joy nu får möjlighet att utvecklas inom. Tessie var en lättsam hund när det kommer till apportering, hon har inte speciellt stort ägande, hon tuggar inte heller, har något löst bett men tuggar aldrig. På lydnaden fixade hon alltid apporteringen med en 10:a lika så inkallningen. Hon är också den enda hunden som jag fått en NOLLA i linförigheten med, men en 5:a i fria följet på samma tävling. Hon är också den hunden som jag tävlade med i november när det toksnöade och det var ca 2 dm nysnö på bilprovningen där vi var. Hon gick då och åt snö genom hela programet.

Underbara hund <3

LP1
Tessie efter operationen förra sommaren.


Tessie 9 år


2012-04-28, Tessie 10 år


One of a kind <3

Linjetagsträning

Är bara tvungen att skriva några rader om dagens linjetagsträning med Joy innan jag fortsätter med skrivandet på uppsatsen. Tänkte att jag skulle reparera avlämningarna som inte gick super igår. La om taktiken lite inför idag. Skippade skogen och stigar idag och valde att göra linjetagen på gräsmattan istället. Första la jag synlig och hon var otroligt taggad när hon sprang iväg, hon tänkte nästan behålla dummien själv men efter att ha ropat på henne en extra gång så kom hon in fint och satt sig framför mig. Klia henne på halsen innan jag tog apporten och inget rullan alls blev det. Gjorde om övningen tre ggr till och två av gångerna la jag dummiesen bakom ett träd så hon fick anstränga sig lite. Resterande avlämningar var verkligen superfina. Bra fart ut och ännu bättre fart in. Ingen tendes till varken rullande eller tugg idag. Idag passar ordspårket "gör om, gör rätt" mycket bra in. Idag var jag mer skärpt och hade en tydligare plan innan träningen och det vart jättefin effekt av det hela. Hon går verkligen från klarhet till klarhet med väldigt små medel, så häftigt att se.

En förklädd valp?

Tack så mycket för alla grattis! Jag är verkligen glad att vi har hittat en sysselsättning att göra tillsammans.

Idag har det blivit promenad i det soliga vädret med Tessie och Diva och lite linjetagsträning med Joy. Joy fixar linjetagen galant nu. Hon står lugnt vid min sida med blicken rakt fram och väntar tills hon får tillåtelse att springa iväg och hämta dummien. När hon kom tillbaka från första skicket idag så var hela hon jordig på nosen, hon hade råkat köra ner hela huvudet i marken för att hon skulle få tag på dummien så fort hon bara kunde. Tokiga valp! Just nu har vi lite problem med att hon rullar dummien i munnen de sista metrarna innan hon kommer in, men antar att det är mer avlämningsövningar på längre avstånd som behövs. Hon rullar den inte alls när vi enbart tränar avlämningar. Så mer träning! Så roligt när det går framåt. Och riktigt förig har hon blivit också bara på några veckor. Följer mig så fint ute :D

Nu till den förklädda valpen Diva. Livet i denna familj skulle vara mycket lättare om jag nu inte hade haft 2 st valpar. En som är 7 månader och en som är 5 år. Den jobbigaste valpen i familjen är Diva. Jag har ALDRIG träffat på en vuxen hund som är så valpig och barnslig som Diva är. De är hon som får nojja i kopplet på promenaderna, det är hon som försöker få igång Joy på promenaderna och det är även hon som är en största retstickan när det kommer till bus i våran familj. Som TUR är så är hon både söt och för det mesta vääääldigt glad. Oavsett vad det gäller. Kan nog till och med erkänna att Joy är lättare och mer väluppfostrad än valpen Diva. 

Började promenaden när de såg ut såhär:

Och avslutade promenaden när det såg ut såhär:


Inte helt fel om jag får säga det själv :)

Inleder i morgon sista veckan på praktiken, sedan återvänder jag till skolbänken för 5 veckor innan det blir jobb för sommaren. Känns ganska bra må jag säga!

Hoppas ni läsare har haft en trevlig helg.

She is back!

Operation den 22 september 2011, strax över 6 månader har gått och nu är hon tillbaka! Debuten i rallylydnad nybörjarklass är genomförd efter både de ena och det andra. Insåg igår att Divas vaccination hade gått ut och att jag inte skulle få starta, men sådan tur som jag hade så hade en veterinär lördagsöppet så det blev till att åka dit så fort de öppnade i morse. Diva var otroligt taggad idag och överlycklig för att få vara med. Vårt mål idag var att ha kul och de hade vi. Känslan var dock inte så där jättebra efter att vi hade gått banan och poängen hade jag ingen aning om och ju närmare prisutdelning vi kom desto mer nervös vart jag över att vi inte skulle klara ett godkänt resultat. Vi klarade oss med ett godkänt resultat på 87p av 100 möjliga. Vi fick 3 poängs avdrag för bris (bristande samarbete) då hon fick lite jobbigt när hon skulle sitta framför mig och jag sedan skulle backa och hon följa med. Hon ville gäääärna gå fot där. Sedan fick vi 10 poängs avdrag för felö (fel utförd övning) då Diva råkade sätta sig i fotposition först innan hon skulle sätta sig framför mig nos mot nos. 

På helhetsintrycket fick vi kommentaren: Bra kämpat, mycket fint fotgående!

Den kommentaren gjorde verkligen allt! Nu vågar jag nog säga att hon är så frisk och tillbaka till den vardagen som hon hade innan operation. Diva <3

Vill även passa på att gratta alla mina kompisar som också tävlade idag!

Home

Bilen är urpackad och hundarna ligger nöjt på golvet och tuggar ben. Bilresan både ner och hem från Västerås gick kalasbra. Joy sov hela tiden och jag var tvungen att väcka henne 2 ggr båda svängarna för att hon skulle kissa. Det har varit trevliga dagar nere i Västerås hos Sofie. Otroligt mysigt ställe bodde hon på och det  var roligt att träffa Diezel och Elvin igen. Vi hann med en hel del trots att jag inte var där så länge. på tisdagkväll gick vi en promenad, såg på film och pratade en del. I går så var vi till Enköpings brukshundklubb en sväng, efter det så åkte vi hem till Elvins uppfödare och kollade på lammen som hon har och åt lunch. Kvällen tillbringades återigen med en film. På förmiddagen idag åkte vi till en fin gårdsbutik. Vilket mysigt ställe det var, massor med fina saker fanns det. Skulle helst vilja köpa allt sammans!

Joy har skött sig exemplariskt, hon har funnit sig i allt jag har dragit med henne på. Det har varit helt fantastiskt att ha med henne. Otroligt lättsam valp må jag säga.

Otroligt välbehövliga lediga dagar, utan skolarbete och några saker som måste göras! Huvudet har fått vila.


Tack Sofie för de trevliga dagar, de har gått lite för fort måste jag nog erkänna.

Känsla

Hade sovmorgon till 9 i morse, välbehövlingt kan jag säga! Tog sedan med mig både Diva och Joy till klubben för att träna. Diva fick gå en nybörjarbana och en fortsättningsbana i rallyn. Så härligt att äntligen kunna träna henne ganska normalt igen. Som uppvärmning tränade vi lite konskick och det har verkligen fastnat under den tiden då hon har fått vila. Hon fick även ett kort fritt följ och hon samlar ihop sig riktigt fint utan att jag känner att hon ska gå mig ur hand. Perfekt energinivå! Vi hade känsan idag, den som är A och O. Hon bara fanns där med mig och lyssnade på varje liten vink jag gjorde. Kom ut från planen med ett stort leende på läpparna.


Tog ut Joy för att öva lite på ingångar på planen, fint i koppel ska hon gå och vara uppmärksam på vad jag gör, gick kalasfint idag. Hon fick träna lite på externbelöning idag, sitt-stanna kvar och lite fotposition. Jag passade på att utmana henne lite med att hon fick gå lös ganska nära de andra ekipagen som stod vid sidan och vänta på att få gå rallylydnadsbanan. Å hon gick såå fint på min vänstra sida och hade inte en tendens att gå ifrån mig. Idag var det Joy och jag på planen, vi var ett team idag. Kom återigen ut från planen med ett stort leende på läpparna.


Hur lyckligt lottad är jag inte som får ha sån fin känsla med 2 hundar på samma dag? Helt fantastisk känsla!


Finaste pärlan Joy


Finaste Diva

Valde att stryka Tessie från nästa helgs rallylydnadstävling då de är 60(!!!!) starter i nybörjarklassen. Hon kommer inte klara av alla de hundarna så hon mår bättre av att vara hemma med brorsan och pappa.


Klorna är nu klippt på hundarna och de ligger sött och sover i var sin bädd. Jag har hunnit städa mitt rum och packat det mesta för mig och Joy. Och pratat med en fin vän i telefonen. Undra vad jag ska ta mig för nu när jag faktiskt är ledig? Slappa lite och njuta över att jag har haft en bra träning?


Nästa blogginlägg blir tidigast på torsdagkväll då jag, Joy och kameran kommer hem från Västerås, Sofie och hennes fina aussie-killar. 

Ha bra vecka allesammans!

Påskafton

Igår när jag var ledig så tog jag med mig Joy och dummiesen ute. Jag märkte att hon tar de dummiesar som inte ligger inom synhåll mycket bättre än de hon ser. Märke även idag att hon har mycket finare avlämningar om jag står upp än om jag sitter ner. Diva fick också apporterat lite, hon har så otroligt mycket överskottsenergi att jag inte vet hur jag ska göra slut på den :O Hon springer och springer och springer när vi är ute. Hon springer till och med mer än Joy och Joy är ändå valp. Efter hjärnaktivering så sov de gott och jag kunde fortsätta plugga. Hemtentan ska vara inlämnad på söndag så jag vet ju vad jag gör resten av helgen. Han med en 5 kilometer löpning igår också, var tvungen att lufta tankarna mellan tentafrågorna. Otroligt skönt när det fortfarande är ljust den här tiden, har fortfarande inte vant mig riktigt. Sol, blå himmel och +2 grader. Helt underbart springväder :D

En fin bild på min svarta pärla!

Joy

Hade tänkte lägga upp fler bilder men blogg.se har tydligen problem med det så ni får nöja er med en.
Idag har Joy och jag utforskat nya stigar i skogen. Underbart väder och en glad valp. Vi har även hunnit med och träna lite sitt-stanna kvar och ligg-stanna kvar, det går framåt. Hade inte tänkt låta henne ha hakan i marken på andra moment än platsliggningen men hon lägger ner hakan så fort jag säger ligg. Jag får nog tänka om där, tänker inte bry mig om att hon ska ha hakan uppe utan hon får nog ha hakan i marken på alla momenten. Trevligt problem må jag säga ;)

När stenen är borta!

Idag fick jag reda på resultatet på tentan jag skrev i fredags. Ett godkänt resultat på den tentan betyder att Lunds Universitet och de övriga Universiteten och Högskolorna granskar min ansökan till Sociologikursen i höst. Med ett icke godkänt resultat betyder det att enbart Karlstads Universitet granskar min ansökan. Mycket stod på spel då jag i fredags gick in i tentasalen. Kan inte sticka under stolen med att jag var otroligt nervös. Tittade igenom frågorna och 4 av 6 frågor kunde jag svaret på utan att behöva tänka efter. De sista 2 var lite kluriga. Lyckades iaf lista ut något så när svaren på dem. Det brukar ta ca 3 veckor för dem att rätta tentan men idag fick jag alltså svaren. Och jag KLARADE DEN, med ett E som resultat. Jag har nog aldrig varit så otroligt glad för ett E någonsin! Vad som kändes som en stenbumling på närmare 5 ton lättade från mina axlar. Jag måste nog ha sett en aning krokig ut innan detta svar ;)
På söndag ska hemtentan i Sociologi Moderna Klassiker vara inlämnad och sen efter det går jag tillbaka till 100% igen. ÄNTLIGEN! Det firas med att jag och Joy ska åka ner till Sofie och hennes grabbar i Västerås tisdag-torsdag nästa vecka! Ska bli superkul :D


Favorit i repris. Såhär glad känner jag mig just nu!

En äkta retriever är en lortig retriever

Idag har Joy bevisat att hon är en äkta retriever. Under promenaden på klubben i förmiddags så gick vi först över en bäck, den vart hon livrädd för och sprang åt andra hållet och vägrade att gå nära tills hon insåg att det var vatten.  Då fick hon en himla fart och plöjde genom vattnet så de stänkte all värdens väg :P Vi gick vidare och eftersom stigen är så lång så tog jag av över ett kalhygge istället och självklart fanns det flera dypölar där. Men jag tänkte så klart att Joy inte skulle bry sig så mycket om dem eftersom hon inte har brytt sig nämnvärt av sånt förut. Men dagen till ära tyckte hon att dom var vääääldigt rolig att SIMMA i. Hon hittade en med is på och krafsade bort isen för att sedan kunna hoppa i med vatten till halsen och simma omkring i den. Superlycklig Joy! Inte fullt lika glad var jag som sedan insåg att den där pölen inte luktade så gott. Hon fick så snällt sitta och vänta i bilen medan jag körde ett varv på Rallylydnadsbanan med Diva. Och jäklar vad bra hon gick idag. Bara 2 veckor kvar till tävlingen och jag måste nog säga att det känns ganska bra :)


Såhär såg hon ut efter att ha vart fram första gången till bäcken. Hon tvärvände och sprang :P


Här har vi en bild på lort-lisan. (Hon fick sig en dusch då hon kom hem)


Finaste Diva-hunden :)

Utöver detta så han jag även med en trevlig shopping tur med bästa Emelie på Birsta City. Fick med mig mycket hem. Ett läderkoppel till Joy, vågar inte ha valpkopplet längre. En dummie (size giganisk för 80:-), alla Harry Potter filmerna, en mascara, löparskor och löpartights (bild nedan) och lite annat smått och gott :)Så nu ska här springas (hoppas jag). Nu ska jag göra resternade familjen sällskap i soffan och börja med den första Harry Potter filmen. Det var hur länge sen som helst jag såg den sist.

RSS 2.0