Ridhusträning

Idag har jag och Diva haft vår andra ridhusträning för i vinter. Vi har haft
plusgrader och blåst så nu går det knappt att träna ute för det är rena
skridskobanan överallt :( Hur som helst, vi har fått tag på ett jättefint
uppvärmt ridhus och vi (en grupp på 4-5 st) hyr i 2 timmar. Vi får plats med
2 elit planer vilket betyder att vi tränar 2 hundar parallellt. 

Diva som ÄLSKAR hästbajs hade jag förväntat mig skulle vara helt och hållet fokuserad
på att ha nosen i marken hela tiden men icke. Hon har verkligen förvånat mig
de här 2 tillfällena som vi har tränat där. Hon går kanon fint. Vårt
elitfrittfölj börjar ta sig, bara lite mer finslipning på högersvängarna i
språngmarchen. Det känns verkligen bra :) Sättandet var lite segt (dvs en 9 på
tävling kanske) men det är bara jobba på med belöning bakåt. Inkallningen så
verkligen fin ut idag och hon även här klarade hon att inte nosa trots att
hon ligger ner då jag lämnar henne.

Rutan har varit vårt stora problem på slutet och jag har trixat och fixa en
massa med den. Nu har jag gått tillbaka till att ställa henne i rutan innan
och berömma henne då hon står precis mitt i rutan och sen skicka henne på
korta avstånd (ca 10 m). Hon har nämligen fått som mönster att springa åt
höger i första skicket och det försöker jag nu bryta. Detta har fungerat
kanon bra och jag tror jag har löst problemet för stunden iag :)

Vittringen har oxå varit ett stort problem då hon antingen har sprunit rakt
in i pinnarna och dom har flygit iväg åt alla håll och kanter eller så har
hon hämtat första bästa pinne utan att använda nosen. Jag fick förra helgen
ett tips på att ha henne i koppel och gå sakta med henne fram så att hon
inte skulle bli så stressad och uppskruvad. Detta fungerade mycket bra då
jag var där men i sedan då jag kom hem så vart det samma resultat som innan
och hon gick upp i stress igen och plockade pinnar. Jag bröt då beteendet
med att lägga en godis i framkant för att hon skulle "slå på" nosen. Detta
fungerade och hon letade då reda på rätt pinne. Eftersom jag inte vågar ha
godisar framme vid pinnarna (hon slår då om hjärnan till att leta godis och
inte pinnar efter ett tag) så kände jag att jag behövde ha en annan metod.
Idag fick jag ett nytt tips på hur jag skulle kunna göra. Tipset är att jag
säger leta, när hon nästan är framme vid pinnarna säger jag sakta till henne
så hon saktar av till trav och då slår hon på nosen och klarar det galant.
Förvisso måste jag arbeta bort sakta kommandot så småning om men jag tror
det kan vara en bra början. Hon går då från högaktivi till lågaktiv och det
är just det tänket hon måste ha.

De övriga klass 3 momenten tränade vi oxå och hon börjar kännas riktigt
säker på dem nu. Hon klarade till och med platsliggning och platssittning utan att nosa efter hästbajs.

Vi är på g nu jag och Diva. Synd bara att de inte finns så många tävlingar nu =P


Lite träningsbilder

Nu kommer det en uppdatering av träningsbilder igen. Det är bra att ha Hanna med en bra kamera som ser till att det blir lite bilder på min blogg ;)Gripande, ett tag kvar men tyckte bilderna var lite tuffa. Notera spetssvansen på Diva i bilden ovanför.Vriden överkropp på stegförflyttningar och där kommer även Diva lite för långt ut.Full fart till rutan.
Rutan

Bilderna var tagna i onsdags på våran träning.

Hundarna är simmad idag och sover sött nere vid mina fötter på vardagsrumsmattan. Nu ser vi fram emot ridhusrträningen på söndag. Första innepasset denna vinter :)

Hoppas alla får en bra helg :)

Lydnadsträning

Dagens lydnadspass gick lite sisodär.

Började med göra några engagemangsövningar och insåg att hon verkligen varvade ner då vi gjorde dem. Hon vart samlad och var till och med lugn och fokuserad. Trots att hon nyss hade blivit uttagen ur bilen. Detta gjorde mig helt klart hoppfull och jag hoppas verkligen att ja kommit på ett sätta att få ner henne från hennes rosa moln :)

FF gick bra som vanligt, vi har börjat få rutin i språng marchen med vinkar nu. Det känns bra :) Lite mer pyssel med stegförflyttningarna bara så kan jag känna mig nöjd :)

Rutan gick totalt åt skogen igen. Idag stod den mitt på planen och hon springer ut med bra fart men lyssnar inte på mitt stannande. På tillbaka vägen så försökte ja få henne att lägga sig men hon lyssnade inte. Då vart den snälla matten arg. Skickade henne igen, denna gång var hon mer osäker dock och stannade vid en kon igen. Skickade om henne och denna gång fungerade det perfekt. Rutan är verkligen ett moment jag på fullaste allvar skulle kunna göra mig sinnesjuk. Jag håller på att bli helt galen av det momentet :O 

Vittringen där emot som har fungerat uselt ändrade jag lite i idag. Jag hade Hanna som la ut dom och sen så gick jag och ställde mig ca 1 från vittringspinnarna och sa åt Diva (som att vid utgångspunkten 10 m från pinnarna) att hon skulle leta. Hon vart mycket mer fokuserad och kraschade inte alls in i dem som hon brukar och till på köpet så tuggade hon mycket mindre då hon kom in till mig :)

Vi körde även lite hopp/apport och det är bara att konstatera att det är mycket jobb kvar där =P

Nu ska jag återgå till att försöka hitta kurslitteraturen jag behöver ha för min nya kurs (sociologi A).

Ha de gött :)

Lydnadsträning

Idag så tog jag en paus från rapportskrivandet på förmiddagen och åkte till klubben och tränade med Hanna. Diva fick sitta i bilen och vänta medan hon tränade en av sina hundar. Så när det väl var Divas tur så var hon ganska upp i varv. Jag fick dock ner henne på jorden och hon gick snällt bredvid mig in på planen. Försöker att vara väldigt noga med det. Vi går in på planen i koppel (eftersom ja alltid gör det på tävling) samlat och i slakt koppel med fokus på varandra. 

Vi började med att träna lite ff, och jag är så nöjd för vi har äntligen fått till elitens språngmarschen =D Hon följer mig så fint och svängarna går bra bara jag kan hålla rätt tempo. Sättandet under gång går som smort, så jag underhåller det mest just för tillfället. 

Inkallningen gick mycket mycket bättre än sist. Inkallningsstäckan ställde jag ut på långsidan och rutan i mitten på planen. Rutan har hon bra fart ut till och stannar på mitt kommando. Dock så var jag försen första gången och hon ställde sig bakom höger bakkants kon.  Andra skicket vart lite problematiskt och där bidrog inkallningskonerna till problem. Hon sprang och ställde sig bakom den konen som var närmast rutan (20m bredvid rutan). Jag skickade om henne igen och denna gång vart det superbra och hon stannade mitt i rutan. Jag vet att du kanske inte kan säga att hunden kan momentet om det blir rätt först 3:e gången men första gången var det faktistk mitt fel, jag strulade till det och sen så vart hon osäker och försökte en annan kon istället. Mattes go hund. Hon kanske oxå kan läsa mina tankar och vet att ja är lite orolig för konskicket, så hon ville bara visa att hon kan det redan utan att ja har tränat in det =P

Fjärren går åt skogen igen, jag har brytit ner den för mycket så vi måste jobba upp den till full längd igen. Fördelen är ju dock att hon har kunnat den vädligt bra.

Vittringen fungerade bra första gången men sen blev hon flamsig och bara nosade och nonchade mig. Så jag måste få större lust att jobba där ute. Lite att klura på. Ska nog försöka träna lite vittring i morgon på parkeringen här hemma för å se om ja kan få nån skillnad.

Tanken var att jag skulle dela med mig av lite bilder idag men ja hittar inte sladden så ja kan ladda in dem, men dom kommer så fort jag har hittat den.

För att summera detta så är jag ganska nöjd med träningen ändå. Lite pyssel på vissa moment och lite mindra på andra men det är så det ska vara. Tycker dock att hon känns mer stadig i momenten och hon vet vad hon ska göra för det mesta. Så förhoppningsvis så kommer 1:a priset snart ;)

6 januari

Jag tänkte börja med att tipsa om en god efterrätt som är väldigt enkelt och snabba att göra. Det är en cheesecake variant med daim.

Du börjar med att vispa 2 dl vaniljvisp

vispa tills den är krämig

Hacka 1 förpackning med dubbla daimbitar i, och vispa sedan ner den i smeten.

Häll sedan ner blandningen i en pajform

Hacka 1 förpackning med daim igen och strö denna över.

Ställ sedan in den i frysen tills den har frusit (ca 4 timmar)

Väldigt enkelt och gott :)


Detta var efterrätten jag serverade igår på min födelsedag.
På tal om det så fick jag en resa till Stockholm och Lydnads & Agility SM. Det bästa jag skulle kunna få :) Jag fick även en CD-skiva och 1 000:- och till helgen väntar fler presenter :)

Idag blir en stillsam dag, Diva ska simmas, Tessie ska få sin promenad och lite pluggande har jag tänkt hinna med oxå.

Kollade runt lite på kennel hemsidor i morse och oj så akut valpsugen jag blev =P Som tur är så brukar det gå över då jag får träna ett pass med Diva ;) Jag har även nu skrivit upp alla tävlingar under våren/sommaren så jag hoppas vi kan ta vårt 1:a pris i klass III väldigt snart. Det finns fortfarande mycket detaljer att fila på men vi är på väg åt rätt håll iaf :)

Pappas kommentar igår om Divas och min relation: "Hon är ju din andra hälft". Jag vet dock inte om det är sant men tydligen sitter vi mer elr mindre ihop =P Jag och mitt lilla bu djur <3

Ha en bra dag allesammans :)

Tillägga i inlägget efter att jag varit ute och tränat lite gripande med träapporten. Så slog mig tanken att jag inte ens har lärt Diva hur hon ska gripa den. Jag har lärt henne att hon ska hämta den men inte hur hon ska gripa. Vilken smart matte -.- Inte alls!


Bilderblogg

Nu har det duggat tätt mellan de senaste blogginläggen. Jag avslutade året hemma i soffan med halsont, svulna halsmandlar, host, lite feber och frossa, samt en trevlig kväll med föräldrarna och en bra hockeymatch som slutade 2011 med VINST! Kan ni förstå Sveriges Juniorer slog KANADA i gruppspelet. Helt otroligt, en mycket underhållande och bra match som avgjordes på staffar där Timrås Anton Lander satte den sista straffen :)

Dagen till ära mådde jag faktiskt mycket bättre. Jag masade mig iväg till klubben för ett träningspass med Hanna. Och visst blev det allt ett träningspass =P Hanna lyckades köra fast sin bil så efter en halvtimmes skottande, knuffande, samt solosång av hennes hund Yrsa som uppenbarligen inte tyckte det var en bra idé att ta sig därifrån så lyckades vi få loss bilen =) Lätt svettig i "sommarvärmen" (-3) så kunde vi alltså börja vårt träningspass 1 timme senare än planerat =P

Divas träningspass gick väldigt bra! Jag klantade till mig lite på rutan då hon hade sådan fart och var så taggad att jag stannade henne förtidigt 2 ggr men jag är verkligen nöjd och hon gjorde ett mkt bra jobb :) För lite utmaning och omväxling så valde jag att köra lite dirrigeringsapportering och hör och häpna så klarade Diva det med bravu med tanke på att vi inte har tränat det sedan i somras =D Vittringen har även den legat vilande sedan vi tävlade sist och trots lite slams vid pinnarna och lite tugg så tog hon iaf rätt pinne vilket jag inte förväntat mig :)  Så det känns verkligen som om det kommer bli bra.

Så om året kan fortsätta lika bra som de börjat så blir det ett bra år och ett Diva år med :) En vinst i ishockey, och Divas och mitt väldigt lyckade träningspass. Jag tror inte det kan vara en bättre start på året :)

Jag fortsätter med resterande bilder som Hanna knäppte :) Tänkte att om jag börjar med att bombardera bloggen med en massa bilder så är jag lite garderas om de inte blir så många fler under året =P Enjoy!
 


RSS 2.0