You gotta love Germany!

Om någon lyckats undgå den stora nyheten att Tyskland och Lena med bidraget Satellite vann gårdagens Eurovision Song Contest vet ni det nu;) Jag kan inte påstå att bidragen jag lyssnade på var speceillt bra. Men jag fastnade fullkommligt för Tysklandsbidrag. Kort och gott rätt bidrag vann!

Kunde inte sova så bra i natt heller. Pluggade till 3 tror ja och sen så var ja klarvaken så runt halv 6 så somnade jag väl. 8.30 var det uppstigning för Diva och jag skulle som jag tidigare nämnt visa lydnad. Jag tränade ett pass med henne igår för att hon skulle vara beredd på de som komma skulle. Hon gick verkligen superfint igår och fixade fjärren mycket mycket bättre än på tävlingen och träningarna innan dess. Idag visade vi valpkursarna lydnadsklass 1 och det var inte så mycket begärt av Diva som tyckte de va ganska slappt. Sen så testade vi lite freestyle och så fick jag se hur rallylydnad går till.

Ska köra några fler pass till veckan med henne och se hur vida det blir anmälan till U-SM eller inte..


Detta är en bild som jag tog för några veckor sen då jag och mamma var ute och cyklade.


Inläggets citat: It's amazing how someone can break your heart, but you still love them with all the little pieces.    - Unknown

Make over

Här har det inte hänt mycket den senaste veckan. Diva och jag har tagit det lugnt och bara gått promisar och lite apporterings träning. Igår var ja i skogen med Hanna och hennes beardisar. Vi la ett andra viltspår med Diva och hon gick ett med sin ena vovve. Diva skötte sig riktigt bra och hade inte alls nått problem med vinkeln denna gång. Väldigt glad över det :)

Ikväll har jag dans igen =D Det är verkligen roligt och till på köpet är det nu 2 ggr i veckan.. Jag var rädd att den avancerade streeten skulle vara försvår iom att det är tävlingsdansare som dansar i den gruppen med. Men efter första gången så har det faktiskt gått bra =)

I helgen är det valpkurs igen och denna gång ska Diva få följa med och visa lydnad. Var även in till veterinären där Linda (som ja har tränat för i vinter) jobbar och förklarande mina problem med vittringen. Hon tyckte att ja skulle fortsätta att träna lika dant så att hon får befärsta vittringen ordentligt och sen får vi ser hur det blir.

Idag har jag även varit och hämtat ut röntgen bilderna från Divas röntgen som vi gjorde då hon var liten. Kan vara bra att ha till senare. Har även färgat håret idag. Snälla Emelie klippte håret på mig igår så nu är jag minsan väldigt nöjd =P Tänkte lägga upp lite bilder på hur det blev :)

    
Innan
    
Efter klippning

Efter färgning

Så sista bildern är alltså slutresultatet. Uppklippningen syns inte så väl på bilderna men lite syns iaf. Dock har jag på de 2 övre bilderna använt plattång. Klicka på bilderna för att få dom i större format.


Inläggets citat: Most of the time the greatest rewards come from doing the things that scare you the most.” Whitey Durham from One Tree Hill


Utställning

Idag har jag tillbringat min dag på utställning och nog blev jag lite sugen att ställa. Så efter det fick jag fnatt och tog fram sax och karda och fixade till hundnarna så de vart fina. Jag har även funderat ut 2 st utställningar att anmäla till. Ena är Golden Open Show i augusti och den andra är den stora internationella utställningen (Mittnorden utställningen), jag funderar på att ställa båda på Golden Open Show och enbart Diva till den internationella.

På tisdag är det dax för elitträningen igen och eftersom Diva vilar så tänkte jag nog ta med mig Tessie. Om en vecka ska Diva med på klubben för att visa lydnad för valparna på valpkursen. Så det blir nog ett pass med henne nästa lördag så får jag se glöden kommit tillbaka och om hon har vilat sig i form elr om det jag får överväga om det är värt att starta på U-SM.


Inläggets citat:

”It’s easier to see what we want… than to look for the truth.” Brooke Davis


Viltspår

Jag har inte försvunnit från jorden än. Även om det känns så ibland. Dagarna flyter ihop och jag vet inte riktigt vad jag gör och det jag gör känns lite difust. Diva och jag har haft vila från lydnaden denna vecka och det kommer vi även att fortsätta med nästa vecka. Igår var vi ute i skogen med Hanna och hennes beardisar och la ett viltspår till Diva. Det var Divas första spår för säsongen och andra viltspåret hon har gått. Jag är verkligen nöjd med hennes insats, hon vart lite förvirrad och okoncentrerad i vinkeln vi gjorde och sen så börjde hon använda hög nos då hon kom nära rådjursklöven vi la på slutet. Men annars är jag verkligen nöjd då vi nästan enbart har fokuserat på att hon ska jobba med hög nos. Vi ska försöka lägga några till viltspår nu i sommar och förhoppningsvis så blir det ett anlagsprov så småning om =)

I morgon ska jag åka och titta på utställning som Hanna och hennes hundar ska vara med på.

Är i valet och kvalet om jag ska anmäla mig till U-SM elr inte. Diva gick inte så bra på tävlingarna som jag startat och undrar om det kanske är dumt att anmäla. Det är ju förvisso några månader kvar innan dess men jag vet inte..

Nu ska jag se klart på hockeyn, Sverige vs. Tjeckien.

Ha de så bra allesammans!


Inläggets citat:
If you are walking fast. Slow down because you might be missing life. -Unknown


Söndag 16 maj

Denna vecka har varit hektisk. Jobbat tisdag,onsdag och fredag. I torsdags var jag och 3 till ute i skogen för att snitsla spår som användes igår. Igår var jag assisterande tävlingsledare på rapporten och skrev lite tider och sånt. Det var verkligen en gren i brukset som jag vart intresserad av. Det ska jag nog allt testa med nästa vovve jag skaffar mig ;) Sedan bar det av till dansshowen och jag och min grupp var luffare. Det var super varmt i lokalen vi var i, både pga värmen ute och strålkastarna som fanns på scenen. Jag är dock nöjd med min instats och ja kommer verkligen sakna dansen om jag inte har möjlighet att fortsätta till hösten. 

I natt har jag och Linnéa varit nattvakter på en islandshäst tävling. Vi har då kollat till hästarna varannan timme samt gett dem mat igår kväll och i morse. Var hemma vid 7.15 då vare bara å äta frukost och packa in hunden i bilen och bege sig iväg på lydnadstävling. När jag for till klubben så spöregnade det och var 14 grader varmt, samt såndär tryckande värme. Inge vidare kul väder. Hur som helst så var det bara jag som startade klass 3 så det var bara Diva på platliggningen och platssittningen då de valde att inte ta in något fler ekipage. När jag och Diva precis skulle starta programmet så kom solen fram och verkligen STEKTE... FF gick inte så bra enligt mig men dommaren satt en 9:a och hon som skrev tyckte det verkligen såg fint ut. Men enligt mig så var det en väldigt vid högersväng (av Diva), dålig possition vid stegförflyttningarna bakåt samt lite snea sättanden. Resten av tävlingen gick totalt åt skogen så den behöver vi inte ens skriva om. Tänkte dock komma till vårt stora problem. Förra tävlingen så sprang hon ut till vittringen och la sig och tuggade på dom. Idag så sprang hon ut och nosade på alla och verkligen jobbade med nosen. Vilket var mycket bättre än förra gången. MEN efter att ha nosat på rätt pinne minst 2ggr (det såg ut som om hon verkligen visste att det var rätt) så gick hon runt och luktade sporadiskt runt pinnarna. HJÄLP nån?! Snälla!

Nu blir det nog vila i mellan 1 och 2 veckor för Diva. Hon ska snart till att löpa så de kan vara de som ställer till det för henne.

Litet tillägg är att jag kunde gå i shorts och linne igår vilket verkligen var härligt. Våren är verkligen här nu!


Inläggets citat:
”Anyone who thinks this is more than you can handle, is less than you deserve” ~Keith Scott


Söndag

Idag har jag och Diva varit på valpkurs och då hade vi stadsvandring på schemat. Diva och jag har inte varit på stan sen förra året nån gång. Förvånansvärt så gick Diva hur snällt och fint i kopplet utan att dra hela turen. Vi gick över en gång bro över motorvägen med metalsteg på, vi tittade på fontäner, drakarna som står runt om i stan, åkte hiss och så hade vi kontaktövningar på torget. Så jag kan kanske åka på SM i år utan att skämmas över att hon drar...

Vecka 18
Jag har fixat och trixat lite med de momenten som vi misslyckades på på tävlingen och de har gått riktigt bra.. Har dock inte tränat så där jätte mycket denna vecka.

Vi har dock tränat lite apporering (dummie) och det är verkligen kul att hon har gjort sånna framsteg där. Hon letar riktigt fint nu och och hon får avsluta det hela med att leta en vante så är det hela fulländat.

Men nu ska ja och Linnéa klippa get nr 2 av 3..

Hej så länge!


Happy friday!

Idag började dagen med tentaskrivning för att senare springa runt på stan för att fixa pokaler till klubben, samt spronsring till våra kommande tävlingar. Mat blev det oxå handlat innan jag begav mig hem igen. Tentan gick kändes faktikst bra och jag hoppas självklart på att jag ska slippa göra om den om en månad. Kursen som jag läser börjar nu lida mot sitt slut och jag har insett mer och mer att detta verkligen är något jag vill satsa på. Det får mig själv att vilja må bättre och motionera mera.

Jag har kännt mig otroligt glad hela veckan och denna dag är inget undantag. Har jobbat denna vecka så det har varit lite dåligt med inlägg här av den anledningen.  Hundträning har det inte blivit så mycket av denna veckan. Tisdagas var vi iväg en sväng och det gick bra. Jag tränade de moment som vi o:ade på tävlingen samt fjärren.

Ikväll kommer en kompis hit och gör mig sällskap vid middan (det blir tacos ;)) då pappa är i Göteborg, mamma jobbar och brorsan är på gymmet och tränar. I helgen ska jag bland annat åka och handla lite kläder, ska försöka få tag på en bikini och ett par shorts. Jag och Linnéa ska även försöka få tag på ett par skor till henne som hon ska ha på studenten och till balen.

Är det någon annan som vill dela med sig av sina planer för helgen?


Dagen citat: If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
-Johnny Deep

Vecka 17

Denna veckan har jag inte sån bra koll om jag ska vara ärlig. Jobbet, tenta och en massa annat har rört om det i huvudet på mig =P Rutan har framförallt gått mycket bättre även om vi inte lyckades med den på tävlingen. Metallen har oxå gått frammåt iform av att hon faktikst griper den nu. Tragiskt att det var så kallt på tävlingen så den inte var gripvänlig enligt Diva. Inkallningen med framförallt ställandet har gått jätte mycket framfått. Så jag är nöjd med hennes utveckling och det visar att det går åt rätt håll iaf, även om vi har en bit kvar till ett första pris i 3:an. Tränade de momenten som vi fick 0:or på igår då jag kom hem och hon klarande dom galant. Jag tyckte de kändes bra att hon skulle få lyckas. Egentligen skulle ja ha låtit henne göra dom där men tänkte inte på det då.
Idag vare dax för valpkurs igen och efter det så åkte jag iväg och köpte en platt/locktång i ett (Babyliss iCurl), har tesat den idag och lockade håret. Jag måste nog öva upp tekniken lite så ska det nog bli bra.

Idag vart det bara en härlig promenad i det mindre härliga vädret med blåst och hagel. Hundarna hittade så klart var sin "vattenpöl" närmare beskrivet ca 5 m i diameter den ena och den andra ännu större. Efter att Diva hade badat lite så tog hon en härlig springtur ut på en nyplöjd åker och blev härligt svart på alla tassarna, svansen och ansiktet. Tur för henne att lorten han ramla av innan hon kom hem så hon slapp duscha =P

Här kommer en bild på Tessie som knäpptes idag. Jag ska försöka knäppa ett bättre kort när det blivit finare ute. Tänkte försöka ställaut henne i augusti om hon har någon päls kvar då. Hon har ju blive så gammal nu så då får hon vara med i veteranklassen =S


Fin fina Tessie. Dock lite sluttande rygg här och det ser ut som om jag håller på att omvandla henne till en boxer med näven i nosen på henne xD

Snälla Hanna som jag tränar elitsatsningen med knäppte en del kort på mig och Diva igår. Gå gärna in hennes hemsida och klicka på blogg så finns bilderna där  http://beardisar.se/ .

Ha en bra söndakväll.

Dagens citat: ”Robert Louis Stevenson wrote: You cannot run away from a weakness, You must fight it out or perish, and if that be so, why not now and whereyou stand. ” Lucas Scott form One Tree Hill

Debuten avklarad

Då var debuten avklarad. Inte så bra poäng blev det men jag är nöjd med tävlingen i det stora hela. Det blåste och var allmänt dåligt väder men som tur var så slutade det att regna tills vi skulle starta. Jag och Diva fick startnr 1 av 3 då 2 hade stryke sig.

Platssittningen och platsliggningen fick vi 10:or på. 

Fria följet: 9.5p
Domarkommentar: DK höger sväng. (jag vet inte ens vad jag gjorde där)

Sättande: 10p

Inkallning m ställ och lägg: 8p
Domarkommentar: Sent stannande (Jag är sååååå nöjd med detta momentet)

Sändande m lägg o inkall: 0p
Domarkommenatar: Återvänder (hon sprang åt höger istället för raktfram, och fick fnatt och sprang ett varv runt plan;))

Apportering o hopp över hinder: 8.5p
Domarkommentar: Bus, dk (gripandet var inte så snyggt utan hon slog med tassarna på den, dk vet jag inte vad de var)

Apportering metall: 0p
Domarkommentar: bus, släpper, apporterar inte. ( apporten var väldigt kall så hon tog upp den och släppte den och tog upp den igen och släppte.)

Vittringsprov o apportering: 0p
Domarkommentar: Utför ej momentet (hon springer ut och lägger sig och tuggar på pinnarna. Säger åt henne leta och till slut säger jag fot i hopp om att hon ska ta med sig en pinne men det gör hon inte. Detta beteende har jag inte haft förut och antagligen så var det en handling för att hon inte fått belöning på väldigt länge.)

Fjärrdirigering: 5p
Domarkommentar: Förflyttar sig, många kommendon. (Hon lyssnade inte och var nog ganska trött vid det här laget, och hon lyssnade inte så värst bra.)

Det blev totalt idag 185.5 p och ett 0:e pris.
Jag är trots allt ganska nöjd med dagens tävling. Dom momenten som gick dåligt vart de 0 på och annars hade vi ganska höga ppäng förutom fjärren där jag vet att vi har mycket kvar att jobba på. Bättre lycka nästa gång helt enkelt. Ska nu lägga fokus på att hon ska jobba längre utan belöning och sen så klart jobba vidare på de momenten som gick dåligt.  

Ha de så gött. Nu ska jag ut med Diva och köra igenom de momenten vi fick 0:or på.


RSS 2.0