Flyttad

Då är jag på plats i Östersund i min lägenhet. Men jag tänkte börja med att berätta lite om lördagen. På morgonen så var det tävling (lk 1-elit och spår och sök appell) på klubben och jag var tävlingsledare i kl 2 och 3. Det gick ganska smidigt, bortsett från några små missar i 2 FF:n där jag råkade dirigera fel :P Jag är dock nöjd med min insats och med lite träning så ska jag nog kunna ta mig an eliten med ;) På lördagkväll så begav ja mig av till Linnéa för att kolla på lysnatta. Hela norrlandskusten ska tydligen vara upplyst av mashaller och det var vädligt vackert vid ständerna på utsidan ön =)

Igår (söndag) vart det en tur med hundarna på förmiddan innan tåget gick. Tåget var framme i Östersund vid 16.24 och med 4:a väskor och lite regn så valde jag att ta taxi de 3.5 km till lägenheten. Väl framme var det bara att knata iväg till affären för att inhandla lite middag. Kvällen gick åt till att packa upp och städa samt att försöka få det hemtrevligt.

Vaknade någon gång vid 5-tiden i morse av att det var ljust i rummet och låg kvar och drog mig till 6.15. Efter frukosten (fil och flingor) och påklädningen så bar det av till skolan. Förmiddagen bestod av en massa information om skolan, kursen, team buildningen som ska vara nästa vecka och så lekte vi lekar innan lunchen klockan 12. Efter det så knatade jag ner till busstationen och köpte en turlista och tog bussen hem. Väl hemma så beslöt jag mig för att gå å hämta böckerna som fanns på en ICA affär ca 3.3 km bort. Detta betyder att jag hittintills har gått över 1 mil redan idag :O Inte konstigt att jag har lite ont i fötterna.

Staden är fin och jag tror nog att jag ska kunna trivas här och på programmet. Känner mig dock lite ensam, saknar Diva och längar hem, men det går nog över snart =) Ska ner till Sundsvall och hämta bilen och cykeln till helgen så då får jag träffa dom igen =)

Nu ska jag återgå till engelska kursen som jag oxå läser nu. Ha de gött allesammans.

Tänkte lägga upp en bild oxå. Detta var utsikten från mitt fönster igår kväll!Inläggetscitat: "Sometimes someone has to walk out of your life, for someone better to walk in." -Pudgie Eugene

Möte och lite träning

Igår var det möte på klubben och jag tänkte passa på att träna lite med Diva innan, påväg till klubben börjar det så klart att SPÖregna. Jag gav dock inte upp och struntade i träningen utan tränade iaf, det vart blött, lite kallt och Diva tyckte att det var ganska uppfriskande. Jag har tagit ett litet steg bort från lydnaden för att jag känner att jag inte rikigt har motivationen just nu, den har nog mer eller mindre saknats hela sommaren förutom efter SM:et i Karlstad då ;) Hur som helst jag har fått för mig att börja träna engagemangsövningar med Diva igen och tyckte att det var ett ypperligt tillfälle igår att göra detta. Hon bjöd faktiskt på en hel del igår :D Sedan gjorde vi några släta inkallningar och det fick vara nog för igår. På mötet bestämde vi att vi ska fortsätta med träningar varje vecka och sen ha träningstävlingar 1 gång i månan där vi kan träna uthållighet osv. Vi ska även försöka få tag i någon instruktör som kan ha oss en gång i månaden. Vilken vet vi dock inte än.

Idag var jag oxå på klubben, bland annat för att lämna ut startpistolen för plattsliggningen med skott. Jag passade då på att ta med Diva och även idag träna lite engagemangsövningar. Hon bjöd på ännu mer idag; snurra runt åt båda hållen, backa, sitta fint, 8:an och hakan i marken, till skillnad mot för gårdagens sitt-ligg och stå. Vi tränade även lite gripande med träapporten och det var verkligen snyggt idag, det var väldigt länge sen jag såg så snygga gripanden av henne. Vi tränade även svängar och position i språngmarch idag, och det gick förvånansvärt bra :D Så vi kommer kanske lyckas vi med så småning om.

Idag har jag även varit och köpt en digitalkamera och en hårtork samt bokat tågbiljetten till helgen då det bär av till lägenheten.

En bild av Jessica från i vintras.

Hoppas alla har det bra nu när det börjar närma sig hösten :)

Inläggets citat: "Each morning you choose to move forward or simply give up." ~Lucas Scott from One Tree Hill

Dvala

Ja, dvala är nog vad både jag och Diva har haft under de 2 senaste veckorna. Vi har tränat ungefär lika många gånger som det är blogginlägg här. Jag har haft tenta idag så jag har inte haft så mkt tid att träna på utan har mest pluggat och försökt fått allt klart till flytten till den nya lägenheten.

Igår var jag och mamma ute och apporterade med hundarna. Vi gick till ett kalhygge där det har växt upp en massa små björkar och mkt gräs. Jag trodde att det skulle vara på tok för svårt för Diva då vi nästan enbart har apporterat i gles granskog och på ängar. Men hon förvånade på mig och mamma med att göra väldigt fina skick och jag tror att hon var tvungen att skärpa sig lite för att hitta dem, att det var de som gjorde det så bra.

Veckan som kommer ska jag nog jobba lite. I morgon är det möte på klubben angående elitsatsningen, om hur vi ska gå tillväga i fortsättningen, vilken instruktör vi ska träna för osv. På lördag är det tävlingar på klubben och jag ska vara tävlingsledare för lk. II och III. På söndag lämnar jag det trygga hemmet och beger mig av mot Östersund och lägenheten. Det ska bli spännande och jag hoppas att Diva och kanske Tessie kommer att trivas där så småning om. =)

Som sagt, hundträningen har i princip varit raderat från schemat de senaste 2 veckorna, vilket jag iof tror kan vara nyttigt för Diva. Eftersom jag känner att jag inte riktigt har listat ut hur vittringen ska fungera så har jag nog helt och hållet strukit alla lydandstävlingar för det här året och hoppas att med mer träning och nya ideér lyckas ta ett 1:a pris i 3:an till våren och sen glatt fortsätta mot eliten och målen som änsålänge bara är en dröm ;)

Uppdaterar nog lite i morgon efter mötet. Ha de gött =)


Inläggets citat: If your plan isn't working, adjust your plan. Never give up." - Matt Martin

Jag vart överfallen av en tanke

I går när jag åkte hem från klubben i godan ro och sjöng till låtarna på radion så slog det mig varför Diva kom springade till mig då fjärren var klart på andra tävlingen på U-SM. När jag har tränat henne så har jag haft en snusdosa bakom henne som hon har fått belöning i. Jag har alltid belönat henne då ja har ståt på 10 m och sen då hon har fått varsågod så har jag sprunge å öppnat burken. Sedan då hon har flyttat sig frammåt och vi måste göra om så  har jag gått tillbaka till henne, jag då struntat i att hon kommer emot mig och bara lagt om henne på samma plats. Inte att rekommendera. Detta resulterade i att på U-SM trodde Diva att hon hade gjort fel och kommer då emot mig. Så nu ska jag ändra träningsupplägget och ALLTID gå tillbaka till henne och sen får hon varsågod.

I veckan har jag mest fokuserat på glädjen och att hon ska orka så klart. Träningen har gått bra så jag har börjat fundera lite på en ny start. Men det blir nog inte förens senare då skolan har kommit igång och så..

Jag tyckte citatet nedan var lite fräkt så det fick bli dagens tänkvärda ord.

Dagen idag betstår av hundträning och ev. ska jag börja packa. Hoppas ni har en härlig söndag allesammans!


Inläggets citat: "Never quit, reinvent yourself, change, grow, learn from your mistakes. Never listen to the critics. Be loud, be fearless, and go for it!" Ashley Purdy

En vecka senare

Jag har tränat 2 pass sen helgen och hon känns faktiskt riktigt på g igen. Jag tror hennes svacka berodde på frontline, det går inte att säga säkert så klart men det känns så. Dels för att det var efter 1 vecka efter behandling och sen att det gick över så fort.

Jag har tränat ff och hon har varit riktigt på hugget, inkallningarna har funkat bra och hon har fart igen, apporteringen var ganska bra den med. Efter denna veckas träning så känner jag mig ganska lugn, hon verkar inte vara sjuk och det är de som är huvudsaken.

I helgen har vi elitspårtävlingar på klubben och jag ska hjälpa till i sekritariatet.

Om en vecka så flyttar jag och Diva =) 

Ikväll så ska vi äta grillat och annanaspaj. MUMS!!!

Ha en bra helg allesammans!

Skänker en extra tanke till Linnea (http://flickansandgren.blogg.se) som idag har fått tagit bort sin häst Hugur. En extra kram till dig Nea!


Inläggets citat: “Anyone who thinks this is more than you can handle is less than the kind of person you need in your life.” ~Keith One Tree Hill


U-SM 2010...

... blev inte riktigt som planerat. Men jag tar allt från början. Jag och mamma åkte hemifrån på torsdag eftermiddag och kom fram till Stockholm någon gång på kvällskvisten. Vi bodde på Flottsbro Stugor och Camping, väldigt fint område var det med slalombacke och sandstrand.  VARNING för ett monsterinlägg!

Fredagen så var det veterinärbesiktning och den gick utan problem. Diva var väldigt lugn och hade varit det ett par dagar så vi skämtade lite om att vi nog fått med oss fel hund. Hur som helst så var det inte så mycket mer intressant den dagen. Vi gick en sväng med Diva i det fina området det var allt.

Lördagen började lydnaden och först ut var klass 1 och klass 2. De hade 2 domare och 2 planer för att allt skulle gå fortare. I klass 1 som var på samma plan som mig var det 25 ekipage var av 16 tror ja de var som kom. Hur som helt så började klass 1 klockan 9, 3:an började efter den men vilken tid visste vi inte. Vi var där vid halv 10 och då klassen slutade halv 11 så fick vi reda på att starten för 3:an var 1. Vi var 3 st i 3:an och jag startade som nr 2.

Platssittningen gick superbra och hon satt stabilt, plattsliggningen fick jag använda dk på läggandet och det var här jag började känna att något inte var riktigt rätt. Annars vi fick 9 1/2 pga dk. Ja gick ut och värmde henne lite efter med några vändningar och så. Direkt då jag började ff kännde jag att det inte var som de skulle. Diva sackade efter och var vid ett tillfälle 2 m efter mig. Det är verkligen inte likt Diva. Hur som helst så kom hon upp i en någålund nivå så småning om och slutet var helt okej. Det blev en 8:a med kommentaren; tappar hunden emellanåt. Sättandet var segt och där fick jag även neddrag för DK som jag inte ens vet vad jag gjorde, en 7:a blev det där. Inkallningen var en KATASTROF, hon lyssnade inte på första inkallningskommandot, stannar själv på andra sträckan och väldigt låååångsamt sista biten till mig, en 5:a i betyg. Vid rutan vart det totalt fel, hon springer ut och verkar vara helt förvirrad. Jag kallar tillbaka henne och fortsätter på apporteringen. Här springer hon på sidan ut till apporten, och hoppar tillbaka. Metalen så har hon gått ner sig så mycket att hon bara springer ut och morrar på den. Vittringen sprang hon bara ut och kollade på pinnarna. Fjärren har jag inte så mycket minne av, men jag tror hon inte lyssnade på första stå kommandot och sen så kom hon springade till mig.  Anledningen till att ja inte bröt vid rutan var för att se hur långt hon hade kommit i de resterande momenten.

Jag hade bestämt mig för att bryta söndagens tävling eftersom poängen ovan indikerade på att vi inte hade tränat alls och att hunden var totalt obegåvad och dum. Jag flydde tävlingsområdet både besviken och utan hopp för framtida resultat.

Tina ringde dock och fick mig på andra tankar. Hon lyckades övertala mig att åtminstone starta gruppmomenten som träning och framför allt ha kul. Sagt och gjort jag startade.

Gruppmomenten gick super denna gång med 10x2. Sen värmde ja henne med enbart lek för att få upp henne då hon då var seg och trött. Ff var inte lika dåligt som söndagens men sämre än vad det normalt brukar vara, 8.5 med kommentarerna tapppar pos., kroppshjälper och bitvis segt. Sättandet nollade hon då hon stod istället. Inkallningen var även denna gång en KATASTROF och kan beskrivas lika som den ovan för med betyg 5. Rutan sprang hon ut till men ställde sig utan för. Jag kallade då tillbaka henne och skickade om henne och hon sprang rakt in i rutan och utförde momentet perfekt. Vi fick en 0:a men att veta att hon kan var tillräckligt för att jag skulle vara nöjd. Apporteringen hoppade hon ut och tog apporten dock lite dålig fart; 7:a. Metalen sprang hon ut och hämtade dock även denna med dålig fart och en 8:a.  Vittringen kommentarer: tempobrist, ovilligt letande, tugg, släpper flera gånger. Då hon kom in med pinnen efter mycket om och men så hade hon rätt pinne. Detta gjorde saker och ting verkligen mycket bättre. Fjärren klarade hon alla förflyttningar men hon flyttade fram förmycket, sen så själva momentet var klart och jag var påväg tillbaka till henne så kom hon springade emot mig.  För er som enbart läser detta kan nog tycka att lördan och söndan var ganska lika. Och ja de var dom, om man ser resultat mässigt, dock så mellan varje moment så busade jag upp henne lite och vi jobbade som ett team och det var de som var mitt mål med dagen. Diva var sig verkligen inte lik men hon visade iaf på söndagen att hon vet vad momenten går ut på.  Tror att anledningen till att hon var så slö var antingen Frontline elr biverkningar efter löpet. Vi slutade iaf på en 2:a plats och på prisutdelningen så säger domaren som vi hade på söndagen att hon tyckte verkligen att vi hade fin kontakt och såna kommentarer värmer verkligen. Trots en överlag katastrof helg.

Fördelen med att det gick så dåligt är att det kan nog inte gå sämre nästa år, samt att de finns en massa å träna på så fort ja ser vart tröttheten kommer ifrån.

Det var nog allt för mig just nu. Ha de gött!

RSS 2.0