6 månader

Idag fyller mitt lilla spöke 6 månader. Tänk vad tiden går fort. Hon har växt på sig och är nästan lika stor som Tessie nu. Hon har börjat närma sig någon form av spökperiod då hon skällde som en tok på brorsans motorcykel här om dagen. (den var både avstängd och stod på parkeringen), och soptunnorna som stod efter vägkanten var en aning läskiga igår med :P Hon har även kommit underfund med att det finns ett annat centrum i världen än matte. Det vill säga hon tycker nu att hon har blivit så stor att hon kan klara av att göra saker på egen hand. Men med lite övertalning så ändrar hon sig snabbt och vill umgås med mig igen.
Här kommer några bilder som jag tog på henne tidigare idag.


Har även varit på en anställningsintervju för ett sommarjobb idag. Får besked om det vecka 15, det kändes bra och chefen trodde att jag mycket väl kunde tänkas få jobbet. Så jag håller tummarna att det blir så :)Linjetag

Känner mig lite barnsligt glad över rubriken. När jag började träna hund för sisodär 10 år sedan så trodde jag väl aldrig att jag skulle intresserad mig för jakten. Men gick en apporteringskurs med Tessie och lärde mig några av grunderna där och så var ju tanken att Diva skulle få testa på det mer men ja de flesta som läser här vet ju varför det inte blev så. Hur som helst. Har hållit på lite med apporteringsträningen sedan ca 7 år tillbaka och vart helt fast vid jakten då jag fick möjlighet att vara funktionär vid ett jaktprov för 4 år sedan. Nog med historia och till saken.


Idag tog jag tag i saken och belönade mig själv efter att pluggat ett tag med att verkligen göra en plan över hur Joys jaktträning ska gå till. Den lilla damen börjar ju bli stor! Just nu ligger fokus mycket på avlämningar (som tidigare) och idag la jag även till linjetag. Testade det och hon snappade upp det direkt. Så kul att se när hon arbetar, fullt fokus hela tiden. Skickade henne på ca 6 st korta linjetag med 2 olika varianter av apporter. Gick kalasbra! Nästa steg är tänkt att bli vindövningar och parallellt så ska vi träna på sitt stanna kvar och passivitet.

På fredag skriver jag ÄNTLIGEN min tenta och efter det ska jag nog kunna få lite mer andrum! Och äntligen kunna lägga ner massa tid och tankeverksamhet på träningen av mina gyllene hjärtan igen.
Två bilder från dagens träning, de är dock tagna med telefonen så kvalitén är inte den bästa. 
Spårning

Det märks att våren har kommit, det ser ständigt ut som ett sandtag inne och dammsugaren står framme för jämnan. En lortlisa ligger ute på bron och njuter (Tessie), en lortlisa ligger i biabädden i hallen och sover (Diva) och den minst lortlisan ligger inne i sin bur och sover (Joy).


Vaknade vid halv 8 och låg i sängen och drog mig en stund. Otroligt härligt! Klev upp, gick ute med hundarna på morgon rastningen. Tog alla 3 med mig för första gången. Brukar alltid ha den turen att ha mamma med mig eller så har pappa varit ute med dem redan. Men idag fick alla 3 följa med mig, och det gick faktiskt över förväntan. Efter att ha ätit frukost så gick jag ut och la ett spår till Joy. Perfekta förhållanden, bara lite vind och hyfsat snöfritt på marken. Medan Joys spår fick ligga och gona till sig så tog jag ut de stora hundarna på långpromenaden. Fast att det var molnigt så var det underbart ute, +9 grader och på de flesta ställena där vi gick var det snöfritt. ÄNTLIGEN har det blivit vår ordentligt.


Joy har nu vuxit i en av selarna vi har här hemma så det vart premiär för den dagen till ära. Hon gick spåret väldigt bra med tanke på att det var första gången på gräs. Det som är helt underbart med Joy är att hon tar beröm under spåret vädligt bra. När hon spårar ordentligt och jag berömmer henne så fortsätter hon ännu mer intensivt. Diva däremot hon tappar bort sig och vill ha godis istället ;) Till slut hittade Joy den stoppade strumpan på slutet och vilken fest de blev. Superkul tyckte hon verkligen att det var! Får nog kanske bli ett till spår i morgon om förhållanden är lika bra =) 

Eftersom hundarna är trötta och nöjda (eller ja, trötta för en stund iaf men nöjd blir de väl nästan aldrig ;)) så kan jag nu i lugn och ro ta fram skolböckerna igen.
Ha en trevlig helg allesammans.


Islossningen :D

Min duktiga spårhund <3

Superduktig valp

Har verkligen insett var dagarna är korta då man jobbar! Var iaf hemma nästan en timme på lunchen idag och fick tid att rå om hundarna lite, helt underbart att få möjlighet att åka hem och gå ut med den och träna en liten sväng. Kom hem igen vid 5-tiden. Lagade lite mat och gick sedan ut med Tessie och Diva på en 1 timmes power walk, kan tillägga att min förkylning kändes mycket bättre efter det.

Har ikväll ägnat en del tid till att träna en otroligt rastlös Joy. Jag är förvånad hur bra hon kan koncentrera sig och samla ihop sig när vi ska träna. Hur som helst jobbar hon med bakdelen otroligen bra på klossen. Hon kan det inte utan godis ännu men hon kan till och med jobba in rumpan så hon hamnar i fotposition när vi står nos mot nos vid lådan.

Vi tränade även lite ligg stanna kvar och då bjöd hon på huvudet på mattan riktigt länge. Så roligt att se hur hon bjuder på det själv och nu verkligen är medveten om vad hon får belöning för. Otroligt nöjd med dagens lilla träning.
Nu ska jag återgå till pluggandet! Ha en trevlig helg allesammans =)

Tisdag

Dagarna har gått i ett. Har tappat kollen på vilken dag det är och allt bara viner på i ett tempo utan att jag hinner reflektera så mycket över vad som händer. Nåväl, Diva fick iaf träna rally för ordentligt för första gången i helgen. Hon tyckte verkligen att det var superkul! Känner på  mig att den här grenen kommer vara något för oss att hålla på med. Är så glad för Divas skull att det finns något som är mindre belastande för hennes framben. 

Joy skuttar på och växer och utvecklas som hon ska. Nyfiken och älskar att bära på saker. Här är en film på Joy och de nya och gamla trixen hon har lärt sig. 
Här är även två nya foton på Joy:


Fick den glada nyheten att jag ska få komma på arbetsintervju på torsdag nästa vecka. Håller tummarna att jag får de sommarjobbet :)

Nu väntar soffan och hockeyn! Önskar alla en trevlig vecka :)

Äntligen

Mötte upp Hanna och Kyra på klubben för att träna lite lydnad. Till vår förtjusning var planen nästan helt fri från all is. Första träningen på grusunderlag för säsongen :D Äntligen börjar vi också tina fram här uppe, helt underbart härligt!!

Började med att köra igenom Diva i ett fritt följ eftersom hon inte kändes så bra i söndags då vi tränade rally. Hon gick verkligen jättefint idag. Samlat och fokuserat och i rätt position hela tiden. Så nöjd med min prinsessa! Hade ställt ut en ruta och tänkte att jag skulle göra en bara för att se om hon klarade det eller inte. Ställde upp på 30 meter från och skickdes på måfå. Och vad tror ni inte hon gör?! Jo självklart springer hon in i rutan och ställer sig fint på mitt kommando trots att det ligger en godispåse i jämnhöjd med utan ca 15 m bort. Ska jag skratt eller gråta?? För 6 månader sen fixade hon det inte alls, och nu när hennes karriär är över så sitter det? Nåväl jag väljer att glädjas. Jag fick ett kvitto på allt de slit jag har lagt ner på rutan. Alla de gånger jag har varit arg på mig själv för att jag inte kunnat lista ut vad som är fel och alla gånger jag har tyckt att jag har varit värdelös som inte lyckas lära Diva momentet har nu visat sig vara fel. Jag lyckades =D Joy skötte sig bra hon med idag. Hon var lugn och lyssnade väldigt bra på mig. Otroligt lättsam valp må jag säga! Tack Hanna för en trevlig träning, de borde vi göra om snart igen tycker jag =)

Diva har även blivit vårfin idag, hennes byxor har jag helt klippt bort så nu ser hon ut som att hon har en rådjursrumpa, och korthårig fram på bogen har hon också blivit. Så praktiskt nu när det börjar bli lerigt och sandigt att inte få med så mycket in. Hade tänkt lägga upp bilder på henne men det står bara att sidan inte kan visas så bilderna får vänta lite. 

Idag har jag även sökt Universitetskurser till hösten. Första hand blev det Lund och andra Västerås så vi får se vart jag hamnar till slut. Så nu väntar vi spänt på 12 juli då första antagningsbeskedet dyker upp.

Nu ska jag återgå till pluggandet innan hockeyn börjar.

Rallylydnad och miljöträning

Sitter i köket och tittar lite halvt på fotbollsmatchen mellan Milan och Lecce, trött efter att ha varit på klubben i närmare 4 timmar och hundara ligger nöjt och sover i sina bäddar. Diva fick testa rallylydnadsbanan en sväng och vilken lycka. Laddad till tänderna så hon nästan kröp ur sitt eget skinn. Vi måste nog jobba på att coola ner oss lite. Banan gick ganska bra, hon tyckte skyltarna var lite spännande och hoppade lite på mig *host*, men annars var hon duktig.


Joy fick vara ute en stund och miljöträna bland en massa nya hundar och människor och hon skötte sig verkligen kalas. Inte ett ljud sa hon, trots att hon stundvis tyckte det var värdelöst att stå bredvid mig och titta på alla andra. Hon han också med att få titta lite närmare på både rallylydnadsskyltarna och konorna innan vi åkte hem. Duktig liten valp, hon är redan en stjärna eller pärla :D Och till på köpet så vad hon knäpptyst i bilen under den tiden hon satt där, både när hon var ensam och när hon satt med Diva. Diva däremot gapade som en tok då jag tog ut Joy. Väluppfostrad vovve ja har :P


I förbifarten så anmälde jag både Diva och Tessie till rallylydnadstävling. Oj jösses, de kan verkligen gå hur som helst. Tessie är ja inte orolig för men Diva, Diva kan få för sig vad som helst :O En erfarenhet rikare kommer jag iaf att bli. Lite pirrar det i tävlingsnerven och det ska verkligen bli kul att sätta igång igen :) Måste bara se till att bestämma mig för vilken lydnadstävling jag ska anmäla Tessie till, har ju bara våren att fundera på eftersom jag att jag flyttar till hösten och lämnar henne hemma. Sunshine in my sky

I torsdags fyllde Diva 5 år, förundras att tiden går så fort. Kommer ihåg vid första operationen vi gjorde att jag skulle vara glad över alla de fina år jag skulle få med henne. Att även om hon inte kommer att leva tills hon blir 10 år utan kanske bara 5 eller 8 år så skulle dessa år vara de bästa. Jag kommer ihåg att jag tänkte att 5 år är långt borta, 5 år är en lång tid. Nu är Diva 5 år och jag har insett att inga år kommer vara tillräckligt långa. Klumpen växer lite i halsen, för ett år sen var jag lyckligt ovetande om operationen som skulle genomföras den 22 september. Men jag är vädligt tacksam över att hon är inne på sitt 5 år och jag hoppas hon har många år kvar att umgås med mig!
Tanken var att jag skulle åka till stan och miljöträna Joy en sväng men kroppen orkade inte rikigt de idag. Gick istället ut en sväng på isen i solskenet med hundarna. Hela +6 grader är det i skuggan, våren är kommen :D Inte bara jag hade vårkänslor utan Diva skuttade glatt på ute på isen. Tessie har också tagit fasta på att det är vår och har för första gången i år tagit plats på bron på framsidan i solen. Efter en stund i solen med mina bästa gyllenevänner så mår jag så mycket bättre. Är så glad att jag får ha dem i mitt liv!

Några bilder från idag på bästa Diva:

I morgon ska jag, Diva och Joy åka till klubben en sväng. Rallylydnadsträning för mig och Diva står på schemat medans Joy ska få miljö- och passivitetesträna lite :)
Hoppas alla får en trevlig helg!

Belutsångest

Känner mig som ett lite barn som ska försöka välja ut det godaste godiset i en affär vars alla godissorter är goda eller på sommaren när jag ska välja kulor till glassen. Bara det att denna gång är det inte ett beslut som försvinner så fort jag har ätit upp det. Denna gång är det ett stort beslut. Beslut om vart jag ska plugga till hösten. Anmälan öppnar nästa torsdag och hur jag än vänder och vrider på det så blir inte saker och ting mer logiska. Jag trodde jag hade bestämt mig, bara för att nästa sekund ändra mig. Jag har skrivit upp fördelar och nackdelar på en lapp för att försöka bestämma mig. Det har inte gjort saken enklare utan jag inser bara mer och mer vad de olika orterna har för bra saker att erbjuda och alla bra saker jag vill ta vara på. Jag skulle behöva klona mig!!


Nå väl, jag har några veckor till på mig att fundera tills anmälan stänger. Nu är det dags att återgå till studerandet så jag verkligen kan söka något alls.

Första spåret

Idag har Joy fått testa på sitt första spår. Letade reda på ett skoterspår som vi inte brukar gå på. Tog med i en strumpa som var uppstoppad med tidningspapper som jag drog efter mig och sedan la på slutet. Tänkte att om hon inte spårade så skulle hon iaf bli glad av att hitta en leksak efter stigen. Med tanke på att jag aldrig har spårat på snö någon gång så hade jag inte heller så stora förhoppningar på att hon skulle spåra alls. Lär spåret ligga nästan 1 1/2 timme för att det skulle lägga sig ordentligt.


Gick hem och väntade på att det skulle bli klart och tog sedan med Joy. Hon var riktigt duktig må jag säga. Hon spårade inte hela tiden men det syndes så väl när hon "slog på" nosen och riktigt följde spåret, svansen stog rakt ut och hon viftade bara lite på den. Nyttigt för mig att se. Hon spårade sista biten riktigt bra och eftersom strumpan var vit såg hon den inte fören hon i princip stod på den. En riktig fest blev det och hon vart riktigt glad över den nyfunna leksaken. Lite mer träning för både mig och hunden ska de här nog bli kalas skulle jag tro :)
Har även hittat ett ungdomsläget i jakt i maj som jag är väldigt sugen att åka på. Men dessvärre tror jag nog Joy är lite liten för att orka med det. Nå väl, förhoppningsvis så är det ett nästa år som vi kan vara med på.


En underbar känsla

När jag nu har valp inser jag vad mycket av vardagen så går på rutin och hur mycket som faller på plats automatiskt. I en hel del situationer pekar jag bara till Diva och hon förstår precis vad jag menar och jag har länge tyckt att det har varit smått fantastiskt att hon fixar det och att vår kemi fungerar så bra ihop. Jag har dragit paraleller till att vi har gjort så mycket saker tillsammans och vi har tränat så mycket så oftast vet hon vad jag menar innan utan att jag behöver göra så stora rörelser. Jag börjar så smått märka av att Joy också har snappat upp en del av sakerna. Det är helt fantastiskt att se henne förstå mina små hjälper och inser att med den lilla träning vi har gjort och den relativit korta tiden hon har varit här har vi redan skapat ett starkare samarbete än jag trott. Det är helt underbart att känna att hon är vaken för minsta lilla vink och att hon verkligen gör sitt yttersta för att förstå vad jag menar.


Här kommer en liten film från i förmiddags. Vi har inte gjort så många träningar med dessa trix ännu men hon börjar förstå vad dom går ut på.Härliga lördag

Gårdagens väder var helt underbart. Underlaget på vägarna är tyvärr inte lika underbart :( Mest bara hård asfalt och på grusvägarna är det blank is. Detta är inget så bra för Divas ben, men som tur är så finns det bra skoterspår och en del skoterspår i skogen som går att använda på dagarna då det är ljust. Vi fick oss iaf en härlig tur på ett kalhygge och i skogen igår jag och hundarna. Joy fick gå sin vanliga tur nere vid vattnet och även där har skotrarna kört så underlaget är hårt och bra. Jag fick några fina bilder på mitt lilla busfrö när hon fick tag på en pinne och for omkring med.

Den lilla räzern växer så det knakar och blir mer och mer aktiv och kräver mer ju äldre hon blir. Det vill säga, allt är precis som det ska vara :)

Fredagskänsla


Förra vecka beställde jag smycken av Caroline och här är resultatet. Detta är ett armband med 3 ringar, den första som ni kanske ser står det Joy to my world och reprensenterar självklart Joy. Diva har ring nummer 2 där det står Diva- in my heart, Tessie har ring nummer 3 och där står det Tessie - one of a kind.
Jag beställde även ett halsband som ni ser nedan.Som ni kanske kan se så står det <3 Forever in my heart <3 i ringen och på brickorna från vänster står det Joy, Diva och Tessie.Så nöjd med smyckena!


Upptäckte i förrgår att Divas muskel på det opererade frambenet var mycket mindre än det på den högra. Har masserat det med novafonen men den är fortfarande mycket mindre. Detta tyder på en snebelastning så nu ska träningsschemat ändras så hon kan bygga upp musklerna på vänsterframben också så det slipper bli några belastningsskador. Hon kommer även få massage av novafonen så ofta jag har möjlighet för att mjuka upp musklerna.
Men nu tar vi helg och sätter oss i soffan och kollar på Social Network och firar att jag klarade tentan med naturgodis :)
Ha en trevlig kväll och helg alla läsare!

RSS 2.0