Sista april

Tänk att det redan är slutet av april, vart har denna månad tagit vägen? Vi har äntligen börjat vakna till efter vinterdvalan och idag gjorde jag, mamma och hundarna första jaktträningen sedan i höstas. Så underbart att se hur Joy har växt under vintern och linjetagen var verkligen superfina och lika så avlämnandena som var lite av ett problem förra året. Jag skickade ut Diva och Joy på ett konkurrenssök och oj vad Diva jobbade, Joy förstod inte riktigt men hämtade in några dummiesar efter att jag påminde henne. Tessie kämpade på och fick göra två linjetag, sedan vart det lite för jobbigt för henne. 
 

 
I söndag var jag och Joy med och hjälpte till på inträdesprovet för räddningshund. Så roligt att se alla duktiga ekipage, de flesta som vi fått möjlighet att gå på kurs med. Vill passa på att önska alla lycka till på räddningshundsutbildningen och hoppas att ni når hela vägen. 
 


I morgon skulle Joy och jag ha tävlat klass 2 men eftersom hon har haft väldigt dålig fart och känslan har inte varit riktigt rätt på slutet så har jag valt att stryka mig. Vi kommer istället att statsa på en hel del motion, jaktträning, så snart agilityhindren kommer upp så ska vi testa på även det och så blir det några rallylydnadstävlingar innan jag klurat ut en ny träningsplan. 
 
På lördag har vi avslutning på miljösökskursen som vi gått och jag kan inte vara nog tacksam över hur mycket det har hjälpt Joy att växa som hund. 
 
Tidigt på söndagmorgon/natt kommer jag och Jessica att åka upp till Nordmaling för att tävla rally. Joy ska förhoppningsvis starta sista gången i nybörjarklassen, Jessica och Ellen ska starta fortsättningsklassen och Diva ska starta i mästarklassen. Håller tummarna för att vi ökar på våra SM-poäng något Diva och jag. 
 

Debut för Joy på lydnadsplanen

 
Då var äntligen debuten gjord! Idag har Joy och jag varit iväg och tävlat lydnad på Matfors Brukshundklubb. Vaknade i morse och hörde att det blåste som bara den, övervägde att stryka oss eftersom jag var lite rädd att platsliggningen skulle förstöras om det blåste en massa löv på planen. Men vi åkte ändå och hoppades på det bästa! Vi drog startnummer 2, perfekt för då hann jag känna lite på henne mellan platsliggningen och resten av programmet. 
 
Platsliggningen 10p: hon tog upp huvudet efter ca en minut men låg stabilt ändå. 
Tandvisning 10p
Linförighet 8p (Kommentar: sent sitt, snett sitt, pendlar i pos)
Läggande 0 p (kommentar: lägger sig ej)
Inkallning 8.5 (Kommentar: tappar tempo, avslut)
Ställande 10p
Apportering 8p (Kommentar: avslut)
Hopp 10p
Helhet 8p
Totalt: 165p
 
Det fanns inte något riktigt drag i henne idag, misstänker att jag tränat lydnad för många dagar i stäck och att jag värmde henne lite för länge. Men då har vi lärt oss till nästa gång. På läggandet så gjorde hon ett riktigt snyggt ställande. Ställandet som försvann i onsdags och jag har fått slita hårt med de senaste dagarna för att det skulle sitta. Sånt som händer! Apporten tappade jag när jag tog den av henne så de poängavdraget tar jag på mig. Jättenöjd efter omständigheterna och ett första pris och en andra plats blev det. 
 

April, 2013

 
Uppdateringarna här har varit väldigt få på slutet. Jag har hunnit tävla Joy i rallylydnad och vi fick 100 poäng. Jag har varit nere i Göteborg hos Daniella och hälsat på under "påsklovet". Det kändes lite konstigt att vara på vift utan hund men lite hundoppassande aktiviteter som att gå på stan var inte helt fel de heller. Sedan åkte jag vidare till Sofie för att ha opponeringen på uppsatsen i Västerås. Som jag saknar Västerås, och med Sofie med såklart. 

Igår tävlade Diva och jag i mästarklassen i rallylydnad. Det finns hopp för den där hunden med. Lugn och sansad var hon och stressade inte upp sig trots att det var positionbyte och andra skyltar som hon är lite osäker på. 89poäng fick vi ihop och slutade 2:a. Ökade på vårt kval till SM lite även om vi fortfarande lite för långt ner på listan för att vi ska vara nära.
 
Nästa helg är tanken att det är dags för Joy att debutera i lydnadsklass 1. Det närmar sig med stormsteg!!
 


RSS 2.0