Tisdag 27/7

Det har hänt lite sen jag skrev sist. Tessie har fått urinvägsinfektion och går nu på medicin sen igår, men förhoppningsvis så är hon på bättringsvägen nu =) Jag har läst en massa de senaste dagarna, bland annat 'The short second life of Bree Tanner' som var lika bra som Twilight Saga, jag har även läst 'The Notebook' som var en gripande berättelse om kärlek ut över det vanliga. Helgen har bestått av en del regn och rugigt väder så att läsa har varit en perfekt sysselsättning =)

Divas träning har gått både upp och ner. Vittringen som jag tyckte vi hade fått till rasade totalt i helgen igen ='( Jag har tränat med 2 pinnar och sedan ökat då ja har sett att hon har behärskt det. Vi var uppe i 5 pinnar och allt kändes jättebra, då rasade allt igen. Hon gick ut, plockade, la sig å tuggade på en pinne och såg allmänt vilsen ut. Jag gick tillbaka till 2 pinnar, gick närmare och lät henne leta nära mig igen. Det gav inget resultat alls! Jag avbröt träningen och gick in för att analysera vad som kunde ha gått så fel, bara från ena dagen till den andra. Efter några timmars funderande och analyserande av situationen och halvt i panik över att det var mindre en en vecka kvar till U-SM så hade jag kommit fram till 4 möjliga teorier om momentet:

- Svårigheter att gå från hög- till lågaktivitet

- Vet ej vad momentet går ut på?
  Hon har dock tagit rätt pinnne varje gång i 3 veckors tid.

- Vill göra rätt å blir osäker då ingen bekräftelse kommer =plock, tugg och dålig fart.

- Nonchalant

Efter att ha resonerat fram detta så började jag titta på hur dessa saker kan påverka resultatet. Skulle hon ha haft svårigheter med hög/lågaktivitet så skulle det inte drabba tillbaka gången så som de har gjort. Att hon inte vet vad momentet går ut på, visst fanns det en risk att det var så, men hon har lyckats ta rätt pinne i 3 veckors tid utan problem. Vill göra rätt å blir osäker då hon inte får bekräftelse lät ganska troligt i mina öron. Nonchalant tycker jag borde ha visat sig i andra moment än vittringen.

Hur som helst så kom jag fram till att hon blir osäker kändes som om de låg närmast till hands. Så i förrgår började jag jobba på att bygga upp hennes självförtroende. Å vips! Problemet var som bortblåst :O Jag började med att klicka då hon tog upp rätt pinne, sen så dröjde jag lite med klicket å så fortsatte jag. Detta gav helt klart resultar å vittringen är tillbaka som den har varit de senaste veckorna =)

Idag blir sista träningspasset på klubben innan helgen. Så jag tänkte passa på att träna gruppmomenten en gång till och möjligtvis lite annat med =)


En bild på mig och Diva då vi sitter och väntar på att få reda på de spännande resultatet efter finaldagen på U-SM 2009.


Elitträning

Börjar kort att berätta om gårdagens hjärtattack. Igår när jag vaknade så hade inte Diva sådan fart ut från mitt rum som hon brukar ha. Hon bara skrittade och såg allmänt hängig ut. Hon fick mat å jag tar på henne kopplet för att vi ska gå ut och rasta å hämta tidningen. Å Diva kan knappt gå :O Uppför backen får ja skjuta på henne för att hon ska kunna gå upp för del. Ja tänkte direkt på de värsta som kan hända och fick nästan tårar i ögonen då jag tänkte på att nu har hennes ben rasat totalt. Efter att chocken hade lagt sig så kom jag fram till att det nog var träningsvärk efter att hon hade legat på vibrationsplattan då hon fick massage i söndags. Mycket riktigt så var hon mycket piggare i går kväll och helt fräch i morse.

Detta gjorde att elitträningen inte var i fara alls idag utan vi åkte dit och Diva var verkligen taggad å ville träna. Jag valde att träna rutan en gång idag och hon sprang direkt in å ställade sig =D YES!!! Resten av momentet gick bra förutom att avslutet var lite slarvigt. Efter det så gjorde vi lite högersvängar för ja har känt att dom har vare lite vida. Men dom ja tränade med tyckte att dom var fina så ja får tro på dom då;) Sedan körde ja fjärren, dock bara förflyttningarna: ligg-sitt-stå och ligg-sitt-ligg-stå men dom var verkligen skitfina idag. Hon flyttade inte tassarna alls frammåt. Den ni ;) Sen så tränade vi sittande i grupp å där satt hon 2 minuter utan problem. Verkligen skönt! Sen så vare de här med plattsliggningen då. Hon låg hela tiden å var inte alls besvärad av varken flugor, mygg elr annat. Men hon la sig på sidan ungefär vid 3.30. Morr! Måste försöka få till de där alltså.

Sen när ja kom hem så tränade jag vittringen 2 ggr. Första gången med 3 pinnar å de funkade bra även idag. Andra gången med 4 pinnar å då så bestämde ja mig för att klicka något senare då hon var påväg med pinnen till mig ist för när hon grep pinnen. Hon hade dock lite sämre fart in till mig andra gången men själva letandet var bra.

Såhär lite mer än en vecka till U-SM känner ja mig ganska nöjd faktiskt. Hon är i bra form nu och jag är glad oavsett vilken plats vi kommer på om hon bara gör sitt bästa och lyssnar på mig =)

Helg

Här har det inte hänt så mycket idag. Jag och mamma var och apporterde lite i morse och Diva var verkligen taggad. Trots ganska påtaglig värme så spang hon och hade intensiteten uppe och letade bra. Hon fick göra 4 skick och alla gjorde hon mycket bra. Lite slamsig vid avlänandet men annars så hade hon bra fart och hittade dummisarna utan mycket onödigt springade. Jag har även bakat 70 st kanel och vaniljbullar idag. Diva fick massage idag och fick testa en vibrations platta som ska hjälpa leder och ligament att slappna av. Detta verkade hon tycka var en aning konstigt och uppskattade det inte så värsta mycket. Massagen däremot älskar hon. Att för det första få vara i centrum och till och med bli "klappad" väldigt skönt är nog det bästa som finns enligt Diva.

Igår inhandlades vad jag trodde var en blå bikini som sedan visade sig vara lila. Vilket iofs inte spelade mig någon större roll, men jag blev lite förvånad. Den var blå i ljuset på affären men lila då jag kom hem =P Hundarna fick var sitt nytt halsband från Hurtta Collection.


Divas nya halsband


Tessies nya halsband

I morgon är det simdax för Diva igen. Det var ett tag sen nu. Hon ska även bli schamponerad å fin så hon inte lukar så mycket efter löpet.Inläggets citat: There comes a time when every life goes off course. in that desperate moment, you must choose a direction - One Tree Hill

Glädjebesked

För att kompensera de sista inlägget jag skrev så kommer nu ett i positiv anda. Vi tränade idag alla moment i klass 3 förutom hopp-apport och gruppmomenten. Jag ställde ut planen och var noga med att inte gå en raklinje från rutan till konen. Sen så började jag med FF:et. Hon var pigg och alert men det märkets att den senaste tiden av värme gjorde att hon inte orkade så värst långt. Håller dock på att belöna upp FF:et så det blir bättre och bättre från gång till gång. Hur som helst så höll hon bra position vid varje vänstersväng, raksträcka (i språng, vanlig och sakta) och hon hade även fina förflyttningen.

Sättandet gick bra de med.

Inkallningen m. ställande å läggande: där delade jag upp momentet i 3 delar och körde först från ligg-stå och här hade hon bra fart och bra ställande. Stå-ligg gick suveränt idag, har nog inte sett henne lägga sig så snabbt någonsin och hon hade väldigt bra fart även här. Ligg- fot och här har vi ett litet problem. Hon travar mot mig så här tränade vi fart med godisburk bakom mig.

Rutan hade hon väldigt bra fart den första gången och stannade väldigt bra på mitt kommando. Andra gången lite sämre tempo men stannade även då väldigt fint på mitt kommando. Sista gången så valde jag att träna enbart fart och la ut godisburken i rutan så hon hade bra fart ända in. Tack så hemskt mycket Tina för hjälpen nere på SM med rutan! Det har verkligen varit guld värt. Synd bara att vi bor så långt ifrån varandra.

Metalapport var det nästa perfekt idag. Lite dålig fart som vi jobbade bort efter ett par repetitioner.

Fjärren har hon nu börjat förstå att hon ska ha baktassarna "fast limmade" i marken och de börjar se bra ut på nära håll. Även om vi har långt kvar på fjärren för att den ska bli perfekt så är jag nöjd med framgångarna hittintills.

Vittringen gick idag sisodär. Mamma var med och la ut pinnarna och det resulterade i mer nosande än vanligt då jag lägger ut pinnarna. Hon smakade även på fel pinne men tog sen rätt pinne. Andra gången så var det mycket snyggare och hon tog rätt pinner direkt efter att ha nosat på en annan. Dock saknar vi fortfarande lite på farten in men jag känner mig nöjd med den framgång vi nått än så länge. Det har gett resultat att träna det 1 gång om dagen i 4 veckors tid.

Även om inte något moment är riktigt perfekt och det finns saker att förbättra i alla så är jag verkligen nöjd efter dagens träning. Går det lika bra som det har gjort idag på träningen så är jag mer än nöjd på U-SM.Ha en trevligt helg allesammans!


Tyckte detta citat passar just nu.
Inläggers citat: "You cannot run away from weakness. You must fight it out or perish; and if that be so, why not now and where you stand? - Lucas from One Tree Hill


Fast?

När jag stod i duschen tidigare så började jag fundera över de här med vanor och tankebanor. Jag känner mig fast i de tankar jag har och det gör att hela träningen känns som om den sitter fast =( Började tvivla på min förmåga att lyckas med lydnaden i någon högre klass än 2. Jag vet att hunden har kapacitet att gå långt men kan jag? Den erfarenhet jag har är inte så särskillt stor och självklart spelar det in då det gäller träningen både positivt och negativt så klart. Jag är rädd att jag har fastnat i vanor och tankesätt som jag inte riktigt vet hur jag ska bryta. Måste vara mer kreativ för att få till momenten tror jag...

Idag hade vi iaf elitträning. Jag tränade sättande u. gång och fjärren idag. Sättadet gå bra och har gjort under en längre tid nu. Det känns stabilt och reaktionen är snabb. Fjärren går väldigt bra på långt håll med förflyttningarna ligg-sitt-stå, ligg-sitt-ligg,ligg-stå. Dock har vi vääääääldigt långt kvar på stå-sitt och stå-ligg. Men de kommer väl så småning om det med.

Tränade även gruppmomenten och hon satt hela tiden idag men hon började KLIA sig efter 1.30 min. Läggandet la hon tydligen om sig. Vet inte om jag ska lära henne att ha hakan i backen så hon inte ska ha lika stor möjlighet att ändra ställning. Får kanske bli höstens projekt ;-)

Jag får helt enkelt be om ursäkt för ett gnälligt inlägg ;-)

Nu måste jag gå och lägga mig. Jobb väntar i morgon så väckarklockan står på 05.30.


Nytt

Idag har det hänt lite saker. Idag fick jag antagningsbeskedet för universitetet och jag kom in =D Lägenheten fick jag oxå i morse så nu är allt nästan klappat å klart. Ska upp och titta på den framöver och skriva kontrakt sen klart. Från den 1 september får jag flytta in.

Diva slutade löpa i dag så det blir ju bra, och U-SM är ju inte i fara. Diva har även blivit sommarfriserad idag. Lite sent kanske men hon vart verkligen fin. Mycket päls på halsen är nu bortklippt och man kan faktiskt nu se att hon har en hals =P

Lillebror klarade teorin på motorcykelkörkortet idag oxå =) Grattis till honom =)

Inte mycket annat kul har hänt. Träning blev det inte igår pga åska och regn. Som tur var så kunde vi se hela Holland-Spanien matchen och Spanien vann till min förtjusning.

I morgon blir det förhoppningsvis en härlig tur till stranden med mormor, brorsan, kusin, mamma och hundarna. Efter det har vi elitträning där jag i morgon tänkte komma ihåg att träna gruppmomenten. Sen resten av veckan ska jag nog jobba.

Ha de gött!

10 juli

Tänk er. Det är redan 10 juli. Halva sommaren har snart gått, värmen verkar dock inte ha någon som helst plan på att lämna oss än iaf. De senaste veckorna har varit varma och härligt. Härligheten delar jag dock inte med så väldigt många. Hundarna tycker det är vamt och väldigt jobbigt, mamma tycker det är vamt och större delen av min vänskaps krets tycker att det är varmt.. Jag själv älskar det varma och 20 grader börjar nu kännas kallt.

Hundpromenader och tränar har fått förläggas på mornar och kvällar då hundarna kan anstränga sig utan att ligga på golvet å vara helt slut efteråt.

I går så tränade jag båda hundarna vid 11-tiden på kvällen då det var svalt och skönt. Diva var helt galen och tyckte verkligen det var en bra idé att träna den tiden på kvällen. Jag började träna lite fritt följ och hon gick SKIIIT bra igår. Jag har nog aldrig upplevt så mycket energi och så mycket power i henne och hon har kunnat hålla ihop. Annars brukar hon bli slamsig och hamna lite för långt fram i positionen men igår låg hon bra hela tiden och till och med i språng marchen så hade hon bra position. Vändningarna på stället var hon klockren på och de gick super fort. Sättande undergång gick bra och jag tränar det mest nu för att underhålla det. Vittringen har jag bara använt 2 pinnar på och det verkar som om det ger resultat. Jag tog bort godisarna som jag har haft vi pinnarna och hon hade mycket bättre tempo och koncentrerade sig mycket bättre på pinnarna. Fjärren gjorde jag några gånger och det funkade ganska bra igår den med. Snabba byten och tekniken var helt okey igår.

Tessie var som vanligt lite halvgalen även hon. Kylan måste ha gjort dem gott igår för båda hundarna jobbade mycket bättre än vanligt. Jag tränade lite ff med Tessie oxå hon har verkligen utvecklats med tanke på hur det har sett ut. Fjärren tränade jag lite med henne med och även inkallning. Det roliga är att se hennes glädje då vi tränar. Jag strävar inte efter nått väldigt bra resultat med henne men hennes glädje är tillräcklig!

Ha de gött!

Värme!

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen nu. Anledningen är jobb, ingen ork att sitta vid datorn samt en massa andra roliga aktiviteter som har kommit i vägen.

När sommaren kommer så brukar jag oftast begrava näsan i en bok och det är i princip det enda jag gör under hela sommaren. Förra sommaren lästa jag hela Twilight serien och nu har jag läst The Last Song av Nicholas Sparks och nu ska jag beställa 2 andra böcker som han har skrivit och den sista boken som Stephenie Meyer har skrivit.

I helgen var jag och paddlade kanot och det var roligt men lite för vågit och strömt på vissa ställen. Super härligt väder hade vi med lite vind, 30 grader varmt och soligt :)

Igår tränade jag vittringen med Diva och det vart verkligen ett stort bakslag där. Så nu ska jag verkligen lägga manken till och träna om det. Fick äve 50 st nya vittringspinnar av pappa igår så nu äre bara å köra :)


Ska nu ta å åka till stranden med Linnéa. Ikväll blir det träning med elitgruppen i värmen. 24 dagar kvar tills vi åker!

Uppdaterar mer efter elitträningen ikväll!

Nu har jag varit på elitträningen. Idag var det bara jag och Maria som var och tränade. Termometern stod i kväll på 22 grader och det var molnigt. Hundarna hade betydligt bättre energi än förra veckan och Diva var mycket gladare idag med. Jag valde att träna inkallning från stå till ligg, hopp-apport och fjärren. Inkallningen var läggandet lite sent första gången men sen så fick hon till det riktigt bra. Hoppet måste jag verkligen träna återhoppet då hon har en tendens att strunta i att hoppa. Tänkte försöka få pappa att snickra ett hinder åt mig så jag har ett här hemma med. Fjärren tränade jag på 15 m idag och enbart med förflyttningarna, sitt-ligg-stå, samt ligg-sitt-stå för att inte tappa distansen på dom förflyttningarna hon redan kan säkert. Fjärren fungerade väldigt bra, dock ett missförstånd då hon ställde sig ist för att sätta sig. Men jag är mycket nöjd efter träningen.

Sen när jag kom hem så tränade vi en vittring med enbart 2 pinnar och jag hoppas att det ska ge resultat om jag fortsätter såhär ett tag till =)

Nu är jag väldigt trött så nu ska jag se en film.

Lost?

Idag har jag glömt bort både datum, dag, vecka och månad. Trots att jag har jobbat tisdag, onsdag och idag så kunde jag inte för mitt liv komma på vilken dag det var då jag skulle skriva tidssedeln. Detta slutade i en mindra katstrof som innebar att jag var tvungen att skriva om både gårdagens tidsedel och dagens.

Igår när jag skulle skynda mig ut ur bilen för att hinna äta och duscha innan jag skulle iväg på premiären på The Twilight Saga: Eclipse så skulle jag stänga igen bildörren och självklart så var mitt huvud lite ivägen. Så tack vare de så fick jag en fin bula i pannan och huvudvärk =P Eclipse var minst lika bra som de 2 tidigare filmerna. Jag tycker dock att böckerna är bättre, men filmerna är väldigt välgjorda och de finns minsan snygga skådespelare med där med ;)

I tisdags så var jag och tränade Diva och det gick ganska bra, det var dock 21 grader ut och väldigt jobbig luft att träna i. Hon vart lite seg och orkade inte riktigt men hon gjorde allt hon skulle bra men med ett lägre tempo. Upptäckte idag att det är en månad kvar tills det är U-SM :O Shit! Måste träna, måste träna, måste träna!
Inläggets citat: "The world is full of magic. You just have to believe in it." ~Nathan Scott

RSS 2.0