Tisdagsträning

Traäningen i tisdags gick bra och jag fick hjälp att filma så här nedan finns 2 länkar för er som är intresserad av att titta på dem. Hanna agerade filmare och Maria tävlingsledare. Tack så mycket för hjälpen ;) Fritt följ klass 3.

 Hoppas ni kan se den.

Rutan tränades även igår i skymningen och det fungerade skitbra då. Klockrena skick var det med mycket fart och bra attityd. Hoppas jag kan få mamma att film den idag så kan jag lägga ut den med så ni får se =)

För övrigt så åker jag, mamma och hundarna till fjällen i morgon. Det ska bli så härligt att få komma bort ett litet tag och bara vara =)

Vad har mina kära bloggläsa tänkt göra i helgen då? Hoppas ni får det bra.
Kramar Cissi och jyckarna


Med lite glädje...

går det mesta bra.

Denna vecka har träningen gått oförskämt bra :O FF ser mkt bättre ut och jag har fått tillbaka henne i rätt position, vänstersvängerna ser bra ut igen, språngmarchen saktade jag ner tempo något igår och det blev verkligen jättesnyggt. Sättandet har vi oxå fått till igen så det ser bra ut och med snabb reaktion.

Inkallningen fungerade så bra igår, det var länge sen jag såg sånna snabba reaktioner även där. Rutan är nog det enda just för tillfället förutom vittringen som krångar lite. Hon har full fart ut men har börjat leta var hon ska vara. Så igår började vi åter igen träna rutplaceringar och förhoppningsvis så blir det bra snart igen ;)

Vittringen jobbar vi på med och jag tycker fortfarande det känns väldigt bra.

Veckan STORA glädje moment är fjärren. Hon har haft lite problem med att trampa ett steg år antingen höger elr vänster. Fick bort det genom att hålla en godis i handen då jag sa 'ner', igår testade jag att gå ut på längre avstånd (5-7m) för att se hur hon reagerade då jag sa ligg. Till min stora förtjusning så lägger hon sig perekt =D Det känns äntligen som om det helar lossnat i fjärren.

Metallapporteringen gå utmärkt och hon har fina gripanden där utan bus, farten är god och även vanliga apporteringen går bra. Har mest övergått i att träna dirigerinsapportering nu eftersom vi behövde något nytt att träna.

Jag tror träningen har gått så bra för att vi har haft så kul då vi har tränat och det är så här det ska vara att träna med sin bästa vän ;) Jag var till och med påväg att gå ut och träna halv 11 i spöregnet i fredagskväll för att suget vart så stort, men jag skonade den snarkande Diva från det =P


Plutte Diva =P Längtar nästan lite efter nästa yrväder.

Det känns som att jag och Diva vässar tävlingsformen nu ;)

Gårdagen tillbringades på klubben där jag var tl i lydnadsklass 1 och 2, det är alltid kul att se de olika raserna som är med i framförallt de lägre klasserna. En Grand Danios  vad med i klass 1, jösses vilken gigant till hund :P Kvällen/natten tillbringades på kåren med Nea vilket var trevligt.

När klockan ringde 8 för att jag skulle kliva upp och plugga så var jag inte så pigg kan jag lova. Men kors i taket så han jag med en del tills jag skulle iväg. Som den hundnörd jag är så följde jag med Hanna och hennes beardisar och kollade då dom vallade, jag kan tillägga att jag till och med fick skrapa bilrutorna då klockan var 10. Snacka om fashinerande. Hundar som inte ens hade vallat förut visste precis vad dom skulle göra, sedan kan ju så klart förbättra deras teknik ovs. men bara det att hunden kom in till fåren och vet att den ska springa runt och hålla i hop fåren. Det är väldigt läcket. Man använder till och med en sådan där "gammal" herdekäpp som dom har med i Babe filmerna xD

Hoppas alla har haft en lika trevlig helg som jag har haft.


Inläggets citat: Champions aren´t made in the gyms. Champions are made from something they have deep inside them - a desire, a dream, a vision. -Muhammad Ali

Istid?

Med tanke på klädseln inför dagens träning så kan nog resten av Sveriges befolkning fundera om istiden har infunnit sig på Sundsvalls Brukshundklubb. Dagen till ära hade jag alltså; dubbla långkalsonger, hundtränarbyxor, linne, tjocktröja, vinterjacka och pannband. Kan tillägga att jag inte frös, men heller inte svettades. Perfekt klädsel med andra ord. Börjar dock fundera över vad jag ska ha på mig då temperaturen sjunker 20 grader till :P

Så till träningen. Jag hade med mig Tessie idag med och hon gick ett sånt fint fritt följ, tror nog inte hon har gått ett sånt fint ff i hela sitt liv <3 Mattes lilla älskling! Inkallning med ställande gick ganska bra det med. Apportering som är en av Tessie favoriter gick oxå bra =)

Diva fick sitta och ladda i bilen tills det var hennes tur. Vilket brukar tendera i att hon blir smått galen och super härlig att jobba med. Intensiteten som hon har när hon utför momentet är super härligt. Hela hunden vibbrerar och det känns som om hon ska få spel när som helst, då är hon som absolut bäst enligt mig ;)

Jag började med ett sättande undergång, det gick riktigt bra idag. Snabbt var det ;) Fortsatte med vittringen som oxå gick bra. Sen valde jag att träna lite dirrigeringsapportering. Första sicket valde jag att ställa ut glassbyttorna med godis i så att hon skulle komma ihåg vad hon skulle göra då det var länge sedan vi tränade det. Andra skicket så la vi ut apporterna och det var verkligen klockrent. En väldigt fin båge ut till apporten och bra gripande denna gång. Jag gjorde en gång till och skickade denna gång henne till höger, inte lika bra båge men fortfarande helt okej, dock något sämre gripande men det är en bieffekt som vi jobbar på på sidan om ;)

Fjärren behöver vi fortfarande träna mer på men den kommer nog den med så småning om.

För att summera denna träning så är jag verkligen super nöjd. Ska åka upp till klubben en sväng i morgon och träna lite rutplaceringar och hopp och möjligvis lite annat kul. Men det känns som om det går frammåt nu iaf.


Inläggetscitat: In this life we cannot always do great things. But we can do small things with great love. -Mother Teresa

Veckan upp och ner

Denna vecka har helt klart gått i berg-och-dal-bane anda. Jag gillar varken berg-och-dalbanor eller veckor som liknar dessa :P Hur som helst, vi tränade för Linda i måndags och det kändes verkligen bra, motivationen var på topp och Diva var taggad till tassarna. Tisdagens träning gick nog ganska hyfsat om jag inte minns helt fel. Sedan dess har vi tränat vittring i långgräs för att hon ska anstränga sig och hitta pinnen (jag har enbart använt mig av en pinne), sedan bestämde jag mig för att lägga ut 2 pinnar igår, i långgräset. Resultatet av det hela blev att Diva letade som en tok efter träpinnarna och när hon hittade dem så kopplade hon helt av nosen och gick enbart på ögonen och grep den första hon såg. Antaligen tänkte hon så att "å, en pinne. Matte har sagt att man ska komma foooort när man hittar en pinne." Och det var precis det hon gjorde. Grep första bästa och struntade i den med mattelukt. Suck! Alltså fungderade inte denna metod värst bra den heller. Visst har jag kunna testa den ett tag till för att se om det blev någon skillnad men jag tror att hon enbart fokuserar på pinnarna och jag vill inte att hon ska förstöra det ännu mer och jag tror inte att den metoden fungerar så värst bra för att få henne att "slå" på nosen.

Då gick jag tillbaka och började fundera hur jag började lära in vittringen (då Diva var 8 månader), jag gick efter "Med sikte på 10:an" av Niina och Kent Svartberg. Då läggs pinnarna i en hög och man lägger godis runt dem, inte alls med fokus på att gipa utan att använda nosen, vilket kändes som en väldigt bra idé just för tillfälllet då Diva inte alls nosar. Sagt och gjort så la ja ut en massa pinnar i en hög idag och la godis runt om kring högen. Jag upprepade detta 4:a gånger och hon hade inte ens en tanke på att gripa en pinne. Jag tänkte fortsätta med denna metod ett tag till och se om det ger resultat. Anledningen till att jag bytte var att de jag då tränade med hade en massa andra idéer på hur jag skulle kunna träna in det och då kände jag att den metoden jag hade börjat på inte var tillräckligt bra. Men jag ska ge det ett försök till och förhoppningsvis är det lösningen på vårt problem ;)

Annars har vi tränat lite metallapportering och det har gått mycket bra till och med. Hon väljer den framför träapporten faktiskt. Rutplaceringar har stått högt på våran listan denna vecka med och det gått ganska bra. Måste dock träna en hel del till på det.

Fjärren har vi oxå tränat idag och det kändes faktiskt bra. Hon förstå ner nu och det är nog mest att öka anstånd nu som är nästa steg.


Dagens citat: If it doesn’t feel right, don’t do it. That is the lesson, and that lesson alone will save you a lot of grief. -Oprah

Lydandsträning

I skrivade stund sitter och jag äter frukost på väg till skolan så det får bli ett snabbt inlägg.

Igår var det träning för Linda och efter den senaste tidens försök till träning kan vi nog säga, kändes det som om Linda behövde ha övernaturliga krafter för att kunna vända på den trenden. Men hur som helst, jag förklarade mitt problem med ofokuserad hund och sviktande glädje och motivation från min sida. Hon började ta en titt på FF och som jag redan visste så ligger hon stundvis för långt fram i sin position. Men det vet jag hur jag ska ändra på ;) Det är bara att klicka då hon är i rätt postion och sen måste jag även reparera stegförflyttningarna till vänster och bakåt.

Sedan gick vi över till sättandet och idag bytte jag belöningsmetod och slängde tennisbollen till henne då hon satt sig snabbt, och resultatet vet super bra :D:D:D

Sista momentet och Diva hade fortfarande energin och glädjen kvar vilket hon inte haft haft de senaste gångerna. Det sista momentet som jag valde at träna var hopp-apport och detta pga av att hon inte har hoppat tillbaka och jag har varit kluven i hur vida jag ska använda hopp på tillbaka vägen (om jag inte haft gjort det så har hon sprungit på sidan och har jag sagt det så hoppar hon men då får vi ett DK på tävling). Vi valde att lägga ut apporten på andra sidan och enbart träna tillbaka hoppet och då hon satt med nosen mot mig så hade hon inga problem alls. Sedan så vi vände på henne så hon satt med nosen bort från mig och mot apporten så valde hon att springa på sidan. Efter att hon hade lyckats några ggr att hoppa tillbaka med nosen bortåt (skillnaden vi gjorde var att jag stod närmare hindret för att hon skulle känna att det vara närmare att honppa över än att gå på sidan) så ökade vi avståndet mellan mig och hindret, denna gång började hon med tanken att springa på sidan men kom på sig själv att det var fel och att man fick godis om man hoppade. Det var verkligen kul att se henne använda hjärnan och välja rätt =)

Kan tillägga att träningen kändes verkligen kul och Diva skötte sig väldigt bra =)

Så det är allt jag hinner att skriva nu. Ska på föreläsning om en timme, och ämnet idag är Målområden i den svenska folkhälsopolitiken.

Ha de gött allesammans!

Regn!

Förmiddagen idag tillbringades på Matfors Brukshundklubb som omväxling. Regnet öste ner då jag åkte dit men eftersom det finns något som heter regnkläder så var det bara att acceptera regnandet och träna. Planen för dagen var att träna igenom alla momenten i klass 3 för att se vilka moment jag ska träna för Linda i morgon. FF vad hyfsat, dock var hon en aning för långt fram och det har jag kännt under en längre tid och måste ta tag i om det ska bli några 10:or ;)

Sättandet var helt ok idag, dock funderar jag om jag ska byta ord på det eller säga det i en ljusare ton så att hon inte blandar i hop det med ställandet.

Inkallningen var dagens flopp =/ Jag gick ut 35 m och kallade in, hon tog 4 galoppsprång innan hon stannade. Jag fullföljde inkallningen och läggandet var snyggt samt farten. Gjorde om ställandet, denna gång var det bättre. Bytte då plats och gjorde en gång till med samma resultat som första gången. Suck!

Rutan var nästa momnet och där började vi med att hon bara springer och vimsar runt. Jag går närmare rutan och försöker få henne uppmärksam på vad vi ska göra. Tränar några rutplaseringar på nära håll och det går mkt bättre så det är väl det jag får satsa på nu ett tag framöver.

Metallen gick riktigt bra för att vara Diva idag. Hon sprang ut med bra fart och tvekade inte alls för att gripa den. Glad matte =)

Hoppapport gick oxå väldigt bra idag. Ingen som helst tendens till att springa på sidan om hindre på tillbaka vägen.

Fjärren gick väl sisodär. Den är ett pågående projekt och det kommer ta lååååång tid att få till det.

För att summera det här så har jag en känsla av att våra belöningsmetoder börjar bli för monotona och att hon inte tycker att det är så roligt längre. Så för att få lite bättre resultat så har eftermiddagen gått åt till att torka blodpudding och mamma scans köttbullar.

Vi får se vilket resultat det blir med nytt godis och förhoppningsvis nya idéer och tips i morgon. Jag skriver några rader efter träningen med Linda i morgon =)

Smått och stort

Igår fick jag bekräftat att jag har kommit in på Projektledarutbildning inriktining folkhälsovetenskap så i morgon har jag min första lektion =) Dagen har spenderats på Birsta City med Linnéa där jag inhandlade ett par jeansleggings, har hundarna fått promis och jag har suttit en säkert 1 timme i telefonkö till diverse ställen men nu ska allt vara fixat och jag är alldeles yr i huvudet efter allt som har hänt den senaste veckan. Nu skulle en semester verkligen inte vara helt fel :P

Ikväll är det dans och denna termin kommer jag att dansa Streetdance/hiphop lätt/medel som förra teminen. Eftersom jag har hundträning så är jag en aning begränsad vad det gäller träningstider för dansen så detta var den enda tiden som passade. Men jag hoppas att dom lägger Streetlatin high heels på en annan dag nästa termin för då ska jag utmana mina ben och fötter och dansa i högklackat.

I eftermiddags tog jag tjuren vid hornen och tränade vittringen, första gången på väääääldigt länge. Jag använde enbart 2 pinnar idag och första gången gick verkligen superbra. Hon luktade på båda pinnarna innan hon valde att gripa rätt. Snacka om härligt! Förhoppningsvis så fortsätter det i den här riktiningen och att vi snart är på banan igen ;)

I morgon har vi elitträning igen och nästa måndag har vi träning för Linda igen. Det ska verkligen bli kul att komma igång igen!

Ha de så bra så uppdaterar jag kanske i morgon efter träningen.

Lydnadsträning med Hanna och beardisarna

Idag var jag och Hanna iväg på en annan klubb och tränade lite lydnad. Jag hade med mig båda hundarna dagen till ära och hon hade med sig sina 2 beardisar (Yrsa och Viggo). För att sammanfatta Divas och min träning och gick det super bra idag. Hon har vilat i över 2 veckor nu och hon var verkligen taggad och jag valde att träna Tessie först så det var en himla fart på Diva när det väl var hennes tur. FF var hon pigg på men lyckades hålla rätt position nästan hela tiden. Sättandet under gång gick ganska bra det med, första var väldigt segt men jag påminde henne och sen gick det bättre. Fjärren gick ganska bra den med. Metallen gick väldigt bra trots att det bara var runt 10 grader och blåst så tog hon den bra. Hoppapport gick hyfast, dock behöver det tränas mer för att det ska gå perfekt. Någonting som jag är oerhört nöjd med idag är rut-plaseringen. Hon klarade det superbra idag och det känns jätte kul med tanke på att det var ett tag sedan vi tränade det och vi var på en ny plan. Nedan kommer lite bilder på Hanna, Yrsa och Viggo. Alla är dock inte super kvalitet på då jag inte kommit underfund med vilka inställningar jag ska använda ;)


Hanna och Yrsa under FF


Hanna och Yrsa


Yrsa lämnas för sista biten på ink. i 2:an


Hanna tränar kontakt med Viggo


Hanna och Viggo under FF


Hanna och Viggo med busbollen


Viggo under läggandet


Viggos återhopp till matte


Viggo återhopp

Hanna du får rätta mig om jag har fel men jag tror jag har skrivit rätt namn på hundarna.

Back on track again

4 dagar har gått sedan jag lämnade Sundsvalls Central och mitt hem med familj, vänner, träningskompisar, hundarna och tryggheten. Den första dagen hade jag en del hemlängtan och det kändes mest jobbigt. Klassen var fantastisk och jag kände verkligen att jag passade in från första stund, lägenheten är mysig och hemtrevlig och staden uppfyller allt som folk har berättat om den. Nu till saken! Jag trivs inte alls på programmet, så efter 2 intensiva dagar är jag nu hemma i Sundsvall igen med en uppsagd lägenhet, en skolbok mindre, och många erfarenheter rikare. Jag har alltså avsagt mig platsen på Idrottsvetenskap och väntar nu på svar för att hoppas på Projektledarutbildningen - inrikting folkhälsovetenskap här i Sundsvall.

Jag ser inte alls detta som ett misslyckande, som jag tidigare skrev trivdes jag super bra i Östersund och det känns lite tråkigt att åka hem till Sundsvall igen, samtidigt som jag känner mig otroligt inspirerad att fortsätta med hundträningen på en helt annan nivå än den jag är på. Att dessa 4:a dagar kan ge så mycket och fram för allt fick mig att inse att min passion i livet verkligen är hundträning och att allt som tidigare var serverat under näsan på mig nu inte längre fanns där gjorde att jag började tänka efter. Ingen utbildning är värd att riskera min kärlek till hundsporten och det jag brinner för. Men ibland så måste man distens till saker och ting för att se dem klart.

Jag har nu på egenhand börjat leta instruktörer som kan tänka sig att ha ev träningar för mig och Diva för att vi ska utvecklas och ska ta varje chans som finns att bli så bra som möjligt!

Dagens citat får vara från en av lärarna uppe i Östersund. "Man analyserar ofta de dålig tävlingar, men glöm inte att analysera de bra. Det är dem som ger det vinnande konceptet."

Så nu skulle jag behöva lite hjälp av er som läser denna blogg. Alla som vet någon lydnadsinstruktör som är bra får hemskt gärna skriva det till mig så att jag och Diva kan hitta någon fler att träna för. Jag tror nämligen att ju mer variation och ju fler tränare man tränar för dessto lättare blir det att hitta sin "egen" stil och även mindre bra tränare elr tränare som man inte håller med har en mycket att ge.

I morgon ska jag och Hanna träna så we are back on track again.


Min fina fina Diva =)


RSS 2.0