Samlat tankarna

Efter en hel helg (9-17 båda dagarna) med lydnadskurs så är jag ganska slut vill jag lova. Diva ser inte märkbart trött ut efter allt som har hänt, men jag däremot skulle kunna somna stående!

För att sammanfatta helgen så har den varit kall, blåsig, inspirerande och lärorik!!

Jag tänkte att jag skulle kort dra vad vi har lärt oss. Vi hade 15 min per ekipage på förmiddagen och på eftermiddagen både igår och idag. Jag valde igår morse att träna länkningar och transporter eftersom jag känner att där är min stora svaghet. Jag fick som läxa att enbart belöna transporterna mellan momneten för att hon inte ska hålla på med annat där och tappa fokus för att titta på annat.

Igår eftermiddag tränade jag vittringen eftersom det momentet har varit lite sisodär. Jag är väldigt stolt och glad efter att ha sett en mkt fin vittring från Divas sida. Det jag ska varriera mellan är att träna på långt håll och kasta bollen bakåt och sedan att jag står nära pinnarna och hon långt ifrån för att få till sorteringen på ett bra sätt. Eftersom hon tenderar att tuggar och tappar sorteringen.

Dagens förmiddagspass fortsatte jag att träna länkning och belöning mellan momenten för att få upp henne. Det känns förövrigt som helt rätt metor för att hon ska hänga med på vad vi håller på med.

Eftermiddagspasset idag tränade vi rutan eftersom det är våran andra Akilleshäl. Här var hon inte alls fokuserad på vad hon skulle göra utan sprang åt helt fel håll. Vi ska då börja om (igen) och lägga bollen bakom rutan och hon ska titta på rutan innan jag skickar henne. Där har jag varit slarvig och inte lärt henne att hon ska titta mot rutan utan nöjt mig med att hon ska titta på mig. Men nu ska jag alltså inte nöja mig med det utan nu ska hon stirra ut rutan! Sedan ska jag efter att hon har börjat förstå principen med bollen-titta-rutskick så ska jag varriera mellan att gömma bollen och ha den synlig och tillslut ska jag ta bort den helt och belöna genom att springa fram till henne med bollen jag har.


Vi har med andra ord lite att träna på jag och Diva inför kommande tävlingssäsong men det känns bra och inspirerande att fortsätta :) Hoppas alla ni andra oxå har haft en kanon helg :)

Beautiful Blogger AwardJag fick denna award från min härliga träningskompis Ingela som förövrigt även äger Wynntorps Eddie Meduza "Indy" och farbror Zeb.

Med awarden ska jag lista fem saker om mig själv och så skicka awarden vidare till andra bloggar jag tycker om.

Mina fem:

1. Choklad (drickbar) tycker jag bara om på vinter, och då enbart varm.

2. På våren då det börjar tina och nerfarten till våran parkering blir isfri tänker jag alltid på när jag var liten och fick ta fram cykeln. En helt underbar känsla.

3. Jag har börjat överväga att tävla i Streetdance men jag är fortfarande för feg för att ta tjuren vid hornen och anmäla mig.

4. Jag har en enorm svagehet för böcker. Filmer och kläder jag har kommit ifrån lite, men böcker kan jag köpa hur många som helst av och när som helst.

5. Min bil ser ut som en samlingsplats för "skräp" men i själva verket är det en utmärkt plats för att förvara alla hundträningsgrejer  som jag inte har plats för inne. Man åker aldrig ifrån något då heller.

Jag skickar vidare till de som vill anta den :) Förslags vis Malin, Emblem och Hanna men även alla som känner sig manad :)

Bilder från helgen

Hanna och jag var på inflyttningsfest hos en hundkompis i lördags och tänkte passa på att lägga upp några av bilderna som togs undet kvällen.


Jag och HannaHanna


Jag


och sist Hanna igen :)

Tänkte låta bilderna tala för sig själv och bara säga att vi hade en mkt trevlig kväll hos Martina.


Soligt väder och lite träning

Idag har vi haft +8 grader på framsidan. Det känns faktiskt att våren är på g här i Sundsvall. Strålande sol och blå himmel gjorde att jag helt enkelt inte kunde vara inne utan tog med mig Diva ut och satt mig i solen medans hon grävde gropar i snöhögarna och njöt av tillvaron. Lite vittringsträning blev det innan vi åkte till klubben för "ordentlig" träning. Jag har nog kommit på att hon blir ofokuserad av att få för gott godis. Då jag enbart ger henne levergodis så letar hon mycket bättre.

Träningen på klubben gick bra idag. Inte så stor skillnad mot för de tidigare passen. Gripandet på apporteringen går bättre och hon tassar inget alls längre. Har dock inte börjat kasta den ännu utan lägger bara ut den. Men det går åt rätt håll.

Fjärren gick jag ut på 15 m idag och det fungerade ganska bra må ja säga :)

Nästa helg är det kurs för Diva och mig och det ska verkligen bli spännande. Tävlingssäsongen börjar närma sig och det finns kanske en möjlighet att vi kan få oss ett första pris innan nästa vinter.

Om en stund ska jag ta och åka iväg till Nea, med 2 killkompisar och grilla korv :)

Ha en bra söndagkväll.


En kortis?

Idag har jag och hundarna provat något nytt. Jag tog en vittringspinne och gömde den (gjorde om det några gånger och bytte då rum och plats på pinnen) och lät dom en i taget leta reda på pinnen. Denna "lek" vart mycket populär bland båda hundarna =D Tanken med detta är att Diva ska sluta tugga på pinnarna. Och mycket riktigt, när hon väl kom tillbaka med den hittade pinnen var hon så stolt och kunde inte komma tillräckligt fort fram till mig för att lämna av den och hade ingen tid att tugga på pinnen. En annan sak som jag ändrade på vad att jag satt på en stol då hon lämnade av den till mig och hon tuggar mycket mindre då hon får lämna av den i knähöjd då ja sitter på stolen än vid höfthöjd då jag står. Antagligen för att om hon lämnar den med huvudet nerböjt så finns ingen benägenhet att tugga på den. *Hoppas hoppas hoppas verkligen att det ger resultat* Jag ska nog göra den lite fler gånger för att försöka få det i ett mönster att pinnarna inte ska tuggas på =)

Fjärren tränade vi lite idag med, dock behöver den repareras ganska mycket =P Har legat lite på latsidan då jag vet att hon kan den. Fy på mig!

Ha de gött!

Energin tillbaka =D

Helgens träning blev helt okej. Diva har fått tillbaka sin energi och tycker det är roligt att träna igen. Till på köpet fick hon sitta kvar i bilen medans Yrsa, Tessie och Viggo tränades så hon var riktigt på tårna då det var hennes tur. Tränade lite basic grejer bland annat lite rutplaceringar, gripande, läggandet på inkallningen och början till vad som ska föreställa en vittring :) Allt gick helt smärtfritt och grunderna kännas roliga att jobba med.

Kurs helgen för Monica Lindholm börjar närma sig och det känns riktigt inspirerande att få gå kurs igen. Gäller bara att nöta på med grunderna i gripnade, tugg och vittringen så att vi får till det så småning om.

Det som jag har pysslat med idag är att koka vittringspinnar. Efter 1 timme vid spisen och x-antal kokningar senare var pinnarna klara. Divas bur från konvalisenten då hon var valp fick utgöra ett perfekt galler för torkning :)Här har vi alla mina 100 vittringspinnar fint uppradade på buren :)

I morgon ska jag på arbetsmässa som skolan annordnar och se om det finns något extrajobb/sommarjobb att få tag på. Måste jobba in lite pengar då en resa ligger för dörren och andra iköp kanske ska göras :)

Ha de gött!


Soligt väder

Vi har haft mycket bra väder de senaste 2 veckorna. Nästan bara sol, lite snö och lite blåst men mest sol =) Mycket träning har det inte blivit av då Diva har känts hängig i flera veckors tid. I torsdags då vi hade träning fick hon följa med och vara sällskap och vara med på planen och fick sitta fot med några andra som höll på att lära in positionen på sina hundar så dom visste hur det skulle kännas. Hon fick även visa lite gripanden på träapporten, en rutplacering och så fick jag en ny cirkuskonst av Linnéa som vi ska träna in =) Annars har det inte hänt mycket i träningsväg. Jag fick stryka tävlingen som jag hade tänkt att vi skulle starta på för att jag trodde hon hade börjat löpa men icke. Iofs var det lika bra att stryka sig för hon känns inte så redo för att tävla iaf.

Idag har vi varit på en mycket härlig promenad och jag kunde till och med ta av mig jackan i solen för det var så varmt =) Våren närmare sig helt klart =D Efter att ha vaknat ganska tidigt så passade jag på att läsa igenom Divas träningsupplägg och vart genast på nytt inspirerad att köra igång med lydnaden igen. Så idag blev det ett snabbt pass med lite gripande övningar och en vittring som för övrigt gick riktigt bra. Tränade med pinnar som jag inte använt sedan i augusti så dom var helt luktfria, lite slams i början men efter första skicket gick det som smort =)

I morgon blir det ett pass på klubben för båda hundarna. Ska hjälpa Hanna lite och tänkte passa på att göra lite skojiga övningar med båda hundarna när jag ändå är där.

Ha en bra helg allihopa =)
Bloggande på beställning

Idag har Hanna beställt en inlägg. Det känns nästan som om jag är känd =P Tack Hanna för det!

Vad jag ska skriva var däremot upp till mig. Hundträning kan vi skippa för här har inte hänt mycket på den fronten. Diva har vilat denna vecka då hon har kännts en aning seg i både kropp och knopp. Tror att det kan bero lite på det kommande löpet.

Brorsan fyllde år i fredags. Hela 17 år är han nu, stor har han blivit min stora lillebror :)  Fredagen tillbringades med bästaste Emelie, vi var först på birsta och sen klippte hon håret på mig. Så nu är det ca 1 dm kortare. Kvällen färgade jag det mörkbrunt så det vart en lite makeover.

Den stora sensationen igår var att Timrå vann matchen mot Djurgården och klarade sig undan kvalserien =D Säsongen är slut och det ska bli spännande att se vilka spelare som ingår i truppen nästa år. Jag hoppas verkligen att Timrås Anton Lander får en chans i landslaget under VM senare i vår, det är han verkligen värd. Jag tror säkert att han höjer sig några snäpp när han får ännu bättre medspelare och kan säkerligen bidra med både fart, skicklighet, farliga målchanser och ledaregenskaper.

Gårdagskvällen tillbringades på Kåren i trevligt sällskap och spännande utklädnader.

Idag har vi varit ute på en härlig promenad i det underbara vädret, brorsan har även blivit firad idag, så tårta och kakor har intagit =)

Hockeyn har bytts mot fotboll idag och matchen som tittas på är Liverpool vs Manchester United. Helt otroligt så leder Liverpool i denna stund med 3-0!!! 3-0, det är helt otroligt. Sist dom vann var i början på 2000-talet om ja inte minns fel.

Hoppas alla har haft en bra helg. Det har jag haft :)


RSS 2.0