Joy testar själv

Joy kom på under en promenad då jag hade en godis i handen att hon kunde utföra skiftena sitt-ligg själv med låsta bakben. Hon har fått in mönstret i kroppen då jag spontant har belönat henne i vardagen då hon har satt sig och lagt sig med låsta bakben. Videon är inspelad den 19 januari, då hon var ca 3 1/2 månad.

Idag har vi så smått börjat med nostargeten och oj så fort det gick för henne att förstå att hon skulle "dutta" nosen på targeten. Tänkte att ni så småning om ska få sen en film på det också men glömde kameran idag då vi började.

Med spring i benen!

Vad mycket roligare och ENKLARE det är att knäppa kort med en systemkamera på en valp som nästan bara springer utomhus. Igår var jag och Joy iväg till travet en snabbis för att handla lite saker. Hon fick komma ut och springa lös på parkeringen, och sån tur vi hade att det var travhästar som gjorde banjobb just då så Joy fick spana lite på dem. Dom var inte alls så läskig som jag trodde att hon skulle tycka. Ingen ragg alls var framme! Det tar sig. Efter det sov Joy gott i många timmar.
Idag har jag hunnit med en promis med de 2 stora hundarna. Fick faktiskt sovmorning ända till 07.55 idag, så kände mig utvilad och pigg då Joy väckte mig. Joy har fått varit ute och luftat tassarna och ligger nu och sover gott i sin bädd. Här kommer några bilder från dagens utomhusspring :)
Börjar bli lite kämpigt ute i snön nu tycker Joy, men hon föredrar å andra sidan att springa omkring på sidan av den 2 meter breda stigen som skotrarna har kört på. Tossiga hund!
Joy älskar verkligen snön och trivs som fisken i vattnet över att få springa lösa och hoppas i snön under våra korta promenader. En liten livsnjutare med otroligt stor personlighet.
Nu ska jag ta tag i pluggandet innan det är dags för en till promenad med de stora vovvarna. Ha en bra söndag allesammans!

Joy 17 veckor!

Joy har nu blivit 17 veckor. Hon har kommit underfund med att hon kan göra som hon vill (dvs. inte alltid lyssna exakt vad matte säger vid första tillfället). Jag har varit och köpt en ny kamera idag. Det blev en Canon Eos 1100D (systemkamera) så nu ska jag förhoppsningsvis kunna knäppa kort på hundarna när dom springer utan att dom blir suddiga :) Jag har även beställt en Novafon (massageaparat som lindrar smärta och mjukar upp stela muskler) till Diva, men även de andra hundarna kommer få använda den.
Första bilden här nedan är knäppt idag, där Joy är 17 veckor.
Och denna bild är knäppt för prick 3 veckor sedan då Joy var 14 veckor.
Hon har vuxit lite på 3 veckor :P Nu ska jag återgå till att lära mig hur kameran fungerar så jag förhoppningsvis kan knäppa några bra kort i helgen :)
Ha en trevlig helg allesamman!

En vecka!

Min finaste gula <3
Idag har det gått precis en vecka sedan Diva fick sista medicinen. Inombords håller jag andan lite... Efter 4 år med diagnosen noteras varenda liten markering hon gör. Efter att så smått ha börjat släppa dom tankarna och inte längre fokusera på att det kan bli hälta, kom den i höstas tillbaka som en blixt från klar himmel. Jag kan komma på mig själv att titta på Divas rörelsemönster på promenader utan att ens har för avsikt att göra det. Blicken söks automatiskt mot hennes framben.
Ikväll då Diva fått massage och hon klev upp från golvet för att följa med mig och hämta Joy som sovit inne i tvättstugan tyckte jag mig se hälta.. Men efter så många år med oro vet jag inte hurvida det bara var en illusion eller verkligt. Jag hoppas verkligen att jag såg fel. Då hon inte kändes varken stel eller spjärnade emot när jag stretchade henne vid massagen. En stor oro och en klump i magen har infunnit sig, även om jag för det mesta inte drar förhastade slutsatser eller tar ut så mycket i förskott.
En ny dag i morgon, vi får se vad den har att erbjuda!

Kingsmoor Hundfoder

Vi sponsras av:
Spannmåls & Glutenfritt hundgodis & hundfoder


Kingsmoor är mer än bara hundmat. Kingsmoor är också ett hälsosamt och gott träningsgodis.

Ideologin är den samma som med fodret : inga tillsatser som onaturliga smakförstärkare och kemikalier och absolut inga spannmålsprodukter.Bra träningsgodis till din bästa vän. Kingsmoor träningsgodis är en god belöning

Kingsmoor foder är en holistisk produkt, som har tillverkats för att vara så miljövänligt som möjligt,med de bästa avsikter för hundens välbefinnande.

Kingsmoor innehåller endast naturliga råvaror, som alla är odlade i Danmark.

Kingsmoor innehåller cikoriarötter, vars egenskap gör att maten absorberas 10 % bättre vilket givetvis innebär att du förbrukar mindre mängd foder .

Den enskilda blandningen innehåller mellan 15 och 20 ingredienser som är noga kombinerade för att göra din hund frisk och stark hela livet ut. Exempelvis blåbär,björkbark, linfrön, tång, rabarberrot, nässlor, maskros med rot, kamomill, hagtorn, nypon, valnöt och anis.

För Kingsmoor är det viktigt att tänka på helheten eftersom inre organ, leder, muskler, päls och tänder samtliga är en del av hundens välmående och därmed livskvalitet.

 

Kingsmoor är absolut fritt från onaturliga smakförstärkare, konserveringsmedel och färg..

 

Kingsmoor är ett bra alternativet för en allergi-drabbad hund.. Eller för hunden där bara det bästa är gott nog..


Spannmålsfria foder

Glutenfria foder

Kingsmoor godis

Kingsmoor SPORT

Kingsmoor PUPPY

Valpjubel

Kingsmoor PURE

Kingsmoor ORIGINAL

Sportguf

 

Kingsmoor LIGHT

Ostkräs

 

Kingsmoor SENIOR

 

 

 

 

www.kingsmoor.se


De bästa jag har!

Mina 2 godingar, de ger min kraft och glädje genom att bara finnas vid min sida. Min finaste gula och min finaste lilla röda 

Nu har Diva gått 2 dagar utan smärtstillande och än så länge ser det bra ut :)
Vi vill också tacka alla som håller tummar och de fina kommentarerna som ni har skrivit!

Diva ♥

Min lilla rävhund i djupsnön förra vintern
Jag har nu gett Diva sin sista tablett smärtstillande/antiinflammatoriskt så nu början väntan för att se hur bra operationen och rehab verkligen har gått. Snart får vi veta prognosen för hur hennes liv kommer se ut. Just för tillfället är jag halvt livrädd för vad tiden har att utvisa. För ett liv med smärta är inget bra liv, bara att tänka på detta gör att tårarna rinner ner för kinderna.
Min älskade hund 

Joy to my world

När jag fyllde år fick jag en sån fin påse med texten "Joy to the world".

Med detta som rubrik så får ni här några bilder på Joy från dagens utevisstelse.
(klicka på bilderna för att se dem större)

Så här gott sover hon efter en tur i skogen. Stor har hon allt blivit, bäbispälsen på ryggen är nästan borta och hon har ny "vuxenpäls" där och idag såg jag att hon tappat 3 av tänderna fram. Stor flicka har hon blivit mitt <3

En underhund?

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vilken kanon hund jag har fått!!! Joy lär sig hur fort som helst (vilket jag säkerligen kommer svära över när hon blir större och har för bråttom) men just nu är jag bara SÅ glad! Jag ser framsteg efter framsteg och det är hur kul som helst att uppleva. Hon svarar kalasbra på klickern och snappar upp precis det jag vill att hon ska göra. Jag har nu lagt till kommando på sitt och det tog 2 gånger så förstod hon vad jag menar. När vi kampar kan hon nu 'tack' i alla lägen. Saker lämnar hon 99 gånger av 100 i min hand. Och jag behövde inte klicka henne så många gånger för att hon skulle förstå att bollen skulle till min hand och att det inte räknades om hon släppte den på golvet.
Jag har varit noga med att hon ska sätta sig bakåt från stå till sitt och har hjälpt henne med handen för att hon inte ska misslyckas. Idag testade jag henne och OJ vilka sättanden hon fick till. Jag vart alldelses paff över vad lyckades med. Hon låste bakbenen och satt sig distingt bakåt och nästan hoppade bak. Nu ska jag bara se till att behålla dessa!
Hon har haft jättesvårt att lägga sig när jag försökt från både sitt och stå, men efter att även ha klickat henne några gånger då hon spontant har lagt sig och nu har hon börjat förstå även det.
Helt fantastisk känsla när hon bara förstår vad jag menar. Förvisso ligger säkert mycket i min tajming med klickern men utan en fantastisk hund går det inte lika smidigt och man måste ha en viss kemi och ett visst samarbete för att sådana här saker ska fungera. Och jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas med denna fantastiska hund oavsett åt vilket håll det går och vad vi kommer hålla på det.
Krankesjöns Black Pearl <3

Klurigt!

Känner mig en aning avtrubbad i dag. Det är slitsamt att se JVM matchen när den spelas mellan 2.00-5.00. Och sedan tyckte Joy att 9.00 var en bra tid att kliva upp så ca 4 timmars sömn blev det totalt. Var in till stan för att säga hejdå till Sofie som flyttade till Västerås idag. Saknar dig redan! Sedan vart det en fika på stan med klasskamraterna.

Både Diva och Tessie löper nu, och Diva har kommit i en svacka precis som förra löpet då hon bara är deprimerad och ledsen. Hon skulle vid vissa tillfällen vilja slippa Joy som ständigt hänger i öronen eller hals. Men förhoppningsvis så blir hon piggare snart och uppskattar sällskapet bättre.
Idag har jag och Joy tränat lite avlämningar med dummie igen. Hon är så gullig, dummien är egentligen lite stor så hon kan inte riktigt greppa över den såvida hon inte får ett perfekt grepp. Jag började med att lägga ut dummien mellan oss hon tog upp och gav den till mig. Jag testade sedan att lägga den bakom henne och oj vad hon tänkte. Sedan börjar hon testa saker, hon står framför mig och sätter sig sedan snabbt bakåt, hon får ingen belöning, hon ställer sig och tittar på mig, får ingen belöning nu heller. Jag sitter helt tyst med blicken på dummien hela tiden. Joy sätter sig snabbt igen och väntar på belöning. Sedan tittar hon på dummien, tittar på mig igen och sen så väljer hon att gå och ta upp dummien och kommer med den. Det är så otroligt kul att se hur hon utvecklas och verkligen tänker. De är så kul att saker verkligen har gått in även om jag inte har kommandosatt det ännu!
Såhär stor har lilla Joy blivit och igår vart hon 14 veckor gammal och på söndag varit hos oss hela 6!!! (Om jag har räknat rätt)

Time flies

Har suttit och läst igenom blogginlägg ända från början och vilken skillnad man ser på Diva, träningsmässigt. Självklart har mitt träningsupplägg ändrat och min kunskap har blivit större men vilken utveckling. Så kul att kunna gå tillbaka och läsa om det senare.
Jag glömmer ibland bort att jag bara var 12 år gammal när jag fick Tessie, dvs. 10 år sen till våren. Och att jag hade lite erfarenhet när jag fick Diva för snart 5 år sen men vad dessa hundar har gett mig mycket. Ibland glömmer jag hur kort tid det har varit, så mycket som jag har varit med om under dessa år. Känns som en hel livstid. Att jag såg mitt första Lydnads SM 2009 och att jag såg Lydnads VM i Stockholm 2008 och alla andra fantastiska äventyr jag har fått varit med om. Och alla fantastiska människor jag har träffat under resans gång.
Nu står jag inför en ny utmaning. Jag ska försöka förvalta min 12 åriga hunderfarenheterfarenhet och 8 åriga lydnadserfarenhet på bästa sätt till en ny individ. Det ska blir spännande att se hur det går och jag ser fram emot att lära mig en massa nya saker.
Jag har många gånger undrat vad jag skulle ha gjort om jag inte hade haft hundarna och hundträningen. Och ärligt talat vet jag inte.

Det var ett tag sen jag stoppade in ett citat så här kommer ett: "When the world says "give up", hope whispers "try one more time"

Vintervila?

Det flesta har gått i vintervila/ide nu tror jag.. Ganska dött på bloggarna runt om och i allmänhet verkar julen (som inte bara för mig saknade julkänslan) som varit ganska snöfri för de flesta passerat ganska obemärkt. För oss går allt på i vanlig fart. Joy växer så de knakar och börjar få väldigt långa bakben.. Hon är snabbtänkt och klok och jag är så glad att jag fick köpa henne. Hon är helt enkelt en kanon hund!!
Divas rehab går det bra med, tanken var att hon skulle få springa lös för första gången sedan i augusti i fredags men med tanke på hur snöfattigt det är och hur  hård marken är så väntar vi ett tag till. Jag räknade för övrigt ut att vi lägger ner drygt 24 timmar i VECKAN på Divas rehab just nu. Inte konstigt att det blir lite knappt med tid ibland...
Nu under jul har jag haft en del skolarbete att göra, men få passa på att vila upp mig nu för om ca 3 veckor då kommer jag läsa 2 100% kurser parallellt och då kommer de blir körigt!
Jag har iaf kört en del avlämningsövningar med Joy och hennes ägande är nästan helt borta inne nu :D Nu kommer hon spontant med allt hon har i munnen för att "visa" eller lämna av. Det är så otroligt kul att se! Så nu ska vi börja träna det utomhus med och hoppas på samma effekt där. Så roligt att "träna" en liten valp för det går så fort (iaf för Joy) att förstå vad jag menar, när det kommer till Diva så är det mest pill i detaljer (vilket iofs också är kul) men att se de bara klicka och sedan funka är helt underbart :D
Nä nu ska jag återgå till pluggandet!

RSS 2.0