1:a advent

Dagen börjades med en hundpromis i det kalla men soliga vintervädret. En härlig promenad och hundarna var lika glad som vanligt, dock har vi STORA tass problem just nu. Med jämna mellan rum så måste hundarna stanna för att bita bort isklumpar i tassarna :/

Dagen fortsatte med en tur till Nea och lite puss på ett stycke häst. Konstigt nog så kommer hästabstinensen alltid tillbaka. Jag trodde jag har lyckats blivit av med den. Eftersom Divas träning har gått bra och en massa i skolan så trodde jag att hästintresset hade svalant men icke. Linnéa skulle iaf ut med Brynjar och dra pulkan som hon har efter honom så jag följde med och gick. Det var en väldigt härligt att äntligen få se Nea igen efter på tok för mkt skolarbete och annat att göra under en lång tid.

När ja kom hem från Nea så hade mamma bakat lussebullar =) Det börjar närma sig jul. Det är ungefär 1 månad kvar tills jag fyller 21. och för att citera lillebror "9 år kvar tills ja fyller 30". 9 ÅR!!!!

Mycket hundträning har det dock inte blivit av. Kyla och blåst har ställt till det. Ska försöka slipa lite detaljer inne den närmaste tiden så kanske det blir nått vettigt av denna vinter med ;)

Hoppas alla har haft en trevlig helg =)

träning i kylan

Det var äntligen dax för träning igen. Trots -10 grader kallt, blåst och snöande så kände jag mig riktigt inspirerad att träna idag.

Tog ut och rastade Diva innan det var dax att träna och försökte att få ner henne i aktivitetsnivå innan vi gick in på planen. Det gick väl inte så jätte bra så jag la henne innan vi gick in på planen för att hon skulle lugna ner sig lite.  Detta gav resultat och hon var hyfsat fokuserad. En annan sak som jag oxå har gjort inför dagens träning var att byta ut mitt "vanliga" godis till MildOst på tub som verkligen fick henne att lugna ner sig.

Jag började lite lugnt idag och valde att träna lite ingångar på kortavstånd, lite gripande på träapport, vilket var ett stort misstag då Diva var på tok för laddad. Lyckades tillslut få ett bra gripande och avslutade där. Vi tränade oxå lite stegförflyttningar, en slätinkallning och rutan på kort avstånd.

För att ta allt från början så hade Diva bra fokus vid ingångarna och anstängde sig verkligen för att det skulle bli rätt. Inget överarbetande av henne och hon var lugn!! Stegförflyttningarna gick bra de med och det känns som om hon har vilat sig lite i form där.

Inkallningen är inget att säga om det enbart var en slät och avslutet var riktigt bra. Rutan gick verkligen superbra och jag tror att mjukosten var en stor bidragande faktor till det. Hon hade väldigt bra fart ut och stannade bra på mitt kommando alla gånger  =)

Med tanke på att tävlingen för några veckor sedan var det sista passet lydnad förutom lite fjärr och gripande övningar inne förra veckan så är jag välidgt nöjd med hennes insats idag. Måste jobba mer på hennes aktivitetsnivå men jag tror nog denna metod kan vara bra för Diva och det ska verkligen bli kul att jobba med det nu i vinter =)

Ha en bra kväll!


Gamla bilder

Jag tittade runt på en massa bilder idag och tänkte att jag kunde dela med mig av det till er på bloggen ;) På de första 4 bilderna är Diva ca 1 år och 3 månader.


En Diva med fortfarande svart nos!








Såhär nöjd ser Diva ut när hon har hittat ett dyhål att bada nosen i ;)


Tänk vad fort tiden har gått, jag kommer fortfarande ihåg dagen för ungefär 3 1/5 år sedan då vi hämtade henne. Så liten och mysigt lite valp som har blivit ett sådan otroligt trevlig träningskompis och vän. Utan Diva hade inte mitt hundintresset varit så stort som det är idag. Det är också ungefär 3 år sedan vi opererade Diva för första gången. Det var oxå ca 2 år och 4 månader sedan jag debuterade i lkl 1 med en otroligt barnslig men fokuserad hund. Diva är min lilla solstråle i tillvaron.

You are always going to be in my mind <3


Utmaning



Denna utmaning fick jag av Ingela, Indy och Zeb, och jag ska skriva fyra saker om fyra saker.

Fyra TV-program jag tittar på
One Tree Hill - den bästa ungdomsserien som finns!

NCIS - min favorit då det gäller kriminal/drama

Idol - bara för att Jay är med =P

Elitserien - vilket är självklart med tanke på att Timrå spelar.

Fyra saker jag har gjort i dag
Snozade länge på väckarklockan

Ätit frukost

Tittat på ett avsnitt av One Tree Hill

Skrivit lite på Divas träningsupplägg

Fyra saker jag längtar efter
Att få det efterlängtade första priset i klass 3 för att sedan kunna sikta mot championatet

Sommar och värme

Att bli frisk igen

SM till våren

Fyra saker på önskelistan
En resa till Stockholm för att se på lydnads SM

En kalender

One Tree Hill säsong 7

Böcker av Nicholas Sparks

Jag utmanar Emelie, Hanna, Linnéa och Malin

Första snön

Idag kom första snön eller kanske snarare i natt kom första snön. Hundarna tyckte verkligen att det var roligt att den har kommit. Diva och jag har vila nu så hon är en aning exter med det mesta just nu och ni kan bara tänka er vilken fart det blev på hunden idag då det var vitt och fint ute. Jag tog med mig kameran på promenaden, dock går det att ifrågasätta kvalitén på bilderna men här kommer iaf några :)









Diva på den bilden högst upp och sen är det Tessie som är på resten. Bild nummer 2 föreställer Tessies favoritaktivitet. Vilket är att tugga pinnar ;)

Ha de gött!

Tävling lkl III

Nu har det duggat tätt mellan tävlingarna, samt den sista tävlingen för året.Dagens tävling var den resultat mässigt bästa tävlingen i klass III så det är jag nöjd över. Dock är jag inte lika nöjd med hur den genomfördes. Diva kändes fin innan och vi fick start nr 3 av 6 hundar. Det var ganska kallt (-2), strålande sol och blåst.

Poängen blev följande:

Sittande i grupp: 10 p

Platsliggning: 10 p

Ff: 9 p (något snett sättande)

Sättande: 10 p

Inkallning: 9 p (något sent ligg)

Rutan: 0 p

Hopp-apport: 8 p (något tugg)

Metall: 0 p

Vittringen 6.5 p (tugg samt lyfter fel pinne)

Fjärr: 7.5 p (flyttar sig något frammåt. Dk)

Detta vart totalt 222 p och det bästa vi har haft. Jag kanske ska börja samla på 3:e pris? Nå det jag inte är nöjd med nu då. Det är att Diva fick noja 2 (!!!!!) gånger under programmet. Första gången hon fick snatt var då inkallningen var slut och vi skulle transportera oss till rutan. Jag tror det var av den anledningen som hon missade rutan totalt. Andra gången var då hon skulle gripa metallen :O Detta gör mig så otroligt ARG, så arg så arg. Att hon inte kan uppföra sig ordentligt. Jag kan köpa att hon missar på momenten men att hon helt enkelt bara struntar fullständigt i vad jag säger. Det gör mig tokig!

Fördelen med detta är ju att vi får en hel vinter att träna på momenten eftersom nästa utomhus tävling är i april ;)
Då kommer vi komma igen å ta ett första pris och sen är det minsan eliten som hägrar!

Värsta tävlingen någonsin!

Igår så tävlade jag och Diva igen. Den stora jakten efter ett första pris fortsätter.

Gårdagens tävling var på en klubb jag inte har varit på tidigare så självklart körde vi fel -.- Vi kom 20 minuter försent vilket gjorde mig en annnnning stressad och alltså inte det bästa sättet att börja en tävling på. Hur som helst, vi har 6 st i klassen och jag fick start nummer 3. När vi kom var det ca 5 minuter till gruppmomenten och jag hade en hund som var mer vild än tam. Försökte göra det bästa för att få henne lugn, klappa henne på bogen, ge henne godis, göra lite kontaktövningar och hon verkade iaf lugna sig lite.

Plats momenten gick bra med 10:or på båda.

Såg första hunden och sedan värmde jag henne. Jag värmde på en parkering med ganska stora stenar på, annars var det en grusväg som det var blank is på. Tränade henne lite på kontakt och lite vändningar. Gjorde sedan ett sättande och belönade när hon sedan kom springade till mig så haltar hon KRAFTIGT på höger framben. Tankarna kom tillbaka hos mig, har hennes framben gått sönder nu? Jag vart så rädd och gråten var inte långt borta vill jag lova. Klämde och kände på henne men inget verkade göra så ont. Tanken sen var att hon hade fått någon av de stora stenarna i tassen och det gjorde ont därför. Gick ut med henne på grusvägen för att mamma skulle kunna titta på henne. Inget syntes då och hon hade slutat halta. Sedan var det min tur att gå inte och jag tänkte att jag försöker och se vad det blir. Börjar hon halta igen så går jag av planen.

Tankarna fanns med under hela progammet och jag visste att om hon skulle börja halta igen så skulle jag inte kunna hålla tillbaka tårarna.

Poängen vi fick var inte superbra. Till stor del var det nog min sinnesstämning som gjorde det.

FF: 8 p
Sättandet: 0 p (tror hon inte ville sätta sig för det var där hon fick ont på uppvärmingen)
Inkallning: 8 p (dk ligg)
Rutan: 0 p (spinger ut men missar rutan.)
Hopp-apport: 7 p (slarvigt gripande, vid sväng)
Metall: 8 p (slarvigt gripande)
Vittring: 8 p (tugg)
Fjärr: 7 p (2ggr dk, flyttar sig frammåt)

Bör kanske tillägga att Diva inte haltade något under tävlingen och att jag senare hittade ett litet sår i tramdynan uppe på benet som troligen hade orsakat hennes smärta.

Det var dagens poäng och totalt blev det 201. Det börjar kännas lite irriterande att rutan ska ställa till det varje gång. Det är oftast bara den som ställer till det. Med den (och sättandet igår då) så hade vi haft vårt första pris.

Ny dag och nya tag =)

Stressad duracel kanin

Man bör inte skriva blogginlägg den här tiden och framförallt inte då man är speedad av för mycket pluggande! Hur som helst. Här sitter jag nu, halvägs påväg i säng efter att hela dan har gått åt till att plugga vetenskapliga teorier och metoder -_- för på fredag har jag tenta mellan 8-13. På måndag börjar jag ett nytt moment i utbildningen och det är Hälsofrämjande arbete. Det ska verkligen bli kul =)

Min engelska kurs är slut från och med i söndags om jag inte har nämt det tidigare. Det ska verkligen bli skönt att enbart plugga på 100%,  och jag kan känna att jag inte behöver springa omkring som en skållad råtta hela tiden =)

Det har inte hänt så värst mycket denna vecka. Diva har vila efter att hon har varit hysterisk de senaste veckorna. Hon går att jämföra med en stressad duracel kanin :O  Jag har lagt lydnaden på hyllan ett tag för att se om hon lugnar ner sig lite och jag tror jag har märkt skillnad på henne faktiskt. Annars måste jag börja utreda vad som kan ligga bakom hennes beteende. I morgon är tanken att jag ska ut och apportera lite dummie med båda hundarna så framförallt Diva får göra något vettigt och bli iaf lite sansad. Ska kanske försöka mig på att lägga ett spår på lördag med.

Fick just reda på att jag ska avlägga det praktiska slutprovet på tävlingsledarutbildningen den 20 november. Spännande det ska bli =) Hoppas jag klarar det!

Tävlingskalenderna för nästa år har kommit så det blir väl till att börja titta när säsongsdebuten ska bli av. Det ska bli spännande och se vad nästa år har med sig förnågot och förhoppningsvis kommer det gå bättre än i år.

God natt =)

RSS 2.0