Midsommar

Dagen började med en härlig promenad å det fina soliga vädret. Sen så har jag målat ansikten på barn i 4 och 1/2 timme. Massor med barn var det som ville blir målad och det vart lejon, fjärilar, katter och sverigesflaggor under midsommar firandet. Det vart över 80 barn vi målade totalt jag och Linnéa så vi har verkligen jobbat idag..

Till den STORA nyheten nu. Diva har börjat löpa. Vilket betyder att om hon inte gör ett stop i löpet så blir det start på U-SM i augusti. Tänk att hon lyckades pricka in löpet precis mellan SM och U-SM. Bra jobbat tycker jag. U-SM tävlingarna börjar den 30 juli och håller på till den 1 augusti. Fredagen är det veterinärbesiktning, invigning samt freestyle och brukslydnad med skott. Lördagen är det agility heat 1, bruksspecielen, freestyle och lydnad omgång 1. Söndagen är det agility heat 2, lydnad omgång 2 och prisutdelningar. 

Jag och Diva har tränat lite både igår och idag, gripandet på apporteringen går faktiskt mycket bra nu mera. Fjärren går peppar peppar frammåt. Hon verkar förstå mycket bättre då jag bytt ord från 'ligg' till 'ner', sättande från stå är dock fortfarnade lite knivigt men jag hoppas få till det bra till SM. Det som är otroligt trevligt med Diva är att hon inte alls är påverkad av sina löp elr har iaf inte varit. Så jag hoppas kunna träna som vanligt med henne även framöver.


Bilden är från U-SM 2009.

Nu är middagen serverad. Idag blir det hemma gjord potatissallad, grillat kött och korv samt sallad. Till efterrätt serveras det någon form av chokladkaka med mörk, ljus och vit choklad i.

Glad Midsommar allesammans!


Inläggets citat: 

”Happiness comes in many forms – in the company of good friends, in the feeling you get when you make someone else’s dream come true, or in the promise of hope renewed.” One Tree Hill


SM 2010

Varning för långt inlägg!

Då är man hemkommen från (icke så soliga) Karlstad och ytterliggare ett lydnads och Agility SM. Fredag kväll bjöd på regn och lite kyla. Lördag bjöd mest på ihållande regn och lite blåst, söndag däremot fick vi lite finare väder och solen tittade fram lite gran. Många duktiga ekipage var med och tävlade och självklart höll vi extra på Marika och Nellie som i år startade sitt andra SM. Tyvärr så räkte det inte hela vägen till en final i år. Dock fick vi se en massa andra duktiga ekipage som var med.

Efter denna helg så har jag fått en massa ny inspiration och inte minst motivation. Jag fick även möjlighet att få träna lite för Tina (Tack så hemskt mycket för det!) och fick bra tips på bland annat fjärren och rutan. Av Marika fick jag hundtränarboken 2010 och den var verkligen jättebra. Tack så mycket! Har försjunikt mig i alla artiklar och roliga saker i den idag.

Divas uppfödare Anneli träffade vi även ihelgen. Väldigt trevligt. Divas syster Dima och hennes familj kom oxå förbi en sväng och kollade. Väldigt roligt att träffa dom med.

Självklart har det hänt lite mer saker än de som står ovan. En underbar helg med trevliga människor och ett trevligt SM. Fick anstränga mig lite för att gråta en skvätt då jag lämnade SM och alla goa människor.

Idag har jag och Diva varit på klubben och tränat lite. Dirrigeringsapporteringen gjorde vi idag och det gick ganska bra idag. Gripandet måste vi fortsätta att jobba på för att få bort men annars hade hon verkligen bra fart både ut och in idag. Metallapporteringen gick ganska bra den med. Andra gången gjorde hon det helt fläckfritt med bra fart och fint gripande. Vittringen är vårt STORA bekymmer. Det var länge sen jag tränade det sist och det märktes verkligen. Hon hade glömt vad hon skulle göra och började istället att plocka en massa. Så det blir minsan hård träningen på det momentet till U-SM

Ha de så bra!
Kramar Cissi

Yrt värre!

Tog sovmorgon till 10 idag och sen har jag flängt runt som en dåre och försökt packa allt samtidigt. Skrev min packlist för ganska länge sen och ändå springen man runt som en yr höna då de väl är dax att börja packa =P Har jag städat och tvättat lite idag oxå. Hundarna har blivit simmade så de är nöjda och glada. Jag tränade Diva en sväng på förmiddan, idag vart det rutan och fjärren som vi tränade lite på. Rutan har verkligen blivit mycket bättre bara sen i vintras, hon springer med fin fart in vilket hon verkligen inte har gjort tidigare. Sen tränade vi lite fjärr och det funkade ganska bra idag. Måste fortsätta jobba med den för att den ska bli acceptabelt till nästa tävling.

I princip allt är färdig packat för min och Divas del. Bara de sista som ska packas i morgon.. Om någon skulle ha råkat missa så kommer vi hem på söndag.


En väldigt trött Diva som sover så skönt på sin sovplats.


Inläggets citat: 

Someday I'll fly, someday I'll soar, someday I'll be so much more, because I'm bigger than my body gives me credit for. - Demi Lovato


Tisdag 15/8

Idag vart det oxå jobb. Så mellan 7-16 jobbade jag och så trött som jag var i morse när jag vaknade var det länge sen jag var. Hur som helst så flöt jobbet på ganska bra, lite strul med några nycklar men annars var det väldigt fina lägenheter idag. Ikväll har jag sedan varit på tävlingsledarutbildning och idag var det dax för det skriftliga provet. Det gick hyfsat hoppas jag. Dom skulle rätta det på söndag så förhoppningsvis så får jag reda på svaret till veckan.

Vart jobb för min del i morgon med.. Ska även vara biträdande tävlingsledare på lydnadstävlingen i morgon och ev. skriva i 3:an och elit. Efter som det är lydnaden jag är mest intresserad av så tänkte jag passa på att få lite tips i de 2 högre klasserna.

Var ute och tränade Diva lite i kväll. Har haft lite strul med fjärren som jag inte har vetat hur jag ska få till. Men jag tror jag fick till det ganska bra nu. Tränade jag vittringen 2 ggr. Nu sprang hon ut och tog rätt pinne direkt båda gångerna. Dock så tuggade/ gjorde omtag 3 ggr på tillbaka vägen med pinnen. Jag har tränat mycket med att hon ska plocka upp pinnen och komma med den utanför momentet. Detta har helt klart gett resultat och hon tuggar inte alls nu när hon enbart hämtar den. Men då jag lägger till letandet så går hon upp i stress och det resulterar i tugg. Men det har blivit mycket bättre och jag hoppas få bort det iom att hon får mer stadga i själva gripandet. Jag gav henne heller inget berömord då hon tog rätt pinne och hon tvekade inte denna gång vilket verkligen är en förbättring.

Nu blir det lite te och macka och sen väntar sängen. Klockan står på 05.30 i morgon så för att vara utvilad i morgon så äre lika bra å krypa till kojs snart;)


Sista kurstillfället

Idag var det sista kurstillfället på valpkursen. Lite tråkigt att det är slut och jag vet inte heller när jag får möjlighet att vara "hjälpis" nästa gång. Hur som helst, det är väldigt kul att se utvecklingen från deras första tillfälle då alla var lite nervösa och inte riktigt visste vad det här med hund innebär. Sakta men säkert har dom lärt sig kontakt och andra mycket nyttiga övniningar. Idag så hade vi övningar att gå slalom mellan koner som det kåg köttbullar på, inkallning genom grupp och alla klarade dom övningarna galant. Snacka om duktiga valpar =D Vi som var instruktörer fick till och med var sin superfin blombukett av kursdeltagarna =)

Åter till mig och mitt hundliv. Idag har jag anmält mig och Diva till U-SM i klass 3 och hoppas kunna fila lite på momenten tills dess så hon kan dom riktigt riktigt bra =) Var ut och tränade henne lite ikväll. Rutan satt klockrent idag, jag ställde ut den innan vi gick ut och hon såg det inte men sprang raka vägen till rutan. Sen andra gången klämde jag i ett STANNA! och hon stannade på direkten utan att tveka. Gjorde även avslutet och det gick väldigt bra det med. Tränade lite på återgången i vittringen och hon tuggade inget alls idag. Verkligen roligt. Vanlig apporeting tränade jag gripandet och fart idag. Gripandena har verkligen blivit mycket mycket bättre. Nu använder hon nästan inte tassarna alls, bara någon gång ibland. Fjärren går däremot inte så värst mycket frammåt. Nu har jag fått nästa bakslag där. Hon lägger sig åt sidan och flyttar sig sakta men säkert till vänster sett från mig. Måste klura hur jag ska få till det där momenten alltså. Så för att summera dagens träning så är jag riktigt nöjd. Hon känns verkligen rolig att arbeta med och hon har glädje utöver det vanliga och engeri med för den delen ;)

I morgon ska jag arbeta, får se om det blir fler dar denna vecka med. På tisdag så ska jag skriva tl-provet, onsdag ska jag vara med och få tips i klass 3 och elit lydanden då vi har tävlingar, torsdag äre simning för vovvarna och på freda åker vi till Karlstad!!!


Inläggets citat:“Every evening it’s like a world war between my thoughts, and always ends the same, with a white flag and a walkover, and the next evening it starts all over again.”

Elitträning

Idag har jag och Diva varit på elitträning. Jag valde att träna rutan, inkallning m.ställade och fjärren. Inkallningen var verkligen jättesnygg framförallt första gången. Fjärren har hon en tendens att förflytta sig till vänster framifrån sett så vi la en planka på den sidan. Detta fungerade ganska bra och jag tror att det börjar fastna att hon ska lägga sig bakåt som en fällkniv nu. Rutan tränade vi sist och hon springer ut med bra fart, dock så lyssnar hon inte super bra på mig i rutan utan jag får säga 'stanna' 2 gånger innan hon stannar. Sista gången jag körde så röt ja i med lite skarpare rösta och då vart det bättre. Hon var till och med så glad att komma till klubben idag att hon skällde då jag stannade bilen. Det har hon aldrig gjort tidigare utan hon har enbart gnällt lite gran. Glädjen och farten var med ute på planen idag så det känns som om vilan vi har haft har varit mycket välbehövlig.

I morgon ska jag anmäla mig och Diva till U-SM och håller tummarna på att hennes utveckling fortsätter i sommar.


Inläggets citat: "Stepping up. It's a simple concept. It basically means to rise above yourself; to do a little more, to show you're something special." ~Nathan Scott, One Tree Hill

Lydnads och Agility SM 2009

Råkade bli lite distraherad av hundträningstankar och kom på att jag skulle titta lite på filmerna jag spelade in från lydnads SM förra året. Det ska verkligen bli roligt att se Marikas och Nellies utveckling sen förra året och självklart håller jag tummarna för alla som jag känner som ska vara med nere i Karlstad i år.  Det är 11 dagar kvar innan det är dax att åka =) Ihiiii.

Jag vart lite peppad av att se på filmerna och känner att jag och Diva måste lägga på ett kol om vi ska lyckas komma med så småning om. Det blir dock lite tajt att försöka vara med om 1 år men om 2 år hoppas vi att det går vägen ;)

Hundar finns alltid någon stans i huvet och titt som tätt så fastnar jag i att kolla på kennlar som jag kanske köper min nästa hund ifrån. Känner att de sakta men säkert börjar närma sig för en till. Dock får jag nog kanske vänta 2 -3 år innan dess, men jag vill verkligen känna att det är rätt hund jag köper och denna gånga ska jag minsan kolla upp alla sjukdomar xD Hamnade oxå i tankebanorna runt kennelnamn idag. OM nästa tik bli bra, både mentalt, fysiskt och meritmässigt så blir de nog så att hon blir första hunden ut i en förhoppningsvis lång och framgångsrik uppfödning. Ops! Råkade sväva iväg lite där =P

Nu ska jag återgå till mitt pluggande och släppa packlistan inför SM och alla andra spännande hundgrejjer ;)
Ha en bra måndag!


Inläggets citat: I like dreams of the future better than the history of the past. -Thomas Jefferson

Nationaldagen

Då har det hunnit bli vecka 22 och 6 juni. Tiden går fort och sommaren har kommit även hit till norrland. Många glada studenter fyller gator och krogar på såväl helger som veckodagar. Igår vad jag och Linnéa på bio och såg The Last Song. Jag tycker att det var en riktigt bra film och jag rekommenderar verkligen den till andra. Sen så stannade jag kvar hos Linnéa och gick en trevlig tur på stranden och satt uppe och pratade till halv 3 då jag åkte hem.

Idag vaknade jag vid 11.45 och gick då ut och tränade med båda hundarna. Divas träning gick verkligen bra och jag känner att vi är påväg tillbaka igen. Rutan klarade vi utan problem idag. Lika så då de gällde att inte tugga på vittringspinnen. FJärren ser bättre och bättre ut och vi kommer nog ha den klar om det blir start på U-SM. Sättandet var bra idag och lika så apporteringen. Även jag kände att det var roligt att träna igen =)

Förutom träningen idag så har jag varit och målat barn på Nationaldagsfirandet. Idag målade vi; tigrar, fjärillar och Sveriges flagga.

Nu ska jag ta och beställa några böcker. Men jag återkommer kanske på tisdag elr onsdag då vi har varit och tränat med elitgruppen. Då ska jag även göra mitt beslut om hur vida det blir anmälan till U-SM elr inte..


"Do you ever wonder if we make the moments in our lives or if the moments in our lives make us?" ~Lucas Scott from One Tree Hill


Fredag?

Denna vecka har flyte på ganska bra. Jag och Diva var och tränade på klubben i tisdags och det gick nog ganska bra. Jag själv tappat alla motivation för lydnaden. Vet inte varför men jag kan inte ens känna mig glad över det som funderade mycket bättre än innan vilan. Hur som helst. Jag tränade rutan och den gick ganska bra, hon lyssnade lite dåligt på stanna kommandot men hon sprang ut med bra fart. Inkallningen funkade verkligen bra, fjärren funkade även den super bra. Apporteringen tuggar hon inget alls på då vi bara tränar ingångar, både då det gäller vittringspinnar och träapporten.

Jag har jobbat onsdag, torsdag och fredag då firman fick en stor brandsanering. Härligt med lite extra pengar :) Är dock så trött att jag tror jag skulle somna på stört om jag skulle lägga mig.

Igår var sista tillfället på dansen för i vår med. Lite tråkigt då det verkligen har varit kul och utvecklande. Valpkurs och tl-utbildning hade jag igår kväll med. Jag kunde dock inte gå på båda så jag nöjde mig med valpkursen. Näst sista gången igår och det var verkligen tråkigt med. Men men... 

Har jag planerat att plugga hela nästa vecka. Har tenta uppe i Östersund på fredag så jag vill fokusera på det. Samt att några av mina kompisar tar studenten på onsdag och torsdag nästa vecka :) Lillebrorsan går ur 9:an om en vecka. Sen en 15 juni avlägger jag skriftliga tl-provet.

Ska nog försöka träna Diva lite i helgen med. Nu ska jag ta och plugga lite. Ha en bra helg allesammans.

Om 2 veckor så smäller det =D =D Då lämnar jag och mamma och förhoppningsvis Diva Sundsvall för en tripp ner till Karlstad och Lydnads SM!!! Längtar verkligen super mycket efter att få träffa alla goa människor igen!Inläggetscitat: In a moment of happines you forgot everything around you, and everytime you go throu something hard, think about the good moments. -Unknown

RSS 2.0