Det närmar sig!

På ca 2 månader har poängen ökat med nästan 30! Förra tävlingens poäng vart nog runt 224 om jag inte minns fel, dagens poäng vart hela 250!! 5 YNKA poäng från ett första pris. Trots en massa onödiga missar som morranden på apporten, tugg och lite ljud så är jag nöjd. Det var 28 grader varmt och stålande sol, även om planen till viss del var skuggad. Mycket knott var det med och Divas mage är helt rödprickig =( Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av min lille tjej, hon visade inga som helst teckan på att vara berör av värmen och jag kunde peppa upp henne en massa och hon svarade bra på mina beröm =)

Poängen för dagen blev:

Sittande: 10 p

Platsliggning: 10 p

FF: 9.5 p (lite snett sättande)

Sättande: 10 p

Ink.: 7.5 p (tempo, går långt på läggande)

Rutan: 6 p (flera kommandon, går in med lite tur) vilket jag inte tyckte var tur utan hon insåg själv att hon stod lite framför och gick in och placerade sig i MITTEN.

Hopp-apport: 5 p (tuggar, släpper, startskall vid apporten)

Metallen: 8.5 p (tempo åter, lite morr)

Vittring: 5 p (lyfter fel, tugg)

Fjärr: 9 p (DK)

Tugget och ljudet kan jag ta på mig för jag drog upp henne lite för mycket inför dom momenten men det är sånt jag får lära mig av. Hon var glad och pigg och svarade bra på mina hjälper =) Och med tanke på att i förrgår så tappade hon helt självförtroendet på rutan när vi tränade den och en annan hund skällde och hon tyckte det var obehagligt, så gårdagen och morgonen har jag försökt reparera problemet och hon gick ut och klarade det på tävling =') Sedan att jag fortfarande är väldigt förkyld och under den senaste veckan knappt kunna gjort mig förstådd hos Diva gör det hela till en lite större bedrift ;)

Till Tina:
Jag vill bara passa på att skriva några rader till Tina. Utan din hjälp hade inte rutan klarats idag. Nog för att det finns mycket kvar och jobba med och vi har fått många bra tips av dig om hur vi ska jobba vidare. Jag har tränat för några instruktörer och jag har aldrig varit med om någon som har kunnat SE och FÖRSTÅ våra problem som du gör. De ynka 3 gångerna vi har träffats så har du gett mig mer och bättre tips än någon annan. Jag hoppas du själv ser vilken talang du själv besitter både i ditt eget hundtränande men även när det kommer till att se åtminstone Divas och mina problem. Tack återigen för det du har bidragit till hos oss =) <3


Nu ska vi fortsätta träna och förhoppningsvis vässa formen till U-SM om 4 veckor ;)

En lördag

Hundarna har fått sin promenad och efter 1 1/2 timmes promenad så fick jag så lov att vila i iaf 1 timme innan jag orkade träna Diva lite. Nedrans förkylning! Hon har verkligen avancerat denna vecka. Det är så kul att se när saker och ting börjar ramla på plats. Efter att ha studerat måååånga gripanden av apporter på SM och lite uppgivet konstaterat att jag har harvat runt med Divas gripanden i ca 3 år och visst har det blivit skillnad men inte i klass med dom hundarna. Hur som helst så har vi tränat en massa anti-tugg med vittringspinnen i veckan som gått och även en massa rutplaceringar och stadga på fjärren. Allt detta har gått mycket mycket bättre än förväntat, och hon stannar mycket fint i rutan utan att nonchalera mig och gå några extra steg =D Tugget på vittringen är det fortfarande mycket jobb kvar på men det blir bättre och bättre. Jag tog då fram apportbocken och tänka träna lite gripanden med den med, och hör och häpna hon tassade inget alls och tog den suuuuuuper fint i farten så som hundarna på SM gjorde :O Så STOLT matte!

Efter att ha tränat ett kort pass idag som fungerade riktigt bra, vilket jag är ganska imponerad över med tanke på att min röst låter som om jag har drukit whiskey och rökt i större delen av mitt liv blandat med en tonårspojke i målbrottet =P

Resten av dagen kommer nog fördrivas i soffan på övervåningen tittandes på vajande träd och vattnet med en bok i knät, halstabletter, näsdukar, te och en filt för i morgon ska jag till klubben och träna Diva! Det är tur iaf att det är lite halvdåligt väder ute så man med gott samvete kan ligga in och kura under en filt ;)

Får väl passa på att säga Glad midsommar lite i efterskott eftersom jag missade det igår =P

Här kommer de 2 bilderna från Stockholmresan som jag, får kanske anstränga mig liiite mer när vi åker ner till Sala om ca 1 månad och tävlar U-SM så de blir lite fler bilder än 2 =P
 Stockholmsresa och Lydnads SM 2011

VARNING för ett monster långt inlägg!

I söndagskväll kom jag hem efter 4 dagar i Stockholm, med både hundträning, lite semester, trevligt sällskap och inspirerande tävlingsekipage. I torsdags åkte vi ner jag, mamma och Diva för att bland annat hinna umgås med Tina och Marika med familj och hinna träna lite där nere innan tävlingarna startade.Fredag:
Lite träning hans och så såg vi provhunden i lydnad. Det kändes att det började dra ihop sig och jag har börjat känna igen de stora namnen inom lydnaden nu vilket är roligt. Tidigare har jag bara hållit koll på de stora människorna inom Islandshästridningen men nu börjar jag känna igen landslagsekipage och andra framstående namn. Hände inte så mycket mer roligt på fredagen, fick bra tips för hur jag ska träna vidare på rutan och vittring, tack för det Tina!Lördag:
Då började tävlingarna, jag och mamma såg tyvärr inte de första hundarna (j***a Stockholmstrafik, skulle aldrig kunna tänka mig att bo där och åka bil överallt), men de personer som jag ville se han jag iaf se. Niina Svartberg, Malin Karlsson (U-SM vinnaren 2010) samt en del andra intressanta namn. Jag kan säga att dagsformen för en del kanske inte var den bästa och att skillnaden på ekipagens färdigheter var i vissa fall stora men överlag tycker jag det är roligt och inspirerande att se. Inget är omöjligt och att se att jag själv är kanske inte så dålig ändå utan även fast de ekipagen på SM är där så har de oxå missar, de har tugg, de har sneda sättanden, de missar vittringen, eller ett skifte i fjärren!


Söndag:
Den stora finaldagen. Ekipage som Helena Lindholm med Picknick, Niina Svartberg med Skojj,Diana Ljungström med Tazzehagens Tazz, Mona Kjenholm med Marvin, Maria Brandel (före detta Hagström) med Ylle och många fler fick vi se i finalen. Tragiskt nog så vräkte regnet ner nästa hela dagen och det var endast de riktiga hundfantasterna som brydde sig om att vara kvar till sista ekipaget (Maria och Ylle) skulle göra sin runda. Maria och Ylle stod tillslut som segrare efter att ha varit bakom Lillemor och Krollie några år. Stort grattis till fina poäng (299.667 och 302.50).

Lite tråkigt är det dock enbart få träffa Tina och Rosso och Marika, Speja och Nellie enbart en gång om år =( Vi längtar redan till nästa års SM i Borlänge. Tack för en trevlig helg och så håller vi tummarna att vi får hejja fram Tina och Rosso på nästa års SM!Jag har haft en kanon helg där nere i Stockholm och varje gång jag har åkt ner på SM så får jag samma insikt, detta är det jag vill hålla på med.  Visst ser lydnad strikt ut men det sammarbete som ligger till grunden för lydnaden och den kreativitet som måste finnas för att nå framåt då man stöter på problem är det som jag älskar med sporten. Och att få göra det med sin bästa kompis som förövrigt har ett så stort hjärta och en potensial som är större än jag kan ta vara på, det kan inte bli bättre =D

Självklart har jag inte haft tid att knäppa några kort =P Dels pga dåligt väder men även för att jag har haft roligare saker för mig ;)

Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag har haft.

Några rader...

Jag tänkte bara skriva några rader nu i packandets stund. I morgon mitt på dagen åker jag och mamma ner till Stockholm för att se på lydnads och agility SM som går på Polishögskolan i Solna. Detta är 3:e året i rad som vi åker, första året var 2009, då var det i Karlskrona och det året var Marika och Nellie med och lyckades ta sig till final. 2010 var det i Karlstad och de året var oxå mkt trevligt. Och nu packar jag mina saker för att åka till Stockholm. Det kommer iaf närmare hemmaplan, nästa år tror jag det går i Borlänge om jag inte minns fel =)

Diva ska såklart oxå med ner, och förhoppningsvis blir det lite träning där nere med. Trävligt umgänge väntas oxå där nere och många duktiga ekipage finns att se med.

Någon dator kommer jag inte ha med mig ner så nästa gång ni hör av mig blir troligtvis på söndagkväll eller måndag beroende på hur trött jag är då jag kommer hem på söndag =P

Ha en bra helg allesammans och förhoppningsvis så kan jag ha några bilder att lägga upp där nerifrån om det inte regnar alla dagarna dvs.


Söndag 12 juni

De senaste dagarna har varit mycket varma, hundarna har fått sina promenader på kvällarna då det blivit lite svalare ute och så även idag. I morse vid 10.30-tiden var det redan 25 grader i skuggan och mycket kvavt. Jag passade då på att träna Diva ett pass. Hon har varit så rastlös de senaste dagarna eftersom vi inte gjort så mycket. Vi tränade rutan (som gick bra, förutom att hon inte lyssnar så bra på stanna kommandot), apportering med träapport, som förövrigt ser mycket bra ut nu må jag säga =) Hon tappar lite fart på slutet och går ner i trav men det jobbar vi vidare på. Fjärr gjorde vi med, enbart på 10 m idag (brukar träna på 20m, bara för att överträna lite), den såg mycket fin ut förutom att jag märker att jag har tränat första skiftet lite för lite, jag måste nämligen träna 20 ggr ligg-sitt och 1 gång ligg-stå för annars ställer hon sig på stå kommandot. Hur som helst är jag nöjd med dagens träning. Det är mest detajler som måste finslipas på annars så känns formen riktigt bra må jag säga =)

I eftermiddag så har jag varit in på travet och kollat på när Mirres varmblod Belle kvalade. Gick riktigt bra, så nu får han vara med och slåss i riktiga loppen.

Kan meddela att Diva fortfarande fäller som en tok. Jag är helt säker på att hon kommer bli en Svensk Naken Retriever innan fällningen är över =P Lite massage har hon hunnit få av mig. Har även insett att det blir mycket mer massage för henne på vintern då jag sitter och kolla på hockey i vardagsrummet 3 ggr i veckan och passar på att massera henne samtidigt.

Tänkte lägga upp en bild på min fina bränna, men det syns inte så väl på kort. Förra helgen då det var islandshästtävlingar så hade jag ett plåster på mitt högerben, och trots att jag har solat nu i en veckas tid så syns det fortfarande ganska tydligt =P

Nu ska jag ta med mig hundarna och gå på en långpromand i det svala vädert =)

Bara 4 dagar kvar tills jag och mamma åker till Stockholm för att se Lydnads och Agility SM =D


Effektiv?

Jag blir lika förvånad varje gång då att-göra-listan redan är avklarad och klockan inte ens är 12, saker som i vanliga fall brukar ta iaf ett par dar att ta sig för att göra. Idag var iaf en sådan dag, hundarna har fått sin promenad, ridkläderna är snart klar i tvättmaskinen, vinterskorna är tvättade och undanstoppade, graderoben som jag har ridkläderna i är rensad, hundgården är rensad på löven som jag lämnade där, nedervåningen är damsugen, Divas klor är klippta och Tessies öron är tvättade.

Eftermiddagen ska nog tillbringas i solen med en bra bok i väntan på att jag ska träna Diva ikväll =)

Ha en bra dag!

Efter regn kommer solsken

Det sägs ju så iaf. Jag hoppas på snarare på att efter 4 veckors träningsuppehåll kommer en grym form. Idag smäller det nämligen. Efter att ha vilat Diva i först 2 veckor utan någon annan aktivitet än motion och sen 2 veckor med lite nosarbete och apportering men idag ser ni så ska vi ta tag i lydnadsträningen igen =D Dock kommer jag hålla mig på hemmaplan och träna ytterligare några veckor till och enbart göra roliga saker på klubben, lite agility "hinder" och engagemangsövningar. Detta för att få in att vi gör roliga saker på planen.

Jag har knåpat färdigt på träningsupplägger och fokus kommer framförallt ligga på att hon ska hålla ihop i transporterna, rutan, vittringen, fart och pressition i FF:et. Men idag mjukstartar vi nog lite med träapportering och metallapportering.

Men nu ska jag göra mig klar för åter igen bär det av till Timrå och Nationella Islandshästtävlingar. Mycket fina hästar att kolla på =) Och om jag har tur får jag ta en tur på Ómi efter det. Han börjar bli riktigt duktig nu må jag säga, eller det kanske är jag som lyckas göra rätt =P

RSS 2.0