Awesome weekend

Kan inte annat än säga: Oj vilken underbar helg jag har haft!

I fredags var det tenta dags och efter tentan hade vi i klassen en tentafest. Efter någon timme åkte jag vidare till ett annat ställe. Där spelade vi spel och åt vaniljbullar :)

Gårdagen bjöd på soligt men kallt väder och jag valde att läsa större delen av förmiddagen. På eftermiddan blev det en härlig promand och några rutskick. Kvällen spenderades på bion där jag och Mirre såg Love and other drugs. Som förövrigt var en bra film,  med snygga Jake Gyllenhaal i ;) Efter bion stack vi hem till Mirre ett tag. Mycket trevlig dag må ja säga :)

Idag har det hunnits med en hel del oxå. Hundträning i det ljuvliga vädret, -5 och strålande sol =D Sen vart det bara till att byta kläder och äta lite och sen fara iväg till Mirres stall för att göra henne sällskap på en tur med travhästar. Det var verkligen år och dar sen jag körde häst men med ett litet russ framför vagnen och en flåsande storhäst i nacken så gick allt fin fint :) Kvällen kommer tillbringas i soffan eller sängen med boken jag håller på att läsa, som jag förövrigt (än så länge) kan rekommendera "Syskonkärlek" heter den och är skriven av Sheila O'Flanagan.

Träningspasset med Diva var en riktig höjdare. FF tappade hon ytterst lite i idag, så nu blir det till att fokusera på uthållighet för att få henne att "orka" ett helt elit frittfölj. Sättande var lite segt, men helt okej.

Jag säger bara WOW, då det kommer till rutan. Vilken skillnad det är där. Jag har börjat belöna henne med boll igen. Hon söker sig numera DIREKT till mitten av rutan utan att tramsa runt. Hon har ingen som helst antydning till att springa på sidan om vilket verkligen är en stor lättnad.

Vittringen gick KANON idag. Hon galopperade ut och ca 1 meter innan saktade hon av till trav och började leta rätt pinne. Hittade den och kom tillbaka till mig UTAN att tugga. Gjorde om det ytterliggare en gång och hon gjorde exakt lika dant då.

Båda metall- och träapporteringen gick kalas och hon varken tassade eller tuggade något alls =D Suuuper lycklig matte idag. Jag hoppas formen håller i sig ett tag till :)

Hoppas alla har haft en bra helg!

Kramar

Inte många hundknop

Just för tillfället är det inte många hundknop. Hela veckan har mer eller mindre tillbringats i studerandet tecken. Vädret har inte varit superbra det heller. Iskallt och snöat har det gjort. Dvs. inte mycket till väder för att träna hund ute elr gör något alls ute för den delen.

Tentan genomfördes idag. Hoppas på godkänt men det kan lika gärna ligga precis under gränsen som över -.- Nu när den mentala tröttheten har börjat ge sig tillkänna så kanske det skulle sitta fint med att läsa en bok.  Kvällen kommer med största sannolikhet att tillbringas hos en i klassen för att fira att tentan är gjort ;) Resten av helgen ska jag njuta av att vara ledig och bland annat åka in till stan och se på danstävling i street och disco, hoppas även hinna med lite hundträning.

Och på tal om hundträning, jag tränade faktiskt en ruta ute igår och jag är hoppfull :) Hon känns ganska stabil faktiskt. Nu gäller det bara att få till vittringen så ska nog det hela gå bra :)

Ha en bra helg allesamman :)

Fantastiska lilla Budjur

Jag har ett fantastiskt litet Budjur (Diva) och ännu mer fantastisk är hon efter dagens inomhusträning. Jag har som ni vet tränat lite nostarget, dels för att hon ska få något nytt att pyssla med men även för att ja har tänkt använda det till att skicka henne på för att hon ska få uppgifter ute på distanser.

Hur som helst så började jag med att lära in nostargeten när jag stod med den i handen och lärde henne att "dutta" med nosen på inte slicka på den som Diva i början tyckte var en mkt bra idé ;) Jag ställde sen ut den i en petflaska mitt i mellan mig och Diva, pekade på den och hon sprang dit och "duttade" nosen på den.

Idag tränade vi ett till pass, jag började med att ställa ut nostargeten mellan oss. Efter att ha varit helt säker på att hon verkligen förstod vad hon skulle göra så tog jag in henne i fotposition (ca 5 meter från nostargeten) och pekade på nostargeten, Diva springer ut, väder upp och ställer sig bakom nostargeten med nosen i riktning mot mig. Jag blir helt mållös, och glömde nästan bort att klicka henne =P Tänkte att detta måste vara någon form av tillfällighet och gör om det ca 5 gånger till och Diva springer och gör precis lika dant alla gångerna :O Råkade hon någon gån stanna lite för mkt till vänster så flyttade hon in sig så hon hamnade precis på rätt ställe.

Hon är en helt faktastsik hund :O Just idag gillar jag verkligen ordspråket "man får den hund man förtjänar" :) Hoppas det håller i sig så kommer det nog inte vara något problem att lära in konen i eliten :)

Motivation och lite jävlar anamma!

För någon dag sen så kände jag mig smått misslyckad och uppgiven. Idag var det dax för träning igen och väder förhållandena var perfekt, planen var fint skottad och underlaget var superbra.

Dagens godis: Mini frolic som tydligen var så god att dom nästan var värd att äta upp mattes fingrar för att få tag på :S

Jag tränade lite ff och pigg som hon var så vart det lite fokus på position och finslip idag snarare än uthållighet. Det gick bra och stegförflyttningarna går framåt och dom börjar bli helt okej.

Appoteringen går framåt den med men jag måste få ner henne lite mer i intensitet för att få bättre gripande. 

Rutan gick lite sisodär så ja har helt klart nått att fundera på där. Men jag tror jag går tillbaka till mitt gamlatänk om rutplacering och långa skick. Ska bli spännande att se om jag får till samma fina ruta som jag hade i höstas innan det gick åt skogen :)

Vittringen tränade jag hemma idag efter träningen på klubben. Ny kokta pinnar eller nytt tänk från mig gjorde minsan susen. Jag gick tillbaka till "kottmetoden" som jag använde då jag tränade in det och hon tog rätt pinne alla gånger. Har tänkt testa det några gånger för att sedan se om jag kan gå tillbaka till tävlingsmässiga vittringen.

Om jag var en aning uppgiven både efter rutträningen idag och träningen i veckan så är jag definitivit inte det längre. Efter att ha läst att U-SM kommer genomföras även i år så kom både motviationen, lite jävlar anamma och tävlingsmänniska i mig fram =D Känns så fruktansvärt kul =D Så nu ska här tränas =D  Första pris i 3:an nästa!

Ha en bra helg allesammans!


Cissi har gått över till den ondasidan

Nu har jag fått nog! Idag gick vittringen skit igen, från att ha funkat kanon igår. Igår sprang Diva ut och vindade direkt och hittade rätt direkt. Gjorde om det ytterliggare en gång och samma resultat igen. Gjorde det igen idag och självklart lyckas jag göra ett stort misstag. Jag har stått och skurit falukorv på bänken varpå jag lägger pinnarna nedanför den. Dumt drag! Jag visade inte heller Diva innan att det var jag som hade korven så hon började leta korv. Tog tillbaka henne och visade henne att jag hade korven och la även om pinnarna och då förstod hon att det var pinnarna hon skulle hämta. Vad gör då Diva? Jo hon PLOCKAR en mass. Springer ut och springer in I PINNARNA och hämtar första bästa.

Jag förstår inte vad det som bli fel. Jag vet inte om det var korven som utlöste hennes beteende och att hon inte kunde komma på vad hon skulle göra och gick upp i stress över det. För vissa gångern så fungerar det klockrent och hon går ut och hittar rätt pinne direkt utan något som helst problem. Men så fort någoting stör henne eller att hon skulle ha för mkt drag till pinnarna så blir det fel.

Så nu har jag gått över till den onda sidan kokar just nu alla min 75 vittringspinnar! Luktfria ska dom bli och sen får ja ta och fundera hur ja ska lägga upp det.

Inspirerande

Igår hade jag ett träningpass med Linnéa (freestyle och lydnadstjej med 2 kelpisar och en schiperk) och ja må säga att det var riktigt roligt och inspirerande :) Så nu har jag ett nyss recept på hur ja ska få henne att kunna jobba på distans. Men hjälp av nostarget så ska jag lära henne att gå ut och få en uppgift på avstånd. Så idag har jag varit iväg och köpt en blompinne och en träkula som just har limmat ihop och ligger och torkar. Började lite på det igår och oj vad snabbt hon förstod att hon skulle "dutta" med nosen på den =D Riktigt kul att se.

Testade även tasstarget idag, den var lite svårare eftersom Diva inte riktigt har tid att kolla på marken. Hon måste hålla koll på mig så hon är inte riktigt uppmärksam på att hon ska stampa på den, utan hon bjuder inte till engagemangsövningar istället och tycker att hon är jätteduktig ;) Goa jycke =D Dock tror jag inte det kommer ta så lång tid innan hon verkligen förstår vad hon ska göra :)

Klossträningen går oxå framåt, hon har förstått vad hon ska göra och nu håller vi på att jobba på själva förflyttningarna med bakbenen och det går utan några som helst problem än så länge :)

Rutan fungerar bättre och bättre och än så länge har hon inte haft nått "sug" att springa på sidan och jag lyckades gå ut på 15 m igår :) Det går åt rätt håll! Dock måste jag vara uppmärksamma eftersom hon fortfarande har dragningen åt höger och om jag inte passar mig så kan hon säkerligen springa på sidan igen.

Vittring gick totalt åt skogen igen igår. Analyserade det lite och har kommit fram till att hon var för högt i aktivitetsnivå och har beslutat att enbart träna det hemma då hon är lugn och inte har gått igång av den tidigare träningen eller platsen.

Nu ska jag återgå till Let's dance!

Ha en trevlig helg allesammans :)

En början eller ett slut?

Det händer en massa saker i mitt liv just nu och jag tänkte avslöja en del men inte alla;)Tröttheten som förstörde en del av hösten är som bortblåst och ny kraft  och ork har tagit plats i min vardag.

Jag har börjat en sociologikurs nu och det är verkligen ett roligt ämne som jag hoppas kunna fortsätta utbilda mig inom :)

Dansen har även börjat igen, denna termin är det en kurs i streetdance/hiphop, grad medel/avancerad (tror jag det är). En helg i slutet av maj kommer vi att ha en vårshow och där ska min dansgrupp vara utklädd till romare =P

Hundträningen går framåt och ridhusträningarna har helt klart gett oss en hel del. I mars ska vi träna för en instruktör som heter Monica Lindblom och i september (om jag inte minns fel) så ska vi träna för förra årets SMvinnare Lillemor Edström. Ska verkligen bli spännande, roligt och lärorikt. Känner att det är på tiden att utvecklas igen och få nya kreativa influenser så vi kan fortsätta hitta nya sätt att träna på.

Om allt går som planerat så är jag färdigutbildad tävlingsledare för bruks i slutet på maj. Ett årsmöte i slutet av februari kommer även att visa hur klubbens framtid kommer se ut.

Första tävlingen för säsongen börjar oxå närma sig. Dock är det några veckor kvar så vi hinner finslipa momenten ytterliggare.

Det är väl allt jag kan avslöja just nu :) Fortsättning följer...

RSS 2.0