Still going strong

Diva sommaren 2008


Idag är det prick 6 veckor sedan Diva fick sin sista smärtstillande tablett. Jag är så glad att det hittills har gått så otroligt bra och att hon fortfarande ser fin ut fast att vi är uppe i 1 timmes promenad i trav varannan dag. Det har gått över 5 månader sedan hon opererades och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon kan få vara hel i många år till. Hon har fått varit till klubben 2 gånger nyligen och hela hunden lyser upp när vi kommer fram och hon får komma ut på planen. Så taggad som hon var förut när hon var som värst. Hon drog ihop kroppen och travade nästan på stället i fria följet och jag bara väntade på att hon skulle expoldera, hon är lika dan nu. Under hela träningspasset så ser hon ihop dragen ut och jobbar med enbart glädje även om det kanske inte blir 100% precision så jobbar hon av ren och skär glädje och det är tillräckligt för mig. Både hon och jag har roligt och det är det enda som betyder något just nu! You never know what tomorrow will bring!


Hon har fått lite efterlängtad massage av Novafonen idag och hon är lika nöjd varje gång! Riktigt njuter där hon ligger.


Nästa helg börjar rallylydnadsträningarna och Diva ska självklart få testa på det, första gången för hennes del om jag inte minns fel :)

En härlig helg

Har inte blivit så mycket uppdaterat här den senaste tiden. Hinner inte med så mycket annat än praktiken, hundarna och pluggandet nu. Är på praktiken börjar vid 8.00-8.30 till runt 16.00-17.00, har sån tur att jag har en underbar mamma som hjälper mig med hundarna när tiden blir lite knapp. Som tur är så har jag enbart 4:a veckor kvar på 150% och sen går jag ner till 100% med studierna igen. Ska bli sååå skönt!


Både lördag och söndag vaknade jag vid 7-8 tiden helt av mig själv, klev upp 8 båda dagarna och passade på att gå långpromenaderna med dom stora hundarna medans solen gick upp. Tessie-tanten uppskattade dock inte våra tidiga promenader utan gick hela koppellängden bakom mig och Diva.Tessie-tanten är lite speciell, hon har väldigt starka åsikter om vad som är okej och inte okej. Och promenad så tidigt på dagen var verkligen inte okej.
Dagen idag har tillbringats på årets första lydnadstävling. Tog med mig Joy på förmiddagen för att hon skulle få bekanta sig med ridhusmiljön och även passa på att se mycket hundar och ovana ljud. Å tror ni inte hon slog mig med häpnad åter igen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, hon är helt fantastisk! Hon drar nästan inte alls i kopplet, är tyst under hela de 2 timmarna som jag står på sidan och kollar medans hon har tråkigt och nosar i spånet, går omkring lite, sätter sig och kollar på mig och tillslut lägger sig ner vid mina fötter. Jag hade förväntat mig att jag skulle få träna en hel del passivitet med henne efter det att vi var i arenan och tränade då hon var lite yrsig men hon tog allt mycket bättre idag. Vilken pärla jag har :D <3


Åkte hem med en trött Joy efter att ha sett elithundarna och for sedan tillbaka för att vara tävlingsledare i 1:an och 2:an. Gick ganska hyfsat då de inte har ändrat så mycket i dom klasserna. Dock var det sista gången jag var tävlingsledare i 1:an. Hua och fy! Jag tycker många gånger det är svårare att ha en 1:a än de andra klasserna, för att det är så svårt att göra det så pass bra att nervösa nybörjare verkligen hänger med. Tur det finns 3 klasser till att vara tävlingsledare i ;)


Hoppas alla andra har haft en bra helg med!
Nu ska Joy och jag gå och lägg oss efter en lång dag och både jag och jycken är ganska slut nu!


Finaste Tessie-tanten

Framtiden

Idag var det andra dagen på praktiken, mycket intryck och mycket saker att ta in. Idag har vi varit på Nolia Mässan och ställt ut. Passade på att gå runt och prata med universiteten som fanns där. Om mindre än 1 månad öppnar anmälan till höstterminen 2012. Många tankar snurrar runt i huvudet på mig och stora val ska göras. Just nu går tankarna i banor runt vilken ordning jag ska ranka universiteten och högskolorna i vid ansökan. Mälardalens Högskola, Örebros Universitet, Karlstads Universitet, Göteborgs Universitet och Lunds Universitet är de skolor som jag är inne på men i vilken ordning?! Mycket av tankarna snurrar kring vart Joy och jag har störts möjlighet att utvecklas eftersom hon kommer vara strax under 1 år då de är dags för flytten.  Och med tanke på vilken hund jag har att jobba med så vill jag verkligen ta vara på de möjligheterna som finns och satsa på oss.

 

Så mycket av tiden framöver kommer gå åt till att klura ut hur jag vill att framtiden ska se ut. Å andra sidan går det alltid att ändra sig eftersom. Huruvida det blir 6 månader i en annan stad eller fler år det har jag ingen aning om. Men just nu söker jag bara för 6 månader och sen får tiden utvisa vad som blir här näst.


Bilderbomb på Diva

Förra söndagen fick Diva springa lös för första gången sedan mitten av augusti. Om jag inte minns fel så gjorde vi vår sista lydnadstävling i Timrå den 15/8 och strax där efter så blev hon halt. Men förra helgen fick hon alltså springa lös igen. Hon klarade det bra utan hälta, hon har även varit utan smärtstillande i 5 veckor på tisdag och det ser fortsatt bra ut.
Här kommer några bilder från förra helgens nöje. Kan tillägga att hon först inte förstod att hon fick springa utan gick lös på spårlinan som hon hade efter sig istället.

Mindre smickrande bilder kanske...
Besvärligt med snö i tassarna.
Finaste gulingen <3

Apportering

Det har hänt en del sedan jag uppdaterade här senast. Men mycket av min tid går åt till att plugga, har tenta på fredag och hade deadline i min extra kurs i söndags så mycket läsande och skrivande har det blivit den senaste veckan. Och på måndag börjar jag äntligen min efterlängtade praktik. Jag har nu även fått positiva svar från 4 universitet/högskolor (Göteborgs Universitet, Mälardalens Högskola, Örebro Universitet och Karlstads Universitet) om att läsa C-kursen i Sociologi (kandidattermin), så nu återstår det att se vart jag och hundarna hamnar till hösten. Spännande ska de bli!


I söndags fick Diva springa lös (med spårlina efter sig) för första gången sedan i mitten av augusti. Hon var överlycklig och njöt i fulla drag av att springa i skoterspåren på isen. (Bilder på hennes härliga tur kommer så fort jag har fått lite lugnare) På eftermiddagen så tog jag med Joy till hundarenan och miljötränade lite. Hon fick bland annat passivitetsträna (vilket vi behöver träna mycket mer på), lite kontakt, vi lekte lite med leksaker och gjorde en valpinkallning. Lugn och tyst var hon under hela tiden och verkligen en cooltjej att ha med sig.


Dagen har jag tillbringats med att plugga, lite på skolan och en hel del hemma. Så nu på eftermiddagen tog jag med mig Joy ut för lite apportering. Första gången ute med dummien. Har nämligen velat att avlämningarna ska fungera bra inne innan jag ville "släppa henne fri" med en massa störningar. Men idag var alltså dagen D då dummien fick följa med ut, och oj vad den lilla tjejen imponerar. Hon fick själv följa med då jag la ut dummien och så fick hon följa med mig tillbaka till utgångspunkten. Sedan släppte jag henne så hon får springa och hämta den. Vilken fart hon hade. Oj oj oj! Inte bara ut 120 knyck utan lika snabbt in igen med dummien i munnen. Hon sladdar och sätter sig framför mig (som sitter på knä i snön) och slänger upp tassen över min arm för att bli kliad på bröstkorg/bogen fortfarande med dummien i munnen. Vilken härlig liten tjej jag har som till på köpet blir hela 20 veckor idag <3! Hon har sån härlig energi och attityd till arbete att det är en fröjd att pyssla med henne. 

Nu ska jag återgå till pluggandet igen och i hopp om att klara tentan på fredag.


En bild på Diva under hennes springtur under söndagen.

Första träningen på evigheter

Igår eftermiddag packade jag in Diva och Joy i bilen för att möta upp Hanna och beardisarna på klubben. Diva såg en aning missnöjd ut över att behöva sitta med den lilla krokodilen bak i bilen men när vi kom till klubben så tyckte hon nog att det var värt att utstå ;) Efter att ha tittat lite på Hanna och Viggo så fick Diva komma ut och gå lite fot, träna lite gripande. Vi testade även work och hon klarade de faktiskt riktigt bra på en ny plats med tanke på att vi bara har tränat det lite inne i köket och på vår parkering. Hon var taggad till tusen och energin bara sprutade åt alla håll!! Hade hon inte haft koppel på sig i början vete tusan vart jag hade hittat henne. Glädjen hon visar upp när hon får träna är fantastisk att se. Att se det gnistra i ögonen efter många månader med i princip 0 aktivitet förutom lite för hjärnan så var hon överlycklig! Snart kör rallylydnaden igång igen och då ska Diva få testa det med.

Joy fick som sagt också följa med, hon skötte sig som förväntat. Det som överraskade mig var att hon var så lugn i bilen medans jag tränade Diva. Trodde hon skulle gå på i ett men hon la sig ner och sov, lika dant när jag hjälpte Hanna och hon och Diva var kvar i bilen. Så skönt!! Hon fick träna lite på kontakt och kampa lite fick hon också göra. Miljöträning fick vi på köpet och trött blev hon allt, i flera timmar sov hon gott i sin bur.

Är otroligt nöjd med mina tjejer och det var verkligen kul att träffa Hanna igen (vi måste göra om det snart igen) och komma ut och lufta både sig och hundarna efter att inte ha varit på klubben och tränat något sedan i höstas.

Jag har tänkt testa vittringsdiskriminering med post-it lappar på Diva, är det någon av er läsare som har använt sig av den metoden? Vad tyckte ni i såna fall och vad bör man tänka på?


Joy 19 veckor!

Idag blir Joy 19 veckor gammla och på söndag har hon varit hos oss i hela 11 veckor! Här är några bilder på henne från idag:
I morgon ska vi ta oss en tur till Brukshundklubben jag, Diva och Joy och göra Hanna och hennes beardisar sällskap. Ska bli så kul att träna lite lydnad med Diva och miljöombyte för Joy! Jag har även bokat in första tävlingsledaruppdraget för i år, det blir en mjukstart med klass 1 och 2 :)

Lördagsaktiviteter

När gradantalet åter igen kryper ner mot -20 så tycker hundarna (Joy och Diva, Tessie har nästan inte alls problem) att det är förfärligt kallt om tassarna. Detta betyder olika aktiviteter för hjärnan inomhus istället. Jag har gömt en del godis inne så de får leta, har även börja lära in slalom mellan mina ben med Joy, tass- och nostarget har vi också tränat en del på. Diva har till sin förtjusning fått träna lite klossträning och är verkligen överlycklig över det!
Här kommer ett litet smakprov på hur långt Joy har kommit på 3:e gången med kloss/target-träningen. Har valt en stor "kloss" för att hon snabbare ska bli medveten om vad hon gör innan vi byter ner oss till mindre föremål.

Joy är inte alltid jättesöt på bild, del 1

Detta är alltså Joy. Hon blir inte alltid bedårande på kort även om hon i verkligheten är väldigt söt. De fladdrande öronen och det lite halvmysko uttrycket ut gör en mindre fin syn på bild :P Så här kommer några bilder från dagens promenad.
För att kompensera så får ni här två biler på en otroligt SÖT (enligt mig) Joy.

RSS 2.0