Lägesrapport

Nu har det gått nästan en veckan sen operationen och i början var hon väldigt halt men det har blivit mycket bättre bara dom senaste dagarna. Nu haltar hon lite till och från men inte så jättemycket. Igår var vi på återbesök och hon fick en karpofhenspruta (tror det heter så) för att främja leden och ledvätskan. Hon ska ha 3 stycken till och på tisdag så ryker stygnen :)  Nästa torsdag ska hon få sätta igång med simträningen igen, ska bli otroligt skönt. Det märks att hon börjar känna sig bättre för nu börjar energin komma tillbaka, är riktigt glad över det trots att det krävs lite mer av mig för att hålla henne stilla.

Jag har även av ren impulsivitet anmält min vita till en tävling i lydnadsklass 2. Nu undrar ni säkert hur det gick till? Eller så drar ni slutsatsen att jag har fått tävlings och träningsabstinens och måste ta första bästa hund jag får tag på?
Svar på detta är helt enkelt att Tessie har nu fått vara med på en del träningar för att jag ska känna mig som en i gruppen med de trevliga människorna som jag umgås med :) Lydnadsträning har alltid varit de som Tessie tycker är helt okey men hade hellre gjort nått annat roligare. Men de senaste veckorna så har hon överraskat mig rejält :O Igår var hon full av energi och hon var så lycklig och till på köpet insåg jag att hon faktiskt kan alla moment i klass 2. Jag undrar när jag har lärt henne det?! Så igårkväll så fick jag en impuls och slog till.

Annars är det en hel del som händer och sker just nu men som jag inte riktigt kan avslöja förens jag har fått lite klartecken :)

Men nu ska jag ladda upp inför morgondagens hemtenta!
Godnatt gott folk!


Fina Tessie-tanten <3

En helg i toppklass!!

Här kommer ett försök att sumera helgen vilken kommer vara jättesvårt. För det finns så mycket att skriva så jag skulle nog kunna hålla er sysselsatt ett bra tag. Hur som helst, denna helg har varit så otroligt rolig!! Inte nog med att Lillemor och Kjell har varit så duktiga, pedagogiska och varrierande i sina metoder de har varit väldigt kul att följa olika hundar i både ålder och raser. Den yngst hunden som var med är 8 månader och den mest erfarna som siktar på att komma med på SM.

Pennan och blocket har varit min bästa vän under dessa dagar och allt jag hunnit med att skriva har nu kommit med hem =) Både lösingar och diverse tips och trixs finns nedskrivet för eventuellt framtida bruk. Om ni inte har gått för Lillemor Edström och Kjell så gör det om ni får möjlighet för det har som sagt varit väldigt givande!

Bara av att se alla lösningar på problem gör att jag vill anstänga mig lite hårdare för att lära mig mer och vara mer kreativ i mitt tänkande.

Nu ser jag fram emot att vara med på träningarna med gänget som varit med på kursen för att se resultatet av tipsen dom har fått i helgen, och lite av tipsen kommer jag använda mig av i min träning med Tessie, bara för att se hur hon svara på metoderna.

Vi fick även se lite av Shikka då Lillemor tog ut henne en lite sväng, och det ska verkligen bli kul att se dom tävla (och så klart många andra ekipage med) tillsammans under SM 2012.

Just nu är huvudet så fullt av allt som jag försökt stoppa in under denna helg så det kanske är dags för lite vila innan det går att fokusera på något igen ;)

Ha de gött!!


Lilla Diva

Igår genomfördes alltså Divas 3:e operation. Hon har sedan tidigare gjort en operation i vänster framben och ett i höger, och igår var det alltså dags igen. Vänster framben var det som stod på tur igen. En veterinär från Strömsholm (Ole Frykman) kom upp till veterinärhuset och gjorde operationen. Vi lämnade in henne 07.30 och fick hämta henne igen 16.00. Operationen gick bra men hon haltar mycket och resultatet av operationen kan dröja upp till 3 månader. Nu ska hon hållas i stillhet i 2 veckor och en gång i veckan i 4:a veckor kommer vi åka in till veterinär för att dom ska ge henne sprutor för att stimulera leden och ledvätskan. Hon måste nu äta 11 värktabletter om dagen i 2 dagar och sen minskar vi ner dem något. Nu väntar en låååång rehabilitering och mycket korta korta promenader och förhoppningsvis så blir hon hel igen och kan springa i skogen som en "vardagshund".

Tänk om hunden kunde bli värd att man lägger ut på dom ;) Diva skulle vara rena guldgruvan då gårdagens operation inte var billig precis nästan 17900 kronor.

Tessie tycker det är jättekonstigt att Diva är så stilla och inte tassar omkring som vanligt, så hon har tagit den rollen istället. Hämtar grejer, vankar omkring, kommer rännandes så fort man sätter sig ner, måste ligga nära Diva så fort vi är i samma rum. Goa vovven =D
Inspiration

Jag läste nyss om lydnadstips av Maria Brandel, nya kreativa vinklingar på hur man kan utveckla momentträning. Och oj så inspirerad jag blev. Inte för att jag själv har så mycket moment att träna just nu, men oj vad man kan varriera ett moment och vända och vrida på det fast att det fortfarande är samma moment. Ju fler såna här tips jag snubblar över ju mer öppen och övertygad om att lydnadsträning är mycket mycket roligare än vad många här uppe tycker och tror att det är. Det är inte så strikt även om kanske tävlingsformen ser lite strikt ut och kanske inte så rolig att titta på alla gånger. Måste nog åka och våldgästa lydnadsgruppen som jag tränat i och få ventilera lite av mina ny funna idéer ;)

Nästa helg ser jag fram emot en lydnadskurs för Lillemor Edström som jag ska vara åskådare på. Ska bli så kul att se och få lyssna på en sådan duktig tränare.

Idag börjar en rallylydnadskurs som jag ska vara "hjälpis" på och förhoppningsvis så lär jag mig en hel del. Vem vet, kanske det blir min och hundarnas nya sysselsättning nu när lydnaden är färdig för dessa 2 damer :)

Jag och Lisabet håller på att försöka starta upp en hundungdomsklubb här i området så nu har vi en del att stå i. Det ska verkligen bli kul och förhoppningsvis så blir det någonting bra snart. Om det är någon som läser denna blogg och är intresserad av att sitta med i styrelsen eller bara vill vara med i klubben hör av er.

Nu ska läxan göras innan kursen börjar. Ha de gött!


Höst promenader

Efter att ha fått tillbaka min kamera som varit bort i över 1 månad så tog jag med mig den på mina två promenader med hundarna idag. Bara 10 grader var det ute idag, burr! Eftersom vi inte har så mycket annat att berätta så får bilderna fylla ut :)Tessie


Tessie


Tessie


Söta söta Tessie!!

En av hästarna som verkligen tycket vi var spännande!


Fina Diva, hon tycker det är tråkigt nu så då göra hon spontana saker, som att sätta sig fot.


Och så letar hon upp varenda sten i skogen och hoppar upp på dom för att få godis ;)


Finaste Diva hunden!

Annars har helgen bestått av lite jobb, lydnadstävling igår(jag hjälpte till på sekris) och en shopping tur med bästaste Emelie idag :)

Nu ser vi fram emot en ny vecka och i morgon börjar min introduktion till ett inventeringsjobb 3 dagar i oktober. Ska bli kul!


En känsla

En känsla beskriver mycket. Hurvida jag är nöjd med en träning eller tävling beror mycket på känslan. Efter att ha träna hund i x-antal år så känner jag att känslan är bland det viktigaste jag tar med mig både in och ut från planen. De var först under de senaste tävlingarna med Diva som jag verkligen kunde njuta av tävlingssituationen och göra det för att vi tycker det är kul, lika som vi gör med träningen.

När någonting känns bra så är jag nöjd, har jag och Diva samarbetet i momenten eller transporterna men vissa delar kanske inte går riktigt rätt till känner jag att det iaf finns en större chans att vi någon gång framöver ska få till det. När jag har tränat och tävlat Diva aktivit nu under större delen av de 3 åren hon varit funktionell kan jag nu när jag stigit ur allt se hur mycket känslan har betytt. Fria följet har jag enbart gått på känsla, när det känns bra då brukar de se bra ut med osv.

Jag har pysslat på med lite diverse saker för att underhålla Diva och om hon är med på allt jag gör och går verkligen in med en härlig attitiyd och med öppet sinne utan att försöka bland in saker som hon tidigare lärt sig. Den genuina glädjen syns i hennes ögon och glädjen hos mig återkommer oxå stegvis. Det är även nu som jag verkligen ser vilken kapacitet som hon har. När man som sagt är mitt uppe i det så blir man lite förblindad av det man tränar på och både det som går bra och det som går dåligt. Men nu när jag kan se det från ett annat perspektiv kan jag verkligen förstå vad andra ser i henne.

Den här fina pokalen fick Diva och jag sist vi tävlade och jag är glad att det vart våran sista tävling eftersom det kändes så otroligt bra just den dagen. Hon var helt perfekt och vi hade kul, jag kunde till och med tillåta mig själv att le och tycka att fasiken, de är riktigt kul att umgås med sin hund. Oavsett om det är träning eller tävling för vi gör det tillsammans.Oj, vad långt de blev, skulle egentligen bli ett inlägg med korta reflektioner ;) Så kan de gå!

Bearbetning

Tack alla fina människor som har skrivit både här och på facebook. Blödig som jag är så trillade några tårar ner för kinderna vid varje kommentar jag läste. Jag blir så glad över allt det fina ni har att skriva och alla lyck-önskningar och hållna tår och tummar.

Det var några dagar sedan jag fick beskedet och det börjar så sakta sjunka in. Några jobbiga dagar vart det men nu känns det ganska bra igen. Vi ska ringa till Strömsholm och be dem titta på bilderna och få ett utlåtande av dem. Vi slutade ge Diva smärtstillande igårkväll och hon haltar ingenting, samt att ja har stretchat hennes och hennes framben verkar inte göra ont längre.

Idag har jag gjort ren alla koner, apporter och plockat ihop alla andra lydnadsgrejer som jag har och stoppat undan dom i förådet. Känns faktiskt inte så ledsamt som jag trodde det skulle göra, kanske för att jag vet att dom kommer komma till använing i framtiden :) Diva och jag håller som bäst på att lära oss post-it-lappar som nostarget för att hon sedan ska kunna stänga lådorna i köket. Jag tänkte jag skulle lära henne att ta av mig strumporna med samt städa upp sina grejer ordentligt. Får väl se hur det går ;)

Annars sker det inte så mycket här hemma, idag fick Tessie följa med på sökträning och som vanligt uppskattar tanten allt som innebär skog och människor med godis ;) Efter att ha fått 2 figgar med retning eftersom hon inte förstod vad hon skulle göra först så letade hon dom 2 återstående väldigt fint =D

Vi fick säga ifrån oss kursen för Lillemor som vi kommit med på men jag kommer gå som åskådare och hoppas kunna lära mig massor =D Så mycket kommer jag nog inte skriva här framöver, tänkte dock försöka slänga in lite filmer från vår vardagsträning lite längre fram.

En mardröm

Helt av allt skulle jag bara vilja vakna upp och allt är bra.

Ända sedan vi fick reda på att Diva hade lösa benbitar i frambenen och kraftiga pålagringar fram har jag börjat ställa in mig på att jag inte kommer få ha henne hos mig ett fullt hundliv. Den dagen då hon blev riktigt halt har dock kommit alldelse för fort och förberedd kan jag inte säga att jag är. I lördags började hon halta kraftigt på vänster framben. Hältan har fortsatt och vi fick tid hos veterinären idag. Efter röntgen så visade det sig att Divas vänstra ambåge ser väldigt dålig ut. Veterinären rådde oss att operera en gång till för att se hur illa det verkligen är men även för att skrapa armbågen och se om det går å få den lite finare så hon iaf kan vara symptomsfri. Vad prognosen var för att hon skulle bli bra visst inte veterinären utan det får vi se efter operationen.

Nu ligger allt hopp till operationen och vi hoppas att hon blir så pass bra så hon kan vara en glad hemma hund och hålla på med lite dummiesök.

Ett stort tack till alla fina människor som hållit tummarna och önskat oss lycka till!Den här fina bilden tog Hanna på oss för några veckor sedan.

RSS 2.0