Badbilder

Jag har verkligen legat på latsidan då det kommer till bloggandet. Mycket av tiden har gått åt till att leta boende, leta en ny bil, jobba och träna hundarna. Jag har tackat nej till Lunds Universitet eftersom jag inte hittade något boende och hoppas att något av de andra universiteten tar in mig istället.
 
Idag har Joy tagit ett stort steg framåt i lydnadsträningen och det känns så himla bra. Efter att hon har varit lite slö i samband med löpet så är energin tillbaka igen. Idag har vi varit till standen, helt ensam var jag, Joy och mamma.
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 

Spretet kan själv!


Mina fina gyllene flickor!


Huvudet är ganska mosigt efter att ha varit ute så mycket i helgen, men den har verkligen varit rolig! Massor med trevliga människor att prata med och sett många fina ekipage och bara myst med mina egena hundar.

Lördagens tävling:
Vi fick startnr. 2 så det var snabbt ut på banan efter banvandringen. Hon kändes kalasfin och så där fint följsam som hon är ibland. Banan klarades ganska hyfsat, vi fick -10 poängs avdrag för att hon råkade hoppa som en groda när hon skulle sätta sig fot och -5 poäng för att jag var för slarvig med tempoändringen och inte gjorde den tillräckligt tydligt. Men vi fick i alla fall ihop 85 poäng och en godkänd runda.

Söndagens tävling:
Dagens mål var den sista godkända rundan i nybörjar klassen. Diva kändes jättefin på värmningen om lite för speedad och ouppmärksam. Vi fick startnr 3, och självklart så tyckte hon att hon kunde göra vissa saker själv utan att lyssna på kartläsaren -.- Hon la sig ner på mitt kommando men självklart var hon tvungen att göra lite sport av det hela och visa att hon kunde göra det en gång till, så hon satt sig upp och la sig jättefort igen (-10poäng). *suck* Sedan så kom vi till skylten där hon skulle stå nos mot nos med mig och jag ska backa (1 steg, 2 steg och sedan 3 steg), Diva tyckte att hon skulle göra det liiiite svårare och kom istället in fot och skulle backa med mig. *suck igen* (-10 poäng). Hon kändes verkligen spretig idag. Hon vill alltid göra rätt men ibland så glömmer hon bort att jag faktiskt visar vad hon ska göra och hon testar själv och hoppas att det ska bli rätt. Så en aning nervös var jag då det var prisutdelning, bara vi får över 70 poäng så vi får en godkänd runda så var jag nöjd. Sista ekipaget att ropas upp för en godkänt resultat var självklart vi. Totalt blev det 79 poäng med -1 för ett snett sättande.

Så nu är Diva anmäld till en fortsättningstävling i Augusti, ska bli spännande att se hur det går.

Fina kommentarer på protokollen:

Mjuk och följsam hund


Fint samarbete
Protokoll och fina rosetter från helgen.
 

Uppladdning


Diva
 
Nästan 11 timmars sömn gjorde mig till en ny människa, även Joy höll ut så länge och klev upp med mig 10.30. Inte mycket som hinns med då man börjar dagen så sent :P Men ack så skönt det var att äntligen få sova ordentligt efter både nattpass på jobbet och massor med tankar som gjort nätterna sömnlösa. Ett kort pass med lite fotpos. har Joy fått göra i eftermiddag innan det var dags att åka iväg till Biceps för en massage för Joy, simning för Tessie och Diva. Fick med mig många bra tips till Joy, så nu ska här rehabiliteras så kroppen blir jämn igen :D Äntligen känner jag hopp om att hon ska kunna bli bra igen. Under tiden Joy fick massage så var min snälla mamma och simmade Diva och Tessie. Inte nog med det så när vi kom hem stod maten på bordet, lillebror hade varit så snäll och gjort en fläskfilégryta till middag. Har just druckit en kopp te och har nu börjat pack ihop det som ska med i helgen. I morgon gör Diva och jag vår andra start i rallylydnad, ska verkligen bli spännande. På söndag gör vi en repris och startar även då. Uppladdningen har börjat och vi hoppas kunna ta våra två sista godkända rundor så vi får fortsätta till fortsättningsklassen sen.

Jag är även antagen till Lund, har inte hittat något boende än så vi får se vad som händer. Kanske blir det en annan stad istället. Vem vet, fortsättning följer..

Träning med spretet och pärlan

 


Här är en film på Joy's fjärr som jag gjorde i förra veckan. Vi har fortfarande en hel del att jobba med men det kan säker bli bra med lite mer träning. Denna vecka läggs fokus på ingångar, stadga i ligg och sitt samt lite inkallningsträning. Idag har vi tränat med klossen och ingångarna där är väldigt snygga, med lite mer träning ska vi nog fixa det utan kloss också.

Diva och jag har börjat om med vittringen, nu jäklar ska vi sätta det momentet också! Hon kan nu alla andra moment i 3:an så varför ska vi inte klara vittringen? På morgonen har vi tränat avlämningar med vittringspinne. Diva jobbade jättefint, tuggadet inte alls varken när hon tog upp dem från golvet vid mina fötter eller när hon fick komma med den från 2 meters avstånd. Tålamodsträning från min sida också, först satt vi 10 minuter innan vi ens kunde börja med träningen för hon var lite för speedad. Sen efter varje avlämnande så fick vi sitta och "vila" 5 minuter innan vi kunde ta oss an nästa övning. Och resultat gav de minsan! Ikväll ska vi testa en sortering för att se vart hon ligger och hur mycket stress hon går upp i. Lite fritt följ ska vi också fokusera på då vi ska tävla både lördag och söndag till helgen.

Min Joy


Foto: Stefan Hansson

Jag är så innerligt glad att jag har fått köpa Joy. Vi passar kanon bra ihop, och nu känner jag att vi har lärt känna varandra så pass bra att vi är mogen att sikta både uppåt och framåt i träningen. Fria följet går bättre och bättre. Hon har en riktigt härlig attityd där och svarar jättefint på mina hjälper. Verkligen superkul :D Vi tränar korta men intensiva pass och fokuserar mycket på kvalitet. Två eller tre klockrena gånger ska det vara av momenten. Medan suget finns kvar så får det vara slut på träningen. Allt för att vi ska hålla träningen intressant och föda sug efter mer. Apporteringen med träapporten går framåt, hon kan nu sitta stilla med den på min vänstra sida utan problem (gick väldigt fort för henne att snappa upp det). Fjärren ser det ut som att hon kommer ha som favorit moment ;) Det är helt galet vad fort hon tog åt sig den och jobbar fint. Nu ska vi övergå till att jobba på stadgan i skiftena. Hon utmanar mig ständigt och alltid med nyfikna ögon och beredd att jobba lite till. Jag tror jag är i hundtränarhimlen :O Min fantastiska svarta pärla <3

Jag är ledsen att jag inte kommenterat i så många bloggar, har haft lite mycket både i huvudet och att göra men hoppas att det ska bli bättre hädan efter. Tack för era fina kommentarer också och alla hållna tummar för Joy, ni är guldvärda! <3

RSS 2.0