Mina tre olika gylleneJoy, 8 månader, jaktlinjerDiva, 5 år, jaktlinjerTessie, 10 år, utställningslinjer

Mina 3 gyllene har verkligen olika utseende. Nu är inte Joy färdig växt ännu så hon lär säkert ändra kroppen en aning innan hon är klar. Både Diva och Joy älskar att arbeta och vad jag än hittar på blir de glad. Tessie demot tycker bäst om att ligga ute och sola nosen, ett varv på agilityplanen går också an, innan hon blir för trött, och lite trix fungerar också. Jag är fantastiskt glad som har fått möjlighet att äga dessa tre fina hundar med olika utseende, förutsättningar, intressen och egenskaper. Tänk att det kan finnas så mycket varriation inom en ras, vilket såklart har sina nackdelar.

Miljöträning


Började dagen med en härlig långpromenad med Diva, Tessie och mamma. Diva tyckte det var varmt och tog sig själv friheten att bestämma att årets första dopp var på sin plats. Hon brukar aldrig springa ifrån stigen som vi går på trots att vattnet är precis bredvid, men idag kunde hon inte hålla sig. Lycklig golden!

Efter lunch, tog jag med mig Joy och åkte och hämtade Linnéa för att titta lite på islandshästtävlingarna. Med den bakomliggande tanken att det var perfekt miljöträning för Joy. Speaker, musik, en del folk och hästar såklart. Tänkte att det var en bra idé att låta henne träffa på en speaker innan SM:et så hon inte blir skräckslagen. Hon skötte sig kalasbra hela tiden, lugn och verkligen cool. Lite tråkigt tyckte hon allt att det var så hon gick runt oss där vi satt men annars var det inga problem. Hon hälsade fint på förbi passerande och fick en trevlig kommentar om att det tyckte hennes färg var väldigt fin! 

Ikväll väntar en härlig promenad med mamma i det otroligt underbara vädret. Hoppas ni också har haft en bra helg :)

Träningsfilmer

Filmade alla 3 hundarna under våra korta träningspass. Första filmen är Joy, vi har inte kommit så långt i träningen i fria följet men såhär ser det ut just nu. Fortfarande mycket att jobba med, bland annat mitt mega DK med handen. Men en hel del godbitar finns det också.Nästa film är Diva, just nu tränar vi mest för att det bara är kul, och jag bryr mig inte så mycket om några missar eller lite dålig position (som hon bland annat visar sig ha fått vid stegförflyttningarna). En aning överladdad är hon också vilket resulterar i lite missförstånd. 


Sist men inte minst har vi Tessie-tanten, som gör allt med ganska dålig koll, men hon har väldigt roligt och det är huvudsaken då man är 10 år gammal. 
Underbart!

Delar av dagen har tillbringats på Sundsvalls Brukshundklubb med rallylydnadsträning för Diva och mig, och lite fotträning och störningsträning för Joy. Och inte att förglömma, alla trevliga träningskompisar och annat folk som dragit sig till klubben dagen till ära. Diva var otroligt taggad idag, så de första varven runt banan kändes inge vidare. Men sista gången vi körde var hon PERFEKT helt underbar och gjorde allt som jag ville det. Kanon känsla! 

Tog sedan ut Joy för lite träning och oj vilken fokus hon hade trots att det var en massa hundar i närheten. Hon har verkligen gjort framsteg den senaste tiden. Lite studsig i början men hon lugnade sig snabbt så fort jag gjorde rätt. Otroligt härlig känsal där med! Tänkte att jag skulle filma Joy någon dag så ni får se hur det ser ut. 

Blir så glad över att ha så fina kompisar som Diva och Joy att träna med. De gör det så roligt att hålla på, mina fina gyllene!

Sedan igår har jag skrivit upp en massor med recept i ett anteckningsblock, har tänkte gjort det i 2 års tid nu. Tänkte att det var lika bra att ta tag i saken nu då jag ska flytta. Vart nästan lite sugen att göra en flik på bloggen med maträtter och bakning. Får väl se om det händer eller inte!

Ha en trevlig söndag allesammans!

Energikick


Joy 7 månader

Eftersom jag fortfarande är förkyld och promenaden igår gick i lustempo så tog jag med hundarna till skogen på förmiddagen för lite apportering. Känner mig fortfarande lite osäker på vad det är jag håller på med då de kommer till apporteringen. Vill ju att allt ska bli rätt! Men försöker släppa det och följa det spår som jag tycker känns rätt och om det blir fel på vägen får vi försöka rätta till det så gott vi kan.
Joy gjorde ett superfint arbete i skogen idag. Tränade lite närsök och oj vad fint hon letar. 120 in med dummien igen och vänta på att få sticka ut igen. Verkligen superroligt att se. Hon ser helt coollugn ut och väntar fint på att jag ska kommendera henne att springa ut, när jag kommenderar är hon iväg som en blixt med minst lika bra fart in igen. Det är helt underbart att se!
Vi har börjar lite smått med fria följet. Än så länge har vi kommit upp i 2 bra steg, med fin kontakt och bra position. Hon har väldigt fina ingångar, vänstersvängar och helt om. Däremot har vi lite svårt med högersvängarna. Men de kommer med lite mer träning. Det ska kännas både bra och hon ska tycka att det är kul. Om det blir knas så vilar vi en stund och funderar ut vilket nästa steg ska bli. Vi sikar på 10:an men de får ta sin tid att ta sig dit!
Idag håller vi tummarna för Svenska Landslaget i Lydnads som är nere Salzburg och tävlar VM. Igår låg Ditte och Abby från Sverige 1:a och laget låg 3:a. Och självklart håller vi också tummarna för alla vänner runt om i Sverige som är ute och tävlar idag.
Ha en trevlig helg allesammans!

Nya tricks


Idag har jag och Diva varit på rallylydnadsträning. ÖVERLADDAD var bara förnamnet trots att hon fick en 30 minuters promenad där hon fick springa lös innan vi skulle börja träningen. Träningen gick hyfsat bra, men samma glädje som en lydnadsträning kommer inte rallyn upp i (ännu iaf). Vi har börjat träna in lite nya tricks Diva och jag, hon ska lära sig att backa slalom. Hon har väldigt svårt för allt som inte innebär att hon ska hoppa omkring på rumpan/sitta och sträcka sig så långt hon kan efter godisen tills hon tippar eller gå fot på vänstersidan. Så de ska vi försöka göra något åt nu. Jag ska försöka vara lite kreativ och klura ut några fler också. Tränade kon för någon vecka sedan och hon har verkligen mognat och fixade det superfint.

I morgon är vi lediga och ska tillbringa förmiddagen på hundsimmet.

Fullt upp!

Det har inte blivit så mycket bloggande på sista tiden, varken skrivning för min del eller kommentering av andras bloggar. I helgen var den stora brukshelgen på min klubb, och eftersom jag var den enda som satt kvar i Bruks- och lydnadssektorn från förra året och vi inte haft så stor rekrytering så har jag haft det övergripande ansvaret för denna helg. I fredags hade vi lydnad 1-elit, lördagen hade vi skydd och rapport (lägre-elit) samt att risenklubben var här och hade sina BH-prov (och kanske någon mer  gren), igår hade vi appell (sök, spår, rapport) och högrespår. Så nu pustar jag ut efter att ha varit en aning förvirrad och haft lite fullt upp under de senaste veckorna. Det gick smärtfritt och flöt på ganska bra. Var tävlingsledare i fredags på lydnadseliten, gick helt okej. Synd att det spöregnade bara. Sedan var jag tävlingsledare på rapporten (sträckan och lydnaden) vilket jag blir lika förvånad varje gång att jag lyckas. Har ju aldrig någonsin tävlat bruks i mitt liv. 

Igår var jag bara på klubben och var en allt-till-allo, tog med mig Joy för lite miljöträning. Hon var helt underbar hela dagen. Något trött på eftermiddagen men skötte sig galant. Älskar om möjligt denna hund ännu mer efter att ha haft med henne, bland kända och okända hundar och människor.


Har varit ute med Diva och Joy idag, och tror jag har kommit ett steg närmare min lösning på Diva hysteri. Hon har varit så otroligt jobbig de senaste veckorna. Överskottsenergi till 1000 och har inte lyssnat nämnvärt på något jag har försökt med. Men efter att ha fokuserat på henne under promenade idag så känns det mycket bättre. Med förkylning i kroppen och en aning trött i huvudet så var min taktik för dagen att så lugnt och tyst som möjligt försöka få henne mer sansad. Vilket lyckades förvånansvärt bra! Joy sprang lös vilket brukar resultera i att hon blir otroligt speedad men inte idag. Jag pratade lugnt med henne och hon föll snabbt vid min vänstra sida utan att gå upp i förväntan. Så otroligt skönt! Hoppas att det fortsätter så.
Hoppas att ni också har haft en bra helg!

FotpositionDenna helg har varit riktigt bra. I fredagskväll åkte jag till Emelie och fick håret både klippt och blonderat. Mycket nöjd med resultatet. I går låg jag kvar i sängen läääänge efter att ha ätit frukost och såg på tv. Så mysigt, de är nog bland de härligaste som finns. Ingen stress att måsta göra något och bara koppla av. Underbart! Gick ut med Joy på hennes promenad mitt på dagen och efter lunch tog jag med Tessie och Diva ut på deras tur. Kvällen spenderades med Linnéa på birsta och sedan middag hemma hos henne. En vädligt lyckad kväll. 

Idag har tog jag med mig Joy och hjälpte en kompis att "döma" hennes lydnadsklass 2 kursare på en träningstävling. Spännande med en annan uppgift en den vänliga tävlingsledar posten. Kanske blir en domar utbildning så småning om ;) Vem vet? Nä först är nog planen att utbilda sig till instruktör... När, det får tiden utvisa.

Tog som sagt med mig Joy med tanken om att ta tag i vårt fria följ. Har varit så kluven över hur jag ska börja. Har inte riktigt haft känslan med mig då jag har träna henne hemma. Det har inte känts som jag vill att ett fritt följ ska kännas. Började iaf med att träna ingångar med henne idag. Har tagit bort godisen och hon svarar väldigt bra på det faktiskt. Gick vidare med vänstersvängarna och hon jobbar verkligen jättebra med bakdelen. Dock hamnar hon lite långt bak ibland vilket jag måste vara uppmärksam på. Och idag hade vi den där fria följet känslan idag. Känsla låter så diffust, och även om hjälperna var de samma som jag brukar använda så kändes det bara så bra idag. Vilket betyder att vi är på rätt väg! Nästa steg är tänkt ska bli superbra högersvängar och så småningom starter. Än så länge har hon lite svårt för dem. Hon hamnar oftast lite efter mig i högersvängarna. De ska bli nästa utmaning att hitta den rätta känslan där. 

Tack alla ni som har skrivit så fina kommentarer på förra inlägget med bilderna. De värmer verkligen!

RSS 2.0