Lite smått och gott

Oj vad jag har hunnit med mycket denna helg :O Jag tror nästan att den har haft fler timmar än en vanlig helg ;) I fredags jobbade jag ca 06.45-11.00, sedan hem för en promand med hundarna med lite bad, och på kvällen en tur till Linnea S för att aktivera ett stycke Omi häst. Lördagen så hade jag och några i hundträningsgruppen bokat en turridning vid Västanåfallet. Jag fick en superfin Haflinger (som jag redan glömt bort namnet på) som var pigg och mycket trevlig att rida. Hundarna fick massage och mormor och morfar kom på besök för att fira mammas födelsedag med middag och god efterrätt. På kvällen vart det åter igen Linnea S och en tur på Omi som förövrigt börjar bli riktigt duktig =)

Kan ärligt tala om att jag har väldigt mycket träningsvärk både på ena och andra stället idag. Ryggen, ljumskarna, under och överarmar och slutligen vaderna. Det ska kännas att man lever ;) Så idag har jag vilat från ridandet och hunnit med ett lydnadspass med hundarna istället. Diva känns fortfarande riktigt fin. Alla moment gick bra idag. Hon har åter igen fått upp farten till rutan och numera stannar hon fint på mitt kommando =D Vittringen går framåt även om det var lite tveksamt gripande idag. Men inget plock alls! Så jag är nöjd ändå.

Diva har fått massage idag med och det känns som att stelheten i frambens musklerna börjar släppa nu. Men jag ska fortsätta massera henne hela nästa vecka så hon får bra förutsättningar.

Ikväll har vi varit på sökträning. Linnéa R med kelpisarna och Hanna med schäfern gjorde oss sällskap i skogen idag. Både Tessie och Diva fick vara med idag eftersom vi var så få. Tessie som aldrig har testat på sök förut tyckte det var jättekul. Vi började med dubbelretning på båda sidorna stigen. Dvs. figgarna stog ca 15 m ut och lockade lite på Tessie. Därefter vänder jag och gå tillbaka lite på stigen medans figgarna går ytterligare 10 m ut och gömmer sig och sedan vänder jag Tessie och låter henne välja sida. Hon var verkligen superduktig och letade jättefint alla skicken och hittade 4 figgar i skogen =D

Diva var verkligen taggad idag, hon låg på stigen och grävde sig fram då jag höll emot kopplet =P Vart lite mycket spring i benen för henne så hon sprang kanske mer än hon använde nos och hjärna. Men hon hittade alla figgarna och hade bra fart hela tiden trotts att det var varmt. Och båda hundarna klarade av att springa över bäcken som var mitt i rutan UTAN att stanna och bada i den eller dricka ;)

Hoppas ni har haft en lika rolig helg som jag har :)


Uppladdningen har börjat, iaf för min del =P

Här om natten vaknade jag och var alldeles kallsvettig och var tvungen att kolla så vaccinering stämde så Diva och jag får starta på U-SM. Så det vara bara att tända lampan, kliva upp och börja leta reda på regelboken för lydnaden, vaccinationsboken osv. Sjävklart var det inget problem med vaccineringen. En annan natt vaknade jag av att jag hade drömt att jag glömt packningen hemma. Vilket såklart gjorde att jag nästan började packa redan då :O Det roliga är att jag inte alls är speciellt nervös mest förväntansfull =P Jag tycker det verkligen ska bli superkul att få komma ner och visa upp en gladhund och förhoppsningsvis ett fungerande samarbete. Och ett plus om poängen är någolunda ;)

Planen var att låta Diva vila denna vecka, men efter att hon kommit tillbaka med sådan energi att jag inte ens trodde det skulle få plats i den lilla kroppen så vågar jag inte det. Då kommer jag ha en bomb som bara väntar på att explodera när som helst ;) En otroligt trevlig känsla må jag säga! Mycket engergi och så ser hon numera efter klippningen ut som en valp^^

Idag vart det ett pass mitt på dagen. Runt 20-25 grader och strålande sol. FF ser bättre och bättre ut, hon börjar förstå att vi nu ska svänga i språngmarchen med. Här har vi lite att fila på till nästa vecka. Mer sidoförflyttningar i stående postition, hon brukar i vanliga fall hoppa på rumpan vilket gör det svårt för både henne och mig.

Sättandet filade vi lite på och det var lite segt men annars helt ok. Rutan tränade vi oxå, har insett att jag tränat för få långa skick på senaste tiden, hon har nämligen fått svårt att gå ut. Så idag blev det ordentlig retning. Linnéa höll i Diva medans jag gick ut i rutan, bollade med bollen lockade på henne och sen så sprang jag tillbaka till Diva och skickade henne på rutan. Och oj vilken fart hon fick =D Hela vägen ut gick det med och stopp fick jag i mitten på rutan! Superfint skick må jag säga att de blev!

Ett hopp-apport på rätt höjd, fungerade bra så då behöver vi inte träna det på några höga höjder. Diva fick avsluta med en budföring och det gick kalas det med =)

Nu är det alltså bara lite små filande kvar, så som rutträning, någon vittring och lite stegförflyttningar och vändningar på stället sen känner jag mig ganska lugn. Nu räknar vi ner! 1 vecka och 3 dagar kvar innan vi åker =D


Lille go trollet mitt <3

Hundträning... igen

Måste bara inleda inlägget med å säga att jag har VÄRLDENS bästa hund =D Hon har taggat till riktigt de senaste veckorna och nu är hon mer vild än tam ;) Nä, okej kanske inte vild men hon tar sig för en massa roligheter, bjuder spontant på beteenden och hon är definitivit inte nöjd när vi är färdig med träningen! Här i veckan då vi tränade rymde hon till och med ur bilen för att få träna mer. Den ni!

Med all denna energi kan jag inte annat än njuta av varje sekund på planen, fort går det och fint ser det för de mesta ut. Dagarna kryper närmare U-SM och jag börja känna mig riktigt taggad, och om Diva visar upp denna fina energi och glädje så struntar jag faktiskt fullkomligt hur det går för då har vi kul hon och jag =D

Idag har vi haft ett träningspass med Linnéa med kelpisarna Nikki och Lilly och Hanna med schäfern Kyra. Diva hade riktigt härlig attityd, dock känner jag mig fortfarande lite osäker på om rutan kommer vara riktigt stabil för att jag ska kunna känna mig lugn. Men vi tränar på och hoppas det går bra. Här kommer några bildern från dagens träning. Tyvärr fastnade bara Linnéa med Nikki och Hanna med Kyra på bilderna.

        


 

Nu ska här sovas, det märks att kroppen varit van att kliva upp halv 5 hela vecka, jag vaknade och var klarvaken 8 i morse och är supertrött nu =P

God natt allesammans!


nittondejunitjugohundraelva

Idag har jag gjort min andra dag på jobbet (städning och golvvård åt Sundsvalls kommun på 2 st skolor), jag börjar 6 på morgonen och jobbar till 15.00 med lunch mellan 12-13. Det är ett helt okej sommararbete men det gör iaf mig lite mer peppad att fortsätta med skolan till hösten =) Efter 2 dagar känns det som om jag har jobbat hela sommaren, tyvärr infinner sig inte samma känsla då jag kolla på bankkontot. 

Efter arbetet igår var jag så trött att jag somnade halv 8 och orkade inte med annat än en simning av hundarna direkt efter jobbet. Idag däremot har jag orkat lite mer. Diva har fått gjort flera dummiesök, hon fick springa 5 slag i skogen och 3 slag på en äng. Hon jobbade riktigt bra men vart fort trött. Efter att dummiesöket var avklarat så gick vi hem och tränade lite griparövningar med både apport och vittringspinne. Och det går framåt  =D Hoppas bara att det ska hålla i sig på tävling då hon är mer gasad och mer aktiv. Risken finns att hon slamsar med vittringspinnen och morrar på träapporten. Men hon tassar iaf inte längre på apporterna vilket är ett stort förbättring, trots att jag försöker utmana henne ibland och kasta apporten så den stutsar så det ska bli lite mer jakt =D

Annars har det inte hänt så  mycket här hemma. Har bokat in en massage nästa vecka, och en simning tordagsen innan vi far ner på U-SM. Diva har varit stel i vänsterarmbåge den senaste veckan och jag vet inte riktigt varför. Hon har även varit mycket mer spänd i frambensmusklerna (motsvarande våra biceps) så jag har försökt massera henne men än så länge har det inte gett någon större effekt.

Tessie är även hon dålig. Vi funderar på om hon har fått spondylos i nacken för hon passar fram (hon brukar ALLTID skritta eller trava, under de 9 åren vi har haft henne har vi aldrig sett henne passa), har huvudet lågt, har legat hela dagen med huvudet platt på golvet och hon var inte heller så matglad i morse vilket hon brukar vara. Men vi har bestämmt att låta det gå några dagar och se om det blir någon skillnad på henne.

Nu ska jag iaf sova så jag orkar upp på jobbet i morgon =)

Nytt!

Nu har här handlats, ett grönt regntäcke från Hurrta har Diva fått så hon ska hålla sig varm och torr om bland annat armbågarna till hösten då det blir kallt och blött, sedan har jag köpt mig ett regnställ från Arrack Outdoor så jag oxå kan hålla mig varm och torr om bland annat armbågdarna ;) Vi har även fått i  ungdomsgruppen en träningsväst så nu stå det så fint Wynntorps Diva på min rygg =)  Näst på inhandlingslistan är en grön/organge y-sele från Hurrta till Diva. Tänk så fin hon ska bli nu =D Så här ser sakerna ut som vi har/ska beställa.Mitt regnställ, den grön/bruna har jag köpt!


Såhär ser Divas täcke ut :)


Såhär kommer Divas sele att se ut så den är inhandlad.

Annat spännande som har hänt är att jag har fått jobb på kommunen nästa vecka =) Måndag till fredag mellan 06-15. Ska faktiskt bli kul!

Har varit och tränat i den lilla lekparken vi har här i området idag, rutplaceringar och dirrigeringsapportering stod på schemat idag. Sist vi tränade lyckades jag såklart sabba rutan, men denna gång för att jag bara var tvungen att tesa om hon kunde det på långt avstånd, och jag har själv förbjudit mig att skicka henne på långt avstånd för det gör inte alls någon nytta! Arg jag blir på mig själv! Men idag så tränade jag ENBART på 5-10 m för att få henne säker igen. Laddade rutan de sista 2 ggr och då gick hon jättefint. Så nu ska jag försöka att inte sabba det hela! Dirrigeringsapporteringen tränade jag med godisburkar idag för jag har sett en tendens till att när hon ska ta vänsterapporten så vänder hon till höger och vänder sedan upp till vänster. Och jag vill passa på att ta bort det medans det nyss har börjat så det inte blir ett mönster!

Ha de gött!

Någon som hörde mig?

Jag och mamma började dagen med en promenad, de hade sagt på vädret att det skulle regna hela dagen men himlen var fint blå och solen sken och det var runt 20 grader. Vi hade dock inte kommit så långt på våran promenad kanske 20 min så hörde vi åskan för första gången. Den var då ganska långt bort även om de gråblå molnen hotfullt tornade upp sig på andra sidan sundet. Vi fortsatte och jag pratade om hur lama åskskurarna är här i Sverige och jag var glad över att (nästan) inga orkaner kommer till Sverige och inte heller så mkt regn så det blir översvämningar eller så många blixtnedslag så det orsakar speciellt mycket. Och vad händer inte? Jo såklart så svänas delar av Sundsvall över, vissa gator får stängas av pga så vattnet, garage blev översvämmade, en hagelskur invaderar delar av staden och vissa hagelkorn var tydligen så stor som en 50 öring, inte nog med det så slog blixten ner, och den orsakade inte bara strömavbrott utan en vindsdel på ett hus började oxå brinna. Efter detta funderar jag starkt på om det var någon där uppe som hörde vad jag sa och skulle visa att det minsan kan hända saker i stillsamma Sundsvall med?

Temperaturen har hur som helst sjunkit till +15 grader och det blåser fortfarande men det har trots allt slutat regna och åskan är borta sedan många timmar tillbaka. Efter antal timmar inne tittandes på film (på den bärbara datorn utan sladden i väggen) medans åskan drog förbi så var jag en aning rastlös. Detta bäddade för en inomhusträning med vovvarna. Då passade jag på att träna detaljer som lätt missas då man har en stooor gräsplan i vanliga fall och fokuserar mycket på vart och attidityd. Så idag tränade vi lite klossträning, detaljer i fjärren, stegförflyttningar, svängar och otuggade vittringspinnar =) Detta resulterade i en nöjd matte och nöjda hundar som nu sover gott på golvet brevid mig.

http://www.st.nu så finns bilder från översvämningar för dem som inte bor i Sundsvall och är intresserad av att se!

Ha de gött!


Kvällsträning

Eftersom det har varit så varmt de senaste dagarna har jag passat på att träna på kvällarna då "bara" har varit +25 grader vid 9 tiden =)

Ikväll har vi pysslat på med lite av varje, rutan är stående på schemat samt tugget på vittringen. Idag blev det förutom de ovanstående lite dirrigeringsapportering, metallen, nostageten och lite pet i fria följet. Det händer inga direkt stora förändringar just för tillfället, hon klarar alla moment ganska hyfsat och det finns som sagt mest detaljer att träna i de olika momenten. FF måste vi jobba mer på uthållighet då jag den senaste tiden har fokuserat mycket på position i svängar och stegförflyttning. Apporteringen är det farten som saknas ibland och gripandena är lite slarviga. Fjärren underhåller jag mest nu, varrierar mellan att stå nära och fokusera på perfekta skiften, stå långt ifrån henne (20 m) och varrierar med att träna enstaka skiften med att öva uthållighet och göra flera samt sista varrianten att fokusera på stabiliteten mellan skiftena. Rutan har vi fått till ganska bra nu tror jag, hon springer för det mesta ut och står stilla i rutan och är inte alls lika yvig som hon har varit.

Min plan inför U-SM som nu är ca 4 veckor bort är att träna henne i 2 veckor till låta henne vila 1 vecka och sedan sista veckan köra ett genrep och en massa roligheter på slutet =) Ska även låta henne få massage för att få henne igenomkänd även om jag masserar henne så vill ja ha nån som vet hur det ska kännas =P Sedan några simningar till så är vi frame vid avresan sedan ;)

Foton

Idag har jag och några kompisar varit och knäppt en massa kort, och vi blev sminkade jättefint med =D Det är inte varje dag man får en duktig sminkös som fixar makeupen åt en ;) Hur roligt som helst var det iaf. Tänkte att ja skulle visa er bilden som jag tog med mig hem =)Nedan följer några bilder som Nea tog ikväll då sminket var kvar ;)Nog med bilder på mig =P Hoppas kunna lägga upp lite hundbilder dom närmaste dagarna för att kompensera detta.

Söklägret

Oj oj oj, jag skulle ha uppdaterat här för länge sen. Men då vädret har varit toppen så känns det inte så lockande och sitta inne och skriva blogginlägg. Sorry!

Men jag tänkte att jag iaf skulle skriva några rader om helgens sökläger. Vi samlades klockan 10 och gick igenom lite saker och sedan gick vi ut på planen för att testa hurvida våra hundar var rulle eller skallhund. En person sprang ut med en leksak och la sig på den och sen släppte vi hundarna en åt gången och såg hur vida dem sprang dit och skällde och försökte få tag i leksaken själv eller om den sprang tillbaka till matte för att be om hjälp. Vad gör Diva då? Jo, hon tror det är en rolig lek och springer ut, hoppar över Lisabeth som ligger på marken och får nojja och morrar som en tok. Resultatet, hon kan både vara skallmarkör och rullehund =P

Efter lunchen på lördag så gick vi ut i skogen och gjorde lite hitta övningar. Diva hade lite svårt för det och tyckte det var mycket roligare att springa planlöst i skogen istället för att leta människor.

Söndagen skulle rullehundarna få testa på rulle och jag valde att testa det med Diva eftersom jag trodde att hon skulle uppskatta rulle mer än skallet. Efter att ha testat lite rullemarkeringar på en rakstig så la vi in det i hittaövningarna med. Och hon gjorde det som om hon gjort det varje dag de senaste 3 åren :O Jag är mäkta imponerad av henne, då hon gick ut och tog lösrullen och sprang tillbaka till mig ungefär som att det var självklart att man skulle göra det. Hennes sök denna dag var även mycket bättre och jag tror det gick upp för henne att hon skulle leta människor =P

Det hela ledde till att vi som var på lägret startade en sökgrupp så jag och Diva ska fortsätta träna lite då och då för att ha något att varriera lydnaden med.

Några spår har jag också lagt och jag det blir bättre och bättre. Så mycket lydnad har det inte blivit sen tävlingen. Men lite små grejer som rutplaceringar, gripande av apport och fjärr har vi tränat =) Och jag måste nog säga att det blir bättre och bättre!

Nu ska jag ut och njuta av det fina sommarvädret. Ha de gött!

RSS 2.0