Kort tränings update

På kursen för några veckor sedan så lärde vi oss att byta ut den smittade vittringspinnen mot en tändsticka. Först lära hunden att hålla i tändstickan, sedan plocka upp den från marken och till sist leta den då matte/husse la ut den på en bits avstånd. Detta har jag träna lite med Diva de senaste veckorna i hopp om att få till vittringen under sommaren. Idag tog vi ytterligare ett steg i rätt riktning. Efter att hunden kan de tidigare delarna så läggs de övriga vittringspinnarn in eller andra neutrala föremål. Eftersom jag har haft en tendens att plocka en massa tidigare och eftersom jag vet att hon har en laddning på pinnarna så valde jag att lägga ut andra föremål. Det vart ett metallhandtag, toppen på en lavalampa (även den i metall), en regelmätare i plast, en kontakt och en fjärrkontroll. Diva hade inte tidigare "träffat" på dessa föremål men alla är saker som hon mkt gärna skulle kunna tänka sig att bära. Jag la ut tändstickan mellan föremålen men Diva förstod inte riktigt vad som förväntades och gick enbart förbi alla. Då gick jag tillbaka till att låta henne ta upp tändstickan från marken för att hon skulle förstå att det var den vi jobbade med idag.

Efter detta så la ja åter igen ut tändstickan mellan förmålen och detta gick kalasbra. Gjorde om det några gånger och hon förstod mycket väl vad hon skulle göra =D Så fort det har slutat blåsa ute så ska jag testa det ute med och så småning om med vittringspinnar.

En lite kort update innan det är dax att fortsätta med hemtentan.

Hare gött :)

Aktiviteter

Fast att denna helg fortfarande har en hel del kvar så har jag redan hunnit med en massa saker. I går han jag och mamma med ett dummiesök innan det var dax för henne att börja jobba. (bilder finns längst ner i blogginlägget) Efter att ha låtit båda hundarna får var sina skick så tänkte jag att för att få Diva att fokusera lite mer på sin uppgift så la jag ut båda dummiesarna vi hade med oss och så började vi med att skicka Diva först och direkt efter Tessie. Så båda hundarna var ute och letade samtidigt. Jag har aldrig testat konkurens i apporteringen förut för att jag har inte varit helt säker på hur Tessie skulle reagera. Men vilken succé det blev för Diva! Hon letade jättefint och han ha båda dummiesarna. Tessie vart lite uppgiven eftersom hon är så mkt långsammare och det var varmt. Men hon fick göra en gång till efteråt och då vart hon glad igen :)

Kvällen/natten tillbringades hos Mirre för att se några filmer :) Alltid lika trevligt! Synd att det inte händer oftare.

Idag har vi hunnit med ett spår(!), kors i taket. Jag gick ut och la 2 ganska korta spår, ett till Diva och ett till Tessie. Rekord för att vara jag tror jag. Brukar väl bli sisodär 1 spår om år =P Då kan ni kanske räkna ut vilken nivå Diva spårning ligger på. Tyvärr! Tessie däremot är superduktig och tycker det är jätteroligt. Efter spåret så snörade jag på mig joggingskorna och tog med mig Diva ut på en sväng. När vi var på väg hen efter joggingturen så la sig Diva i en vattenpöl hon hittade =P En trött och varmjycke som efter en stund i pölen blev en glad och blöt/smutsig jycke :)

I eftermiddags har jag hunnit med en tur till Birsta City och windowshoppat lite. Elr det vart faktiskt en magnum mandel.

Ikväll ska jag gå ut och träna lite lydnad och i morgon väntar lite pluggande och en tur till klubben för att träna.

Bilder från gårdagens apportering.


Så matte blir glad om man hittar hennes "tappade" vante och självklart hittade Tessie den=)


 Tessie har hittat dummien efter ett fint sök. (Väldigt suddig bild tyvärr)


Det går att ana den gula räserhunden i mitten av fotot.


Tessie sitter och spanar efter vart mamma lägger dummiesen =)



Diva demonstrerar hur trött och törstig man blir efter några skick.


Diva i full fart med dummien i munnen :)


Diva i fullfart!


Ops! Liten miss, Diva lämnar av i fotposition.


Fin avlämning av Diva <3

Ett litet smakprov på vad helgen har innehållit. Hoppas ni andra har haft det bra.


Spännande!

Det vart ingen mer bildutmaning. Det vart helt enkelt för många bilder att ta igen. Idag blir det en lugn dag med enbart ett joggingpass med Diva, i kvällen ska jag iväg och lämna ut pistolen för platsliggning med skott samt mitt första kurstillfälle på gitarrkursen :)

I morgon har jag fått en arbetsintervju! Jag har aldrig varit på någon sådan tidigare så det ska bli spännade och lite nervöst =P Har dock hoppet kvar på att jag ska få det andra jobbet jag har sökt.

I morgon får jag min hemtenta så det är vad jag ska syssla med under påsken. Vad ska ni göra i påsk? Någon trevlig påskmiddag med familjen kanske?

Internet...

... har så klart inte fungerat de senaste dagarna. Med 50 olästa mail i inkorgen kan jag snabbt konstatera att världen styrs via elektronik!

Detta har gjort att min bildutmaning har gått lite i stöpet, men förhoppningsvis kan jag åtgärda det i morgon :)

Idag har jag och Diva genomfört årsdebuten :) Det är stårlande sol och +15 grader (vilket är första riktiga värme dagen på året), på planen var det helt vindstilla och solen gassade. Eftersom hundarna inte har hunnit vänja sig vid värmen så var många inklusive Diva väldigt påverkade.

Poängen idag vart:

Sittande i grupp: 10p

Platsliggning: 10p

FF: 7p (släpper, dk, segt sättnade)

Sättnade: 10p

Inkallning: 6p (startar ej på första kommando, dåligt tempo) dvs Diva travade från ställandet!

Rutan: 0p var hon ca 1 1/2 m från att gå in i :(

Hopp-apport: 9p (slams vid gripande)

Metallen: 9p (tempo)

Vittring: 7p (tugg)

Fjärr: 8 1/2p (dk) gjorde en ansats till att sätta sig från stå men kom av sig av någon anledning.

Totalt blev det 229p idag. Vi vart 2:a av 5 st. och Bästa poängen hitills i klassen :)

Så nu kan det bara bli bättre. Mer träning i värmen och konditionsträning ska här bli nu.

11. En person du kan berätta allt för



Mirre är en av de människor som jag har kännt längst. Vi har gått i samma klass i 6 år (mellan och högstadiet) och sen så kom vi ifrån varandra lite när hon flyttade till en annan ort för att gå på gymnasiet. Men sen hon kom tillbaka har vi hållit kontakten och hon är verkligen en person som jag kan berätta allt för. :) Så Mirre, tack!  <3

10. En bild på din favoritplats.


Å ni hundmänniskor kan ju gissa vad detta är. Självklart är det brukshundsklubben. Nu är det ju så att jag har flera favoritplatser. Klubben är en, sen i stugan i fjällen är en annan, klipporna ute på södra ön och många fler. Anledningen till att ja valde brukshundklubben är för att det passade så bra in på min dag idag.

Uppstigning halv 8 för att bege mig iväg på en lydnadskurs för Frida Binnette som åhörare. Mitt på dagen åkte jag en snabbis till travet för att kolla på Mirre och hennes ponny Polentas årsdebut och det gick väldigt bra må ja säga. De började året med att leda igenom hela loppet fram till upploppet där hon blev omsprungen av en annan, men slutade 2:a och kom tillbaka mycket hårt på slutet :) Mycket roligt må ja säga! Efter att loppet var slut så vad det raka spåret till en annan brukshundklubb för att köra igenom Diva en snabbis som förövrigt gick mycker bra må jag säga =D

Efter träningspasset fick det bli en hambugare i bilen påväg tillbaka till lydnadskursen för att deras eftermiddagspass. Från kursen fick jag med mig en massa ny inspiration. Bland annat ett nytt sätt att träna in vittringen som jag ska testa på Diva. Nu har Diva varit sååå "duktig" å lärt sig att leta efter godis pinnen och förstår inte alls när jag byter till min doft. Så nu har vi börjat träna med tändstickor ;) Ska bli ytterst spännande å se om denna metod fungerar :)

Nu är både jag och hunden utslagen så det blir till att sova snart. Hoppas alla ni oxå har haft en bra helg :)

9. Någon i din släkt.

Eftersom jag har så många söta bilder på min lillebror sen han var liten så får han vara med på en till bild ;) Här har jag varit i farten och gjort honom fin med toffsar ;) Får man ingen lillasyster så får lillebrorsan ställa upp =P


8. En person som du saknar.



Detta mina kära läsare är Emelie. Den barndomsvän som jag har känt absolut längst. Oavsett hur sällan vi ses så känns det iaf som om hon känner mig utan och innan. Hon har flyttade söderut i höstas vilket har gjort att vi inte setts så mycket. Men snart kommer hon hem igen :) Emelie är snäll, omtänksam, hon har en härlig förmåga att alltid vara sig själv. Så självklart saknar dig <3

7. En bild som du aldrig lagt upp (och lite kort om träningen längst ner)



Detta mina vänner är de fantastiskt goda pollymuffinsarna som jag bakade för ett tag sedan sen.
Om ni oxå vill baka dessa underbart goda muffinsarna så finns receptet nedan :)

Pollymuffins

12 stora muffins
2 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
24 Polly, knappt 1 påse
Glasyr:
100 g färskost
50 g smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Garnera med:
12 Polly
Ugn: 200°




Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Smält smöret. Rör i mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i äggsmeten.
2. Ställ muffinsformar i muffinsbleck och klicka i hälften av smeten i formarna. Lägg två Polly i varje form och fyll på med resten av smeten. Grädda i 13 minuter. Låt svalna.
3. Glasyr: Rör färskost och rumsvarmt smör smidigt. Blanda i florsocker, vaniljsocker och kakao och bred på muffinsen. Garnera med Polly.













Idag har vi varit på klubben och tränat. Hennes form börjar kännas riktigt bra. Dock var hon lite seg startad idag. En lite rolig sak som hände var att vi hade placerat agility"bommar" som kant markering och Diva sprang på sidan om rutan trots att jag la godis burken precis bakom rutan. Men när jag tog bort "bommarna" så gjorde hon det galant =P Konstig hund! Sen lite små detaljer som ska fixas till :)

6. En bild på ditt syskon.

Eftersom det är aningen svårt att hitta ett kort på min lillebror så knyckte jag ett av honom ;) Jag har förvisso många roliga på honom när han var liten men det visar inte riktigt den långa och nästan myndiga kille han är idag. Kan även tillägga att denna bild är den mest normala jag lyckades hitta på honom =P So here we go!




C är den snällaste och bästaste lillebror du kan tänka dig :) Han har åkt hem efter skolan många gånger för att mina hundar inte ska behöva vara ensam så länge och han är dessutom en väldigt trevlig kille :) Jag tycker synd om er som inte har en lillebror som min, men jag delar inte med mig av honom bara så ni vet ;)


5. En gammal bild på dig själv.

Dagens bild var lite trixig. Jag har inte samlat så mkt på bilder på mig själv. Men jag hittade några stycken och kom fram till att bilden från Skansen i Stockholm 2003 med brorsan fick passa bra. Så här har vi alltså mini Cissi och mini C :) 2003 var jag alltså 13 år och brorsan 9. Enjoy ;)


4. En bild på något som gör dig glad.

Det känns som om det kommer bli mycket hund bilder i denna utmaning. Dagens bild blir på en mycket smutsig men glad Diva. Trots att hunden ser ut som hon gör kan jag inte säga att jag inte blir glad av henne. Hennes glädje i allt hon tar sig för gör att det bara smittar av sig. Den helt ärliga sprudlande glädje som hon visar upp när hon susar fram genom vattenpölar, dyhål eller snö är helt underbar att se. Att der sedan är vår på bilden gör bara saken bättre. Naturen, vår och sommarvärme blir åtminstone jag väldigt glad av att uppleva :)




3. En bild på någon i din familj.

Oj, detta blir helt klart svårt. Räknas hundarna som någon i min familj? Jag tror jag slår på stort och kompenserar människor med de 4:a djur som vi har/haft :)




Detta är Mimmi, våran otroligt söta långhåriga katt som kom till oss 1991 och levde i ca 17 år.


Detta mina kära vänner är ett kort på min kanin Skuttis. Jag fick henne -97 om jag inte minns fel och hon levde 6 år. Denna kanin hade helt klart karaktär och var så otroligt arg av sig. När det var jagis i köket av både Tessie och Mimmi så var det denna lilla palt som jagade =P Men som ni kan se så var hon otroligt söt.


Och sist men inte minst så har vi mina 2 ögonstenar. Tessie längst bak och Diva närmast kameran.

2, En bild på dig själv



Det får duga med en gammalbild, tagen för ett år sedan innan jag klippte lugg och färgade håret mörkbrunt :)

Bildutmaning

Var in på Lisas blogg för någon vecka sen och hittade denna bildutmaning och tänkte att jag skulle försöka mig på den. Idag på självaste 1:a april så tänkte jag slå till och börja med den.

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.



Hanna, min trogna hundtränar vän får vara först ut och är nog en personen som jag tillbringar mycket tid med.

2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på något som gör dig glad.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på ditt syskon.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: En bild på din favoritplats.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: En bild från ett ställe du älskar.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En bild på barndomsvänner.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En bild som du är nöjd med.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: Någon du älskar.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.


RSS 2.0