Bunkakaka

 
Jag har fått frågan om jag inte kan lägga ut ett av mina favorit kakrecept. Detta är ett gammalt recept som jag har fått av min mamma. 
 
Ingredienser:
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl socker
1 dl russin
1 tsk stött kardemumma
100 gram rumsvarmt margarin

1 ägg
3 dl mjölk
1 syrligt äpple i tärningar

Till formen och på kakan:
1 msk margarin
Ströbröd
1 msk pärlsocker


Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, socker, russin och kardemumma i en bunke. Fördela margarinet i mjölblandningen och blanda ut det så det inte finns några margarinklumpar kvar. Vispa samman ägg, mjölk och äppeltärningar och häll blandningen över de torra ingredienserna. Blanda väl. Häll sedan smeten i den smorda formen och strö pärlsocker över. Grädda kakan i nedredelen av ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna under en duk och servera sedan. 


Hoppas ni tycker om den!

Redog of Sweden



Lyckan och lättnaden är total! Efter att jag har varit fundersam över Joys olika muskelomfång, vickande gång och ömmande muskler så valde jag att kontakta Redog för att se om de kunde hitta felet på henne då röntgenbilderna var fina.Vi fick springa lite i korridoren, sedan kändes hon igenom och diagnosen var därmed satt! Hon har akut inflammationstillstånd i 3 eller 4 senor och senskidor i båda baktassarna. Därmed så får hon nu gå på rimdyl i 3 veckor samt koppelpromenader varannan dag 20 minuter och varannan 45 minuter med viktmanchetter i 6 veckor. Sedan ska det vara läkt. Tårarna var nästan ett faktum när han väl sa vad det var för fel. Lilla skrutt hunden!! 

Vi passade på att hälsa på Sofie och bodde där en natt. Vi han faktiskt med en hel del när vi var där, på torsdag kväll åke vi och kollade på mitt och hundarnas nya hem. Tror det kommer bli kalasbra!! Jättefint var det och med lovord om fina hundstigar i skogen. Hyresvärden håller på med jakt med sina labbar så har jag tur kanske jag kan få kika hur de tränar och kanske kan få tag i någon fågel som vi kan träna med. Såg även att i morgon ska SSRKs (Svenska Spaniel och Retrieverklubben) ungdomskommitté annordna första U-SM:et i jakt i Västerås. Hur spännande är inte det?! Så har jag tur kanske det finns någon i min ålder som tränar jakt där nere. Det känns lite spännande!
 
I går så tog jag och Sofie en tripp in till Västerås för att jag skulle få se Högskolan och sedan fortsatte vi med hundarna ner på stan en sväng för att äta lunch. Mycket trevliga dagar har det varit! Lite konstigt kändes det att säga att vi ses snart igen innan vi satte oss i bilen för att börja köra hemåt igen. 

Inte nog med det så jag idag köpt en bil!! Äntligen kan jag ta mig hur som helst igen. Det är bara grindar och galler som saknas, men förhoppsingsvis så fixas det snart. 

Höst



Det känns att hösten närmar sig. Det blir mörkare på kvällarna och på mornarna är det kallt och rått. Löven på björkarna börjar skifta i gult och på golven ligger det massor med små björkfrön som Joy drar runt med fällen över hela huset. 



I morgon förmiddag sätter jag och Joy fart mot Västerås för ett besök hos Stefan på Redog of Sweden. Där ska hennes muskler gås igen i hopp om att hitta svaret på varför hon har ont i dem. Vi passar sedan på att sova hos Sofie och hennes pojkar innan vi åker hem på fredag. Och i morgon kväll ska vi åka och titta på mitt och hundarnas framtid boende. Det ska verkligen bli spännande att se! 

Filmer på Joy

 


Perfekt att ha en stor altan när det regnar ute och hunden är väldigt sprallig. Jag måste dock få tag i ett program där jag kan klippa ihop mina filmsnuttar till en lång. Jag lyckades klippa ihop dem men det blev alldeles hoppigt och hackigt. Så det får bli 3 korta istället. Första filmen är apportering, lite ofokuserad men håller fint. 




Andra filmen är klossträningen. Lite yvig är hon men det tar sig där mer. Förövrigt väldigt fin första bild på oss, haha!!



Film nummer tre är fritt följ. Helt underbart att se denna lilla film, vi har slitit och slitit med vårt fria följ och nu ser det ut såhär!! Det finns mycket kvar att slipa på och visst kan vissa saker se bättre ut men jag är nöjd. Vi jobbar på och hon är snart 11 månader, vi har lång tid på oss för att det ska bli ett bra fritt följ. Som jag älskar min oslipade pärla! <3

Ledighetslyx!

 
Min fina pärla <3
 
 
Började dagen med en långpromenad med Joy på stigar vid havet och i skogen. Lilla skrutt var pigg idag och sprang glatt på framför mig och undersökte spännande saker. Vi njöt nog lika mycket både hon och jag! Tanken var att vi skulle träna lite lydnad i eftermiddag men det blev så varmt så vi får vänta till kvällen, lika så får Tessie och Diva vänta tills de blir lite svalare med deras promenad. Istället har jag tagit tag i städandet av mitt rum, och börjat plocka ner saker som jag inte behöver innan jag flyttar i flyttkartonger. Jag kan inte riktigt förstå att jag om 3 veckor inte längre bor här utan 40 mil söderut!! Och om lika lång tid så börjar jag på min första C-kurs, med C-uppsats. Lite läskigt är känns det allt samtidigt som det kommer bli ett härligt äventyr! 

Tävlat

Idag har jag och Diva debuterat i fortsättningklassen i rallylydnad. Det stora skillnaden mellan nybörjarklassen och fortsättningen (för er som inte sysslar med rally) är att hunden nu ska vara okopplad och lite svårare skyltar kommer också med. En tidigt morgon blev det för avfärd mot Västra Medelpads Brukshundklubb. Det var bara 8 starter i min klass så det gick ganska snabbt. Diva kändes bra på värmningen och efter att ha rusat av sig i skogen så kändes hon ganska kontrollbar, men man vet ju aldrig med en hund som Diva ;) Banan såg ut såhär:



Vi gick in med sista eller näst sista startnummer och gjorde en kanon runda!! Vid 5:e skylten var jag redan skakis i benen för att det kändes så jäkla bra. Diva skötte sig ypperligt, så lugn och lyhörd. Jag strulade till det lite på skylt nr 8 så jag glömde att så still. Så det blir -6 poäng där, resten klarade vi fläckfritt och fick allstå 94 av 100 poäng (godkänt), och blev 2:a. Så stolt över mitt fina spret <3 Lite blodadtand fick jag allt av att det gick bra. Så fort jag har fått mitt schema så nu blir det till att anmäla till 2 rallylydnadstävlingar till och hoppas på de 2 sista godkända loppen så vi kan gå vidare till avancerad klass sedan :D Gladast av allt blev jag över domarens kommentar på protokollet: "Mycket fin följsam och charmig hund." Inte nog med det så fick jag flera kommentarer på hur fint Diva gick och hur glad och trevlig hon såg ut på banan. Får man höra såna fina saker så spelar resultatet helt plötsligt ingen roll. 

Hoppas er helg har varit lika bra som min!

Nu är det klart!!

 
Nu är det klart för mig och hundarna (Diva och Joy), i början av september flyttar vi till ett torp i Västerås. Det känns helt underbart att ha fått tag på ett sådan fint boende och bara 10 minuter till stan. Hundarna kommer få det väldigt bra där med fina promenadvägar och en stor trädgård med plats för lydnadsträning. 

Har så smått börjat gå igen hundgrejerna för att se om jag måste köpa något innan jag flyttar och sett att jag har hur mycket hundsaker som helst!! Inte nog med att jag har en uppsjö med koppel och leksaker jag har även närmare 200 vittringspinnar och18 (!!!!!) stycken koner i varrierande storlek. Är det någon som saknar ett par stycken stora  röda koner? För jag kan inte påminna mig om att jag ägt så många.

Jag har tagit tag i Joys spårarbete ordentligt nu och på bara några gånger så spårar hon jättefint. Väldigt roligt att se! Finns kanske hopp om att jag ska lyckas göra henne till en språhund trots allt ;) Går på ett jobbpass ikväll till i morgonkväll så det blir till att raska på för att hinna träna Diva lite och packa ihop allt som behöver följa med upp till rallylydnadstävlingen på söndag!

Ha en trevlig helg allesammans!

RSS 2.0