LP I LPII RLD N RLD F RLD A RLD M Wynntorps Diva

Namn: Wynntorps Diva "Diva"

Ras: Golden retriever (dplinjer)

Född: 8 mars 2007 - 10 juni 2015

Mor: Vassruggens Orka Tvegill "Tazza"

Far: SVCh SLCh LP1 LP2 Wynntorps Caerwyn "Rosso"

HD: C

AD: kbp, lbp

Ögonlyst: 080315 (UA)

Titlar: LP1, LP2, RLD N, RLD F, RLD A RLD M

Meriter:
3x1:a pris Lydandsklass 1
3x1:a pris Lydnadsklass 2
1x1:a pris Lydnasklass 3

3 godkända reslutat i rallylydnad Nybörjare
3 godkända resultat i rallylydnad Fortsättning
3 godkända resultat i rallylydnad Avancerad
3 godkända resultat i rallylydnad Mästarklass

U-SM 2:a i lydnadsklass I 2009
U-SM 2:a i lydnadsklass III 2010
U-SM 3:a i lydnadsklass III 2011
U-SM 2:a i rallylydnad mästarklass 2013
U-SM 4:a i rallylydnad mästarklass 2014


Dagen efter hemkomsten nästan 3 månader gammal.

Den 26 maj åker jag och mamma ner till Åjäng för att hämta mitt andra yrväder. Och yrväder är allt vad det är, energi till överflöd och inget som alls förstånd för hur mycket man kan springa. Denna dam är bestämd men vill alltid vara tillags. Om saker inte går tillräckligt fort så skäller hon eller morrar irriterande. Hon tycker inte om tandkräm, snus eller saker med stark mintlukt, då skäller eller morrar hon också.

Denna gång var vi mer förberedd på vad vi skulle få hem, trodde vi. Denna lilla valp var helt olik den valp vi hämtade 5 år tidigare. Engergin i detta underbara lilla knyte var så mycket större, hon sprang ifrån Tessie med lätta språng och hon följde oss vart vi än gick. Den kontakt som hon har med oss gjorde nästan att jag började funder på om hunden hade nackproblem eller om det var något annat allvaligt fel på henne.

Vi gick valpkurs på GRK och Diva var helt fantastisk, lätt lärd och arbetsvillig. Söket var också något vi tränade under sommaren 2007, vi hade än så länge bara hunnit gjort några valpövningar men Diva tyckte det var kul. I augusti 2007 då hon var 5 månader vart hon första gången halt. Efter 2 besök hos veterinären och röntgen så visade de sig att hon hade lösa benbitar i båda frambenen. Den 14 november och den 13 december opererades hon nere i Strömsholm och hennes lösa benbitar tog ut hennes båda framben. Det vart en stor skillnad och Diva slutade halta direkt. Med operationen kom även simning som rehab för att bygga upp hennes muskler utan påfrestning. För att Diva ska få ett så bra liv som möjligt finns vissa begränsningar, så som att inte springa i nedförsbacke, anstränga sig för mycket, inte hoppa och framför allt fortsätta att simma. I och med det fick jag också ge upp alla tankar om att kunna tävla bruks och jakt.

Den 8 juli 2008 debuterade vi i lydnadsklass 1 med bara några månaders träning bakom oss. Reslutatet vart ett första pris och 172.5 poäng. Detta indikerer på att min älskade hund är smått fantastisk, inte bara att hon blev smärtfri av operationerna utan att hon klarade av att lära sig på så kort tid. Under hösten 2008 tog vi vårt LP1.


Diva är här ca 5 månader.

Under våren 2009 kom vårt andra bakslag, jag fick då reda på att vi var tvungen att ha dispens för att få tävla. Efter flera månaders väntan fick jag tillslut beskedet om att vi fått tillfällig dispens för att tävla. Jag hann få det i tid till U-SM i Boden där vi startade klass 1 med ett snitt på 193.5 poäng och totalt 2:a. Detta innebar att i oktober 2009 startade vi första gången i klass 2 med 169 poäng. Vi tog senare LP2 under hösten 2009.

Min brukshundklubben valde att satsa på elitekipage och där kom jag och Diva med hösten 2009. 

Apportering är något som vi håller på med lite gran, vi apporterar då dummie i varierad terräng. Spårning är något som vi också brukar göra. Detta har vi dock inte utvecklat så mycket ännu utan hon kan enbart gå korta spår med naturliga vinklar. Men detta håller vi på och filar på. Vi har även börjat träna sök under sommaren 2011 och Diva älskar det och söker naturligt och har fina rulle-markeringar.


Efter att Diva ha fått genomgå ytterligare en operation 22 september 2011 så lades lydnadskarriären lite på is. Vi valde istället att satsa på rallylydnad och gjorde vår första start 14 april 2012 och under 2013 tog vi vår mästartitel i grenen. 
Diva apporterar på en äng ca 1 1/2 år.                            Diva och jag efter U-SM, 2 1/2 år


Diva och jag U-SM 2011 Sala, 4 1/2 år

 Rallylydnas Mästare sommaren 2013

 
Foto: Tina Hansson
Pappa Rosso


Foto: Anneli Källström
Mamma Tazza
Trackback
RSS 2.0